.Η φορολογική Βαβέλ των ισοδύναμων

Στη Βαβέλ των ισοδύναμων κινδυνεύει να βουλιάξει το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια να αποφύγει δύο φορολογικές νάρκες ― την αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια και την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Και τα δύο μέτρα αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχουν «παγώσει» και η τελική λύση μετατίθεται στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, τα σενάρια και οι διαρροές όμως για το εάν και πώς θα αντισταθμιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα επιτείνουν τη σύγχυση. Ειδικά στο μέτωπο των ενοικίων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απέσυρε χθες από το πολυνομοσχέ... περισσότερα »

.Τράπεζες: Ξεκίνησε η ανακεφαλαιοποίηση

Την έναρξη του εγχειρήματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όρους που θα επιτρέπουν η κρατική βοήθεια να περιοριστεί μόνο στην κάλυψη της διαφοράς μεταξύ βασικού και δυσμενούς σεναρίου του stress test, σήμανε η Πειραιώς. 

Μερικές μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση κάποιων στοιχείων από τα αποτελέσματα β' τριμήνου και έντεκα εργάσιμες ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του stress test, η μεγαλύτερη σε ενεργητικό εγχώρια τράπεζα άνοιξε τον χορό των κινήσεων ενεργητικής διαχείρισης στοιχείων παθητικού, απευθύνοντας προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους, τόσο junior ομολόγων... περισσότερα »

..Τελικό χτύπημα για όλες τις συντάξεις με 360 ευρώ!

Τα πάνω-κάτω με ανατροπές-σοκ στο Ασφαλιστικό προτείνει το πόρισμα της 12μελούς Επιτροπής Σοφών. Όλα όσα ήξεραν μέχρι σήμερα όλοι οι Έλληνες για τις συντάξεις τους πάνε... περίπατο είτε είναι συνταξιούχοι είτε όχι. 

Μεταξύ άλλων προτείνεται το περίφημο μοντέλο της Αυστραλίας όπου όποιος έχει εισόδημα από ακίνητα ή μετοχές ή τόκους από καταθέσεις χάνει μέρος της σύνταξής του.

 Ειδικότερα προτείνεται να χάνει μέρος της εθνικής σύνταξης των 360 ευρώ. Συγκεκριμένα *βασική σύνταξη 360 ευρώ με εισοδηματικά κριτήρια* και μόνο για αυτούς που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, μειωμένο ποσοστό ...περισσότερα »

.Αυτοί είναι οι 12 σοφοί του Κατρούγκαλου που αποφασίζουν για τις τύχες όλων των συνταξιούχων

Το σχεδιασμό για την ολική ανατροπή του ασφαλιστικού ανέλαβε 12μελής Επιτροπή Σοφών που ορίστηκε από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. 

Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας μέσα στον Αύγουστο συγκρότησε την επιτροπή με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. 

Ωστόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δούλεψε η Επιτροπή Σοφών που είναι η ιδέα της καθιέρωσης συστήματος νοητής κεφαλαιοποίησης αναδιανεμητικού χαρακτήρα, το οποίο κατά τους υπολογισμούς της εφημερίδας οδη... περισσότερα »

Ο απόλυτος αφανισμός της μεσαίας τάξης

Σε αφανισμό της μεσαίας τάξης έχει οδηγήσει η κρίση και η εφαρμογή των μνημονίων από το 2008 έως και σήμερα, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση της Credit Suisse αναφορικά με τον παγκόσμιο πλούτο κατά τη διάρκεια του 2015. 

Βάσει των στοιχείων του ελβετικού ομίλου η μεσαία τάξη είναι αυτή που έχει πληγεί δραματικά από την κρίση, ενώ στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται στοιχεία και οι επιπτώσεις που θα φανούν από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, που επίσης εστιάζεται στη μεσαία τάξη. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει «δει» τη συνολική περιουσία της να μειώνεται περισσό... περισσότερα »

.Πώς μπορούν να διαγραφούν τα χρέη ως 20.000 ευρώ στο Δημόσιο

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες υπόχρεους αναμένεται να δώσει η δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο μέχρι ύψους 20.000 ευρώ, την οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κάνοντας λόγο για «Σεισάχθεια». 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους, γίνεται χρήση διατάξεων που υπάρχουν στον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη και πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για χρέη προς Δημόσιο Τράπεζες κλπ. Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ τα χρέη που μπορούν να υπαχθούν στη Σεισάχθεια αφορούν σε ληξιπρ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.