.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ (ΦΩΤΟ)

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ...
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ




.Έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Κατά 26,4 % αυξάνεται το «Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» για τους οικιακούς καταναλωτές από 1ης Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Οι αυξήσεις ανά κατηγορία καταναλωτών κλιμακώνονται μέχρι 55% ενώ μεσοσταθμικά κυμαίνονται στο 30% και θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, αν δεν είχαν ψηφιστεί εν τω μεταξύ τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, την περασμένη Κυριακή με το πολυνομοσχέδιο.

Οι αποφάσεις της ΡΑΕ συγκλίνουν με τις προβλέψεις του ΥΠΕΚΑ, στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, κατά 5 ευρώ τη μεγαβατώρα μεσοσταθμικά.

.Στους «8» της Ευρωλίγκας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε 69-60 της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, για την 13η αγωνιστική της φάσης των «16». 

Οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν τις 7 νίκες στον 5ο όμιλο και αν αύριο κερδίσει και ο Ολυμπιακός την Αναντολού Εφές, τότε στην τελευταία αγωνιστική οι «αιώνιοι» θα παλέψουν στο ΣΕΦ απλώς για την τελική τους κατάταξη (3η ή 4η θέση), που θα κρίνει ποιά εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ.

.Επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή

Η πολιτική ένταση μεταφέρθηκε και στη Βουλή, με επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Κατά την έναρξή της, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για τον ρόλο Μπαλτάκου και έκανε λόγο για εμπλοκή Σαμαρά. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης, Τσουμάνης φώναξε ότι «αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα». Αμέσως αντέδρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν πως «ο Αντώνης Σαμαράς είναι φασίστας και θέλει να μας χώσει φυλακή».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία προσπαθώντας να στηρίξει την αναφορά της ότι η κυβέρνηση είναι χούντα υπερασπίστηκε την αθωότητα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Παρεμβαίνετε στη δικαιοσύνη. Θέλετε να βάλετε φυλακή αθώους ανθρώπους».

Το επεισόδιο έληξε όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, έκλεισε τα μικρόφωνα, λέγοντας σε έντονο ύφος «δεν θα το κάνουμε καλοκαιρινό». 

.Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «new deal»

Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «new deal» για να βγει από την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

«Χωρίς ένα ευρωπαϊκό «new deal», μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης των επενδύσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας» η Ευρώπη δεν θα τα καταφέρει, εκτιμά ο αρχηγός του μεγαλύτερου ελληνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος Έλληνας που διεκδικεί την προεδρία της Επιτροπής, θεωρ...περισσότερα »

.Πολιτικός σεισμός από την υπόθεση Μπαλτάκου

Πολιτικό σεισμό, με σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ, και νέους τριγμούς στους κόλπους της συγκυβέρνησης, προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου–Κασιδιάρη, ακριβώς ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίησή του. Από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε τη διενέργεια εκλογών, για να λάβει την απάντηση από τον παριστάμενο Υπ.Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις σχέσεις του τ. γραμματέα της Κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως θέμα ακροδεξιών θυλάκων στην Κυβέρνηση. Από τις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθύμισε ότι πρώτο το ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει τις δυνάμεις του Συνταγματικού τόξου να συγκροτήσουν μέτωπο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Αναφερόμενος στην αντικατάσταση Μπαλτάκου από τον κύριο Καυμενάκη, σημείωσε “Δεν χρειάζεται στη θέση αυτή, ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση, που φτάνει μέχρι τα όρια των ανεπίτρεπτων και απαράδεκτων πρωτοβουλιών. Για μας το σημαντικό είναι να λειτουργήσει η προγραμματική συμφωνία και να έχει προοδευτικό πρόσημο, η κυβερνητική πολιτική.
Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τη δήλωση του προκατόχου του και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Αίσθηση από την τοποθέτηση στη Βουλή, της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία υπερασπίστηκε την “αθωότητα” των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σε δικαστικό επίπεδο την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον REAL FM ενίσχυσε το φόβο και για νέες αποκαλύψεις, αφού – όπως είπε – είχε κι άλλες συνομιλίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, για να αποσπάσει πληροφορίες για τις πολιτικές πρακτικές και στοχεύσεις τους.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία αναζητά τον υιό Μπαλτάκου στο πλαίσιο του αυτοφώρου που λήγει τα μεσάνυχτα.
Στήριξη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη προσφέρει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε ανακοίνωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι δεν εξυπηρετούν την ορθή απονομή του Δικαίου οι δηλώσεις ή οι υπαινιγμοί για την ανεξαρτησία των δικαστών, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το βίντεο συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

.Με τη μορφή κατεπείγοντος η έρευνα

Με τη μορφή του κατεπείγοντος η έρευνα για την υπόθεση Μπαλτάκου ο οποίος στο πλαίσιο επίσπευσης των διαδικασιών καλείται τελικά να καταθέσει στη δικαιοσύνη την Δευτέρα και όχι την Τρίτη στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που πυροδότησε το βίντεο συνομιλία με τον Ηλία Κασσιδάρη. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια του προέδρου της Αλέξη Τσίπρα ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις σχέσεις του τέως γραμματέα της Κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για " μείζον θέμα για την δημοκρατία" .

Έντονη αντιπαράθεση είχαν νωρίτερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ζήτησε τη διενέργεια εκλογών με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη να του απαντά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή,  ότι «αδικήθηκε ο πρωθυπουργός από το λάθος του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εξουσία που του δόθηκε».

.«Ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές»

«Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, καθώς η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλει την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ θετικές τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η προσωπική επαφή του πρωθυπουργού με τον κ., Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σόιμπλε και με όλους τους υπουργούς της ευρωζώνης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο.
Όσον αφορά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα Μπαλτάκου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να "φρενάρει" την θετική εικόνα για την οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες αυτές και να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα.

.«Δεν αποκλείω να πάμε σε τριπλές εκλογές»

«Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. 
Απευθυνόμενος, δε, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα δεχτούν την πρόταση σας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση με τον κύριο Μπαλτάκο και να δούμε αν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε τριπλές εκλογές».
Αφορμή για την παρέμβαση Γρηγοράκου ήταν η συζήτηση, σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις Ευρωεκλογές.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.