.Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Δελτίο Τύπου
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, με ελεύθερη είσοδο.
Με πλήθος εκδηλώσεων, για παιδικό και ενήλικο κοινό, προετοιμάζεται η πόλη μας να γιορτάσει το Πάσχα. Το Ν.Π. του Δήμου μας οργανώνει εκδηλώσεις, γεμάτες με θέατρο, δρώμενα, βυζαντινή μουσική και κατασκευές.
Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 18:00, θα παρουσιασθεί στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ (Κρατερού & Λιβύης – Γράμμου 19 αντίστοιχα) του Δήμου Ζωγράφου, το αριστούργημα του Αλ. Πούσκιν, «Ο ψαράς και το ψάρι», σε δύο εκδηλώσεις για την τρίτη ηλικία.
Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 20:30, ο Πρωτοψάλτης του Δήμου και Χοράρχης,  Γ. Καμαριάρης, θα ψάλλει Βυζαντινούς Ύμνους, συνοδεία κλιμακίου της χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος». 
Και στις 21:00, η «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάλντ θα χορέψει το χορό των πέπλων, ζητώντας ως αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή. Το δρώμενο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της επιμορφώτριας του τμήματος Ρ. Μοσχοχωρίτη και σε μουσική του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου μας, Αγγ. Μαρκιόρι έχει ετοιμάσει το τμήμα των μεσαίων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας.
Το Σάββατο 27 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), στις 11:00, η ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει τηθεατρική παράσταση, «Μαύρο ψαράκι», βασισμένη στο παραμύθι του Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα, Σαμάντ Μπεχραγκί. Πρόκειται για την ιστορία του ψαριού, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Νemo.
 Στις 12:00 «Τα κατσικάκια απεργούν»και αρνούνται να πάρουν το δρόμο για τη σούβλα. Το χιουμοριστικό δρώμενο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας είναι εμπνευσμένο από το κείμενο της Σ. Γαβριηλίδου και διασκευασμένο από την ομάδα των πρωτοετών, σε σκηνοθεσία Ρ. Μοσχοχωρίτη.
 Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή πασχαλινής λαμπάδας, με τη βοήθεια των μαθητών και της επιμορφώτριας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Αντ. Καλύβα.
Καλό Πάσχα σε όλους!

. Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου... Ο Δήμαρχος Ζωγράφου


Το βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Διδάσκει και μορφώνει, καλλιεργεί τη ψυχή και το νου, καταπραΰνει και ηρεμεί τον άνθρωπο.
Ευγνωμονώ τους αείμνηστους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μου, που με έμαθαν να αγαπώ το βιβλίο και το διάβασμα.

Τιμώντας τη μνήμη τους, προτείνω δύο κλασσικά αριστουργηματικά μυθιστορήματα που μου είχαν χαρίσει και «σημάδεψαν» τα σχολικά μου χρόνια:
Οι Άθλιοι , Β. Ουγκώ
Έγκλημα και Τιμωρία, Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι

.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα αιμοδοσίας...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με φιλοσοφία που επικεντρώνεται στον άνθρωπο και με σύνθημα ζωής «Κάθε σταγόνα αίματος, είναι μια σταγόνα ζωής», ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό του «Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών» ολοκλήρωσε με επιτυχία και το καθιερωμένο πρόγραμμα αιμοδοσίας.

Η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 φιάλες αίμα. Απέδειξαν ότι το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης ασφαλούς αίματος αποτελεί στάση ζωής, μιας και μια μονάδα αίματος σώζει την ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών.

Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Καλλίρης, βρέθηκε στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), κουβέντιασε με τους αιμοδότες και τους συνεχάρη για τον αλτρουισμό τους και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο.

Εργαζόμενοι στο δήμο και κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν ενεργά στην ημέρα Αιμοδοσίας- αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για μια πράξη υπευθυνότητας και πάνω από όλα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

.«Ο σοβαρός λαός δεν ψηφίζει φασίστες, τρελιάρες και ψεκασμένους»


Λάθος θεωρεί το χειρισμό του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές»

«Θεωρώ αδέξιο το χειρισμό Κικίλια. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, έπρεπε να τεθεί μεγάλο μέρος των οργανισμών αυτών, να γίνουν εισηγήσεις από όλους τους υπουργούς που έχουν πρόβλημα με τον εκπρόσωπο ή πρόεδρο ή επί κεφαλής του κάθε οργανισμού. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να ζητήσει ο υπουργός την παραίτηση. 

Έπρεπε να πάει τον πρωθυπουργό να πει ότι έχει πρόβλημα με τον Κικίλια. Ο πρωθυπουργός βέβαια κρίνεται. Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές» είπε ο κ. Πάγκαλος.

.Σκληραίνει τη στάση του το ΠΑΣΟΚ


Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ να κλιμακώνει τη στάση του απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου, απειλώντας ακόμη και με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου...

Όλα ξεκίνησαν χθες όταν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων χτύπησε το τηλέφωνο του Φ. Σαχινίδη.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ευ. Βενζέλος. «Συγγνώμη, πρέπει να απαντήσω», είπε σύμφωνα με Τα Νέα ο κ. Σαχινίδης και σήκωσε το τηλέφωνο. 

«Παρακαλώ πρόεδρε», ακούστηκε να λέει. «Βγες έξω από το γραφείο του Στουρνάρα, θέλω να σου μιλήσω”»του είπε ο Βενιζέλος. 

Ο κ. Σαχινίδης βγήκε και ον ρώτησε με αγωνία «Τι είναι πρόεδρε». «Θα μας μέσα και θα απαιτήσεις να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Θα το απαιτήσεις!».

Ο κ. Σαχινίδης επέστρεψε στην αίθουσα και διέκοψε τον Γιάννη Στουρνάρα. «Θέλω να μεταφέρω ένα επίσημο αίτημα του ΠΑΣΟΚ» είπε. «Ποιο είναι αυτό» τον ρώτησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%»...

Σύμφωνα με Τα Νέα ο Γιάννης Στουρνάρας τα... έχασε. Στη συνέχεια είπε να το θέσουμε τον Ιούνιο στη διαπραγμάτευση.

Στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακό» το θέμα, ενώ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αλλάξουμε τώρα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου», καθώς υπάρχει η συμφωνία με την τρόικα.

Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν, επίσης, να ενταχθούν στη ρύθμιση των 48 δόσεων και όλοι όσοι δημιούργησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2013, αλλά και εκείνοι που έχουν ήδη υπαχθεί σε δυσμενέστερη ρύθμιση και είναι συνεπείς. 

Τέλος, ζητούν να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα επιδώσουν αύριο στο υπουργείο Οικονομικών διατάξεις με τις προτάσεις τους, ενώ η στάση τους κατά την ψηφοφορία στη Βουλή θα αποφασιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, χωρίς, πάντως, να διαφαίνεται επί του παρόντος τάση καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΝΔ ζητούν να υπάρχει βελτίωση στον φόρο στα ακίνητα εφέτος (που θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ) και ειδικότερα, να γίνει μεγαλύτερη μείωση για τις περιοχές με χαμηλότερες τιμές ζώνης.

Για το ίδιο θέμα, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν να μην πληρώσουν το λεγόμενο «χαράτσι» οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες χωρίς έστω έναν εργαζόμενο.

 Παράλληλα, προτείνουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τις εφορίες και τα ταμεία και οι οφειλές προς τους δήμους, αν και το χαρακτηρίζουν δύσκολο νομοτεχνικά ως προς την υλοποίησή του. 

Ακόμα, για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων (που, επίσης, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». 

Πάντως, όπως επεσήμαναν, δεν τίθεται θέμα από τη ΔΗΜΑΡ για ριζική άρνηση επί του πολυνομοσχεδίου, όπως έγινε με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

.Πώς λειτουργούσε η «μαφία των φαρμάκων»


Σε όλη την Ελλάδα είχε απλώσει τα δίχτυα της η «συμμορία των φαρμάκων» που έπεσε στον ιστό της Ελληνικής Αστυνομία και του ΣΔΟΕ. 

Στο πολυδαίδαλο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, τουλάχιστον τρεις γυναικολόγοι στη Θεσσαλονίκη είχαν συλληφθεί μέχρι χτες το βράδυ και 15 άτομα είχαν προσαχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, ενώ ακόμα δύο προσαγωγές είχαν γίνει στην Αθήνα. 

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι γιατροί και υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν με δύο τρόπους: 

από τη μία άδειαζαν την ελληνική αγορά από ακριβά φάρμακα και τα πουλούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και από την άλλη εισήγαγαν παράνομα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα παράνομα φάρμακα και σκευάσματα εισάγονταν από την Τουρκία και στη συνέχεια διοχετεύονταν σε ενδιαφερόμενους κλινικών, γιατρών και φαρμακείων. «Ενδιάμεσοι» στη διακίνηση φέρονται υπεύθυνοι φαρμακευτικών εταιρειών και αποθηκών. 

Αξιωματικοί που μίλησαν στην εφημερίδα «Το Έθνος» είπαν ότι τα μέλη της σπείρας είχαν στήσει εταιρεία μαϊμού στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. 

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αγόραζαν ακριβά φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά, από τα φαρμακεία παράνομα, δημιουργώντας και τεχνητή έλλειψη ώστε να γίνουν νέες παραγγελίες. 

Στη συνέχεια έβγαζαν παράνομα σε χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία πωλούνταν ακόμα ακριβότερα στις αγορές. Με αυτόν τον τρόπο γλίτωναν χιλιάδες ευρώ από δασμούς και επιπλέον κέρδος από τη διαφορά τιμής

.Ντόρτμουντ-Ρέαλ Μαδρίτης 4-1, με σφραγίδα Λεβαντόφσκι


Μία εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση με πρωταγωνίστρια τη Ντόρτμουντ, παρακολούθησαν περίπου 67.000 θεατές που βρέθηκαν στο "Βεστφάλεν". Η Μπορούσια νίκησε 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τρίτη στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης.

Στην παράσταση αυτή, αδιαφιλονίκητος σούπερ σταρ ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός, που ίσως το καλοκαίρι ακολουθήσει τον συμπαίκτη του Μάριο Γκέτσε στη Μπάγερν, έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ανοιξε το σκορ στο 8΄, ενώ πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με προβολή στο 50΄, δυνατό σουτ στο 55΄ και πέναλτι (που κέρδισε ο Ρόις από τον Αλόνσο) στο 66΄. 

Ετσι, ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 10 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, από σοβαρό λάθος του Χούμελς και ασίστ του Ιγκουαϊν. 

Ουσιαστικά το λάθος αυτό του Γερμανού αμυντικού, είναι αυτό που χωρίζει τη Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα, το σημερινό 4-1 από τη χθεσινή συντριβή (4-0) των Καταλανών στο Μόναχο. 

Η "Βασίλισσα" καλείται πλέον να επαναλάβει το επιτευγμα της Λα Κορούνια, της μοναδικής ομάδας η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 4-1 και με 4-0 επί της Μίλαν στο "Ριαθόρ", προκρίθηκε στους ημιτελικούς το 2004.

.Αλ. Τσίπρας: Ανησυχία για την πορεία της χώρας


Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

   Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει την αίσθηση ότι η χώρα δεν πάει καλά, ότι η οικονομία δεν πάει καλά, και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα, βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους.

 Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, όπως κάνουν συνήθως οι κυβερνήσεις, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ατμόσφαιρα, να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού. 

Ενδεχομένως, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, να βασίζεται στην ελπίδα της πιθανότητας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές να υπάρξει κάποια χαλάρωση της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ για τις χώρες της ευρωζώνης, και ιδίως για την Ελλάδα. 

Δεν συμμερίζομαι αυτή την αισιοδοξία, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε το Βερολίνο ότι διακατέχεται «από έναν ιδιότυπο οικονομικό εθνικισμό» και θέλει να επικρατήσει στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή σφαίρα με οικονομικά μέσα, όσο κι αν αυτό αποτελεί μία αυτοκαταστροφική πολιτική και για τους ίδιους και για την Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

.Ξεπερνά το 40% η αδήλωτη εργασία


Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ, μόνο τον Μάρτιο, από τις 1.891 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 979 απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους και από τους 7.959 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές οι 2.295 ήταν ανασφάλιστοι. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι επανειλημμένα έχουν γίνει έλεγχοι στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε όμως ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται τοπικά, αλλά απλώνεται σε όλη τη χώρα.

«Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΥΠΕΑ και υπογράμμισε τις περιορισμένες δυνατότητες των ελεγκτικών μηχανισμών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων. 

.Αντ. Σαμαράς: Ενδείξεις ότι "φρενάρει" η ανεργία


Ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Ι. Βρούτση.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε το γεγονός ότι για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τόσο τον Μάρτη όσο και τον Απρίλη οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

Τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε εποχικούς παράγοντες καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, «έχουμε μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει, αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.085 εταιρείες με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η μία στα δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013, με πάνω από τα μισά επενδυτικά σχέδια να αφορούν σε αύξηση θέσεων εργασίας.

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι τώρα το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισεκ. από τα προγράμματα του κοινωνικού ταμείου για την ενίσχυση των ανέργων και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, 715.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα κονδύλια των σχετικών προγραμμάτων ενώ επιπροσθέτως θα δοθεί πάνω από ένα δισεκ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης.
Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να επιβεβαιωθεί ότι φέτος είναι η χρονιά που, όπως έχει πει, θα αντιστραφεί η τάση της ανεργίας. 

«Το κλίμα έχει αλλάξει, η εικόνα αλλάζει, η κοινωνία θα νιώσει σύντομα τη διαφορά και η ελπίδα, που ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι δήλωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας παράλληλα την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφελών του δημοσίου αλλά και τις νέες επενδύσεις.

.Πώς οι μαθητές μπορούν να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων;


Το άγχος αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του άγχους; Πώς μπορεί ένας μαθητής να διαχειριστεί το άγχος πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων; Πώς η μελέτη μπορεί να γίνει πιο αποδοτική; Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για να μην ενισχύουν το άγχος του μαθητή; 

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνει η ψυχολόγος Φωστηρία Αμανατίδου μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ με αφορμή διάλεξη, με θέμα "Τεχνικές διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων στα παιδιά", σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Τα συμπτώματα του άγχους μπορεί να φαίνονται στο σώμα, στη συμπεριφορά αλλά και στις σκέψεις του μαθητή.

"Ο πονοκέφαλος,ο ιδρώτας, το σφίξιμο στο στομάχι,το πλάκωμα στο στήθος είναι τα σωματικά 'σημάδια' του άγχους. Στη συμπεριφορά του αγχωμένου μαθητή μπορούμε να διακρίνουμε ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, υπερκινητικότητα ή τάση προς απομόνωση. 

Επίσης, ο αγχωμένος μαθητής διακατέχεται από αρνητικές σκέψεις όπως:'δεν θα τα καταφέρω', 'δεν αξίζω', 'είμαι άχρηστος'" εξηγεί η κ.Αμανατίδου.

Το πώς θα διαχειριστεί ο μαθητής το άγχος που τον διακατέχει πριν από τις εξετάσεις σχετίζεται με το πόσο καλά είναι οργανωμένος και με το αν η απόφαση να δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο είναι δική του ή των γονιών του.

"Αν ο μαθητής που ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο το κάνει από δική του επιλογή, τότε έχει να αποδείξει μόνο στον εαυτό του ότι αξίζει. 

Αν όμως η απόφαση δεν είναι δική του αλλά των γονιών του, έχει ένα επιπλέον παράγοντα άγχους γιατί θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους" λέει η κ.Αμανατίδου.

.Σε ισχύ από σήμερα το πασχαλινό ωράριο


Ξεκινά από σήμερα το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα με τους εμπόρους να ελπίζουν σε αναθέρμανση της αγοράς. Το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου.

Έτσι, σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.

Πέμπτη 25 Απριλίου: 09.00 - 21.00
Παρασκευή 26 Απριλίου 09.00 - 21.00
Σάββατο 27 Απριλίου 09.00 - 18.00

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα μένουν ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ πλην της Μεγάλης Παρασκευής όπου θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα και του Μεγάλου Σαββάτου όπου θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι. 

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Μαΐου καθώς και την Τρίτη 7/05 λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

.Στον «πάγο» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση


Στον «πάγο» βάζει το υπουργείο Οικονομικών την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (μετά, μάλιστα, από προσωπική παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου) για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με τα στελέχη του υπουργείου να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «ας μη δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει».

Παράλληλα, υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

.ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...


«Η Αθήνα πέφτει σε μελαγχολία. Συνοικίες που πνέουν τα λοίσθια, χαμένοι κάτοικοι. Η κρίση χρέους καταστρέφει την ανεμελιά της Αθήνας και αλλάζει το χαρακτήρα της πόλης».
Αυτός είναι ο τίτλος και υπότιτλος εκτενούς...
ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Zeit, που αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το οδοιπορικό που γίνεται με τη βοήθεια του έλληνα δημοσιογράφου Νικήτα Καραγιάννη ξεκινά από το κέντρο της πόλης, από την Ομόνοια, «που θεωρείται τα τελευταία 6 με 7 χρόνια μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας, 

(…) όπου έκλεισαν δεκάδες καταστήματα και ξενοδοχεία και (…) όπου από τότε που ξέσπασε η κρίση κανείς πλέον δεν μπορεί να βρει δουλειά».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις επιθέσεις εναντίον μεταναστών σημειώνοντας ότι «η ξενοφοβία έχει αυξηθεί στην Ελλάδα. 

Πολιτικά επωφελούνται από αυτή την εξέλιξη οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής (…), οι οποίοι στρέφουν στοχευμένα την οργή των Ελλήνων για τη μιζέρια της χώας εναντίον των μεταναστών».

(…) «Η ελπίδα και η αισιοδοξία έχουν αλλάξει τοποθεσία στην Αθήνα. Μόνον σε λίγες περιοχές οι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Οι Αθηναίοι καταφεύγουν τις νύχτες στο Γκάζι, που μέχρι πρότινος είχε μια παρόμοια μοίρα όπως σήμερα η Ομόνοια. (…) 

Η Αθήνα επένδυσε πολλά σε αυτή την περιοχή, τη θέση του παλαιού εργοστασίου πήρε ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα μουσείο ενώ άνοιξαν μπαρ και κλαμπ. (…) Στο Γκάζι η κρίση εξαφανίζεται τα βράδια για λίγες ώρες. (…) 

Και εδώ, όμως, η κρίση δεν είναι τελείως αθέατη. Τις κρύες μέρες μυρίζει καμένο ξύλο και πλαστικό. Οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο».

Ο Νικήτας Καραγιάννης, καταλήγει το ρεπορτάζ, παρότι βλέπει μια διαρκή παρακμή, δεν θέλει να εγκαταλείψει την πόλη του. «Κάθε τόσο ξεναγεί ανθρώπους στην Ομόνοια και προσπαθεί να δώσει θάρρος στους κατοίκους μέσα από τις ιστορίες του. '

Η Αθήνα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που έχασε το χαμόγελό της', λέει ο ίδιος. Αλλά οι Αθηναίοι είναι περήφανοι».

.ΠΑΡΑΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για στημένο παιχνίδι στην πώληση του ΟΠΑΠ. Προφανώς τα σαίνια της Κουμουνδούρου ανακάλυψαν παράγκα στην οποία όλος ο πλανήτης στήθηκε προκειμένου να δώσει ο Σαμαράς στον Μελισανίδη...
τον ΟΠΑΠ! 

Δηλαδή εννοούν οτι εξαφάνισε ο Σαμαράς με μαγικό τρόπο τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους επενδυτές και έμεινε μόνον το σχήμα Μελισανίδη! Δεν μπορεί να εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο. Διαγωνισμός έγινε και για να είναι στημένος δύο τινά πρέπει να συμβούν. 

Να είναι φωτογραφικός, που δεν ήταν ή να κάθονταν απ΄έξω ο Μελισανίδης και να μοίραζε επιταγές δισ ευρώ σε Κινέζους, Αμερικανούς, Κογκολέζους και σε κάθε έναν που θα ήθελε να δώσει προσφορά για να μην την καταθέσει! Αυτό εγώ ξέρω οτι σημαίνει στημένος διαγωνισμός. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κι άλλες ερμηνείες περί στημένου; Να σας πώ την γνώμη μου; Τίποτα δεν έχουν, τίποτα άξιο αναφοράς δεν λένε. Απλά κάτι έπρεπε να πούν για να διαφωνήσουν. Α, ναι ξέχασα. 

Ο Φαήλος που ασκεί επάγγελμα και δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο κυβερνητικό ή άλλο είναι δικηγόρος του Μελισανίδη. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ της προόδου ο Φαήλος απαγορεύεται να παρέχει νομικές συμβουλές μέχρι τουλάχιστον να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Εως τότε πρέπει να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του!

.ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ


Στον «πάγο» βάζει το υπουργείο Οικονομικών την πρόταση του ΠΑΣΟΚ (μετά, μάλιστα, από προσωπική παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου) για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με τα στελέχη τού υπουργείου να... 
αναφέρουν χαρακτηριστικά «ας μην δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει». Παράλληλα, υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου 

Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

.ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Χθες, ολοκληρώθηκε η αποστολή στο ΣτΕ των σχεδίων Προεδρικών... 
Διαταγμάτων που υλοποιούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και σε αυτά αφενός δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομοσπονδία των πέντε πανεπιστημίων της Αττικής (Οικονομικό, Πάντειο, Γεωπονικό, Πειραιώς, Χαροκόπειο) 

που είχε εξαγγελθεί ότι θα λειτουργήσει με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής» αφετέρου προβλέπεται ότι η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Ιονίων Νήσων θα είναι το Μεσολόγγι. 

Το ζήτημα αυτό προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις στο ΤΕΙ Πατρών όπου, προ ημερών, είχαν σημειωθεί επεισόδια όταν ομάδα φοιτητών κράτησε υπό ομηρία τον πρόεδρο του ιδρύματος, Σ. Καπλάνη. 

Η έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων θα πρέπει να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στον καθορισμό του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, 

καθώς και να συμπεριλάβει όλες τις αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.