.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Παραιτήσεις ζήτησε ο Καλλίρης

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολή προς τους Αντιδημάρχους Μαρία Βαρσαμιδάκη, Άγη Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Στεργίου, Μιχάλη Καλογιαννάκη, Σούλη Παπαγιαννόπουλο καθώς επίσης και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργο Γρίβα.
Με την επιστολή αυτή ζητάει να θέσουν τις παραίτησης τους στη διάθεσή του.
Όπως διευκρινίστηκε αυτό έγινε για να διευκολυνθεί στις αλλαγές στη Διοίκηση όπως είχε υποσχεθεί παλαιότερα, ότι θα πραγματοποιήσει πριν της Αυτοδιοικητικές Εκλογές.Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα προχωρήσει στις αλλαγές όλων των προσώπων 
Αντιδημαρχίες και Προεδρίες αναμένεται να πάρουν οι κ.κ. Πέτρος Μαρίνης, Σοφία Πανδή, Κωνσταντίνος Αγγελής, Γιώργος Καλιακάτσος, κ.ά

Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Πόρτα –πόρτα η προεκλογική εκστρατεία του Παναγιώτη Αγγελόπουλου

Στη λαϊκή αγορά του Ζωγράφου και στα μαγαζιά της Γεωργίου Παπανδρέου συναντήσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο να ενημερώνει τους δημότες για την υποψηφιότητά του και παράλληλα να τους προτρέπει να προτιμήσουν την τοπική αγορά για τις αγορές τους στις γιορτές που έρχονται.  Πόρτα- πόρτα μαγαζιά, καφενεία και περαστικούς. Ευτυχώς είναι νέος και αντέχει

.«Πυρετός» για τους πλειστηριασμούς

Ως κεντρικό ζήτημα διαφωνίας, πάντως, αναγορεύονται οι πλειστηριασμοί, οι συζητήσεις για τους οποίους δεν έχουν καταλήξει πουθενά μέχρι αυτή την ώρα. Το αδιέξοδο, μάλιστα, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη νέα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το Σάββατο τόνισε: «Για να μην έχουμε καταλήξει, υπάρχει ακόμα διαφωνία μεταξύ μας. 

Πιέζουμε έτσι ώστε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς, βεβαίως, αυτή η κάλυψη να αφορά «μπαταχτσήδες» και ανθρώπους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν ενώ μπορούν». ... περισσότερα »

.Δεν υπάρχουν περιθώρια

Εχει δυσκολέψει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και αιτία είναι η αδιαλλαξία των εκπροσώπων των δανειστών μας στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και μόνο το γεγονός πως δεν έχουν αντιληφθεί -ή δεν τους απασχολεί- πως δεν υπάρχει περίπτωση να «περάσει» από την ελληνική Βουλή ρύθμιση η οποία να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους, αποδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικής επαφής τους με την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Η πίεση, πάντως, δεν αποδίδει, υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση έχει ορίσει αμετακίνητα την «κόκκινη γραμμή» της και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. 

Αναζητώντας μάλιστα πιθανές λύσεις αποφυγής της κρίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε παράταση για ένα εξάμηνο της ισχύος του νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για τη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης την οποία θα αναλάβει να διεξαγάγει ο πρωθυπουργός τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο όσο και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Τα «όπλα» του στην προσπάθεια αυτή θα είναι, φυσικά, οι θετικές δημοσιονομικές εξελίξεις, οι οποίες υπερέβησαν τους στόχους που είχα

ν τεθεί για το 2013, αλλά και η επικείμενη ανάληψη από τη χώρα μας της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν θα πρέπει να ξεκινήσει η προεδρία με εκκρεμές ένα τόσο σοβαρό θέμα, που δεν θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να ασχοληθεί απερίσπαστη με τις υποχρεώσεις της.

Από εδώ και πέρα οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην πλευρά της τρόικας και των δανειστών μας. Αλλά περιθώρια υποχωρήσεων από την κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες παρενέργειες.

.Κόκκινο καράβι θα στολίζει φέτος την Πλατεία Συντάγματος

Τις εορταστικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παρουσίασε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης. Ένα κόκκινο καράβι θα στολίζει φέτος την Πλατεία Συντάγματος τα Χριστούγεννα, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος θα δώσει το σύνθημα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πόλης. Θα ακολουθήσει μια πανδαισία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων: Φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χοροί, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο σκιών και πολλά άλλα θα πλημμυρίσουν τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο, όπου από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα ξεχύνονται από το πουθενά, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στην Αποστόλου Παύλου. 

.FT: Στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει είτε θα βγει από το ευρώ

Η μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και τη νέα κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού την επόμενη τετραετία θα προέλθει από την εξελισσόμενη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναφέρει ο σχολιαστής της εφημερίδας Financial Times Βόλφγκανγ Μίνχαου σε άρθρο του με τίτλο: «Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρειαστεί να αθετήσει υποσχέσεις της».

Ανεξάρτητα από το ποιο σενάριο αντιμετώπισης επικρατήσει, σημειώνει ο αρθρογράφος, «κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν στον εκλογικό σώμα θα παραβιασθούν».

Ο κ. Μίνχαου αναφέρει παραδείγματα από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, με πρώτο την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020, ενώ η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλη την αριθμητική τους για το ελληνικό πρόγραμμα σε ένα στόχο για χρέος 124% του ΑΕΠ. 

«Στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει είτε θα βγει από το ευρώ - ή και τα δύο», αναφέρει ο αρθρογράφος, προσθέτοντας ότι «η στρατηγική της ΕΕ να επιμηκύνει τη διάρκεια των δανείων και να μειώνει τα επιτόκιά τους πλησιάζει στο φυσικό της όριο».

.«Το πλαίσιο είναι σταθερό»

«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μ. Μαξίμου.

Παραπέμποντας δε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτε από αυτά που είπε. Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων. 

.«Μέχρι το τέλος του 2013 νόμος για τους πλειστηριασμούς»

Τη στρατηγική της ενόψει των επαφών με την τρόικα επανεξετάζει η κυβέρνηση μετά την εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις. Σε νέα σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξετάστηκαν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκτενής συζήτηση έγινε για τα θέματα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με τον κ. Στουρνάρα να τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωσή τους μέσω εθελούσιας εξόδου και η διατήρηση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση, βρεθεί δεν βρεθεί λύση, θα πρέπει να προσχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε νομοθετική ρύθμιση, αλλιώς αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

.Γιαννίτσης: Ας αφήσουμε λίγο πίσω το πως φτάσαμε έως εδώ

«Είναι καιρός να δούμε με αυτογνωσία που βρισκόμαστε και κυρίως που πάμε. Ας αφήσουμε λίγο πίσω το πως φτάσαμε έως εδώ και το πως πέσαμε στο γκρεμό και ας δουλέψουν οι δημιουργικές δυνάμεις, οι οποίες υπάρχουν διάχυτες στην Ελλάδα, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», τόνισε ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της Κίνησης «58», στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Έφταιξαν και πρόσωπα, αλλά κυρίως πολιτικές, και το θέμα δεν είναι να αλλάξουν μόνο τα πρόσωπα και να μείνουν ίδιες οι πολιτικές, ε... περισσότερα »

.Προβλήματα στην κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.
Στην Κορινθία, έχει διακοπεί, λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που συνδέει το Ξυλόκαστρο με τα Καρυώτικα και οι οδηγοί κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Κλειστός είναι και ο δρόμος από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τρίπολης προς τη Νεμέα, λόγω καθίζησης και η κυκλοφορία, από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.

Στην Αργολίδα, λόγω κατολισθήσεων στο 15ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Άργους- Τρίπολης, στο ύψος του Αχλαδόκαμπου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. 

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολίσθησης, στο 1,5 χλμ του δρόμου Στέρνας- Γυμνού και λόγω καθίζησης, στο 5,8 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καπαρελίου- Λυρκείας. Η επικοινωνία με τα χωριά αυτά της ορεινής Αργολίδας διεξάγεται μέσω άλλων δευτερευόντων οδών.

Στη Λακωνία, πρόβλημα υπάρχει στο 15ο χλμ της εθνικής οδού Αρεόπολης- Καλαμάτας, όπου λόγω κατολισθήσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. 

Τέλος, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολισθήσεων, στο 1,5 χλμ της επαρχιακής οδού Άρνας- Πετρίνας και διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων oδών.

.Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Οι ενισχυμένοι βοριάδες, η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και η χιονόπτωση στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που ήδη εξασθενούν, θα κάνουν από αύριο την εμφάνισή τους ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως μέχρι δέκα μποφόρ, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα και την Αττική. Οι βοριάδες θα προκαλέσουν κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει και κάτω από το μηδέν όχι μόνο στα βόρεια της χώρας, αλλά και στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αύριο θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής (σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα), ακόμα και της Κρήτης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε οι νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν θα ανεβάσουν και πάλι τις θερμοκρασίες.

.Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη

Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.
   
Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.
  Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

.Φόρος στα ανείσπρακτα ενοίκια

Νέα επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από την Πρωτοχρονιά, καθώς μαζί με τον φόρο ακινήτων και το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καταργείται τι δικαίωμα εκχώρησης στο Δημόσιο των ανείσπρακτων ενοικίων προκειμένου να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος γι αυτά.
Με βάση το σημερινό φορολογικό καθεστώς το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους μαζί με τον υφιστάμενο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υποβάλουν στο τμήμα Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγονται μια δήλωση εκχώρησης στο δημόσιο των μισθωμάτων που δεν εισέπραξαν από κακόπιστους ή δύστροπους ενοικιαστές. 
Με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στη φορολογική τους δήλωση και να φορολογηθούν.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, δηλαδή με το κείμενο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, η δυνατότητα της εκχώρησης των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί καταργείται. 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος και για τα ενοίκια που δεν εισπράττουν έως ότου προχωρήσουν σε έξωση του δύστροπου ενοικιαστή ή έως την οικιοθελή αποχώρησή του.
Η αλλαγή αυτή, εφόσον δεν διορθωθεί με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών στο κείμενο του νέου ΚΦΕ, θα επιδράσει στον τρόπο αντιμετώπισης των δύστροπων ενοικιαστών από τους ιδιοκτήτες.
Σε μια εποχή που ο αριθμός αυτών που δεν είναι συνεπείς στην πληρωμή του ενοικίου αυξάνεται συνεχώς λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες εκτός από την απώλεια των σχετικών μισθωμάτων θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με πρόσθετους φόρους. 
Αυτό όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτος Παραδιάς θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να κινούνται πολύ σύντομα νομικά εναντίον όσων δεν πληρώνουν εγκαίρως το ενοίκιό τους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και με πρόσθετο φόρο για ενοίκια που υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισπράξουν ποτέ.

.Με το βλέμμα στραμμένο στους πλειστηριασμούς

Νέα σύσκεψη θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και ενώ εντείνονται οι πιέσεις από την έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα.

Ειδικά, για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους των δανειστών, επικαλούμενοι και τους σχετικούς διαλόγους μεταξύ τρόικας και των αρμόδιων υπουργών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η τρόικα επιμένει στις εκτιμήσεις της για «τρύπα» περίπου 200 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές που επήλθαν στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και δεν πείθεται από το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα καλυφθεί από την αυξημένη εισπραξιμότητα του φόρου.

Σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι αρνείται την άρση κάθε προστατευτικού ορίου, αν και ο Γ. Βρούτσης δέχεται την πρόταση για άρση του βέτο του υπουργού Εργασίας σε ομαδικές απολύσεις, κάτι που στην πράξη θα μπορούσε να σημαίνει πλήρη απελευθέρωση.

Ανοιχτό είναι και το μέτωπο της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με την κυβέρνηση να έχει ζητήσει γνωμοδότηση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Κομισιόν σχετικά με το σχέδιό της για τα ΕΑΣ, το οποίο είναι αρκετά μακριά από αυτά που ζητά η τρόικα.

.Κρίσιμη Δευτέρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων

Συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11:00 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών για να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ή όχι κλειστά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η απεργιακή επιτροπή του Ιδρύματος διοργανώνει για σήμερα το πρωί ομάδες περιφρούρησης σε έξι σημεία: την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απεργοί θα εμποδίσουν την είσοδο στο χώρο όλων όσοι θελήσουν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους.

Χθες πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση των διοικητικών πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας. Τη συνάντηση διέψευσε το υπουργείο, επιβεβαίωσαν, όμως, οι διοικητικοί, σαν μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί το εξάμηνο και να αρθεί το αδιέξοδο στην Παιδεία

Η συνάντηση έληξε το βράδυ περίπου στις 22:00 ωστόσο δεν έγινε καμία ανακοίνωση αφού αφενός ήταν ανεπίσημη και αφετέρου φαίνεται πως το κλίμα δεν εκτονώθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

.Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεών τους μπαίνουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στην ένταξή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Τα πολυϊατρεία του Οργανισμού λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τουλάχιστον έως τις 9 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα και τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. 

Το υπουργείο Υγείας προχωρεί στη διακοπή των συμβάσεων όσων γιατρών διατηρούν και απογευματινά ιατρεία όπου δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ενώ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τόνισε η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μονό εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους.

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, έκανε λόγο για «φθηνούς εντυπωσιασμούς», σημειώνοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως μιλώντας χθες στο Mega η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή διέψευσε τα σενάρια περί «ξαφνικού θανάτου» στον ΕΟΠΥΥ, στο μοντέλο της ΕΡΤ, λέγοντας πως το υπουργείο δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο ούτε και «ευθείες απολύσεις».

.Ρύθμιση-σωσίβιο για τους υπαλλήλους ΟΤΑ

Ξεκινάει εντός του Δεκεμβρίου η διαδικασία της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, με την ψήφιση διάταξης την οποία θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Η ρύθμιση αφορά μόνο μονίμους υπαλλήλους και όσους απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνησή τους αποτελεί η αποδεδειγμένη εξασφάλιση των κονδυλίων μισθοδοσίας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα θα «διασωθούν» από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που θα προέλθουν από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει η διάταξη νόμου.

Από την εφαρμογή του μέτρου, που αποτελεί πρόταση της ΚΕΔΕ, εκτιμάται ότι θα μεταταγούν περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.