.Τα «όπλα» του Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση με τη Μέρκελ


Με 10.000 λιγότερους υπαλλήλους στην εφεδρεία και ψαλίδι από 2% έως 15% στις συντάξεις θα επιχειρήσει να αποσπάσει τη συγκατάθεση της τρόικας για τα μέτρα το οικονομικό επιτελείο, το οποίο δηλώνει ότι είναι σχεδόν έτοιμο το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου βάζουν χαμηλά τον πήχη από την περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο - Παρίσι και τις κατ’ίδίαν συναντήσεις του με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις 24 και 25 Αυγούστου αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστούν ότι θα υπάρξουν από όλους τους ευρωπαίους ηγέτες μηνύματα στήριξης της Ελλάδας. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στο Βερολίνο την παραμονή της επίσκεψης Σαμαρά είναι μια νέα παράμετρος που αξιολογεί ο πρωθυπουργός προετοιμάζοντας το δικό του ταξίδι.

Κι αυτό γιατί εκφράζεται η άποψη ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση μπορεί να προκύψει εκ νέου μια κοινή γραμμή ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι για το ελληνικό ζήτημα. 

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να βάλει στην ατζέντα των συναντήσεων το ζήτημα της επιμήκυνσης του Μνημονίου κατά δύο χρόνια, με στόχο να ανοίξει η συζήτηση στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο. 

Συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν θα υποβληθεί επίσημο αίτημα, αλλά αφήνουν ανοιχτό το θέμα για τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, όταν θα έχει υποβληθεί και η έκθεση της τρόικας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει να κινηθεί με ανοιχτά χαρτιά και θα επιδιώξει μια καθαρή δήλωση για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Μεταξύ των «όπλων» με τα οποία θα πάει στο Βερολίνο ο Α. Σαμαράς είναι η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκρατικοποιήσεων που μπορεί να κινηθεί και πέραν των υποχρεώσεων του Μνημονίου. 

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει συμπληρώσει ήδη πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης, η οποία επιδεινώνεται από τα προγράμματα λιτότητας χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, εκτροχιάζοντας τελικά κάθε προσπάθειας αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου.

.Τι φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε στενούς συνεργάτες του


Αποφασισμένος να κάνει αυτό που πρέπει και να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός. Φέρεται μάλιστα να είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για την πατρίδα κι ας πέσει.

Φράση που αποτελεί το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί. Παίρνει πάνω του το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δις. ευρώ, θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων. Και θα τα δώσει όλα για να πετύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 έως το 2016.

Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσαν στη Real News άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, ξορκίζει το ενδεχόμενο να γίνει ένας δεύτερος Καραμανλής . Οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ερμηνεύτηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα ως απόδραση του τότε πρωθυπουργού από τα προβλήματα που έπνιγαν τη χώρα. 

«Ας παίρναμε τα μέτρα κι ας πέφταμε», δήλωσε ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος ο Α. Σαμαράς, προκαλώντας την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλες πηγές δίνουν και μια άλλη ερμηνεία. «Ο μεγάλος στόχος του ήταν να αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ. και να γίνει πρωθυπουργός», είπαν στην εφημερίδα.

«Τον εκπλήρωσε. Τώρα βάζει πάνω απ’όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. ΄Αλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας».

Αυτήν την εντολή, έδωσε ο Α. Σαμαράς και προς όλους τους υπουργούς αιχμής που έχουν αναλάβει το βάρος της εφαρμογής των Μνημονίων. Τους είπε μάλιστα τη φράση «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς».

.Η Ελλάδα στη δεκάδα των ακριβότερων χωρών στη βενζίνη


Στις πρώτες θέσεις ακόμη μίας αρνητικής κούρσας φιγουράρει «περήφανα» το όνομα της χώρα μας. Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα κυμαίνεται στα περίπου 6 ευρώ το γαλόνι (περίπου 3,7 λίτρα), ενώ το μέσο μεροκάματο περίπου στα 53 ευρώ, πράγμα που κατατάσσει τη χώρα μας στην ένατη θέση διεθνώς.

Ακριβότερη χώρα στον κόσμο στην τιμή της βενζίνης είναι η Νορβηγία, με τιμή περίπου 8 ευρώ το γαλόνι, ακολουθούν η Τουρκία με περίπου 7,6 ευρώ, το Ισραήλ, το Χονγκ Κονγκ και η Ολλανδία. Στη συνέχεια στη σχετική λίστα βρίσκονται η Δανία, η Ιταλία και η Σουηδία και η δεκάδα των ακριβότερων χωρών συμπληρώνεται με την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Αντίθετα, οι χώρες με την πιο φθηνή βενζίνη ανά γαλόνι είναι η Νιγηρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και η Αίγυπτος.

.Στροφή 180ο μοιρών από τους γερμανούς βιομηχάνους


Στροφή 180ο μοιρών στο θέμα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ κάνουν οι Γερμανοί βιομήχανοι, την ώρα μάλιστα που ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα τους και αύριο θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ -αν και μέχρι σήμερα υποστήριζε την πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη- σε συνέντευξή του σε οικονομικό περιοδικό τονίζει ότι αν η χώρα μας δεν τηρήσει τις συμφωνίες της «δεν υπάρχει καμία θέση γι’ αυτήν στην ευρωζώνη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αυτή η επιλογή είναι εναλλακτική λύση που θα κόστιζε ελάχιστα στην οικονομία της χώρας του και θα είναι σε κάθε περίπτωση διαχειρίσιμη.​

.ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση


«Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. 

Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθωτικές αλλαγές, με τη μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

 Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας» και επισημαίνει πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους πρέπει, είτε με φυσικό, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, να είναι διαρκώς παρούσες ώστε οι έλεγχοί τους να μην συνιστούν επικοινωνιακό γεγονός».

."Κάθε παρεμπόδιση των ελέγχων για φοροδιαφυγή πρέπει να καταδικάζεται"


«Κάθε δικαιολόγηση από πολιτικά κόμματα της άρνησης ελέγχου και της παρεμπόδισης των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν αυτή εκφράζεται συγκεκριμένα, απλώς αναδεικνύει τον βαθιά συντηρητικό χαρακτήρα τους», 
σχολίασε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Η πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου και αν αυτή συμβαίνει, πολιτική που γενικώς όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμφωνήσουν, δεν θα γίνει με την προσέλευση στην εφορία των φοροδιαφευγόντων, μικρών και μεγάλων, οικεία βουλήσει. 
Πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ», επισήμανε. 

  Καταλήγοντας ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε ότι «κάθε παρεμπόδιση αυτής της προσπάθειας αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος και πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί».

.Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή


Στη δημοσιότητα, ύστερα από έκδοση εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 30χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Θεοφίλου του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας.

Σε βάρος του Θεοφίλου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

.Υπέγραψε στην Έβερτον για 4 χρόνια ο Μιραλάς


Παίκτης της Εβερτον είναι πλέον ο Κέβιν Μιραλάς. Οπως ανακοινώθηκε από τον αγγλικό σύλλογο, αργά χθες το βράδυ οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Βέλγος διεθνής επιθετικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή τη μεταγραφή. 

Η Εβερτον είναι ένας μεγάλος σύλλογος και για μένα αυτό είναι μια σπουδαία ευκαιρία. 
Ξέρω ότι οι άνθρωποι της ομάδας με παρακολουθούσαν εδώ και καιρό και, μετά τις συζητήσεις που έκανα με τον Ντέιβιντ Μόγες, αποφάσισα να έρθω. Είναι μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς φιλάθλους, που έχει τις δυνατότητες για επιτυχίες και γι' αυτό ήρθα».

.Σ. Κεδίκογλου: Ας κρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες


Στην κρίση των πολιτών έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτη.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «Μετά τους βουλευτές του, που εύχονται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι σαφές ότι και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ας τους κρίνουν οι πολίτες».

."Ως ικέτης θα συναντήσει ο κ. Σαμαράς την ευρωπαική πολιτική ηγεσία"


Την κατηγορία ότι "ο επικεφαλής της τρόικας εσωτερικού ετοιμάζεται να συναντήσει την ανώτερη ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως ικέτης και όχι ως εκφραστής των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας", απευθύνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ενόψει των επισκέψεών του σε Βερολίνο και Παρίσι

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει στη δήλωσή του ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι υπονομευμένο εξ' αρχής και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός, αφού προηγουμένως αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των εκλογών απέναντι στο μνημόνιο, 
ξεγελώντας τον ελληνικό λαό πως δήθεν επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση, ο κ. Σαμαράς έκανε τα πάντα για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας πως δεν διαπραγματεύεται και δεν διεκδικεί τίποτα. 

Η επιδιωκόμενη επιμήκυνση του μνημονίου είναι σαν τον κρεμασμένο που ζητά περισσότερο σκοινί για να κρεμαστεί, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ότι η επιμήκυνση του μνημονίου ισοδυναμεί με παράταση της ύφεσης και των ολέθριων επιπτώσεών της στην κοινωνία.

"Είναι απολύτως βέβαιο πως ο κ. Σαμαράς δεν διαθέτει ένα διαφορετικό σχέδιο από τους δανειστές απέναντι στην κρίση. Ολοταχώς βαδίζει για να κατακτήσει τον τίτλο του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας και της δραχμής", καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.  

."Λα Ρεπούμπλικα": Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί, πια, ταμπού


«Οι Κασσάνδρες, πλέον, μιλούν χωρίς να κρύβονται. Η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν αποτελεί, πια, ταμπού»,  αναφέρει, σήμερα, η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, είναι η μετάδοση της κρίσης. Αν μετά το Grexit, η κερδοσκοπία  αρχίσει να ποντάρει  στην έξοδο της Ιταλίας και της Ισπανίας από το Ευρώ, απογειώνοντας τα σπρεντ,  η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί,  θυμίζοντας πραγματικό Αρμαγεδώνα», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης. 

Η «Λα Ρεπούμπλικα» , υπενθυμίζει, παράλληλα, ότι «μέσα σε τέσσερα χρόνια και μετά από τριάντα συμβούλια κορυφής, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ασπίδα ικανή να προστατέψει το Ευρώ. 
Και για τον λόγο αυτό, παρά τις όποιες δυσκολίες, πολλοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η καλύτερη λύση παραμένει η διάσωση της Ελλάδας, όποιο και αν είναι το σχετικό κόστος».

Σε ότι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα,  η ιταλική εφημερίδα εκτιμά ότι αυτό θα σήμαινε περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας μας κατά 20%, υποτίμηση 50% του νομίσματος και  πληθωρισμό που θα εκτιναχθεί, πάντα, περίπου στα ίδια επίπεδα. 

«Η Ευρώπη, για να έχει ήσυχη την συνείδηση της, μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος ταμείου αλληλεγγύης, που δεν θα χρησιμεύσει, όμως, και πολύ», προβλέπει ο Ιταλός αναλυτής Έττορε Λιβίνι. 

Η  «Λα Ρεπούμπλικα»,  προσθέτει, επίσης,  ότι η χώρα μας, σε ένα τέτοιο σενάριο, «δεν θα κατάφερνε να επωφεληθεί ιδιαίτερα της  υποτίμησης της δραχμής, διότι η εφοπλιστική βιομηχανία βρίσκεται στα χέρια λίγων οικογενειών οι οποίες σκέπτονται ήδη σε δολάρια, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετρούνται στα δάχτυλα ενός χεριού».  

Ο μόνος τομέας που ενδέχεται να έχει θετικές επιπτώσεις από την έξοδο από το Ευρώ, σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, είναι εκείνος του τουρισμού.     

."Η φοροδιαφυγή θα παταχθεί άμεσα και αποτελεσματικά"


"Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή" κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις.
Όπως δήλωσε: " Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά".
 
Όπως προσθέτει, "τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, 

θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας.

 Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. 
Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή", καταλήγει η δήλωση του κ.Κεδίκογλου.

."Mήλον της έριδος" το αρχιπέλαγος Σενκάκου


Πολλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν σήμερα σε τουλάχιστον έξι κινεζικές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβίβαση Ιαπώνων σε μια βραχονησίδα του αρχιπελάγους Σενκάκου το οποίο διεκδικείται τόσο από την Κίνα όσο και από την Ιαπωνία.
Οι Ιάπωνες ύψωσαν την ιαπωνική σημαία στο νησί Ουοτσουριτζίμα του αρχιπελάγους, το οποίο οι Κινέζοι αποκαλούν Ντιαογού. Το Πεκίνο είχε προειδοποιήσει το Τόκιο να μην προχωρήσει σε ενέργειες που απειλούν την εδαφική ακεραιότητά της Κίνας.
 
Στην πόλη Γκουανγκζού, στα νότια, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το ιαπωνικό προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα όμως "Ιαπωνία, φύγε από τα νησιά Ντιαογού", σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επανέλαβε ότι η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την εδαφική της ακεραιότητα. Νωρίτερα οργανώθηκαν διαδηλώσεις σε διάφορες κινεζικές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κατάπλου του ιαπωνικού στολίσκου σε ένα από τα νησάκια του αρχιπελάγους Σενκάκου (Ντιαογού στα κινεζικά).

Επίσης, νότα διαμαρτυρίας στον εκπρόσωπο της Ιαπωνίας στην Ταϊπέι επέδωσε σήμερα η Ταϊβάν, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην "πρόκληση" μιας ομάδας εθνικιστών Ιαπώνων. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν Τίμοθι Γιανγκ κάλεσε αμέσως τον Ταντάσι Ιμάι που εκπροσωπεί το Τόκιο στο νησί. Οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις αλλά έχουν εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.
 
"Αυτή η προκλητική ενέργεια υποδαυλίζει τις εντάσεις στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. "Τα νησιά Νιαογού ανήκουν στη Δημοκρατία της Κίνας (σ.σ. η επίσημη ονομασία της Ταϊβάν) από ιστορική και γεωγραφική άποψη και βάση του διεθνούς δικαίου (...) 

Οι μονομερείς ενέργειες και οι ισχυρισμοίο αυτής της ομάδας των Ιαπώνων δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα και η ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει αμέσως να σταματήσει αυτές τις ενέργειες", προσθέτει το υπουργείο.

.«Να μείνουμε ζωντανοί, κάτω από την ομπρέλα»


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν παραδώσει στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, βάσει των δεσμεύσεων της χώρας προς τους δανειστές της, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
«Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», λέγει προς την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι εύκολα πολιτεύονται. 

«Όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα», -εκμυστηρεύεται ο υπουργός Οικονομικών- «ας σκεφθούν πως και από που μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».

Για να μην υπάρξουν μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάποιους και σε άλλους καμία, τα μέτρα είναι απλωμένα, διάχυτα σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, σημειώνεται στην ίδια συνέντευξη. Το μεγάλο βάρος πέφτει στις περικοπές του κοινωνικού κράτους καθώς όπως υποστηρίζει: «Έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε άλλο με δανεικά».

Εντός των επομένων ωρών ο κ. Στουρνάρας ολοκληρώνει το πακέτο με τις προτάσεις που θα παραδώσει την επόμενη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και προετοιμάζεται για τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εν συνεχεία στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δε θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα», προσθέτει σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.