.Εγκαταλείπει το πλοίο ο Τσίπρας;... Επιχείρηση απόδρασης από τον Τιτανικό που ο ίδιος δημιούργησε;

Και ξαφνικά, η λαοπρόβλητη και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται. Φήμες αλλά και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο πότε για εκλογές, πότε για δημοψήφισμα, πότε για σχέδιο ανατροπής και πότε για εκλογές με λίστα και το μπόνους των 50 εδρών στις αρχές Ιουνίου. 

Μα που είναι η επανάσταση που θα έφερναν; Μα που είναι οι πανηγυρισμοί στα Προπύλαια (χωρίς τους καταληψίες από πίσω γιατί τότε ήταν μπροστά και κουνούσαν σημαίες); Που είναι ο Τσίπρας περιχαρής να αγκαλιάζεται με τη Δούρου και να ετοιμάζονται να καταλάβουν με τον Λαφαζάνη τα Χειμερινά Ανάκτορα; Μα που είναι οι χοροί ...περισσότερα »

.Έξι μύθους για την Ελλάδα αναλύουν οι Financial Times

Τους μύθους για τους οποίους: «Το ελληνικό έπος συνεχίζεται» αναλύει ο Μάρτιν Γουλφ στους Financial Times. Μάλιστα σημειώνει πως: «Δεν θα έχει ευχάριστο τέλος αν οι άνθρωποι που εμπλέκονται δεν αναγνωρίσουν πως είναι προσκολλημένοι σε μύθους». 

Σύμφωνα με το άρθρο οι έξι μύθοι που ταλαιπωρούν τη συμφωνία είναι: *1)Το Grexit θα βοηθούσε την ευρωζώνη* «Θα με απαλλάξει κάποιος από αυτόν τον απείθαρχο παπά;». 

Αυτό είναι το ερώτημα που υποτίθεται πως έκανε ο βασιλιάς Ερρίκος ο Β’ για τον αρχιεπίσκοπο Τόμας Μπέκετ. Ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, πρέπει να σκέφτετα... περισσότερα »

.Τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα... Μια ανάλυση της Süddeutsche Zeitung

Τέσσερα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας παραθέτει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με αφορμή τη συμπλήρωση την Πέμπτη των πέντε χρόνων από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο. 

Επιγραμματικά πρόκειται για τις εξής πιθανότητες: Πρώτον, συμφωνία με τους δανειστές με αποδοχή μεταρρυθμίσεων. Δεύτερον, «βλέποντας και κάνοντας». Τρίτον, στάση πληρωμών, κατ΄αρχήν εντός ευρώ, αλλά με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και άλλα μέτρα. Τέταρτον, έξοδος από το ευρώ. 

Είναι προφανές ότι οι δανειστές προτιμούν το πρώτο σενάριο. Αλλά με τί αντάλλαγμα; Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche ... περισσότερα »

.Ο Μάρδας βρήκε τα 400 εκατ. ευρώ μέχρι να πάει στο γραφείο του!

Προτού καλά-καλά περάσουν δύο ώρες από τις δηλώσεις του για τα ταμειακά διαθέσιμα της κυβέρνησης και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, βρήκε, στη διαδρομή από το σπίτι του στο γραφείο, τα 400 εκατ. ευρώ που ο ίδιος αποκάλυψε ότι λείπουν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του Απριλίου. 

«Πριν μιάμιση ώρα ήμουν σπίτι μου, τώρα είμαι στο γραφείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Star. «Κάναμε συσκέψεις όλη αυτή την μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έρθουν αμέσως και θεωρούμε ότ... περισσότερα »

.Αισιοδοξία και τελεσίγραφα με το ταμείο στο «κόκκινο»

Σχετική αισιοδοξία επικρατεί για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης στην κυβέρνηση παρά τις δηλώσεις των εταίρων μας, που δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη δρόμος. 

Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής είναι μάλλον απίθανο, με την κρίσιμη ημερομηνία τώρα να μετατίθεται για το τέλος του μήνα με την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή την 11η Μαΐου, οπότε πρέπει να πληρωθούν 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. 

Σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, μία μέρα μετά... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.