.Τοπίο στην ομίχλη -Ρήξη ή κωλοτούμπα;

Λίγα λεπτά μεσολάβησαν χθες από τη στιγμή που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξεπέλυε τελεσίγραφα εναντίον της Ελλάδας, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάνη Βαρουφάκη, και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Στα αυτιά του αντηχούσαν ακόμη οι φράσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών: · 

Η Γερμανία δεν δέχεται τη διακοπή του προγράμματος · Δεν δέχεται την αναστολή της Τρόικα · Δεν επιθυμεί να χρηματοδοτήσει άλλο την Ελλάδα · Δεν σ... περισσότερα »

.Μαξίμου: Δεν δεχόμαστε επέκταση Μνημονίου – Θέλουμε συμφωνία-γέφυρα και χρόνο

Κατηγορηματικοί στη θέση ότι «ότι η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στη σαφή λαϊκή εντολή και δεν πρόκειται να δεχτεί επέκταση του καταστροφικού και αδιέξοδου Μνημονίου» παραμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά την πίεση που ασκείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, και σε ό,τι αφορά στη στάση που θα τηρήσουν επί των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους ξεκαθαρίζουν μέσα από ενημερωτικό σημείωμα τις προθέσεις τους. 

Αρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρας που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με του... περισσότερα »

.Επικρίνει την ομιλία Κωνσταντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ

Κριτική και από το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την ομιλία της σήμερα στη Βουλή μετά την εκλογή της στη θέση της προέδρου της Βουλής, παρά το γεγονός ότι το κόμμα στήριξε την υποψηφιότητά της. 

«Το ΠΑΣΟΚ πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. 

Δυστυχώς, στην ομιλία επί τη εκλογή της η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματος της και ουσιαστικά υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως τη μονομερή διαγραφή με...περισσότερα »

.«Καταθέστε προτάσεις μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup»

Το Βερολίνο ζητάει από την Αθήνα να υποβάλει προτάσεις μέχρι την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Μέχρι τότε, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια πρόταση για το πώς πρέπει να συνεχισθούν τα πράγματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη, μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται φυσικά στην επίσημη ημερήσια διάταξη, αλλά μπορεί κανείς πιθανόν να περιμένει ότι η Ελλάδα θα παίξει έναν ρόλο στις διμερείς συναντήσεις» στο περιθώριο της συνόδου, εκτιμά ο Γέγκερ.

.Συνεργαστείτε με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ»

Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τσίπρα

Η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα μετά τις συνομιλίες που είχε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ με τον Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικούς παράγοντες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προτρέπει την Ελλάδα «να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Επισημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ».

. Σακελλαρίδης: Δε συζητάμε με τελεσίγραφα... «Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μίλησε για μονομερή διαγραφή του χρέους»

«Δεν υπάρχει κάποια έννοια τελεσιγράφου. Νομίζω ότι και από την ΕΚΤ και από τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο χθες, στο Bloomberg και σε άλλα Μέσα, αλλά και από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα -τον οποίο άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή- ακόμα και αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση της ΕΚΤ, οι συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είναι αμελητέες. 

Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ. «Έχουμε επιδείξει όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε με όλους, κα... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Δεν χορηγούμε δάνεια-γέφυρες

Ιδιαίτερα αρνητικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, στο ενδεχόμενο χορήγησης ενός «προγράμματος-γέφυρας» στην Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, κάτι που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. 

«Δεν χορηγούμε δάνεια-γέφυρες», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα ελληνικά αιτήματα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. 

«Σε πρακτικό επίπεδο η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα “πρόγραμμα-γέφυρα” από τώρα μέχρι το τέλος Μαΐου, το οποίο θα δίνει τόσο σε εμάς όσο και σε όλους χρόνο να πραγματοποιήσου... περισσότερα »

.Κρούγκμαν: Το «παιχνίδι του δειλού» στην Ευρώπη

«Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν εξήγησαν ποτέ στους πολίτες τους τα "μαθηματικά". Επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της ηθικολογίας για την ανευθυνότητα των δανειζομένων», υποστηρίζει σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα, στην εφημερίδα New York Times, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι 

«η ΕΚΤ θα ανταποκριθεί στον ρόλο της ως προστάτης της ευρωπαϊκής οικονομίας και των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι ως συλλέκτης δανείων της Γερμανίας».

 Με τίτλο «Το παιχνίδι του δειλού» (A Game of Chicken), ο κ. Κρούγκμαν επισημαίνει, ότι «η Γερμανία ζητά από την Ελλάδα να συ... περισσότερα »

.Αποστάσεις ασφαλείας από τον Βαρουφάκη κρατάει ο Λαπαβίτσας

Τουλάχιστον επιφυλακτικός για τους χειρισμούς και τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας. 

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κύριος Λαπαβίτσας πήρε σαφείς αποστάσεις από τη χθεσινή δήλωση Βαρουφάκη πως το 67% όσων αναφέρει το μνημόνιο είναι πράγματα με τα οποία συμφωνεί. 

Μάλιστα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα κατέρριπτε συνολικά το μνημόνιο. «Και τι εννοούσε τότε ο κύριος Βαρουφάκης;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να πάρουν την απάντηση «Ρωτήστε τον Βαρουφάκη, θα τον ρωτήσω κι εγώ όταν τον δω». Υ... περισσότερα »

.Γιατί η ΕΚΤ «πυροβόλησε» την Ελλάδα... Financial Times: Ο Μάριο Ντράγκι έδειξε τη δύναμή του στον ΣΥΡΙΖΑ

Προειδοποιητική βολή προς την Ελλάδα ήταν η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα, εκτιμούν σε άρθρο τους οι Financial Times σε μια απόπειρα να απαντήσουν στο ερώτημα «γιατί τελικά η ΕΚΤ σκότωσε την Ελλάδα;». 

Από θέση ισχύος ο Μάριο Ντράγκι έδειξε τη δύναμή του και έδωσε στη νέα ελληνική κυβέρνηση τροφή για σκέψη και επαναξιολόγηση των θέσεών της κατά της λιτότητας. 

Σύμφωνα με τους FT, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανασκεφτεί την απειλή να εγκαταλείψει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης όταν λήξει στο τέλος Φεβρουαρίου και ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.