.Ο Κασιδιάρης αρνείται το Ολοκαύτωμα

«Φωτιές» άναψε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος, ανέφερε ότι αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.

Σε συζήτηση για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέρθηκε στην άρνηση του Ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή να παραστεί στην προκαταρκτική, με την αιτιολογία ότι σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ανέφερε: «Και φυσικά συμμετέχουν στην Επιτροπή αρνητές του Ολοκαυτώματος», αφήνοντας να εννοηθεί πως μιλάει για τον ίδιο.

Ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜ.ΑΡ, αντέδρασε έντονα, δίνοντας άμεσα την απάντησή του στην αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, ρώτησε με νόημα ποια είναι η ποινή στη Γερμανία που προβλέπει να επιβληθεί σε όποιον αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Εκείνη τη στιγμή, άναψαν τα… αίματα στο Κοινοβούλιο, αφού οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν, φωνάζοντας: «Αυτά να πας να τα πεις στη Ρεπούση που αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων».

Στη συνέχεια και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, το λόγο πήρε ο κ. Αθανασίου και απάντησε στον κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος. 

Λίγο αργότερα πάντως ο Βασίλης Οικονόμου ξαναπήρε το λόγο και επανήλθε στο τι συμβαίνει στη Γερμανία λέγοντας ότι αυτό που είπε ο κ. Κασιδιαρης τιμωρείται στις χώρες που υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με 5 χρόνια φυλάκιση.

.«Θλιβερή» χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τη στάση του πρώην υπουργού

«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου» ανέφεραν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Συμπλήρωσαν ότι «είναι όμως πολύ θλιβερό αμυνόμενος να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες».

.Το Βερολίνο απορρίπτει τις κατηγορίες του ΔΝΤ

Για «υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες» από την ευθύνη της ίδιας της Ελλάδας κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφερόμενο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και επισημαίνει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης κατέστη αναγκαίο λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Υποστηρίζει δε ότι ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης είναι ορθός.

«Από τότε όλοι χρειάστηκε να μάθουμε» τονίζει, σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, παίρνοντας θέση στην εξελισσόμενη συζήτηση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης που επεβλήθη από την τρόικα.

«Επιπλέον, πιθανότατα είχαν εναποτεθεί υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες στην ελληνική "προσωπική ευθύνη"» αναφέρει το υπουργείο και επισημαίνει ότι η αιτία των προβλημάτων της Ελλάδας βρίσκεται στην επί χρόνια οικονομική αμέλεια. 

«Η συνεχώς αργή εφαρμογή των όρων του προγράμματος - ειδικά σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - είναι σίγουρα ένας βασικός λόγος εξαιτίας του οποίου ένα δεύτερο πρόγραμμα κατέστη σύντομα απαραίτητο» επισημαίνεται από το υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ίδια δήλωση τονίζεται ακόμη ότι πρόθεση της Γερμανίας ήταν με το πρώτο πακέτο «το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του», ενώ υπογραμμίζεται ότι το Βερολίνο είχε υποστηρίξει την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους νωρίτερα από άλλους. «Ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης ήταν και παραμένει σωστός» καταλήγει το υπουργείο.

.Διεύρυνση κατηγορητηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε η πρόταση για επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», και για το «αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία».
  
 Ειδικότερα, σε σύνολο 266 παρόντων βουλευτών ψήφισαν 234 υπέρ, 21 κατά, 3 λευκά, 7 «παρών» ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

.Δ. Κουτσούμπας: Στόχος, η συσπείρωση ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό

Το ΚΚΕ εξοπλισμένο με τις πολιτικές αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του θέτει ως στόχο πάλης του σήμερα τη συσπείρωση στη Λαϊκή Συμμαχία εκείνων των δυνάμεων που έχουν συμφέρον να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
  
 Στην συνέντευξή του, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τη σημασία της για την ολόπλευρη και σχεδιασμένη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας καθώς και για τη διαμόρφωση αντικειμενικών όρων συμπόρευσης άλλων λαϊκών στρωμάτων με την εργατική τάξη.
  
 Επίσης ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον κίνδυνο πολεμικής σύρραξης στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εκτιμήσεις του κόμματος για την εν εξελίξει επιχείρηση αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού στην χώρα, καθώς και στην ετοιμότητα του ΚΚΕ να ανταποκριθεί σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις.
   
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουστούμπας τόνισε ότι «σε αυτή την κρίση δεν πρέπει να μείνει κανείς μόνος του. Να σημάνουμε συναγερμό, να μην υπάρχει καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

  Σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «οι λύσεις δεν είναι αυτές που προτείνει το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση.

 Η λύση βρίσκεται σε μια άλλη εναλλακτική διέξοδο, σε μια άλλη πολιτική πρόταση διεξόδου σαν αυτή που προτείνει το ΚΚΕ». Ο κ. Κουτσούμπας πρόβλεψε μάλιστα «νέο κούρεμα στις συντάξεις από το φθινόπωρο».

.Ευ. Βενιζέλος: Ανάγκη νέας πολιτικής στρατηγικής στην ευρωζώνη

      Για την αναγκαιότητα μίας «νέας πολιτικής στρατηγικής» στην ευρωζώνη και την Ευρώπη, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς από το Reuters να σχολιάσει την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΥ), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

     Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Η έκθεση του ΔΝΤ καταγράφει και επιβεβαιώνει θέσεις που έχουμε παρουσιάσει δημόσια κατ' επανάληψη, και ήταν η βάση της επιχειρηματολογίας μας στις σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και τα άλλα δύο μέλη της τρόικας, 

προκειμένου να διαφυλάξουμε την Ελλάδα από τη σωρευτική ύφεση και ανεργία που προήλθε από την εφαρμογή ενός ατελούς στη σύλληψή του πρώτου προγράμματος». 
«Οι διαφορές άλλωστε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα δείχνουν την κατεύθυνση που έπρεπε να είχε επιλεγεί εξ αρχής», συμπλήρωσε.

.Διαφωνεί η Κομισιόν με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Την κάθετη διαφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν.

 Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της έκθεσης, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή διαφωνεί σε δύο βασικά σημεία: Τόνισε ότι πρώτον, η Επιτροπή διαφωνεί με τη διαπίστωση του ΔΝΤ πως μια εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το  2010 θα ήταν επιθυμητή. 

Όπως υποστήριξε ο Σ. Ο' Κόνορ, η έκθεση του ΔΝΤ αγνοεί τον αλληλένδετο χαρακτήρα των χωρών της Ευρωζώνης και το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα είχε αναμφίβολα διαστάσεις συστημικού χαρακτήρα και θα υποβάθμιζε τη σημασία του προγράμματος. 

Δεύτερον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, η Επιτροπή διαφωνεί κάθετα ότι δεν έγιναν αρκετά για να εντοπιστούν διαρθρωτικά μέρα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Ελλάδα. 

«θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος και αβάσιμο και η Κομισιόν υπήρξε κινητήρια δύναμη ώστε να δοθεί βάρος στο πρόγραμμα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

 Στη συνέχεια, ο Σ. Ο' Κόνορ τόνισε ότι σήμερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι στη σωστή τροχιά και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σταθεροποίησης και αυξανόμενης εμπιστοσύνης της οικονομίας, όπως ο δείκτης εμπιστοσύνης, που είναι σε πενταετές υψηλό. 

Αυτό που είναι σημαντικό τώρα και υπάρχει πλήρης συμφωνία της τρόικας και της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει "πολιτική ιδιοκτησία" της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να βασίζεται στο ότι πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν, είπε.

.Αντ. Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες»

Από το "grexit" η Ελλάδα πέρασε στο "grecovery" δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημέριδα "Helsinking Sanoat" με αφορμή την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία και προσθέτει ότι "η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο".
"Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή" λέει ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι "έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. 

Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη".

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι "η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων", επισημαίνει, όμως, ότι "από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη".

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι "οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς".

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, 

θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. "Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι" υπογραμμίζει.

Ο κ. Σαμαράς δηώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι "η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση".

.Διαφωνεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι "διαφωνεί θεμελιωδώς" με το ΔΝΤ σε πολλές πλευρές της έκθεσής του, στην οποία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά τα αποτελέσματα του πρώτου προγράμματος αρωγής προς την Ελλάδα, το 2010.

Το ΔΝΤ εκτιμά κυρίως πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2012, έπρεπε να είχε γίνει ήδη από το 2010, αλλά "εμείς διαφωνούμε θεμελιωδώς" μ' αυτή τη θέση, 

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σάιμον Ο'Κόνορ, υπογραμμίζοντας ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα κινδύνευε με αποσταθεροποίηση το σύνολο της ευρωζώνης.

.Συνεχίζει ανοδικά η ανεργία

Στο 26,8% ανήλθε η ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, αυξημένη, έστω και οριακά, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (26,7% σύμφωνα με τα επιπλέον στοιχεία) και έναντι 22,2% τον Μάρτιο πέρυσι. 

Με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.309.071 άτομα (αύξηση 19,7% σε έναν χρόνο), φαίνεται ότι οι νέοι σε ηλικία έχουν δύο κυρίως «επιλογές»: ή την ανεργία, καθώς περίπου 6 στους 10 είναι χωρίς εργασία (ποσοστό 58,3%), ή την αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:
Το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο 2013 ανήλθε σε 26,8 έναντι 22,2% τον Μάρτιο 2012 και 26,7% τον Φεβρουάριο 2013. 

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι (αύξηση 19,7%) και κατά 4.626 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο εφέτος (αύξηση 0,4%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτομα και μειώθηκαν κατά 245.949 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (μείωση 6,4%) και κατά 6.697 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2013 (μείωση 0,2%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.379.478 άτομα. Αυξήθηκε κατά 23.661 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (αύξηση 0,7%) και κατά 9.074 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2013 (αύξηση 0,3%).

.Πτώση 10,8% στη μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών το 2011

Μείωση 6,8% σημείωσε το 2011, σε σύγκριση με το 2010, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (ανήλθε στα 1.824,02 ευρώ), ενώ εάν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός, η μέση μηνιαία δαπάνη μειώθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 10,8%.

Παράλληλα, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, αλλάζει και τις καταναλωτικές συνήθειες, με αποτέλεσμα να δαπανούν οι πολίτες περισσότερα για τα θεωρούμενα ως «απολύτως απαραίτητα» (διατροφή, στέγαση) και να περικόπτουν «ελαστικές δαπάνες» (ένδυση- υπόδηση, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ).

Αυτό προκύπτει από την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα, επίσης, με την οποία, ο κίνδυνος φτώχειας απειλούσε το 2011 το 20,6% του πληθυσμού (από 20% το 2010).

 Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 15%, όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, ανεξάρτητα από τον τρόπο κτήσεως (τεκμαρτό ενοίκιο από ιδιοκατοίκηση, ιδιοπαραγόμενα αγαθά, αγαθά και υπηρεσίες παρεχόμενες δωρεάν από τον εργοδότη, άλλα νοικοκυριά, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κράτος κλπ).

.«Έφοδος» της UEFA στα γραφεία της ΕΠΟ

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την Αθήνα προκειμένου να ελέγξει τους φακέλους των ομάδων που πήραν άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, εστιάζοντας κυρίως τους φακέλους των ομάδων για τις οποίες υπήρχε αρνητική εισήγηση σε πρώτη φάση. 

Ανάμεσα σε αυτές ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι αξιωματούχοι της UEFA βρίσκονται στα γραφεία της ΕΠΟ και «ξεσκονίζουν» τους φακέλους. 

Σημειώνεται πως εφόσον η UEFA κρίνει πως δόθηκε κακώς άδεια σε μία ομάδα, μπορεί να προχωρήσει σε άρση της αδειοδότησης. 

Υπενθυμίζεται πως άδεια δεν έχουν πάρει μόνο Άρης και Πανιώνιος από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενώ όσες έκαναν έφεση δικαιώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

.Οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, προειδοποιεί ο FAO

Η βραδεία αύξηση της αγροτικής παραγωγής και η μεγάλη ζήτηση για βιοκαύσιμα είναι πιθανό να αυξήσουν τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως κατά την επόμενη δεκαετία, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Η αγροτική παραγωγή αναμένεται να παρουσιάσει ετήσια αύξηση κατά 1,5% ως το 2022, μείωση κατά 2,1% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, αναφέρει ο FAO σε κοινή έκθεσή του με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

"Οι υψηλές τιμές των τροφίμων είναι ένα κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής και χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι φτωχοί αγρότες θα επωφεληθούν από αυτές", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του FAO Χοσέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα.
 

"Η παρατεταμένη ξηρασία, όπως αυτή που σημειώθηκε το 2012, σε συνδυασμό με τα περιορισμένα αποθέματα τροφίμων, είναι πιθανό ν' αυξήσουν τις τιμές παγκοσμίως από 15% ως 40%", τονίζεται στην έκθεση.

.Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης

Σύσκεψη για τη δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Μεταφορών υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Δελούκας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Γιάννης Οικονόμου.

.Με χαμηλότερους συντελεστές αλλά από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής, ο νέος Φόρος Ακινήτων

Σε νέες βάσεις θα στηρίζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014. Αυτό προκύπτει από τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη σύσκεψη με την διακομματική επιτροπή η φιλοσοφία των οποίων είναι να γίνει δικαιότερη η κατανομή του φορολογικού βάρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που καταβάλλεται σήμερα.

Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις καθώς το θέμα θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αλλά με χαμηλότερους συντελεστές με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες με ένα ακίνητο να επιβαρυνθούν με σημαντικά λιγότερο φόρο από ότι φέτος.

Επιβαρύνσεις προβλέπονται για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν φορολογούνται σήμερα. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος επί των αγροτεμαχίων θα διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, την έκτασή του και άλλα χαρακτηριστικά. 

Για τα αγροτεμάχια των αγροτών προτείνονται μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου ο οποίος και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την καλλιέργεια, την έκταση και άλλα στοιχεία της αξίας τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.