.ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ «ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ»

*Γράφει ο Βασίλης Χήτος* 

Ο ληστής της «Νεοτρομοκρατίας» υποδέχονταν στην εσωτερική είσοδο τους νέους πελάτες και τους … πρότεινε να κάθονται στην αναμονή. Στις ίδιες καρέκλες λίγο νωρίτερα οι συνεργοί του, είχαν βάλει τον διευθυντή... του υποκαταστήματος και τους ταμίες για να μην μπορούν να πατήσουν από τα γραφεία και τα γκισέ το μπουτόν του συναγερμού. 
Βρήκαν έναν πελάτη στα γκισέ και στη συνέχεια ήρθαν άλλοι 14 πελάτες. 

Στη συνέχεια κάλεσαν τον έναν ταμία να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για να βάλουν σε σακ βουαγιάζ ώμου τις δεσμίδες με τα 317.000 ευρώ. Στα 15 λεπτά που διήρκεσε... περισσότερα »

.ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΞΥΓΓΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη

Θυμόμαστε πριν από μερικούς μήνες, αρχές Απριλίου συγκεκριμένα τη φοβερή εκείνη ν-τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή ως συνήθως μαύρα μεσάνυχτα ''από το παράθυρο'' και αφορούσε ... τα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες στα κόμματα και την απαλλαγή από τις ποινικές ευθύνες όσων χορήγησαν αυτά τα δάνεια. 

Νωπές είναι ακόμα στη μνήμη και οι διάφορες ''κουτοπονηριές'' που επιστρατεύτηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί, για προφανείς βεβαίως λόγους, η ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που, όσοι κόπτονταν γι' αυτό, τελικά το κατάφεραν. 
Να θυμήσουμε ότι ...περισσότερα »

.Υπεγράφησαν τα τεχνικά δελτία για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης υπέγραψε σήμερα τα τεχνικά δελτία έργων και δράσεων που ως αντικείμενο έχουν την μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποδοτική λειτουργία των δήμων. 

Το υπουργείο αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο συνδράμει στην αύξηση της απορροφητικότητας του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ενώ παράλληλα βοηθάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονιστεί, να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να αυξήσει τα έσοδα.

 Η χρηματοδότηση αυτή θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση») και σε πρώτη φάση προϋπολ... περισσότερα »

.Μας έφαγαν οι... υπεραισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη

Στις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και λιγότερο στην υποεκτίμηση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή αποδίδει έγγραφο εργασίας του ΔΝΤ (IMF Working Paper) τις λανθασμένες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. 

Στη σχετική εργασία - που εκπονήθηκε από τρία στελέχη της διεύθυνσης στρατηγικής, πολιτικής και αξιολόγησης του Ταμείου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του - εξετάζονται οι δυναμικές που αναπτύσσονται όσον αφορά την ανάπτυξη (παραγωγή) και το χρέος σε μία σειρά από οικονομίες...περισσότερα »

.Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ

Η διαχείριση και επίλυση τρεχόντων πολιτικών ζητημάτων και η ολοκλήρωση της επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό, η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ, και το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συνέδριο του κόμματος για την 3η Σεπτέμβρη, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της ηγεσίας του Κινήματος για το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των εθνικών στόχων είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και η εξάντληση της τετραετίας στη βάση συγκεκριμένων στόχων... περισσότερα »

.Πολλαπλά οφέλη από την κατανάλωση ψαριού

Τα ψάρια αποτελούν μια μεγάλη και ιδιαίτερη διατροφική ομάδα. Σύμφωνα με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής πρέπει να καταναλώνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, καθώς αποτελούν εξαίρετες θρεπτικές πηγές και παρέχουν πολλαπλά ευεργετικά οφέλη. 
Τα ψάρια είναι τροφή εύκολη και γρήγορη. Μαγειρεύονται με πολλούς και ποικίλους τρόπους στο φούρνο, στη σχάρα, στο τηγάνι, στον ατμό, στην κατσαρόλα και συνδυάζονται σχεδόν με οτιδήποτε. 

Το κρέας των ψαριών παρέχει στον οργανισμό πρωτεΐνη, ίδιας ποιότητας με την πρωτεΐνη του κρέατος, ενώ το λίπος που περιέχουν προέρχεται από πολυακόρεστα λιπαρά.... περισσότερα »

.Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις που αφορούν την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς. 
Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου διεκδίκησε και κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο και πλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται να παρουσιάσει δημόσια το πρόγραμμα των δράσεων που ως στόχο θα έχουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πόλη των νέων της Ευρώπης. 

Η επόμενη χρονιά, τονίζει το ΑΜΠΕ, αναμένεται να είναι «ανήσυχη», «ζωηρή», «πολυδιάστατη» καθώς η Θεσσαλονίκη - μεταξύ άλλων - θα φιλοξενήσει διεθνείς εκδηλώσει...περισσότερα »

.Καταργούνται οι διπλές συντάξεις υπουργών, βουλευτών και δημάρχων

Καταργείται με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, η δυνατότητα που δινόταν σε υπουργούς, υφυπουργούς, βουλευτές και σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Συγκεκριμένα, καταργείται η σχετική διάταξη του νόμου 3863/2010 που παρείχε τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν τη βουλευτική ιδιότητα, θέση υπουργού ή υφυπουργού, καθώς και των αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών του προϊσχύοντος καθεστώτος, είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους 

ή να αναγνωρίσουν το χρόνο της θητείας τους στους συγκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα).

Όπως αναφέρεται, δε, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και τη χορηγία δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους». 

.Β. Σόιμπλε: Το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα είναι «πιο περιορισμένο»

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι "πολύ πιο περιορισμένο" από τα δύο προηγούμενα, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε στο σενάριο ενός νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.
"Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα", δήλωσε ο Σόιμπλε στην οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ".

Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

Ο Σόιμπλε δίνει στην "Χάντελσμπλατ" μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. "Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν", δήλωσε. 

"Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα".

.Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στο Λίβανο σε αντίποινα για πυραυλικές επιθέσεις

Πολεμικά αεροσκάφη του Ισράηλ βομβάρδισαν στόχο ή στόχους στο Λίβανο την Παρασκευή, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων κατά της ισραηλινής επικράτειας από την πλευρά του Λιβάνου, ανέφερε ένας ισραηλινός εκπρόσωπος.
Μια ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι βομβαρδίστηκε μια «περιοχή της τρομοκρατίας» κοντά στην πόλη Νααμέχ, που βρίσκεται μεταξύ Βηρυτού και Σιδώνας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ισραηλινή επικράτεια δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μία σειρά επιθέσεων με ρουκέτες. Από τις πυραυλικές επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα, αλλά αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι ότι πιθανώς ισλαμιστές που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, να ετοιμάζονται για ένα καινούργιο μέτωπο σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

.Μπαν Κι Μουν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πιθανή χρήση χημικών στη Συρία

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εάν και εφόσον αποδειχθεί, συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν από τη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα έχει σοβαρές συνέπειες για αυτόν που το διέπραξε », είπε ο επικεφαλής του ανώτατου διεθνούς οργανισμού.

Μια ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Συρία και ο Μπαν Κι Mουν κάλεσε τις αρχές της χώρας να συνεργαστουν σε μια έρευνα για τις επιθέσεις αυτές, που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό.

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε προχθές Τετάρτη το καθεστώς ότι σκότωσε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό. Η κυβέρνηση το αρνείται επισήμως. 

Σημειώνεται πως ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ και  ο Αμερικανός ομόλογός του Τζ. Κέρι ζήτησαν συνεργασία της Δαμασκού με τους ειδικούς του ΟΗΕ. Κανένας δεν πρέπει να προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας, διαμηνύει η Κίνα
  
Aνώτεροι διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, θα συναντηθούν στη Χάγη την επόμενη Τετάρτη, για να εξετάσουν λύσεις για την πιθανότητα λήξης του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

.Ο Ελληνισμός επέτυχε ως Γένος αλλ'απέτυχε ως Κράτος, μια σπάνια συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη

Σε μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα Ἐλευθερία στις 15 Ιουνίου του 1958, τα λόγια του παραμένουν επίκαιρα. *

Ζητεῖται ἡ γνώμη σας, κύριε Ἐλύτη, ἡ ἐντελῶς ἀνεπιφύλακτη καί ἀδέσμευτη, ἐπάνω σέ ὅ,τι θεωρεῖτε ὡς τήν πιό κεφαλαιώδη κακοδαιμονία τοῦ τόπου. Ἀπό τί κυρίως πάσχουμε καί τί πρωτίστως μᾶς λείπει; 

Ποιά θά ὀνομάζατε «πρώτη μάστιγα» τῆς νεοελληνικῆς ζωῆς;* Ἀπό τί πάσχουμε κυρίως; Θά σᾶς τό πῶ ἀμέσως: ἀπό μιά μόνιμο, πλήρη, καί κακοήθη ἀσυμφωνία μεταξύ τοῦ πνεύματος τῆς ἑκάστοτε ἡγεσίας μας καί τοῦ «ἤθους» πού χαρακτηρίζει τόν β... περισσότερα »

.Ανακοινώνεται τάση ... ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να αφήσει πίσω τους τις συνιστώσες, όμως οι τάσεις μέσα στο κόμμα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Όπως μας ανακοινώθηκε μέσω email, την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα ανακοινωθεί μια τάση μέσα στο κόμμα η οποία θα αποτελείται από πρώην πασόκους. 

Αλέξης Μητρόπουλος, Τάσος Κουρουμπλής, Αντώνης Κοτσακάς, Κώστας Χρυσόγονος θα ανακοινώσουν τη δημιουργία της Σοσιαλιστικής Τάσης ή του Σοσιαλιστικού Ρεύματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα παρουσιάσουν το καταστατικό της νέας κομματικής συλλογικότητας αλλά και τις διαφωνίες τους με το πρόγραμμα του κόμματος, έτσι όπως προβλέπεται και από τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί αρκετοί συνδικαλιστές  από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θέμης Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικάς με τον νυν πρόεδρο Οδυσσέα Ντριβαλά.

.Ξεκινά η πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες με 5μηνες ή 7μηνες συμβάσεις

Υπογράφτηκε και ανακοινώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες για 5μηνη ή και 7μηνη –σε ειδικές περιπτώσεις- κοινωφελή εργασία. 

Σύμφωνα με την απόφαση, οι άνεργοι θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε νοικοκυριά και οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. 

Οι πεντάμηνες συμβάσεις αφορούν κυρίως σε θέσεις φροντίδας και συντήρησης δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ με 7μηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν σε σχολεία οι άνεργοι που έχουν ειδικότητα (π.χ. παιδοψυ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.