.«Έφυγε» ένας φίλος… ο στιχουργός Οδυσσέας Εισαγγελέας

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, έχοντας παραμείνει σε κώμα για αρκετό διάστημα, ύστερα από ανακοπή που υπέστη,

το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου 2014. Είχε γεννηθεί στην Καισαριανή στις 2 Ιανουαρίου του 1960, από γονείς Μικρασιάτες. 

Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διατηρούσε τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία. Με το τραγούδι είχε ασχοληθεί από τα φοιτητικά του χρόνια, σαν τραγουδοποιός και στιχουργός, παίζοντας πιάνο και συχνά τραγουδώντας δικά του τραγούδια, μαζί µε τραγούδια άλλων. Παράλληλα ασχολήθηκε µε την ποίηση γράφοντας κείμενα που ξεπερνούν τα στενά όρια του τραγουδιού. 

Έχει κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα CD µε τραγούδια του, το «Τελευταίο Φώς»(1995, Καθρέφτης, µε τη συμμετοχή των Κώστα Μάντζιου, Γιάννας Νικολαΐδου, Γιάννη Νικολάου και Παντελή Θαλασσινού) και το «Δύο Χρονιές Τραγούδια» (1995, Καθρέφτης, µε το Χρήστο Μπλέτσα και τον Παντελή Θαλασσινό). 

Σαν στιχουργός, µε μουσική κυρίως του Γιάννη Νικολάου, έχει δώσει τραγούδια του σε τραγουδιστές, όπως οι Κώστας Μάντζιος, Γιούλη Τσίρου, Νίκος Νοµικός, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Νικολάου κ.α.-
 

.Σύνταξη από τα 57 σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Κέρδος έως και 10 χρόνια στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μπορούν να έχουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Σύμφωνα με τον *Ελεύθερο Τύπο* χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 57. 

Οι 13 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να πάρουν σύνταξη από τα 57 έτη είναι: 1) Σε ΔΕΚΟ και τράπεζες μητέρες με ανήλικο παιδί, ασφαλισμένες από το 1983 έως το 1992. 2) ΔΕΚΟ – Τράπεζες: Γυναίκες που συμπληρώνουν το 55ο έτος για μειωμένη (ασφαλισμένες 1983 – 1992) 3) Άνδες με 25ετία σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Ο μόνος χρόνος που μπορεί να αναγνωριστεί είναι η θητεία όπ...περισσότερα »

.Κλίμα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 υπογραφές

Κλίμα αισιοδοξίας ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών με στόχο την έναρξη των διαδικασιών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», εκφράζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα από έναν γύρο επαφών που έχουν τις τελευταίες ώρες με ανεξάρτητους βουλευτές, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ θεωρούν ως θετική τη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, παρά τις διαφορετικές θέσεις του Περισσού.

 Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα στηρίξουν το αίτημα για δημοψήφισμα...περισσότερα »

.Τον Οκτώβριο η διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε ομόφωνα τη θέση για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών και το οποίο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο και την εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ. 

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) για την ουσιαστική, ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση «που μας επέτρεψε να καταλήξουμε σε μια ομόφωνη πρόταση προς την Κ...περισσότερα »

.Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι για την ΔΕΗ

Υψηλά βολτ και αυτή την εβδομάδα για το θέμα της μικρής ΔΕΗ, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, την Τετάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την πρότασή του για τη συλλογή 120 υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ επιστρατεύει και παλαιότερες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αυταρχικό κατήφορο και υποκρισία. 
Στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπενθυμίζουν ομιλία του στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2011 για το ζήτημα της επιστράτευσης, στην οποία ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να κατηγορεί την τότε κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων και πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη.
Στη ΔΗΜΑΡ, υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας, 
με τον Φώτη Κουβέλη να τονίζει ότι το κόμμα συμφωνεί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διευκρινίζοντας ότι η στάση αυτή, δεν έχει καμία σχέση με την Προεδρική εκλογή. Στις 6 το απόγευμα ο Φώτης Κουβέλης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει κυβερνητική πρόταση και πως επισημοποιεί δια των ενεργειών του, τη συντεχνιακή αντίληψη περί πολιτικής. 
Ζήτησε δε να αποσυνδεθεί το θέμα του δημοψηφίσματος από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουμε - όπως είπε - και τη δική μας αυτοκριτική. 
" Κάθε φορά που υπήρξε θεσμικός εκβιασμός για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτός που τον έκανε δεν βγήκε κερδισμένος", σημείωσε.
Η περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η βάρβαρη πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης αντιμετωπίζεται με ένταση της εργατικής - λαϊκής πάλης, αναφέρει το ΚΚΕ.

.Πολιτική Ανατροπή: Το Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ τελειώνει την Ελιά και προχωρά σε ανοιχτό συνέδριο

Μεγάλη και προσωπική ήττα υπέστη σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του *ΠΑΣΟΚ* ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού παρά την θέλησή του οδηγείται σε ιδρυτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από την βάση. Απόφαση που ντε φάκτο βάζει τέρμα στο εγχείρημα της Ελιάς. Οι εντάσεις και το πολεμικό κλίμα σηματοδότησαν όλη την συνεδρίαση του Συμβουλίου. 

Ο Βενιζέλος κατά την έναρξη του Συμβουλίου, αμέσως μετά την προσωπική του φιέστα από την ελεγχόμενη ΝΕΡΙΤ, προσπάθησε μέσω γενικόλογων τοποθετήσεων να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός συνεδρίου. Εκεί άναψαν για πρώτη φορά τα αίματα με τους Θάνο Μωραΐτη, Κώστα Σκανδαλίδη, Τόν...περισσότερα »

.Οι Κυριακές των καταναλωτών

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης ορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τα καταστήματα σε Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πικέρμι και Ραφήνα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.