..Επίσκεψη Αντώνη Πέττα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχτηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζωγράφου Αντώνη Πέττα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ουσιαστική συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό.

Συμφώνησαν από κοινού, ότι η κοινωνική αποστολή των δυο φορέων θα πρέπει να γίνεται στοχευμένα και αντάλλαξαν απόψεις ώστε η συνεργασία αυτή να αποτελεί μια διαρκή, διακριτική και ουσιαστική προσφορά μέσα στην κρίση.

.«Μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης η υποψηφιότητα Νικολόπουλου»

Σφοδρή επίθεση κατά της συμμετοχής του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορεί για συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές μαζί με στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης θέτει η συμμετοχή του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά όλα όσα μεσολάβησαν γύρω από το ευρωψηφοδέλτιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που:

·                 Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της Χ.Α. να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται.
·                 Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α
·                 Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.
·                 Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.

Τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου!

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα; 

O ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί: Να διαχωρίσει τη θέση του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.».

.«Προχωράμε στην ανάπτυξη»

«Τα αρρωστημένα κατάλοιπα του χθες τελείωσαν προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 22η ανοικτή γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ όπου ανέπτυξε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του Τουρισμού.

Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ το 2014 θα σπάσουμε αυτό το ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στους ανθρώπους του τουρισμού είπε: «Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες». 

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί το 15% της ελληνικής οικονομίας με 7% άμεση και 8% έμμεση συνεισφορά στο ΑΕΠ και πρόσθεσε ότι ο θετικός αντίκτυπος της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μπορεί να αυξήσει την ετήσια ζήτηση κατά 10 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια και 25 δισ. τα επόμενα δέκα χρόνια ενώ θα δημιουργήσει 220.000 θέσεις εργασίας. Αυτά δεν αφορούν το μακρινό μέλλον έχουν αρχίσει και γίνονται πράξη. 

.«Νίκη για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του συνδυασμού της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου.

«Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους. Η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο.

 Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές.

Και λέω «θα προσπαθήσουν» γιατί αυτός ο Μάης, είναι ο Μάης της μεγάλης ανατροπής. Είναι ο Μάης της ελπίδας. Σε λίγες ημέρες μιλά ο λαός. Και το μήνυμα που θα στείλει θα είναι ηχηρό.

Ψηφίζουμε, φεύγουν! Φτάνει πια. Αυτός θα είναι ο Μάης της αριστεράς και της δημοκρατίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ήρθε η ώρα, η οργή και ο θυμός του κόσμου, η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη. Να γίνει η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας. Έχουμε την ίδια μας τη ζωή! Ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. 

Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου. 
Έχουν τεράστια σημασία οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχουμε και εκεί να δώσουμε μεγάλες μάχες. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκλογές δεύτερης κατηγορίας. 

Κάθε θεσμός που είναι κοντά, δίπλα στον άνθρωπο, είναι για εμάς κεντρική πολιτική σκηνή. Και για αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε και στην περιφέρεια και στους δήμους την μεγάλη ανατροπή, την μεγάλη νίκη. Και εδώ θα βρούμε μπροστά μας μεγάλα εμπόδια», τόνισε ο  Τσίπρας.

.«Επιμήκυνση έως 50 χρόνια θα ζητήσει η Ελλάδα»

Επίσημη πρόταση για την επιμήκυνση στις ωριμάνσεις των δανείων έως και στα 50 χρόνια θα καταθέσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο μέτρων για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters. 

Η Ελλάδα θα προτείνει επίσης μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από χώρες της ευρωζώνης, ή εναλλακτικά, την αλλαγή των επιτοκίων σε σταθερά από κυμαινόμενα, τόνισε η ίδια πηγή.

.Πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3% του ΑΕΠ προβλέπει για το 2014 το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018, όταν ο αρχικός στόχος αναφερόταν σε πλεόνασμα 1,6% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής το πρωτογενές πλεόνασμα από 0,8% του ΑΕΠ το 2013, αναμένεται να αυξηθεί στο 2,3% του ΑΕΠ το 2014, στο 2,5% του ΑΕΠ το 2015, στο 3,5% του ΑΕΠ το 2016, στο 4,6% του ΑΕΠ το 2017, ενώ το 2018 θα ανέλθει στο 5,3% του ΑΕΠ (11,58 δισ. ευρώ).

Οι πρωτογενείς δαπάνες από 44,2 δισ. ευρώ το 2014 θα ανέλθουν στα 40,9 δισ. ευρώ 2018. Τα δημόσια έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 55,9 δισ. ευρώ το 2014, στα 53,2 δισ. ευρώ το 2015, το 2016 στα 53,3 δισ. ευρώ, στα 55,9 δισ. ευρώ το 2017 και στα 57,4 δισ. ευρώ το 2018. Το δημόσιο χρέος από 175% του ΑΕΠ το 2013 αναμένεται να μειωθεί στο 139% του ΑΕΠ το 2018.

Το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ανάπτυξη 0,6% το 2014 αλλά και μέση ανάπτυξη 3,3% για την περίοδο 2015 -2018.Η ανεργία θα μειωθεί σταδιακά το 2014 στο 24,5% από 25,8% το 2013, ενώ στο τέλος του 2018 αναμένεται ότι θα αποκλιμακωθεί στο 15,9%.

Παρουσιάζοντας το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως η Ελλάδα έχει έλθει σε φάση δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Πρόκειται για επίτευγμα των τεράστιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου δεν εναρμονίζονται με τις εκτιμήσεις της τρόικας και ότι το Σεπτέμβριο θα αναθεωρηθούν οι προβλέψεις ειδικά εάν υπάρξει δημοσιονομικό κενό. Ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε νέα έκδοση 3-6 δισ. ευρώ τους επόμενους 12 μήνες.

.Πόσα παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ευρωβουλευτές

Αναλυτικά παραδείγματα για τις αμοιβές των αιρετών Ποιες θα είναι οι απολαβές των υποψηφίων που θα εκλεγούν στις επερχόμενες δημοτικές και ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές. Η υποψηφιότητα υποδεικνύει πρόθεση προσφοράς στα κοινά ή ευκαιρία πλουτισμού την ώρα που ο βασικός μισθός ανέρχεται στα 510 ευρώ. 

Τo newsbeast.gr παρουσιάζει τις αμοιβές που θα λαμβάνουν μηνιαίως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ευρωβουλευτές που θα βγουν νικητές της εκλογικής μάχης που αναμένεται. Τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές των αιρετών έχουν συρρικνωθεί, ακολουθούν όμως αναλογικά τις μειώσει... περισσότερα »

..Σκληρή δήλωση Παπανδρέου:δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους.

Την τελευταία περίοδο, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό μου ήθος, την αξιοπρέπεια και την συνέπειά μου. Σε αυτήν την προσπάθεια κυριάρχησαν τα ψεύδη και η παραπλάνηση, από διάφορους σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους "Ηρακλείς του Κινήματος". 

Και μάλιστα, με ερμηνείες και συμπεράσματα κατά το δοκούν. Τώρα, η προσπάθεια αυτή επιχειρείται να αναβαθμιστεί με στημένες προβοκάτσιες και με τη χρήση κατασκευασμένων στοιχείων. Προειδοποιώ όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, ότι δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα ε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.