.Χωρίς συμφωνία για τη Συρία η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των πέντε χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ -ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα- για το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία έληξε, χωρίς να υπάρξει συμφωνία. 

Η Μόσχα και το Πεκίνο εξακολούθησαν να απορρίπτουν την στρατιωτική επιλογή, που προωθούν η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι. Ο Ρώσος και ο Κινέζος πρεσβευτής αποχώρησαν από την αίθουσα όπου διεξάγονταν οι συζητήσεις έπειτα από περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. 

Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών παρέμειναν στην αίθουσα για λίγο ακόμα, όμως όταν εξήλθαν δεν έκαναν δηλώ... περισσότερα »

.Τι αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου για τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη

Οι προετοιμασίες για εκδήλωση την οποία προετοίμαζε για τα 40χρονια παρουσίας του στο χώρο της μόδας, για τις 18/10, είχε προγραμματιστεί.. Λεπτομέρειες ήταν αυτές που είχαν απομείνει.. Ανθρωπος του χώρου της μόδας, ο οποίος είχε αναλάβει διοργανωτικό κομμάτι στην εκδήλωση, αναζήτησε το σχεδιαστή μόδας την Κυριακή (25/08) στο κινητό του τηλέφωνο, με τις κλήσεις του, να μένουν αναπάντητες.
H δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου έχει τις πληροφορίες:

Την επόμενη ημέρα στην απουσία του σχεδιαστή μόδας, συνεχίστηκαν από συνεργάτες, την υπέυθυνη του ατελιέ, τον συνεργάτη- διοργανωτή εκδηλώσεων. Στα τρία κινητά τηλέφωνα οι κλήσεις παρέμεναν αναπάτητες. 
Την Τρίτη (27/08) και δημοσιογράφοι τον αναζήτησαν για να τους παραχωρήσει δηλώσεις για την εκδήλωση που προετοίμαζε.. η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.. Η απουσία του από το ατελιέ, κάτι που δε συνθιζε ο σχεδιαστής, προκάλεσαν την έντονη ανησυχία των συνεργατών του. 
Το μεσημέρι (28/08) λίγο μετά τις 14.00, η υπέυθυνη του ατελιε, με κλειδιά που ο ίδιος της είχε παραχωρήσει, σε περίπτωση ανάγκης από το διαμέρισμά του, τον βρήκε νεκρό στο πατωμα του Υ/Δ του.
φαρμακευτικά σκευάσματα, ανοιγμένα κουτιά και κάποιες σημειώσεις, ήταν τα αντικείμενα που εντόπισαν οι Αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του στο Κολωνάκι.
Πρόκειται για χειρόγραφες σημειώσες, αποσπασματικές αναφορές, για την πορεία του στοχώρο της μόδας, το καλοκαίρι που πέρασε, τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, ήταν αποτυπωμένα σε χαρτί..

Τα ευρήματα, οδηγούν σε συμπεράσματα, ωστόσο απαντήσεις για τα ακριβή άιτια θανάτου του θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση από τη νεκροψία νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί. .

.Νέο κύμα βίας στο Ιράκ

Τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 201 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων κι επιθέσεων ενόπλων, οι οποίες σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ και άλλες περιοχές της χώρας σήμερα, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, καθώς το χειρότερο κύμα θρησκευτικής βίας των τελευταίων πέντε ετών και πλέον συνεχίζεται.

Δεν είναι ως τώρα ξεκάθαρο ποιοι διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες φάνηκαν να είναι συντονισμένες, όμως σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές, περιλαμβανομένης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στην αλ Κάιντα, έχουν αυξήσει κατά πολύ τις βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες προβαίνουν φέτος.

.Το Ιράν προειδοποιεί την Ελλάδα για τη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα ένα παράξενο τηλεφώνημα: Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρισκόταν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, o οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις του Ιράν σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία και τους κινδύνους τυχόν ελληνικής εμπλοκής.

Λέγεται ότι υπήρξε «προειδοποίηση» στην ελληνική πλευρά να απόσχει από οποιαδήποτε επιχείρηση κατά της Συρίας. Το Ιράν είναι ο κορυφαίος σύμμαχος της Συρίας, πιο κοντά στην δαμασκό και από την Ρωσία η οποία σαφώς πλέον τηρεί στάση αναμονής και έχει αποδεχθεί το μοιραίο της επίθεσης.

Ο Ε.Βενιζέλος, με τη σειρά του, διατύπωσε στον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών τις ελληνικές θέσεις για το θέμα αυτό.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση, αύριο, 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 11.00, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο με ατζέντα αποκλειστικά την συριακή κρίση και την επικείμενη επιδρομή των δυτικών στην Συρία.

Η συνεργασία των δύο υπουργείων θεωρητικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενή, πέρα από την προσωπική αντιπαλότητα των δύο ανδρών.

.Ευ. Βενιζέλος: Eξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στη Συρία

   "Eξαιρετικά ανησυχητική" χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Ρόιτερς.
   "Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" 

τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας, ότι "ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη "Γενεύη ΙΙ", να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή."

Ο Ευ. Βενιζέλος είχε σήμερα  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif σχετικά με το ζήτημα της Συρίας. 

.Ψηφίστηκε η τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο

Με ψήφους 56 «υπέρ» και 36 ψήφους «κατά», το δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής ενέκρινε τελικά την τροπολογία για την πρόσβαση σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που εμπίπτουν στο φορολογικό απόρρητο. Στο αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επέμειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακόμη και μετά την αναδιατύπωσή της από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα με την οποία η δυνατότητα πρόσβασης θα υπάρχει μόνο μετά την έκδοση υπουργικής απόφασης και ενώ ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ θα περιορίζεται μόνο στη διατύπωση γνώμης προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, η οποία δήλωσε δια του κ. Λυκούδη ότι μετά την αναδιατύπωση αίρονται οι επιφυλάξεις που διατηρούσε το κόμμα του. 


Αντιθέτως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης είπε ότι το κόμμα του είναι αναγκασμένο να επιμείνει στο αίτημα της ονομαστικής, ιδίως μετά τις καταγγελίες του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.
Αλλά και ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την τροπολογία, επί του περιεχομένου της οποίας οφείλουν να λάβουν όλοι θέση

.Έρευνα για την εξαφάνιση 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα

Αίτημα προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές έχει υποβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα. 
Όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή «μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά γι' αυτό το ιδιαιτέρως ευαίσθητο, ζήτημα» και «ήδη, ζήτησε να πληροφορηθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αν για το ζήτημα έχει κινηθεί οποιαδήποτε ποινική διαδικασία και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή». 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη, που επικαλούνταν παρατηρήσεις για την Ελλάδα από την Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων την 1η Ιουνίου 2012.

.Προσφυγή στη δικαιοσύνη και συλλαλητήρια προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του υπουργείου Παιδείας με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. 

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή «είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής  δράσης του κλάδου για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων». 

«Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας» αναφέρει η ΟΛΜΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να παρουσιαστούν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες, από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε χθες, Τρίτη, και θα συνεδριάσει και αύριο, Πέμπτη, ώστε να καθορίσει το εύρος και τη διάρκεια των απεργιακών της κινητοποιήσεων.
Εξάλλου, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ

.«Δεν δωροδοκήθηκα» επανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Με διαξιφισμούς ολοκληρώθηκε νωρίτερα η απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, κεντρικού κατηγορούμενου στην μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

Η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει ήδη προχωρήσει στις απολογίες άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», που ενεπλάκησαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο στην όλη διαδικασία απόκρυψης μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1.

Κατά την εξέταση του κ. Τσοχατζόπουλου από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής υπήρξε ένταση με αφορμή και πάλι ερωτήσεις που του υπέβαλαν σχετικά με αναφορές στα κατασχεθέντα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείου του. Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι οι επίμαχες σημειώσεις αποτελούν προσωπικά δεδομένα και ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις που αναφέρονται σε αυτές.

.Μειώθηκαν περαιτέρω οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

. Η απόκλιση οφείλεται σε διαφορετική μεθοδολογία μέτρησης.
Συνεχίστηκε και τον Ιούλιο, για δεύτερο συνεχή μήνα, η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος τον Ιούλιο το απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις τράπεζες επχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 288 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο, υποχωρώντας στα 162,386 δισ. ευρώ. 
Ωστόσο, απόκλιση σημειώνεται με τα αντίστοιχα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούλιο παρέμειναν σταθερές

.Η χημική επίθεση στη Συρία απειλεί την ασφάλειά μας, λέει ο Χέιγκ

Η εθνική ασφάλεια της Βρετανίας θα υπονομευτεί αν η χώρα αποτύχει να αντιμετωπίσει τη συριακή κυβέρνηση μετά τη χρήση χημικών όπλων στην οποία προέβη εναντίον του λαού της, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.
Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Telegraph πριν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προεδρεύσει του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Βρετανίας για να οριστικοποιήσει τις υποδείξεις του για μια πιθανή στρατιωτική απάντηση κατά της Συρίας, ο Χέιγκ υπογραμμίζει ότι ο κίνδυνος που θα δημιουργούσε το ενδεχόμενο το Λονδίνο να μείνει άπραγο θα ήταν πολύ μεγάλος.

"Πρέπει να προχωρήσουμε με προσεκτικό και προνοητικό τρόπο, ωστόσο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπονομευθεί η ασφάλειά μας από την υφέρπουσα αποδοχή της χρήσης των χημικών όπλων, για τα οποία ο κόσμος έχει αφιερώσει δεκαετίες προκειμένου να πετύχει τον έλεγχο και την εξάλειψή τους", γράφει ο Χέιγκ στη βρετανική εφημερίδα..

.Πώς θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9

Στο έντυπο Ε9 θα δηλωθούν φέτος, για πρώτη φορά, τα πραγματικά στοιχεία για την επιφάνεια και τη χρήση των αυθαιρέτων κτισμάτων, ανεξάρτητα με το εάν τα συγκεκριμένα κτίσματα έχουν «τακτοποιηθεί» ή όχι με κάποιον νόμο. Επίσης, στο Ε9 θα δηλωθούν και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι χώροι, οι οποίοι προστίθενται στους κύριους χώρους του ακινήτου.
Η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9, είναι η 15η Σεπτεμβρίου και οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κτισμάτων οφείλουν πλέον να δηλώσουν το σύνολο της επιφάνειας του ακινήτου, ενώ, κατ' επέκταση, θα φορολογούνται μελλοντικά για περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κωδικοποίησε την υπάρχουσα νομοθεσία (Taxheaven), προκειμένου οι υπόχρεοι να γνωρίζουν τι ακριβώς θα δηλώσουν στο Ε9.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.