.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ. ΓΟΥΔΙ...Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.



.ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ...ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΦΙΛΙΠΠΑΣ


Διαπνεόμενος από τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 και τον ιδρυτή του Πασοκ, Ανδρέα Παπανδρέου, πήρα μέρος σε κινηματικούς αγώνες για τη Δημοκρατική αλλαγή. Διετέλεσα γραμματέας της Τ.Ο. 2 Πασοκ Ζωγράφου, μέλος του Τομεακού Γραφείου.



.Πρόβλεψη για χορήγηση μερίσματος σε μακροχρόνια ανέργους

Τις πρώτες εγκρίσεις διανομής του «κοινωνικού μερίσματος» ανακοίνωσε προ ολίγου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, σήμερα εγκρίθηκε η αναδιανομή 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 νοικοκυριά, («περίπου 647 ευρώ ανά δικαιούχο νοικοκυριό» ανέφερε σχετικά), ενώ αύριο θα πιστωθεί το ποσόν της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης σε πάνω από 75.328 ένστολους.

Με βάση, εξάλλου, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014, υπάρχει πρόσθετη πρόβλεψη για χορήγηση μερίσματος σε μακροχρόνια ανέργους.

«Τα κριτήρια συνεχώς αξιολογούνται- και εκπτώσεις ως προς το προς διανομή ποσόν, δεν πρόκειται να γίνουν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

.Τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Πρώτη δύναμη παραμένει και φέτος η ΔΑΠ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της, η ΠΑΣΠ εμφανίζει πτώση, αισθητή άνοδο εμφανίζει η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡ.ΕΝ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά). Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 50%.

Κατά τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, τα ποσοστά της παράταξης φέτος ήταν αυξημένα,. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ δίνει 42,1% στα δικά της ψηφοδέλτια,  12,67% στην ΠΑΣΠ, 18,38% στην Πανσπουδαστική, 10,31% στα ΕΑΑΚ και 5,5% στην ΑΡ.ΕΝ. Κατά την Πανσπουδαστική τα ποσοστά της παράταξης αυξήθηκαν εφέτος αισθητά, άνοδος που όπως λέει ο εκπρόσωπος της παράταξης Νίκος Σταματόπουλος, έφτασε το 6,5% στα ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι και το 5,44% στα ΑΕΙ. 

Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 22,52% στα ψηφοδέλτια της παράταξης τους (πέρυσι 17.99%), 30,51% στην ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% στην ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% στα ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% στην ΑΡ.ΕΝ. (πέρυσι 4,57%), 12,92% στα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).

.Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα

Το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision πήραν απόψε οι Freaky Fortune με τον Riskykidd, τραγουδώντας το «Rise up» στην σκηνή του «B&W Hallerne» της Κοπεγχάγης.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 13η θέση του δεύτερου ημιτελικού , μαζί με άλλες 14 χώρες.

Στη σκηνή του τελικού του φετινού ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού θα βρεθούν οι εξής χώρες:

.Ακίνητα σε τιμές δεκαετίας ’80

Στη δεκαετία του '80 έχει γυρίσει το ρολόι στις τιμές των ακινήτων, λόγω της οικονομικής κρίσης και της βαριάς φορολογίας. 

Τα παλαιά διαμερίσματα, κυρίως στις φτωχές περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις, έχουν φτάσει να πωλούνται μέχρι και 100 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ νεόδμητες κατοικίες πωλούνται ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών 30-40 ετών τα πουλούν όσο όσο, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» και να γλιτώσουν τη μόνιμη πλέον φορολόγηση μέσω του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Ετσι, διαμερίσματα που αγοράστηκαν τη δεκαετία του '70 ή και παλαιότερα πωλούνται ακόμη και κάτω από 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με το Έθνος.

.Συνεχίζει τη στρατιωτική επιχείρηση το Κίεβο

Η στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία «θα συνεχιστεί», είτε αποφασίσουν είτε όχι να αναβάλουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ανακοίνωσε σήμερα ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Αντριι Παρούμπιι.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχισθεί, όποιες και αν είναι οι αποφάσεις (για το δημοψήφισμα) των ανατρεπτικών ή τρομοκρατικών ομάδων στην περιοχή του Ντονέτσκ», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο.

Στη Μόσχα, η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε ότι, εάν το Κίεβο δεν σταματήσει να χρησιμοποιεί τον στρατό κατά του λαού, η Ουκρανία απειλείται από πολιτική ρήξη.

«Αν η Ουκρανία διαλυθεί, το Κίεβο και οι δυτικοί του πάτρονες θα φέρουν την πλήρη και απόλυτη ευθύνη», δήλωσε η Ματβιένκο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.