.TA EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ...

Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της στην Ευρωζώνη θα είναι οι συζητήσεις τους επόμενους μήνες και οι αποφάσεις που θα λάβουν... οι εταίροι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. 

Τις τελευταίες εβδομάδες οικονομολόγοι, αναλυτές και αγορές εκφράζουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με τις προοπτικές εξόδου της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο, προτάσσοντας κυρίως το πρόβλημα του δημοσίου χρέους. 

Οι εταίροι από την πλευρά τους γνωρίζουν πολύ καλά, το γνώρι... περισσότερα »

.Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, σχετικά με την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε site κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, για την πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε: «Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι... και μη ξεχνάτε... αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...»

.New York Times: Η Ελλάδα επιστρέφει στα βασικά

«Το ελληνικό πλοίο στρίβει, η Ελλάδα επιστρέφει στα βασικά και το στοίχημα μου είναι ότι σε δέκα χρόνια από τώρα η συγκομιδή θα είναι πλούσια». Ο αρθρογράφος των New York Times Ρότζερ Κοέν γράφει από τα Χανιά, για την ελπίδα και την αλλαγή νοοτροπίας που φαίνεται έστω και αχνά στην Ελλάδα.

 Αφού κάνει λόγο για την μεγάλη αύξηση των τουριστών στη χώρα μας- κάνοντας και μια σύνδεση με τις ταραχές στην Αίγυπτο και την Τουρκία – υπενθυμίζει τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters ότι «οι τουριστικές εισπράξεις είναι πολύ, πολύ καλύτερες από ό, τι αναμενόταν, κι ότι αν συνεχιστεί αυτό... περισσότερα »

.Έκαψε σπίτια η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στο Μαρκόπουλο, όπου καίγεται δασική έκταση στο βουνό Μερέντα, καθώς η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί σημαντικά. Εξοχικά σπίτια και αποθήκες κάηκαν, ενώ εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση.

Υπάρχουν ακόμα ενεργά μέτωπα που καίνε στην κορυφή του βουνού, αλλά η κατάσταση δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία, αφού η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά το πυκνόφυτο δάσος του Κουβαρά.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο είναι υπεράνθρωπη καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών της περιοχής, ενώ για προληπτικούς λόγους 193 παιδιά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση Διονύσου – Κερατέας και εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Αγίας Άννης.

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αττικής από την Πυροσβεστική. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύθηκε περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα τεσσάρων αεροσκαφών.

Στην περιοχή μετέβησαν και δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό.

.Υποβολή δήλωσης Ε9 μόνο αν υπάρχει μεταβολή

 Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.Ειδικά για το έτος 2013, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013),

 οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ("Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9") , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.

.Τέσσερα τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Ανάλογα με τον τρόπο, που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του, θα μοριοδοτείται ο δημόσιος υπάλληλος, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων, που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Ειδικότερα, την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια, μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα, οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του υπουργού, η αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων είναι οι τέσσερις αναδεικνυόμενες αρχές.

Επιπλέον, επιπρόσθετη καινοτομία συνιστά η αφαίρεση, και μάλιστα με δραστικό τρόπο, μορίων σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων.

Με αφορμή την έκδοση της υπουργικής απόφασης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. 

Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη».

.Το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο στην Ελλάδα

 "Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή, φωνή που μπαίνει μες την καρδιά την συγκινεί και την ευφραίνει" γράφει ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής Κ. Καβάφης.

Απόκριση σε αυτή την "κρυφή φωνή" είναι το μεγάλο - και μοναδικό για την Ελλάδα - εγχείρημα που υλοποιείται στις Βόρειες Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό. Εκεί, όπου προετοιμάζεται και το 2015 θα ανοίξει στο κοινό, ένα υποβρύχιο μουσείο - πάρκο, 2500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που από το 1996 (με υπουργική απόφαση) χαρακτηρίστηκε ως "ενάλιος αρχαιολογικός χώρος".

Εκεί, όπου δέκα ναυάγια πλοίων "κλείνουν" μέσα τους την ιστορία αιώνων και περιμένουν στη σιωπή του βυθού εκείνους, τους τολμηρούς, που θέλουν να μοιραστούν τα "μυστικά" τους. Εκεί, όπου ήδη έχουν καθοριστεί πολυάριθμοι χώροι οργανωμένης κατάδυσης σε έναν υδάτινο κόσμο που φιλοξενεί την δική του απόκοσμη ομορφιά.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, που αποτελεί "έργο σημαία" για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με το πόσο του 1.600.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα δρομολογείται η δημιουργία επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα δυνάμει επεκτάσιμο δίκτυο 

σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ερευνητικού Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας και των κατάλληλα εξοπλισμένων και εξειδικευμένων Καταδυτικών Κέντρων, από τα οποία θα επιχειρούν σκάφη και θα μεταφέρουν επισκέπτες - αυτοδύτες στο χώρο των ναυαγίων.

.Κ. Λαγκάρντ: Η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι είναι βέβαιη πως η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, εάν η χώρα τηρήσει τους όρους των μέτρων διάσωσης, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
 «Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε στους δημοσιογράφους. 

«Ποια θα είναι η μορφή αυτών των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας, θα συζητηθεί σίγουρα σε μεταγενέστερο στάδιο», είπε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.