.Μήνυμα Παπούλια για τα 47 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967

«Τραυματικό εθνικό βίωμα που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου» χαρακτηρίζει ο Κάρολος Παπούλιας την κατάλυσης της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια. «Ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν προκαλεί πάντα δέος», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημειώνει πως «η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η κατάλυση της Δημοκρατίας πριν από 47 χρόνια ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα που δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία του χρόνου. Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά.

Προκαλεί πάντα δέος ο αγώνας όσων αντιστάθηκαν στη χούντα χάνοντας άλλοι τη ζωή τους, άλλοι την ελευθερία και την υγεία τους, όλοι τους τη βολική ησυχία που προσφέρει η απάθεια και η σιωπή.

Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

.«Το φως που έχει ο λαός στην ψυχή του θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές»

Στο Ναύπλιο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες το βράδυ, παρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, της πόλης. 

Μετά την Ανάσταση ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση "Λαμπρή". Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους».

.«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης»

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς» δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο Αναστάσιμο μήνυμα του και συνέχισε:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή.

Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας.

Οι Έλληνες μπορούμε και θα το κάνουμε, να μετατρέψουμε αυτό το μήνυμα σε μήνυμα μιας νέας ανάστασης του λαού μας.

Ας χαρούμε λοιπόν την Ανάσταση και ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όλα και όλους όσοι επέλεξαν για το λαό μας τη σταύρωση και επιθυμούν να γίνει η δυστυχία καθεστώς.

Η καμπάνα της νέας ανάστασης δε θα αργήσει. Θα σημάνει σύντομα. Αρκεί να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις.

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

.Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, φιλοξένησε το βρετανικό περιοδικό «Economist» στην έκδοση του Μεγάλου Σαββάτου. Το άρθρο που τιτλοφορείται «Remaking the political landscape», ξεκινά με μια αναφορά στην οικονομική κατάσταση που το περιοδικό βλέπει να βελτιώνεται. 

Μέσα στα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι η έξοδος στις αγορές έφερε κλίμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη της πλειονότητας των ψηφοφόρων να μην ψηφίσουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ελ...περισσότερα »

.Τέσσερα χρόνια μνημόνιο…

Στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. 

Η ιστορία του Μνημονίου ωστόσο αρχίζει αρκετά νωρίτερα το φθινόπωρο του 2008 , όταν και οι αγορές με αφορμή την Lehman Brothers και την κρίση στην Ιρλανδία διαφοροποίησαν τον τρόπο με τον οποίο αποτιμούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρίσκο της ελληνικής οικονομίας και τα spreads των ελληνικών ομολόγων αρχίζουν να παίρνουν την ανιούσα. 
Η κυβέρνηση Καραμανλή που είχε επανεκλεγεί το 2007 με ισχνή πλειοψηφία 152 εδρών επιχείρησε το Σεπτέμβρι... περισσότερα 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.