."Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη": Τρίτη 29 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου


.Η Καφατσάκη οικοδέσποινα σε κοινή συνέντευξη τύπου 6 υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο Δημαρχείο Ζωγράφου, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, οδός Γ. Ζωγράφου 7, 3ος

Εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας, διοργανώνει κοινή συνέντευξη τύπου των 6 υποψηφίων δημάρχων των Δήμων της περιοχής μας, για την δημοσιοποίηση των προγραμματικών θέσεων των συνδυασμών τους σε κοινά προβλήματα και την μετεκλογική συνεργασία των όμορων Δήμων τους με την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι :
1. Αλεξάτος Μπάμπης, για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού με τους “Πολίτες σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού”.
2. Κατωπόδης Άκης, για το Δήμο Βύρωνα με τη “Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα”.
3. Καφατσάκη Τίνα, για το Δήμο Ζωγράφου με την δημοτική κίνηση “ΜΑΖΙ για την πόλη μας”.

4. Κοκοτίνης Χρήστος, για το Δήμο Ηλιούπολης με τη δημοτική κίνηση “Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη”.
5. Κοντόσταυλος Γιώργος, για το Δήμο Καισαριανής με τη δημοτική κίνηση “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής”.

6. Κουτσοβασίλης Βασίλης , για το Δήμο Αγίου Δημητρίου με τη δημοτική παράταξη “ΜΕΤΕΧΩ”.

.Αιχμές κατά Βενιζέλου

Αιχμές Παπανδρέου - Κουβέλη εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την παρουσίαση από κοινού του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, μια κίνηση που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι η παρουσίαση ενός βιβλίου θα προκαλούσε τέτοια προσμονή και τέτοια ανησυχία σε ορισμένους κύκλους. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, δεν πρέπει να βλέπουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής», δήλωσε ο κος Παπανδρέου και συνέχισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, δεν μπορεί να γίνεται παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης, κι η συνεννόηση και συνεργασία πρέπει να γίνεται πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από ηγεμονισμούς και εκλογικές σκοπιμότητες». 

«Κάποιοι στο πολιτικό τους μυαλό βλέπουν Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες», ήταν το σχόλιο του Φώτη Κουβέλη για το θόρυβο που έχει προκληθεί.

.Ομιλία Τσίπρα από Πράγα

Την πεποίθησή του ότι «όσο πιο μεγάλη η διαφορά της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, και η ανάπτυξη», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πράγα. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και πάλι την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθούν ένας σταθμός για τη γενιά μας. Που, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν τη μοίρα και της επόμενης». Σε νέα επίθεσή του κατά της κυβέρνησης με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018, ο κ.... περισσότερα »

.Οι τρεις προτεραιότητες του Σγουρού

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η ολοκλήρωση των έργων για τα στερεά και υγρά απόβλητα, είναι οι τρεις προτεραιότητες που έθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική- Γιάννης Σγουρός- Μόνο με έργο». 

Ο κ. Σγουρός, αφού ξεκίνησε με τον απολογισμό τής προηγούμενης πενταετίας, αναφέρθηκε σε αναπτυξιακά έργα, όπως στην ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, κόστους 60 εκατομμυρίων ευρώ, στην προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά (120 εκατ. ευρώ), στην πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστήμιου (48 εκ...περισσότερα »

.Βενιζέλος: Στοίχημα σταθερότητας η δημοκρατική παράταξη

Περί δυσκολιών όσον αφορά στην υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και περί κυβερνητικής σταθερότητας στοίχημα της οποίας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «το στοίχημα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτήν» μιλώντας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «τα πράγματα είναι βαριά, δύσκολα, υπάρχει διακύβευμα και στοίχημα» , σημειώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να βγει όρθ...περισσότερα »

.Μαχαίρι στα πάντα φέρνει το μεσοπρόθεσμο 2015-2018

Άνευ προηγουμένου περιστολή δαπανών στο Δημόσιο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. 

Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ, αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης. Το νέο Μεσοπρόθεσμο εξακολουθεί να προβλέπει το προληπτικό πάγωμα του 10% των πιστώσεων του Προϋπολογισμού και την α... περισσότερα »

.Στουρνάρας: Στις 5 Μαΐου ανοίγει η συζήτηση για το χρέος

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ανοίξει η Ελλάδα τη συζήτηση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 3ο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο 2014 που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

 Ο κ. Στουρνάρας τόνισε στην ομιλία του πως η Eurostat υιοθέτησε πλήρως και χωρίς αστερίσκους τα στοιχεία που διαβίβασε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα έχει υπερβεί κατά πολύ τους σ...περισσότερα »

.«Σας αποκαλώ "Μακεδονία", όπως ο υπόλοιπος κόσμος»

Νέα αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου σε σκοπιανή ιστοσελίδα. «Σας αποκαλώ 'Μακεδονία', όπως ο υπόλοιπος κόσμος», φέρεται να δηλώνει ο δημοσιογράφος, μιλώντας για «γελοία διαφορά». 

Μάλιστα, επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι ήταν εκείνος που ουσιαστικά προκάλεσε το ζήτημα της ονομασίας. «Αυτή η εξωφρενική διαφορά δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Στη δεκαετία του '90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονί... περισσότερα »

.«Δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση»

«Αντισυμβατικές αποφάσεις έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου και ίσως επειδή συνηθίζω να σκέφτομαι και να δρω μη συμβατικά. Αλλά δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου για τη σοσιαλδημοκρατία να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά «Το αύριο αργεί πολύ». 

Η παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην παρουσίαση του βιβλίου μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.