.Bενιζέλος: Ο Παπανδρέου δεν ήξερε τί γίνεται, πού βαδίζει η χώρα!

Απόσπασμα από την πρωτολογία Βενιζέλου στη χθεσινή ΚΠΕ:[...] Πότε και πως προέκυψε, φίλες και φίλοι, το ζήτημα της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία; Σε ό,τι με αφορά είμαι ιστορικά υπερήφανος γιατί το Μάιο του 2010 πρότεινα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να αξιώσουμε την υπερψήφιση του πρώτου προγράμματος στήριξης του πρώτου Μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, για να αναγκάσουμε τη Νέα Δημοκρατία να φερθεί υπεύθυνα, ή για να την οδηγήσουμε σε διάσπαση... Και να μην της επιτρέψουμε να λειτουργήσει αντιμνημονιακά και να συγκροτή... περισσότερα »

.Τα «μαύρα» σύννεφα μεταφέρονται και στο 2014

Μπορεί ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων το 2014 να υπολογίζεται αισθητά μειωμένος σε σχέση με φέτος, κάτι που σχετίζεται και με τη μείωση των αμοιβών στο σύνολο της φορολογίας, ωστόσο οι άμεσοι φόροι εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 21,57 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 8,5% έναντι του 2013.

Το 2014 αναμένεται ότι η μέση μείωση των αποδοχών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι περιορισμένη σε σύγκριση με την τελευταία διετία. 

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι το 2014 το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος θα μειωθεί κατά 1,7% στο σύνολο της οικονομίας και κατά 2,2% στον επιχειρηματικό τομέα. Οι δε αμοιβές στο σύνολο της οικονομίας θα υποχωρήσουν κατά 1,5%. 

Στο πλαίσιο αυτό ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εναρμονιστεί με τις μισθολογικές μειώσεις και αναμένεται να διαμορφωθεί το 2014 στα 6,88 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 13,8% έναντι του 2013.

Αντίθετα ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων αναμένεται να αυξηθεί και να διαμορφωθεί στα 3,89 δισ. ευρώ (καθώς θα φορολογούνται πλέον ως νομικά πρόσωπα κατηγορίες φορολογούμενων που φορολογούνταν ως φυσικά πρόσωπα μέχρι το 2013). 

Οι δε φόροι περιουσίας προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 3,93 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση έναντι του 2013, κυρίως λόγω της εισαγωγής του ΕΝΦΙΑ, αλλά και των εισπράξεων του ΕΕΤΑ 2013, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται, σε ταμειακή βάση, το Μάιο 2014.

.Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,8% έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 21,7% της Νέας Δημοκρατίας. 

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ΚΚΕ με 5,8%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. 

Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Kapa Research, για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 34,5% και ο «κανένας» 21,2%.

Προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης όπου λαμβάνει 44,6% έναντι 38,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΠΑΣΟΚ με 5%, ΚΚΕ με 4,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση συνασπισμού είναι καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας, το 40,4% υποστηρίζει η συγκυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και το 36,7% απαντά η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

.Michele εναντίον Τομπούλογλου ...Μιχάλης Λιάπης

Σχόλια Βιομηχανικός Εργάτης  

Κατ΄ αρχήν να καταγγείλω τα μνημονιακά ΜΜΕ, τα οποία ανέδειξαν την τροχαία (;) παράβαση του Michele και το εικοσπεντοχίλιαρο του Harry, ελλείψει άλλου θέματος εντός των εορτών. Εξασφάλισαν έτσι άκοπα το γέμισμα των δελτίων τους. Αποκάλυψαν όμως έτσι και ορισμένες πτυχές, οι οποίες στο δικό μου το ελλιπές μυαλό παρέμεναν κρυφές. Ίσως φταίει ότι ο εγκέφαλός μου και η συνείδησή μου αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της οικογενείας μου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ένα μέρος της κοσμοθεωρίας της δημόσιας διοίκησης παραμένει πραγματικά ακατάληπτο. Εξηγούμαι... περισσότερα »

.Κύριε Στουρνάρα, παγωμένα συγχαρητήρια...θέρμανση τζάκι

Σχόλια Σπύρος Σεραφείμ

 Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μέχρι να συμβεί ένα θαύμα, λοιπόν, θα συνεχίζεις να κρυώνεις και να κουτουλάς στην αιθαλομίχλη... Το πρωί των Χριστουγέννων, την ώρα που εσύ έτρωγες μελομακάρονα και ευχόσουν «Χρόνια Πολλά» στους αγαπημένους σου ανθρώπους, τρεις άντρες από την κυβέρνηση δεν υπολόγιζαν αργίες και σχόλες - είχαν μίτινγκ. Στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης και ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνι... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.