.Οι αετονύχηδες του κράτους

Η επικοινωνιακή επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια παλιά συμβουλή του Αμερικανού προέδρου Χάρι Τρούμαν, ο οποίος έλεγε στους συνεργάτες του «αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους». Αυτό κάνουν τώρα και για τους «παράτυπους τίτλους σπουδών», εμπλέκοντας μια ορθή απόφαση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο νόμος του 2007 προέβλεπε ότι όλα τα πτυχία 2004-2008 επί της ουσίας δεν υφίστανται και «για την απονομή τους λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνον οι βαθμοί των γραπτών πτυχιακών εξετάσεων», αυτών που (κακώς) δεν έγιναν. Δηλαδή πτυχία εκείνης της περιόδου δεν υπάρχουν. Αυτά που κατατέθηκαν είναι –νομικώς τουλάχιστον– πλαστά. 

Η απόφαση της νυν κυβέρνησης, όπως διαβάσαμε στην καλά πληροφορημένη σε αυτά τα θέματα «Αυγή», είναι για εξετάσεις μόνον όσων «έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών» και όχι για την πιστοποίηση όλων των πτυχίων, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση. Με άλλα λόγια, κάποιοι χωρίς τυπικώς εγκεκριμένο πτυχίο (ασχέτως αν το πήρε πληρώνοντας ή όχι) κατέλαβαν τη θέση άλλων που τυπικώς τουλάχιστον ήταν «πιστοποιημένοι». Ολα τ’ άλλα είναι φιοριτούρες για να μπερδεύονται οι εύπιστοι της πρώτης φοράς.

Η βασικότερη όμως λαθροχειρία στην ανακοίνωση του κ. Νίκου Φίλη είναι ιδεολογική. Μιλά περί «νοσηρών φαινομένων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την οποία παρέδωσαν βορά στις ορέξεις των αετονύχηδων της αγοράς, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η προγραμματική διακήρυξη του κ. Μητσοτάκη για μαθητές-πελάτες σε σχολεία σούπερ μάρκετ πώλησης αλλοιωμένων τίτλων σπουδών και εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, υπό τις απειλές και τους εκβιασμούς των ιδιοκτητών τους».

Οχι ότι δεν υπάρχουν «αετονύχηδες της αγοράς», όπως σημειώνει με τον συνήθη «επαναστατικό λυρισμό» του ο κ. Φίλης. Γεμάτη είναι η Ελλάδα από δαύτους. Μόνο που αυτοί ήταν υπό την εποπτεία του κράτους και, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της ΕΔΕ, «οι καθηγητές του Δημοσίου, που ήταν μέλη ή επικεφαλής των εξεταστικών επιτροπών (σ.σ. που έδιναν τα πλαστά πτυχία), προέβαιναν σε αλλοιώσεις βαθμών αλλά και σε “αλλαγές ολόκληρου του γραπτού” σε εξετάσεις». 

Και δεν είναι μόνον αυτό: Οι φύλακες-άγγελοι του κράτους, αυτοί που θα μας προστάτευαν από τους «αετονύχηδες της αγοράς», όταν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, έπεσαν στα μαλακά: «Δύο εκ των τεσσάρων έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ ο ένας τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία και στη συνέχεια –για να αποτραπεί η επάνοδός του με τον νόμο Κατρούγκαλου– σε προσωρινή αναστολή άσκησης καθηκόντων, αγνώστου διάρκειας. Ο τέταρτος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του ως διευθυντής ΙΕΚ» («H Καθημερινή», 16.1.2016).

Το μόνο καλό που θα βγει από την υπόθεση προκύπτει από ένα άρθρο που διαβάσαμε χθες στην «Αυγή»: «Υπάρχουν υπόνοιες για έναν υπάλληλο ότι μπήκε στο Δημόσιο χωρίς να σκαμπάζει γρυ από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μιας και το πιστοποιητικό το “αγόρασε” από το παραμάγαζο της ιδιωτικής εκπαίδευσης; 

Τον καλείς και του ζητάς να σου δουλέψει πάνω σ’ ένα excel. Τα καταφέρνει; Εχει καλώς και επιστρέφει στη δουλειά του. Δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα; Τον στέλνεις σπίτι του ή όπου ο νόμος προβλέπει. Τόσο απλά, τόσο δίκαια και τόσο νόμιμα» (26.5.2016).

«Απλή, δίκαιη και νόμιμη» η αξιολόγηση στο Δημόσιο; Πρόοδος..

.Ως πότε αυτή η αβεβαιότητα;

Από την αρχή της κρίσης, αγωνία όλων ήταν να γνωρίζουμε πού και πότε τελειώνει, να ξέρουμε πόσο έχουν μειωθεί τα εισοδήματά μας, πόσο αυξήθηκαν οι φόροι, πόσο έπεσε η αξία της περιουσίας μας – ιδιωτικής και εθνικής. Ακόμη δεν μάθαμε· δεν μπορούμε να λογαριάσουμε το αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων και της τελευταίας συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την Τρίτη. Από τον Ελληνα συνταξιούχο, μισθωτό, άνεργο και επιχειρηματία έως τον ξένο επενδυτή, πρέπει να περιμένουμε ακόμη για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και πώς θα πορευθούμε.

Μετά το τελευταίο Eurogroup αναμένουμε ότι η χώρα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου και θα μπορεί να εκπληρώσει άμεσες ανάγκες τον Ιούλιο. Απ’ εκεί και πέρα, όμως, είναι πολλές οι μεταβλητές που θα κρίνουν πόσο επηρεάζεται η ζωή του καθενός. Πρωτίστως, θα χρειασθεί χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα που ψήφισε στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να μπορούμε να πούμε τι θα μας κοστίσουν αλλά και εάν θα υπάρξει κάποιο όφελος απ’ αυτά. Ολοι περιμένουμε το χειρότερο· σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε.

Η αβεβαιότητα παρατείνεται και από το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σκηνής δεν έχουν πει τον τελευταίο τους λόγο. Τα μέλη της τρόικας βρίσκονται σε μια τιτανομαχία μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Γερμανίας για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Το αποτέλεσμα θα είναι κορυφαίας σημασίας για εμάς. Την ίδια ώρα, οι δανειστές επιμένουν σε «διορθώσεις» σε μέτρα που μόλις πέρασαν από τη Βουλή. Μένει να δούμε πόσο σοβαρές είναι οι διαφορές και εάν η διαφωνία θα θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση της δόσης. 

Αλλο άγνωστο σημείο είναι κατά πόσον η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και πώς θα εφαρμόσει μέτρα με τα οποία διαφωνούσε μεγαλοφώνως στο παρελθόν. Ισως η προσφιλής τακτική του Πάνου Καμμένου προδίδει τις διαθέσεις της. Ενώ αυτός και το κόμμα του ψήφισαν την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα –σε ακροατήριο στη Σύρο– κατακεραύνωνε το μέτρο ως «εγκληματικό». 

Κατανοητή η ανάγκη να δημιουργείται σύγχυση όταν κυβερνητικά στελέχη επιδιώκουν να διαχειριστούν τη δυσκολία της ανακολουθίας τους. Δεν μας βοηθάει, όμως, να καταλάβουμε εάν τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοσθούν και με ποιο αποτέλεσμα.

Τα συνδικάτα δεν έχουν πει την τελευταία λέξη όσο αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και εργασιακό καθεστώς, καθώς και στις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις. Θα υπάρξει εργασιακή ειρήνη ή περισσότερη αβεβαιότητα; Τα δικαστήρια, επίσης, μπορούν να αλλάξουν το σκηνικό. Και πόσα έσοδα θα συγκεντρώσει το κράτος από τους υψηλότερους φόρους, μέσα σε συνεχόμενη ύφεση; 

Μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορέσει να ανατρέψει την έλλειψη εμπιστοσύνης καταθετών που απέσυραν χρήματα από το τραπεζικό σύστημα και εταιρειών που πάγωσαν τις δραστηριότητές τους· ο μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων δανείων και ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία θα παραμείνει άλυτο πρόβλημα όσο δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο και οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Οι Ελληνες πλήρωσαν υψηλότατο τίμημα τα τελευταία χρόνια. Ας αναλογιστούν όσοι αποφασίζουν την τύχη μας ότι είναι καιρός να τελειώνει η αβεβαιότητα. 

.Δημοσκόπηση: Χαώδης διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη έκπληξη από Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, έναντι του 17,5% που προσελκύει η Κουμουνδούρου, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, που ανέβασε τα ποσοστά της στο 7%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 5,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% και Ένωση Κεντρώων με 4%.
Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» παραμένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%.
Περισσότεροι από τους μισούς (54%) προβλέπουν πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία. 

Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν. Ωστόσο το 44% προτιμά η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία ενώ, στον αντίποδα, το 41% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Διαπραγματεύσεις

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.
Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

.Εμφυλιοπολεμικό κλίμα με διαταγή Τσίπρα;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης που επιβεβαίωσε τον ταξικό πόλεμο που διεξάγει η αριστερά με την αστική τάξη έχει το εξής βιογραφικό:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εξαρχειώτης με καταγωγή από την Ήπειρο και την Αχαΐα. Σπούδασε στο Πάντειο. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αυγή και από το 2007 στο Κόκκινο 105,5. Εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΪ, στον Αδέσμευτο Τύπο και ως ευθυμογράφος στα περιοδικά ΜΕΝ και ΚΛΙΚ, στην Athens Voice, ενώ κείμενα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Γαλέρα και στην ιταλική εφημερίδα Manifesto. 
Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία εργαζόταν ως μαρμαράς και ως υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο. Εντάχθηκε στην Αριστερά στα μαθητικά του χρόνια, οργανωμένος στον Ρήγα Φεραίο. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Ιδρυτικό μέλος και πρώην της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη φράση τα λέει όλα και μην παρεξηγηθούν οι Εξαρχειώτες, δεν είναι ασφαλώς όλοι ίδιοι. Ο Εξαρχειώτης από κούνια Κυρίτσης, ο κατά δήλωσή του δημοσιογράφος, στρατευμένος κατά κύριο λόγο στο κόμμα, έκανε τη δήλωση της εβδομάδας ή μάλλον του μήνα. Και είναι πράγματι πολύ σημαντικό ότι βγήκε και μίλησε τόσο ξεκάθαρα, βγήκε και επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται μπροστά σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.
Έγραψε λοιπόν: «Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα.
 Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».
Και προσθέτει: «Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».
«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους... μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» κατέληξε.
Αυτό ακριβώς ισχύει και μπράβο του που το ξεκαθάρισε. Όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα είναι για τον Κυρίτση και την παρέα των Εξαρχείων οι εχθροί που θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά την επιλογή τους. Το 40% του ελληνικού λαού είναι για τον «δημοσιογράφο» οι «μένουμε Ευρώπη» που θα πρέπει να επιβαρυνθούν από τα σκληρά μέτρα.
Βεβαίως είναι περιττό να πούμε ότι τόσο του κόβει αφού από το δημοψήφισμα και μετά έχουν μεσολαβήσει πολλά που μάλλον ο Κυρίτσης δεν τα έχει πάρει καν χαμπάρι. Όπως π.χ. ότι όσοι είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα, αυτό μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε σε «ναι» με την κωλοτούμπα του Τσίπρα. Και με τις τελευταίες κυβιστήσεις βεβαίως που τον έχουν καταστήσει τον... ηγέτη των «μένουμε Ευρώπη». Δεν το πήρε χαμπάρι ο Κυρίτσης, απολαμβάνει τον βουλευτικό του θώκο.
Ή μήπως το έχει πάρει χαμπάρι, αλλά στήνει εμφυλιοπολεμικό κλίμα με διαταγή του Τσίπρα; Γιατί τελικά αυτό συμβαίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να διχάσει πραγματικά τον κόσμο, αν και τελευταία οι υποστηρικτές του έχουν μειωθεί δραματικά. Ωστόσο, ο ταξικός εχθρός θα είναι πάντα εδώ, η αστική τάξη θα είναι πάντα ο μπαμπούλας της ψευτοαριστεράς.
 Κι εδώ πρέπει ο αστικός κόσμος να ορθώσει το ανάστημά του. Να δείξει κατ' αρχάς ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα. Όπου χάθηκε η αστική τάξη, χάθηκε και η χώρα. Δείτε στα κομμουνιστικά κράτη τι συνέβη, δείτε τι γίνεται στην Κούβα και στη Βενεζουέλα, τα τελευταία απομεινάρια του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.
Η αστική τάξη δεν είναι οι λεφτάδες των βορείων προαστίων, όπως σκόπιμα «πουλάει» στο λαό ο Κυρίτσης και η παρέα του. Αστική τάξη είναι οι προκομμένοι σ' αυτόν τον τόπο. Είναι οι άνθρωποι της εργασίας που παράγει αποτέλεσμα, της καινοτομίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας που δίνει δουλειά σε χιλιάδες. Είναι οι νοικοκυραίοι της Ελλάδας και οι πατριώτες που καμιά ψευτοαριστερά δεν μπορεί να τους στερήσει την αγάπη τους για τη χώρα.
Έχει λοιπόν δίκιο ο Κυρίτσης και καλά έκανε και βγήκε να τα πει. Έχουμε ταξικό πόλεμο. Με τους Εξαρχειώτες του μπάφου και της τεμπελιάς. Με τους ψευτοδημοσιογράφους των κομματικών οργάνων. Με τους βολεμένους ψευτοαριστερούς που έχουν μια περιουσία. Με τους πρεφαδόρους του δήθεν προοδευτικού κινήματος που προσκύνησαν στους δανειστές με την πρώτη πίεση.
Είμαστε σε ταξικό πόλεμο με τους αργόσχολους και αμόρφωτους αιώνιους φοιτητές, τους λιγδερούς ψευτοεπαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά που όρμησαν στην εξουσία και τρώνε με χρυσά κουτάλια στήνοντας το μαγαζάκι τους.
Η αστική τάξη λοιπόν, αλλά και όλες οι υγιείς κοινωνικές τάξεις, ανεξαρτήτως του αν ψήφισαν «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα – παρωδία οφείλουν να είναι απέναντι σε όλους τους... δήθεν Βελουχιώτηδες που θα πούλαγαν όμως και τη μάνα τους. Τουλάχιστον ο Άρης πήρε παράσημα στο πεδίο της μάχης. Δεν ήταν αρνητής στράτευσης, ούτε Καρανίκας ή Κυρίτσης.
Και σίγουρα όλοι μαζί πρέπει να συνασπιστούν απέναντι στη νέα «τουρκοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ» για να θυμηθούμε τις μεγαλειώδεις δηλώσεις μιας άλλης εκπροσώπου της αριστερής διανόησης, της Άννας Βαγενά.

Πόλεμο άνοιξαν, λοιπόν, πόλεμο θα έχουν. Να είναι σίγουροι, όμως, ότι υποπρολετάριους χωρίς σκέψη, χωρίς όραμα και χωρίς τσαμπουκά ή φαντασία για μια καλύτερη Ελλάδα δεν πρόκειται να μας κάνουν.

.Στη λογική του «ώριμου φρούτου»... επιστρέφει η ΝΔ

Αν υπάρχει ένα σύνθημα που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή αυτό είναι το «φύγετε». Μια εκπληκτική σε δύναμη και ουσία λέξη την οποία είχε χρησιμοποιήσει επιτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από εβδομάδες.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι στη Νέα Δημοκρατία η στρατηγική πλέον έχει φύγει από το... «φύγετε» και επιστρέφει στη λογική του «ώριμου φρούτου». Θα πετάνε κατά καιρούς κάτι για εκλογές αλλά δεν θα καίγονται ιδιαίτερα. Να περάσει το καλοκαίρι, τα μπάνια του λαού και μετά βλέπουμε, είναι το σκεπτικό της ηγεσίας της ΝΔ.
Τις επόμενες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης θα πάει στο Λουξεμβούργο και θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Θα της παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα, αλλά μη φανταστείτε κάποιες φανταστικές ιδέες που θα κάνουν τα αφεντικά της Ευρώπης να εγκαταλείψουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» του ΣΥΡΙΖΑ και να ρισκάρουν με τη ΝΔ. Θα της πει της καγκελαρίου, λένε οι φήμες, ότι το μείγμα πολιτικής που επελέγη δεν είναι καλό και πρέπει να αλλάξει.
 Ό,τι λέει και ο Τσίπρας δηλαδή που υπογράφει με το δεξί και κάνει το σταυρό του με το αριστερό. Αλλά όταν οι δανειστές δε θέλουν να ακούσουν την κυβέρνηση γιατί να ακούσουν την αξιωματική αντιπολίτευση; Όταν δεν ακούνε έναν ολόκληρο λαό που στενάζει, σιγά μην ακούσουν τον Κυριάκο.
Το πρώτο κρας τεστ με την Άνγκελα γίνεται υπό το βάρος της ιδεολογικής σύγχυσης που επικρατεί στη ΝΔ. Όταν όλη την ατζέντα την έχει πάρει ο Αλέξης, τι απέμεινε στον Κυριάκο για να πει στην «σκληρή» Μέρκελ;
Και γενικώς: Τι άλλο σου μένει ως αντιπολίτευση από το να απογυμνώσεις την κυβέρνηση από τα επιχειρήματά της, να δείξεις στον κόσμο το πραγματικό της πρόσωπο, να αναλύσεις το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και τις ιδεοληψίες που κυριαρχούν ώστε να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι η χώρα οδηγείται σε καταστροφή;
Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να κόβει βόλτες άνευ ουσίας στην Ευρώπη, μήπως να κάνει καμιά μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα; Μήπως να βγάλει το κοστούμι και το ύφος των δέκα καρδιναλίων και να αποκτήσει μια, όσο μπορεί, λαϊκή εικόνα; Καλός ο μεταρρυθμιστικός τόνος και οι «σιδερωμένες» ιδέες και πολιτικές, όμως, αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι να ξαναβρεί την ψυχή της. Να κερδίσει ξανά τους νοικοκυραίους, τους μικροεπιχειρηματίες, τους ανθρώπους της προκοπής.
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη βάλει φράγματα: Είναι το «εμείς οι φτωχοί και εσείς οι πλούσιοι». Είναι το «εσείς οι Ευρωπαίοι που είπατε ναι κι εμείς οι Έλληνες που πολεμάμε και αντιστεκόμαστε στους κακούς».
Τι μένει λοιπόν στον Κυριάκο από το «φύγετε»; Και γιατί να το εγκαταλείψει δηλαδή; Επειδή υπογράφτηκε μια συμφωνία – συνταγή αποτυχίας; Επειδή δεν θα γίνουν άμεσα πρόωρες εκλογές; Το «φύγετε» πρέπει να είναι το κεντρικό και κορυφαίο σύνθημα της ΝΔ γιατί μόνο έτσι μπορεί να ξυπνήσει ο κόσμος και να αποτρέψει μια ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.

Μην εγκαταλείπουν λοιπόν στη Συγγρού το «φύγετε» γιατί αλλιώς θα «φύγουν» όσοι Νεοδημοκράτες πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία από τα δεσμά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη στη ΝΔ;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.