.Ρίζος Ρίζος: Ο συνδικαλιστής... κροίσος με τις offshore στην Κύπρο

Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο Ρίζος Ρίζος είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. 

Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της offshore εταιρείας. Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίε... περισσότερα »

.Προεκλογικό μήνυμα Σαμαρά

Για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο μέσα στο 2014 έκανε λόγο στο πρωτοχρονιάτικο του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Με τη νέα χρονιά θέλω να απευθυνθώ σε όλους σας προσωπικά, να σας ευχηθώ και να σας ευχαριστήσω. Ξέρω ότι ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα. Όμως, αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό…

Κι ακόμα, αποφύγαμε τα χειρότερα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό…Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ’ έξω για να επιβιώσουμε. Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις... περισσότερα »

.Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Σε σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στο αξίωμα το οποίο φέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος σε όλους τους
παρευρισκόμενους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αισιοδοξία, αλληλεγγύη για τον αδύναμο συνάνθρωπό μας, πίστη στον παντοδύναμο Θεό, και ελπίδα ότι θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο καθηγητής Θεολογίας Στέλιος Αραβαντινός.

.Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μ. Λιάπης

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης. Το δικαστήριο του επέβαλε 4 έτη φυλάκισης εξαγοράσιμης προς 50 ευρώ την ημέρα, 3.000 πρόστιμο για το ανασφάλιστο του οχήματος και κατάσχεση και δήμευση των πλαστών πινακίδων. 

Η ποινή είναι εφέσιμη. Εκδικητική χαρακτήρισαν την ποινή οι συνήγοροι του κ. Λιάπη, οι οποίοι τόνισαν ότι θα καταθέσουν την έφεση μέσα σε 10 ημέρες. 

Νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας του πρώην υπουργού και τόνισε ότι ενώ είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί, καλό θα ήταν να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει. 

Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την πράξη του πρώην υπουργού όπως τόνισαν οι συνήγοροί του ενώ ανέφεραν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. 

Επίσης ανέφεραν ότι ο κ. Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο λόγω των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.

.Με καλάσνικοφ οι πυροβολισμοί στο σπίτι του γερμανού πρέσβη

Έξι άτομα προσήχθησαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την ένοπλη επίθεση, που έγινε με καλάσνικοφ, στις 3:30 τα ξημερώματα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι δεκάδες σφαίρες κατέληξαν στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. 

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Με το γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη είχε σημειωθεί και από τη 17 Νοέμβρη, την Κυριακή 16 Μαΐου του 1999, όπου εκτοξεύτηκε ρουκέτα που καρφώθηκε στη στέγη. 

Τότε ήταν και η πρώτη φορά που βρέθηκαν ίχνη της οργάνωσης, αφού είχαν εντοπιστεί κηλίδες αίματος του χειριστή του εκτοξευτήρα.

.Συνελήφθη έμπορος όπλων μετά τις αποκαλύψεις Κάντα

Τον 78χρονο έμπορο όπλων Δημήτρη Παπαχρήστο, εκπρόσωπο γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το Υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα, ένα από τα πρόσωπα που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας στην απολογία του, συνέλαβε πριν λίγο η Υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα αδικήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750 χιλιάδων ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.

Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001, επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

.«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.