.ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ Αγαπώ Ζωγράφου ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ


.Πρωτογενές πλεόνασμα 1,048 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,048 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του έτους, υπερβαίνοντας τον στόχο για πλεόνασμα 742 εκατ. ευρώ.
Στο ίδιο διάστημα το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 1,144 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,426 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2013, και στόχου για έλλειμμα 1,459 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού κατά το Α' τετράμηνο έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, 

τονίζοντας ότι επιβεβαιώνουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16,138 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 263 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα καθαρά έσοδα ήταν πάντως υψηλότερα κατά 395 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 13,844 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,051 δισ. ευρώ ή 7,1% χαμηλότερα του στόχου. 

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 12,784 δισ. ευρώ, ήτοι 204 εκατ. ευρώ ή 1,6 % χαμηλότερα έναντι του στόχου.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επισημαίνει πάντως ότι στο τετράμηνο μειώθηκε η σχετική απόκλιση, η οποία το τρίμηνο ήταν 520 εκατ. ευρώ.
Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 906 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 431 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 2,295 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 788 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 17,282 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 578 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

.Πάγκαλος: «Νούμερο» ο Γλέζος

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε κατά του Μανώλη Γλέζου ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αποκάλεσε «νούμερο» τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «αστεία υποψηφιότητα».

«Δεν μπορεί τον άλλον που είναι ''νούμερο'', που δεν μπορεί να μπει στο αεροπλάνο και να τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος στο Βήμα FM, αναφερόμενος στον κ. Γλέζο.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στη Ρένα Δούρου, την οποία κατηγόρησε πως παραβιάζει «κτηνωδώς» τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας κολλώντας παντού αφίσες με «τη βρωμερή της φάτσα». «Θέλω να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της κ. Δούρου. Να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα», ανέφερε.

Απαντώντας σε σχόλιο ακροατή της εκπομπής πως το σχόλιό του ήταν σεξιστικό, ο πρώην υπουργός είπε πως είναι σαφές πως κάνει χιούμορ πάνω σε μια σεξιστική και αισχρή συμπεριφορά «να προβάλλεις τη φάτσα σου προεκλογικά».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε εξωφρενική συμπεριφορά την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τον ενοχλεί βαθύτατα ότι ένας στους πέντε Έλληνες, ψηφίζει «το παράλογο και το εξωφρενικό

.Θεοχάρης: Ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τονίζει σε δήλωσή του ο Χάρης Θεοχάρης, ξεκαθαρίζοντας πως ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

«Σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών, αφού άλλωστε προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

«Ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, δράσεις που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών», καταλήγει.

.Συνέχεια στην κόντρα Παπανδρέου-Βενιζέλου για το δημοψήφισμα

Οι αποκαλύψεις των Financial Times «στοιχειώνουν» το ΠΑΣΟΚ Βαθαίνει το χάσμα στις σχέσεις Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου μετά και τις αποκαλύψεις των Financial Times για τη συνάντηση των Καννών και την στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε για να εκμεταλλευθεί την αλλαγή των συνθηκών, ενώ αποκαλύπτονται κρυφές επαφές του με τον Ζ. Μ. Μπαρόζο με τον οποίο συνεργάστηκαν για να «σκοτώσουν το δημοψήφισμα». Ο Γιώργος Παπανδρέου με ανακοίνωσή του όχι μόνο δεν διαψεύδει το δημοσίευμα, αλλά φαίνεται «φωτογραφίζ... περισσότερα »

.Νέος «ιός» προσβάλλει τους υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την κυκλοφορία ενός νέου ιού, ο οποίος εμφανίσθηκε στο διαδίκτυο στις 10/5/2014, ενώ διαδίδεται μέσα από διάφορα βίντεο τρόμου, που προσπαθούν οι χρήστες του διαδικτύου να «ανοίξουν» και τα οποία προσβάλουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό. 

Ειδικότερα, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο αυτό λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.