.Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για την Υγεία


Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου τόσο για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας. 

Σε δηλώσεις τους  που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή». 

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την «τιμητική» του επίσκεψη στο υπουργείο και κυρίως για την «ηθική και πολιτική του συμπαράσταση στο δύσκολο έργο που επιτελούμε», 

τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».

.Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν οι δήμαρχοι


Μέσα σε κλίμα έντασης, λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεξάγεται από το πρωί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ υπέρ των κινητοποιήσεων και της ενότητας εμφανίστηκε το σύνολο των δημάρχων που έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής.

Κατά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και συνθήματα από εργαζόμενους στους δήμους και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο υπουργός, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και η κυβέρνηση, για να καλύψει αρρυθμίες και οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση». 
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τον χαιρετισμό του, κάλεσε το κράτος να εμπιστευθεί και να προστατεύσει την Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι «η Αυτοδιοίκηση ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, με θυσίες, με περικοπές, με δραστικές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα».

«Από εδώ και πέρα, κάθε ευρώ που θα αφαιρείται από την Αυτοδιοίκηση, θα θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή της», ξεκαθάρισε ο κ. Σγουρός. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να «λύσει» τα χέρια της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να «καταφέρει πολύ περισσότερα». 
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία διεκδίκηση ξεκομμένη από τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού».

.Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης νέος γραμματέας της ΝΔ


Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος επικράτησε με 301 ψήφους έναντι 186 του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο τρίτος υποψήφιος Θεοφάνης Λαμπρόπουλος, έλαβε 13 ψήφους.

«Το μήνυμα σήμερα είναι μήνυμα ενότητας της παράταξης. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι μεγάλη παράταξη έρχεται από μακρυά και πηγαίνει πολύ μακρυά», υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, μετά την εκλογή του.

.ΔΗΜΑΡ: "Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία" για τα νέα μέτρα


"Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.
 Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με "την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων". 

Σημείωσε δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση "στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα".
 "Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. 

Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

 Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: "εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. 

Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους".

.Στον Β' Όμιλο ο Ολυμπιακός


Στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβει μέρος τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μόντε Κάρλο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ (Αγγλία), την Σάλκε (Γερμανία) και την Μονπελιέ (Γαλλία). Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου, ενώ η 6η και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 4-5 Δεκεμβρίου. Στην πρώτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σάλκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 18 Σεπτεμβρίου.

.Στ. Χόκινγκ: "Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας"


Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο μεγαλύτερος εν ζωή βρετανός επιστήμονας που καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος και στην διάψευση των προγνωστικών των γιατρών για την ασθένειά του, έκανε χθες μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ανοίγοντας με ένα "μπιγκ μπανγκ" την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Στίβεν Χόκινγκ, "ο διασημότερος ανάπηρος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη", σύμφωνα με τους διοργανωτές, είχε τον ρόλο του αφηγητή στην κεντρική ιστορία της τελετής που ήταν εμπνευσμένη από την "Καταιγίδα" του Σέξπιρ και καθοδήγησε τους θεατές σε ένα ταξίδι που άρχισε από το "μπιγκ μπανγκ"
 και τη δημιουργία του Σύμπαντος και έφθασε μέχρι τον Διαφωτισμό και τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις καλώντας τους ανθρώπους να μην παίρνουν τίποτε ως δεδομένο.

"Ζούμε σε ένα Σύμπαν που κυβερνάται από λογικούς κανόνες τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε... Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθείστε να κατανοήσετε ό,τι βλέπετε και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει, γίνετε περίεργοι... 

Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι λαχταρούσαν να κατανοήσουν την υποκείμενη τάξη του Κόσμου...Γιατί έχει την μορφή που έχει, γιατί υπάρχει", είπε ενώπιον 80.000 θεατών από τη "διαστημική" αναπηρική καρέκλα του ο Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καλώντας το κοινό σε μία βραδιά εξερεύνησης.

."Βουτιά" 85% στα κέρδη της ΔΕΗ το Α' εξάμηνο του 2012


Στα 18,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μειωμένα κατά 85% σε σχέση με πέρυσι οπότε βρίσκονταν στα 128,8 εκατ.
Η ΔΕΗ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ότι στο πρώτο εξάμηνο υπήρξε πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 108 εκατ. ευρώ από φόρους στα καύσιμα και 84,4 εκατ. από τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους τρίτων παραγωγών ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Α. Ζερβός 

αναφέρει ότι «πέρα από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ο δραματικός περιορισμός της ρευστότητας στην αγορά, ασκούν πρόσθετες και έντονες πιέσεις στην κερδοφορία και στο κεφάλαιο κίνησης του Ομίλου».

Αναφορικά με τα τιμολόγια, ο κ. Ζερβός τονίζει ότι οι αυξήσεις που έγιναν στην αρχή του έτους αφορούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος την επιβολή νέων φόρων και μόνο σε ένα μικρό μέρος τη μεταβολή του κόστους του ρεύματος. Υπενθυμίζει δε ότι σύμφωνα με το μνημόνιο,
 ως τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές χονδρικής διαφορετικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνισμός στη λιανική αγορά.
 
Η ΔΕΗ προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία τους επόμενους μήνες τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι καθώς και το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα.

.Ο Γ. Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς


Παμψηφεί και δι’ ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.
Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δι’ ανατάσεως των χειρών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.
Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τους Συνέδρους, είπε τα εξής:
«Ευχαριστώ όλους σας, όλους τους Συνέδρους, για την εκλογή μου ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η εκλογή αυτή, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, στο έργο που έχει γίνει, αλλά και στο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ένα έργο με το οποίο η Σοσιαλιστική Διεθνής, έχει ενεργό, παρεμβατικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις, σε μια κρίσιμη εποχή, που τα προβλήματα δεν περιορίζονται, δεν “χωράνε” στα όρια των εθνικών συνόρων.

Είναι προβλήματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία, μια κρίση οικονομική που αγγίζει τους πάντες στον κόσμο, είναι προβλήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τις μεγάλες ανισότητες, τη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στα χέρια λίγων, πέρα από τις δυνατότητες και τους ελέγχους των εθνικών θεσμών.
Αυτή η σύνθετη πραγματικότητα, αναδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη ισχυρότερης συνεργασίας μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων, των προοδευτικών κομμάτων, των γυναικών, των νέων, για την αλλαγή αυτού του μοντέλου οικονομικής διαχείρισης που κυριαρχεί σήμερα παγκοσμίως. 

Για να μπορέσουμε απο κοινού, με αλληλεγγύη και με κατανόηση ο ένας για τον άλλον, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, να σφυρηλατήσουμε μια ισχυρή συμμαχία ώστε να προωθήσουμε τις προοδευτικές προτάσεις με δυναμισμό και αποφασιστικότητα.
Το γεγονός ότι σήμερα περισσότερα από 60 κόμματα ζητούν να γίνουν μέλη στην Οργάνωσή μας, δεν δείχνει απλώς το ενδιαφέρον τους για το έργο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά αναδεικνύει και τον δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει όλο και περισσότερο η μεγαλύτερη πολιτική Οργάνωση της υφηλίου.

Η Οργάνωσή μας, η Σοσιαλιστική Διεθνής, παραμένοντας σταθερή στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, στον αγώνα για την πράσινη ανάπτυξη, θα μεταρρυθμίζεται, θα προσαρμόζεται με σταθερότητα στις αρχές της στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να γίνει ακόμη πιο συμμετοχική, ακόμη πιο αποτελεσματική, ενισχύοντας τις δυνάμεις της, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες της.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους Συνέδρους, γιατί πιστεύω ότι, αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης με την επανεκλογή μου στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι και μια ψήφος συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται λόγω της κρίσης, αλλά βεβαίως και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη, στη διεθνή σκηνή, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι σίγουρα μια ψήφος αλληλεγγύης στους Έλληνες, αλλά και σε όλους τους λαούς που πλήττονται από την συντηρητική πολιτική που κυριάρχησε μετά από τη μεγάλη κρίση του 2008.

Μια συντηρητική πολιτική, που ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πόσα προβλήματα, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, σε μεγάλους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Μια πολιτική που δεν “φέρνει” λύσεις, την ώρα που απαιτείται επένδυση στον άνθρωπο, απαιτούνται επενδύσεις στην ανάπτυξη και μείωση των τεράστιων ανισοτήτων. Δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα, στις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση, αλλά και στα προβλήματα που προκάλεσε η ίδια η κρίση.
Σας ευχαριστώ και πάλι και δεσμεύομαι να συμβάλω ουσιαστικά στη συνεργασία μας, στην οποία και προσβλέπω».

.Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων έθεσε ο Π. Σκουρλέτης


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση, είπε ότι: Βρισκόμαστε, δυστυχώς, στην κορύφωση ενός τραγικού αδιεξόδου μιας πολιτικής που εφαρμόζεται σχεδόν 2,5 χρόνια, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση. Χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά μόνο την πλήρη ισοπέδωση.
Εδώ πέρα βλέπετε ότι έχουμε το εξής πρωτότυπο, να ξεκινάμε από ένα πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις και να είναι πλήρως άγνωστο το ποιο θα είναι το ταβάνι, ποια θα είναι η οροφή. Κατ' αρχήν τα 11,5 δις πριν λίγες μέρες ήταν 13,5 δις. 

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ στις οικονομικές εφημερίδες, ότι στο σύνολο της εφαρμογής του προγράμματος, πολύ δε περισσότερο αν υπάρξει και επιμήκυνση, αυτά θα φτάσουν σχεδόν τα 20 δις. 

Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει κουρελόχαρτο την προγραμματική της συμφωνία, τη βάση, δηλαδή, της συγκρότησής της και έχει γράψει κυριολεκτικά στα παλιά της τα παπούτσια όσα προεκλογικά έλεγε περί ακύρωσης μέτρων, περί αναδιαπραγμάτευσης. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία ήταν οι λόγοι, που ψηφίστηκε και διαμορφώθηκε αυτή η κυβέρνηση.

Άρα, αυτή τη στιγμή τίθεται εκ των πραγμάτων ένα θέμα πολιτικής νομιμοποίησης αυτών των μέτρων.
Αν ο κόσμος γνώριζε τι τον περίμενε και αν αυτά είχαν ειπωθεί προεκλογικά που δεν είναι λογιστική συζήτηση, είναι πραγματική, είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπήρχαν αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί.

.Αντιδράσεις για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση από 1ης Σεπτεμβρίου


Ανάστατοι είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων με ιατρική συνταγή ΕΟΠΥΥ, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Πριν από μερικούς μήνες μου διέγνωσαν καρκίνο. Ανεξάρτητα από το σοκ και την ψυχολογική ταλαιπωρία, αυτό σημαίνει ότι από το πουθενά πρέπει να εξασφαλίσω τεράστια ποσά και να ορίσω άλλες προτεραιότητες και ισορροπίες στην ζωή μου», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η 27χρονη Έλενα Μαυράκη από το Χολαργό.

Συμπληρώνει δε ότι «το ένα κουτί με φάρμακα που παίρνω κοστίζει 700 ευρώ και για κάθε χημειοθεραπεία χρειάζομαι κατά μέσο όρο τρία από αυτά... Ξέρετε τί ψυχολογική πίεση βιώνω κάθε φορά που ψάχνω φαρμακείο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, ώστε να βρω το φάρμακο; 

Τί θα γίνει αν δεν το βρω ή αν δεν μου εγκριθεί από τον ΕΟΠΥΥ; Εγώ είμαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου, καθώς λόγω ηλικίας έχω και προτεραιότητα σε σχέση με άλλους ασθενείς. Αν κάποιος άλλος δεν έχει την ηλικία μου τί θα απογίνει; Δεν φτάνει όλο αυτό που περνάμε, θα πρέπει να έχουμε το άγχος και για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου».

«Είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Και για εμάς τους νεότερους, αλλά και για τους συνταξιούχους. Οι γονείς μου μία ζωή έδιναν, τα έχουν πληρωμένα και παρακρατημένα τα φάρμακα τους, γιατί να πρέπει να πληρώνουν πάλι από την τσέπη τους και να ταλαιπωρούνται; Οι ασφαλισμένοι ουσιαστικά πέφτουμε όμηροι του συστήματος. 

Εν τω μεταξύ, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ολοένα και μειώνονται γιατί και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μέσα σε αυτό το σύστημα. Από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει ένας πραγματικός γολγοθάς για όλους μας. Καλύτερα να είχαμε ιδιωτική ασφάλεια, να τελειώναμε μια και καλή», δηλώνει στο ΑΜΠΕ η Χριστίνα Μύτικα, ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ.

."Βουτιά" 30% στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Μεγάλες απώλειες 29,71% καταγράφει η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι «το Τ.Τ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, η πτώση οφείλεται κυρίως σε ανησυχίες μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε περίπτωση διαχωρισμού του φορέα σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και πώληση της «καλής» τράπεζας σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για το Τ.Τ ενδιαφέρουν πάνω από 70.000 μετόχους που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ το δημόσιο κατέχει ποσοστό 35%.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Ταμιευτηρίου ανακοίνωσε ότι δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011», εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

.Α. Σαμαράς: "Αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία"


Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η σημερινή εκλογή του νέου γενικού γραμματέα.
"Πρέπει να αποφύγουμε την επιστροφή στην δραχμή", είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και προσέθεσε ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπυ της δραχμής.

Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου που θα πάει όλο στο εσωτερικό της χώρας για να κινηθεί η οικονομία και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. 

Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι τοξικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».
Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. 

Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι μεγίστης σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Μετά την ομιλία του πρωθυπουργός ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων του Νίκητα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

.Η αρχαία Ολυμπία "ταξιδεύει" στο Βερολίνο


Περισσότερα από 500 αρχαία αντικείμενα από την Ελλάδα -κάποια από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό- θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης «Ολυμπία: μύθος, λατρεία, αγώνες», που ξεκινά αύριο, 31 Αυγούστου 2012 στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο. 
 Το μεγάλο αυτό πανόραμα συμπληρώνεται από σημαντικά εκθέματα που προέρχονται επίσης από το Βατικανό, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Δρέσδη και το Μόναχο.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2013, είναι αφιερωμένη στο ιερό της Ολυμπίας, στην τοπική λατρεία, καθώς και στους αθλητικούς αγώνες που οργανώνονταν εκεί κάθε τέσσερα χρόνια και αποτέλεσαν την έμπνευση για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια του εντεταλμένου υπουργού για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας Ingeborg Berggreen-Merkel, με την οποία θα συζητήσει για θέματα αρμοδιότητάς του. 

.Σε έξαρση τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις ΗΠΑ


Συνολικώς 1.590 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου έχουν μετά τον Ιανουάριο καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ασθένεια αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1999.
Σύμφωνα με αμερικανούς επιδημιολόγους, "η τάση εκδήλωσης της ασθένειας επί αμερικανικού εδάφους είναι, φέτος, σαφώς ανοδική". 

Εξήντα έξι κρούσματα υπήρξαν θανατηφόρα, όπως ανέφερε το 'Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών και Πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων'.
Συγκριτικά, στο τέλος του β' 10ήμερου του Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 1.118 --εκ των οποίων τα θανατηφόρα ήταν 41, είπε η ανωτέρω πηγή.

Πλήττεται εσχάτως δεινά το Τέξας, με 733 συνολικώς κρούσματα της ασθένειας, διευκρίνισε. Μάλιστα, στην πολιτεία αυτή έως πολύ πρόσφατα τα κρούσματα δεν ξεπερνούσαν τα 200, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών υγειονομικών αρχών. 

Τα 733 κρούσματα της νόσου --σε μία και μόνη πολιτεία-- αποτελούν χωρίς προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για το χρονικό διάστημα μετά το έτος 1999.
Οι ίδιοι επιδημιολόγοι διαβλέπουν πάντως ότι, "εφεξής η εκδήλωση της ασθένειας κατά το μάλλον ή ήττον θα περιοριστεί, επί αμερικανικού εδάφους".

.Στο τραπέζι "ψαλίδι" σε δώρα και επιδόματα


Η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συζητήθηκε ως ένα από τα κύρια εναλλακτικά σενάρια για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Θεωρείται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, στο «πακέτο» περιλαμβάνεται και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι εάν καταργηθούν πλήρως τα δώρα και το επίδομα για το καλοκαίρι των συνταξιούχων, τότε οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν από τα 1.000 ευρώ και άνω. Ενώ, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.

Επίσης, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου (1.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά), η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα, και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη, διήρκησε 4 και πλέον ώρες, καθώς άρχισε στις 8 το βράδυ χθες και τέλειωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα. 

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν, εκ νέου, διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα μέτρα που θεωρούνται αντικοινωνικά (π.χ. για τη δραστική περιστολή του ΕΚΑΣ, ή για την οριζόντια μείωση των επιδομάτων ανεργίας χωρίς εισοδηματικό πλαφόν).

Αναζητείται, εξάλλου, «φόρμουλα», προκειμένου να αποφύγουν οι μάχιμοι ένστολοι την εφετινή μείωση στο ειδικό μισθολόγιό τους (αναδρομικά από την 1η Ιουλίου). Ενώ, θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ισχύσει τελικά η πρόταση για μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, συζητήθηκε η άποψη να εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με «ρήτρα ισοδύναμου», ένα μέρος από τα 11,7 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά σε μέτρα που θεωρούνται απολύτως άδικα κοινωνικά. Και στην περίπτωση που η ανάπτυξη στη χώρα σημειώσει ταχύτερους ρυθμούς ή βρεθούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή, να αντικατασταθούν.

Το βέβαιο είναι, όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως έγινε γνωστό χθες, οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται τελικά στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς στη συνέχεια θα μεταβούν, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, στη Λευκωσία, για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην Κύπρο, ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο της διετίας 2013- 2014.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.