.«Ιερός» πόλεμος κυβέρνησης - Εκκλησίας

Ιερός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, και της Εκκλησίας της Ελλάδος , με αφορμή την επικείμενη μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το μείζον θέμα του διαχωρισμού μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από στελέχη της κυβέρνησης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Φίλη, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται λόγια. «Για αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι... περισσότερα »

.Επιτάχυνση στα τεχνικά κλιμάκια με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγα

Την πρώτη δέσμη μέτρων αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο Επί τάπητος τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης στη νέα μαραθώνια σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου ο διττός στόχος της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία με τους δανειστές, αφενός για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και αφετέρου για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα στις 21 Μαΐου. 

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του που έληξε αργά το βράδυ δόθηκαν σαφείς οδηγίες στην ελληνική ο... περισσότερα »

.«Δεν βάζω την υπογραφή μου σε συμφωνία με νούμερα που δεν βγαίνουν»

Τον λόγο για τον οποίο δεν υπογράφει τη συμφωνία με τους δανειστές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

Όπως είπε «δεν θα βάλω την υπογραφή μου σε μια συμφωνία που τα νούμερα δεν βγαίνουν». Μάλιστα αποκάλυψε ότι στους διαδρόμους συνάδελφοί του του λένε ότι έχει δίκιο, όμως οι ίδιοι δεν μπορούν να περάσουν κάτι τέτοιο από τα κοινοβούλια τους. 

Ο υπουργός επεσήμανε πως εάν δεν μεταρρυθμιστεί η Ελλάδα θα βουλιάξει. «Aυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή δεν είναι η επόμενη δόση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γι...περισσότερα »

.Τα εννέα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση

Έτοιμο είναι το πρώτο πακέτο φορολογικών μέτρων που συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο. 

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κίνητρα για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και «κρυφών» καταθέσεων, περαίωση υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή τέλους στα ξενοδοχεία και υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος», ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα μετατίθεται η αύξηση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

 Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή είναι: 1)Αδήλωτες καταθέσ... περισσότερα »

.Προβληματισμός για το υπό δημιουργία «αντικυβερνητικό μπλοκ»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο η συσπείρωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης γύρω από το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με τίτλο «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία». 

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό βρίσκονται σε τόσο κομβικό σημείο και φωνές από το εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενες κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα, ζητούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπό το βάρος μίας ενδεχόμενης επώδυνης υπαναχώρησης στις απαιτήσεις των δανειστών, νέο πονοκέφαλο προκαλεί στο κυβερνητικό επιτελείο η σύμπλευση Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ ενάντια στο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.