.Δεν «βλέπουν» ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων


Τις θέσεις βουλευτών των κομμάτων για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και για το ποια πρόσωπα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή κατέγραψε το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Ο Μ. Βαρβιτσιώτης επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκει τον κ. Βενιζέλο λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με έντονο το αίσθημα του παραλογισμού, γιατί η προανακριτική επιτροπή διερευνά ποινικές ευθύνες κατόπιν της εισαγγελικής έρευνας και όχι πολιτικές. Για την αλλοίωση της λίστας δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος ο κ. Βενιζέλος».

Το μέλος της πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας τα εξής: «Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια προσπάθεια συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί μια μικροπολιτική στρατηγική που ωφελεί μόνο τη Χρυσή Αυγή. Στόχος είναι να πλήξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να προκαλέσουν αστάθεια στην κυβέρνηση».

Επικριτικός ήταν και ο Σπύρος Λυκούδης σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης με βάση στοιχεία και όχι φλυαρώντας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Για την ώρα, για τον κ. Παπακωνσταντίνου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής», τόνισε ο γραμματέας ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

.Θ. Πάγκαλος: «Πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση»


«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

.Τουρισμός με αναπηρικό αμαξίδιο, μία πρόκληση για την Ελλάδα


Ο 19χρονος Γιόζεφ από τη Μεγάλη Βρετανία λατρεύει την ελληνική ιστορία και αρχαιολογία. Πάσχει από μυοπάθεια σε τελικό στάδιο, οι γιατροί τού δίνουν λίγους μήνες ζωής, αλλά παρόλα αυτά, πριν από έναν μήνα έκανε πραγματικότητα το όνειρό του για μία οκταήμερη επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. 

Αντίστοιχα, δύο τετραπληγικά αδέρφια από το Μπαχρέιν, αφού περιηγήθηκαν σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους στη νότια Ελλάδα, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, θέλουν τώρα να "ανηφορίσουν" προς τον ελληνικό Βορρά, φτάνοντας μέχρι την Καβάλα, με στόχο να κάνουν πολιτιστικό και αρχαιολογικό τουρισμό.

 Άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες, σαν τον Γιόζεφ ή τα δύο αδέρφια από το Μπαχρέιν, είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν χιλιάδες μίλια για να επισκεφτούν την Ελλάδα. Ωστόσο, όταν φτάνουν στον προορισμό τους, δεν μπορούν να δουν όλα όσα θα ήθελαν.

Ο λόγος; Πολλά από τα αξιοθέατα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και των Δελφών, αλλά και οι περισσότερες από τις παγκοσμίως διάσημες παραλίες της, δεν είναι πλήρως- ή έστω και μερικώς- προσβάσιμα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα κι άλλες αναπηρίες.

Τα παραπάνω εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης και η Γιάννα Τσερπέλη, στέλεχος του εξειδικευμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου για άτομα με αναπηρία, "Christianakis Travel".

Μία προσβάσιμη παραλία σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής
"Δυστυχώς, οι υποδομές της χώρας, τουριστικού ενδιαφέροντος και γενικές, είναι κατά κύριο λόγο απροσπέλαστες και αφιλόξενες για άτομα με αναπηρία. Και δεν μιλάμε μόνο για την πρόσβαση σε έναν χώρο καθεαυτόν, αλλά και για την προσβασιμότητα σε μία υπηρεσία ή ένα αγαθό. Για παράδειγμα, δεν αρκεί να υπάρχει μια ράμπα για να μετακινηθεί κάποιος στην παραλία, πρέπει να μπορεί και να μπει και στη θάλασσα. 

Από αυτή την άποψη, σήμερα- και ύστερα από πάρα πολλές προσπάθειες- είναι προσβάσιμη μόλις μία παραλία σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής" εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ.Βαρδακαστάνης και προσθέτει ότι το να γίνει προσβάσιμη μία παραλία μπροστά από ένα ξενοδοχείο δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά απόδοση δικαιώματος και ταυτόχρονα σωστή επιχειρηματική κίνηση.
Ατενίζοντας την Ακρόπολη, κάποτε από μακριά

"Ξέρετε πώς είναι να ταξιδεύει κάποιος χιλιάδες χιλιόμετρα για να χαρεί τη θάλασσα της Ελλάδας ή να επισκεφτεί έναν αρχαιολογικό χώρο και να μην μπορεί να το κάνει;" λέει από την πλευρά της στο ΑΜΠΕ η Γιάννα Τσερπέλη, στέλεχος του μοναδικού εξειδικευμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου για άτομα με αναπηρία, το οποίο διαθέτει ακόμη και στόλο ειδικών μίνι λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση αναγκών των τουριστών με αμαξίδια.

"Για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε τους πελάτες μας σχεδόν αποκλειστικά στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης, γιατί είναι αρκετά έως πολύ δύσκολο να βρούμε άλλα, 100% προσβάσιμα εστιατόρια, με ράμπα για να μπει κάποιος με το αμαξίδιο, με την κατάλληλη τουαλέτα κτλ" επισημαίνει η κ. Τσερπέλη.

 Παρόλα αυτά, οι τουρίστες εξακολουθούν να έρχονται στην Ελλάδα, είτε με κρουαζιερόπλοια από χώρες όπως ο Καναδάς ή Αυστραλία και οι ΗΠΑ ή και με άλλα μέσα (παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και το να βρουν εταιρεία που ενοικιάζει αναπηρικά αυτοκίνητα).

.Ι. Στουρνάρας: Σημάδια ανάκαμψης από το β' εξάμηνο του έτους


Σημάδια ανάκαμψης το δεύτερο εξάμηνο του 2013, αν και αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πηγές αβεβαιότητας, προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «ΑΛΦΑ 9,89». 

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως αν το πρόγραμμα εξελιχθεί ομαλά δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. 

Στο μεταξύ πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ, παρουσιάζουν τα ταμειακά στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, για το πρωτογενές ισοζύγιο, σε μη ενοποιημένη βάση, για το ενδεκάμηνο του 2012.

.Επίθεση ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του να ζητήσει προκαταρκτική για τον Ευ. Βενιζέλο


 Με τη φράση «οι μάσκες επιτέλους έπεσαν», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητεί τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευ. Βενιζέλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου «μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις» και κάνει λόγο για «βαθιά απογοήτευση» και την «πολιτική τύφλωση» που προκάλεσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται επίσης ότι «ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της».
 
Αναφέρεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.