.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Διαιτολογικής παρακολούθησης ενηλίκων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα(παχυσαρκία, υπέρταση ,καρδιαγγειακά,χοληστερίνη,σακχαρώδη διαβήτη)
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες από 18 ετών και άνω και θα έχει διάρκεια 6 μήνες.
Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την ημερίδα για το κοινό
και να εγγραφούν σε αυτό.
Ημερομηνία ημερίδας και έναρξης του προγράμματος : Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 & Ώρα : 13,00μ.μ
Υπεύθυνη προγράμματος : Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979449250

.Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης..ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Να συνεχιστεί η αναστολή πλειστηριασμών ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που άνοιξε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, κυριάρχησε κατά τη σημερινή συζήτηση για το νομοσχέδιο που προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ, δια του εισηγητή του Θάνου Μωραΐτη, ζήτησε πάγωμα των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο, έως το 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ πρότεινε αναστολή έως το 2015, με ρύθμιση-προσθήκη σε αυτό το νομοσχέδιο. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επιφυλάχθηκε να μιλήσει στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου.

“Η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστάτευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. 

Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτης, ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να ψηφιστεί τώρα η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και κατόπιν να ανοίξει η συζήτηση για την οριστική επίλυση του θέματος.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΧΑ και επιφυλάξεις διατύπωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

.Το ΔΝΤ παραδέχεται λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα

Στην πιο σημαντική έκθεση του ΔΝΤ των τελευταίων μηνών, συμπεράσματα της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο Πέμπτη και την οποία έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ", το ΔΝΤ παραδέχεται σημαντικά λάθη στη διαχείριση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι σε χαρακτηρισμένο ως «αυστηρά εμπιστευτικό» εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, το Ταμείο αναγνωρίζει ότι υποτίμησε τον αρνητικό αντίκτυπο που οι συνταγές της λιτότητας θα είχαν στην ελληνική οικονομία, ωστόσο επισημαίνει ότι η συντονισμένη με την Ε.Ε. απάντηση στην κρίση αγόρασε χρόνο έτσι ώστε να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος στην υπόλοιπη ευρωζώνη των 17 χωρών-μελών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

- το ΔΝΤ παρέκαμψε τους κανόνες του ώστε να παρουσιαστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, καθώς και ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τα τρία από τα τέσσερα κριτήρια που απαιτούνται ώστε μια χώρα να δικαιούται τη βοήθεια του Ταμείου.

- το Ταμείο υπήρξε υπερβολικά αισιόδοξο για τις προοπτικές της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει σε χρηματοδότηση από τις αγορές αλλά και την πολιτικής της ικανότητας να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

- το μεγαλύτερο όφελος από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης του 2010 δεν το είχε η Ελλάδα, αλλά ευρύτερα η Ευρωζώνη

- η Κομισιόν«είχε την τάση να διαμορφώνει πολιτικές θέσεις δια της συναίνεσης, είχε μικρή επιτυχία στην εφαρμογή (δημοσιονομικών κανόνων) και δεν είχε καμία εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων».

.Διαμαρτυρία για τους απλήρωτους ναυτικούς

Ταλαιπωρία και ένταση για δεκάδες επιβάτες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς εκπρόσωποι όλων των ναυτεργατικών σωματείων προχώρησαν σε συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα, μη επιτρέποντας σε δύο περιπτώσεις την αναχώρηση των πλοίων. 
Το απόγευμα μετέβη στο λιμάνι εισαγγελέας, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, τους προειδοποίησε ότι είναι επιστρατευμένοι και ότι θα πρέπει να σταματήσουν τη συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

«Η πολιτική επιστράτευση δεν έχει καμία σχέση με τις οφειλές δεδουλευμένων. Αν θέλετε μπορείτε να μας συλλάβετε» απάντησαν τα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με δηλώσεις τους, προειδοποίησαν ότι αν τα πληρώματα σε πλοία που οφείλουν δεδουλευμένα δεν εξοφληθούν έως το τέλος Ιουνίου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο, με το ενδεχόμενο κήρυξης απεργιακής κινητοποίησης.

.Κρ. Λαγκάρντ: Πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2014, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ».

 Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «έχει υπάρξει μια θεμελιώδης αλλαγή στην ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις του σχεδίου διάσωσης. 
Αυτό φέρνει την Ελλάδα στα πρόθυρα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, γεγονός που θα την καταστήσει ενδεχομένως ικανή να αντλήσει χρήματα από τις αγορές».

Η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η αναμόρφωση του τραπεζικού τομέα, επιτρέπουν στη χώρα να συνεχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν».

.Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει"

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για «οικτρή πραγματικότητα που εξευτελίζει τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους».

Γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί συγκροτούν κοινό μέτωπο και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, καταγγέλλοντας τη διάλυσή του.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), και ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) τελούν υπό «κατάρρευση» επισήμαναν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Σταύρος Κουτσιουμπέλης και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, τη στιγμή κατά την οποία, όπως είπαν, 1,5 εκατ. άνεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, συνιστώντας, πλέον, μία βραδυφλεγή «υγειονομική βόμβα» με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

.Συμπαράσταση σε όσους αντιδρούν στην επένδυση χρυσού από τον Αλ. Τσίπρα

«Όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην Ιερισσό και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό, σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν κι έτσι επιχειρεί να μετατρέψει τη Βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη».

Λίγο πριν φτάσει στην Ιερισσό, ο κ. Τσίπρας «έπεσε» σε μπλόκο μεταλλωρύχων, στη διασταύρωση Μ. Παναγιάς-Πλανών. 
Οι μεταλλωρύχοι τού επέδωσαν ψήφισμα και του ζήτησαν «να μην ξεσηκώνει» τους κατοίκους κατά της επένδυσης χρυσού. 

Στην ομιλία του στην Ιερισσό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι εργαζόμενοι στην επένδυση χρυσού είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης. Γι' αυτό, επισήμανε ότι το συμφέρον τους είναι να αγωνιστούν για τη γη και τον αέρα που αναπνέουν και όχι για το συμφέρον του εκάστοτε εργοδότη.

.Συνέλαβαν χρήστες του Twitter για «υποκίνηση διαδηλώσεων» στην Τουρκία

Περίπου 25 χρήστες του Twitter συνελήφθησαν στην Τουρκία με κατηγορίες ότι υποκίνησαν διαδηλώσεις και διέδωσαν προπαγάνδα, έπειτα από πολλές ημέρες διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης που πήραν κατά διαστήματα βίαιη μορφή, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Εννέα από τους συλληφθέντες κρατούνται στη Σμύρνη. Παραμένει ασφαλες ποιά σχόλιά τους στον ιστότοπο προκάλεσαν τις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Twitter για να οργανώσουν διαδηλώσεις και να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους.

Στο μεταξύ, χάκερς ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο.

.Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης έθεσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. «Δεν μπορεί να μη συνεδριάζουν τα υπουργικά συμβούλια, δεν μπορεί να μην παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα πιο θεσμικής λειτουργίας της κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί, από τη στιγμή που 2,5 χρόνια τραβήξαμε όλο αυτό το φορτίο για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία, να μας κάνει μαθήματα υπευθυνότητας ο κ. Σαμαράς, που έκανε αντιμνημονιακό μέτωπο με τον κ. Τσίπρα, που τρέναρε όλα αυτά τα χρόνια τις μεταρρυθμίσεις, είπε για τα «Ζάππεια» και τα 17 δισεκατομμύρια και παρόλα αυτά εμείς τον στηρίξαμε ως πρωθυπουργό για να μην πάει η χώρα σε χρεοκοπία. 

Δεν δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα υπευθυνότητας» ανάφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τον αντιρατσιστικό νόμο σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία σε ένα νόμο του 1979, όπου δεν έχει καταδικαστεί κανείς στην Ελλάδα για ρατσιστικό έγκλημα με αυτό το νόμο».

.Συνεργασία υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας

Την άμεση εφαρμογή του σχεδίου Άρτεμις, το οποίο προβλέπει τη δραστηριοποίηση της οικονομικής αστυνομίας σε συντονισμό με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας, ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση ο υπ. Εργασίας Ιω. Βρούτσης και ο υπ. Δημοσίας Τάξεως Ν. Δένδιας.

«Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης», χαρακτήρισε την εισφοροδιαφυγή ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι η οικονομική αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Για απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» έκανε λόγο ο κ. Βρούτσης και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση.

Ο υπ. Εργασίας προανήγγειλε επίσης τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

.SOS για τις μέλισσες στην Αττική

«Χώρα χωρίς μέλισσες» έχει κηρυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια η Αττική. Το 2010 και το 2011 καταστράφηκε το 80% από τα μελίσσια της λόγω των ψεκασμών με φυτοφάρμακα για την αντιμετώπιση του σκαθαριού των φοινικοειδών, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γεωπόνος - ερευνήτρια του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Ελλάδας, Σοφία Γούναρη.

«Το 2010 χάθηκαν περίπου 6 χιλιάδες κυψέλες και το 2011, τουλάχιστον 4 χιλιάδες. Η παραγωγή μελιού στην Αττική έχει εξαφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. 

Πρόκειται για στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μόνο από τους μελισσοκόμους, που ενημέρωσαν την Εταιρεία. Όπως προέκυψε από τα δείγματα μελισσών που εστάλησαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ο θάνατος προήλθε από αυτά τα φάρμακα» υπογραμμίζει.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. Υπάρχουν μεγάλες απώλειες μελισσών που αποδίδονται είτε έμμεσα, είτε άμεσα στη χρήση φυτοφαρμάκων, σε όλη τη νότια Ελλάδα, την Κρήτη, την Πάρο, τα νησιά των Κυκλάδων, την Κυπαρισσία, την Ηλεία, αλλά και την Πρέβεζα, την Άρτα, κατά τόπους στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. 
Σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή σε περιοχές με φοινικοειδή, σε δημόσιες ή σε ιδιωτικές περιοχές.

.Γερμανία: Αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών(CDU), αύξηση των ποσοστών Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, αλλά αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης δείχνει νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Το κόμμα της 'Αγγελα Μέρκελ μένει σταθερό στο 39%, ενώ το SPD κερδίζει δύο μονάδες και φθάνει το 27%, με τους Πράσινους να αυξάνουν την δύναμή τους κατά μία μονάδα, στο 15%.

Η Αριστερά χάνει μια μονάδα, και πέφτει στο 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν τόσο οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με 4% όσο και οι Πειρατές και η «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD) που συγκεντρώνουν από 3%.

.Οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους στην Τουρκία

Η ένταση στην Τουρκία παραμένει σήμερα το πρωί, έκτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τη νύχτα τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Παρά τη "συγγνώμη" του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για την αστυνομική βία των προηγουμένων ημερών, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν μόλις έπεσε το σκοτάδι την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου φώναξαν συνθήματα ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Άγκυρα.

Με τη συνομοσπονδία των συνδικάτων του δημόσιου τομέα KESK που κήρυξε από χθες διήμερη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές, ενώνεται σήμερα η συνομοσπονδία των εργατικών συνδικάτων DISK με 420.000 μέλη.

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του τούρκου πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στην πόλη Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ένας νέος 22 ετών τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Νωρίς σήμερα το πρωί, τουλάχιστον 25 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία της διάδοσης "ψεύτικων και δυσφημιστικών πληροφοριών" μέσω του Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με τον Αλί Ενγκιν, τοπικό στέλεχος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), οι συλληφθέντες κρατούνται διότι "κάλεσαν σε διαδήλωση".

."Μπλόκο" ναυτεργατών σε πλοία στον Πειραιά

Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, πραγματοποιούν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ναυτεργατικά σωματεία.

Συγκεκριμένα δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ ναυτεργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τον καταπέλτη επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που πραγματοποιεί δρομολόγιο για την Αίγινα και δεν επιτρέπουν την επιβίβαση επιβατών. 

'Εξω από το πλοίο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες επιβάτες.
Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού και παρακολουθούν διακριτικά τις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, ζητώντας οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλιώς θα προχωρούσε σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.