.Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Γιορτάζουμε και εφέτος το ηρωικό καθολικό «ΟΧΙ» του λαού μας στον φασισμό και το ναζισμό την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ένα «ΟΧΙ», στηριγμένο στις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες Αρχές και Αξίες του Έθνους και του Λαού των Ελλήνων. Η εθνική Υπερηφάνεια, η Φιλοπατρία, η προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας, η βαθειά πίστη στη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Οι ίδιες Αρχές και Αξίες, ενέπνευσαν και γιγάντωσαν ένα από τα πιο μαζικά και αποτελεσματικά σε ολόκληρη της Ευρώπη Κινήματα Αντίστασης απέναντι στην στρατιωτική αλλά και οικονομική κατοχή της Πατρίδας μας από τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι πέρα για πέρα αληθινή η ρήση ότι «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
Είμαι βέβαιος ότι και κατά την σημερινή κρίσιμη ιστορική στιγμή για το Έθνος και το λαό μας, διατηρείται επίκαιρη και ζωντανή η συλλογική Ιστορική Μνήμη.

Φάρος και οδηγός για να γράψουμε όλοι μαζί νέες σελίδες εθνικών και δημοκρατικών αγώνων που θα στηρίζονται στις Αξίες, τις Αρχές και τα Ιδανικά του Ελληνισμού».

.Τι δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου


Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ότι τα μέτρα θα έρθουν τελικά στη Βουλή σε ένα νομοσχέδιο, ενώ, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» .

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης του Μαξίμου, ο υπουργός δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο», ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς να κατατεθούν δύο διαφορετικές προτάσεις νόμου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έθεσε ως προτεραιότητα την ετοιμότητα της Ελλάδας για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, που, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε καθυστερήσεις. Στη συνέχεια, ο υπουργός δήλωσε «αισιόδοξος ότι τα μέτρα θα βρουν στο Κοινοβούλιο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

.Συμφωνία στο παρασκήνιο από ΔΝΤ, Κομισιόν και Γερμανία


Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους κατέληξαν, κάτω από άκρα μυστικότητα, στις αρχές της εβδομάδας, ΔΝΤ, Κομισιόν και Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει στη Real Newsδιπλωματική πηγή πλησίον των συζητήσεων, οι τεχνικές υπηρεσίες του Ταμείου και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Κομισιόν συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο στα χαρτιά αν η Ελλάδα και οι εταίροι εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που σήμερα κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

Το σχέδιο προβλέπει ότι με 10 δισ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αποσύρει από τηναγορά τίτλους αξίας 40 δισ. ευρώ, από το σύνολο των περίπου 63 δισ. ευρώ που βρίσκονται σήμερα σε χέρια ιδιωτών. Για να διασφαλιστεί μάλιστα η αξία επαναγοράς στο 1 προς 4, το πρόγραμμα δεν θα εκτελεστεί άπαξ, όπως το PSI 1, αλλά η απόσυρση των τίτλων θα γίνεται σε ανύποπτο χρόνο, από το 2013 έως και το 2020.

Στην ίδια εξίσωση με το πρόγραμμα επαναγοράς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εντάξει και μία ευνοϊκότερη παραδοχή για την ύφεση των επόμενων ετών, έστω κατά 0,5 της μονάδας κατ'έτος, που θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω την προοπτική του χρέους.

Μάλιστα η παραπάνω τεχνική λύση δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου μιας συνολικότερης προσέγγισης του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, που φαίνεται πως προς το παρόν έχουν καταφέρει να πείσουν πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για την ανάγκη να αποτραπεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό κείμενο, η σειρά των απωλειών ενός πανάκριβου Grexit είναι η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Γερμανία.

.«Διαφορές» για το ελληνικό ζήτημα


Δύο χρόνια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος εισηγήθηκε στο Eurogroup η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο περιγράφει διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ομάδας των εκπροσώπων των πιστωτών.
"Η τρόικα ερίζει για την ελληνική έκθεση", είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ "τσακώθηκαν" για την αναμενόμενη από καιρό έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.
Αρχικά, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των διεθνών δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης η μείωση του χρέους μέχρι το 2020 στο 120% του ΑΕΠ και η τήρηση αυτού του στόχου αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δανειακή δόση ύψους 31, 5 δισ. ευρώ. 
"Λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, όμως, η Αθήνα δεν θα πετύχει τον στόχο του 120%, όπως δείχνουν εσωτερικοί υπολογισμοί της τρόικας", τονίζεται στο δημοσίευμα και εξηγείται ότι "η διαμάχη περιστρέφεται γύρω από το πόσο μεγάλη θα είναι η απόκλιση, 
με το ΔΝΤ να προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος το 2020 θα ανέρχεται τουλάχιστον στο 140% του ΑΕΠ, την ΕΚΤ να υπολογίζει παρόμοιο ποσοστό, αλλά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκτιμά αισιόδοξα την κατάσταση και να προβλέπει το ύψος του χρέους στο 128% του ΑΕΠ το 2020".
"Προς το παρόν» δεν υπάρχει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα, εκτιμά ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, σημειώνοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση η συζήτηση που γίνεται για την Αθήνα εμπίπτει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος -και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης. 
«Μην γελιέστε, η Μπούντεσταγκ δεν μπορεί να παρακαμφθεί στο ζήτημα» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμμερτ.

.Αναζητείται ο Βαξεβάνης


Αυτεπάγγελτη δίωξη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή τη δημοσίευση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ, στο περιοδικό ΗΟΤ DOC.
"Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια" απαντά ο δημοσιογράφος μέσω του προσωπικού Blog "Πουλί της Πανδώρας".
"Προκλητική και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι "η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σ' αυτούς που συγκαλύπτουν".
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: "Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη. Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων."
Την ίδια ώρα αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΣΔΟΕ αφήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. 

«Από την ημέρα που έφυγα από το υπουργείο διακόπηκε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της λίστας», αναφέρει. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται κατηγορηματικά την πιθανότητα αλλοίωσής της επί των ημερών του και διευκρινίζει πως «ο καθένας μας μπορεί να διαβεβαιώσει μόνο για τον εαυτό του».

Σε άλλη συνέντευξή του, στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει για το cd με τη λίστα ότι «αυτό που μας παραδόθηκε από τη Γαλλία ήταν αντίγραφο, ξεκλείδωτο και χωρίς διακριτικά». Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν, τονίζει ότι βρίσκεται σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από τότε που μπήκε στην πολιτική. «Δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, μόνο δάνεια...», λέει χαρακτηριστικά.

."Ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο πλανήτη"


Για ασυνέπεια και αντιφατικότητα της πολιτικής του έναντι του ευρώ, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

"Ο κ. Τσίπρας κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές με το δόγμα «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Έφτασε, αργότερα, στο σημείο να ευχηθεί στη Βουλή «να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή». 

Ύστερα, μαζί με τον πολιτικό του μέντορα Αλέκο Αλαβάνο επεξεργάζονται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ,  επιμένοντας στην επικίνδυνη στρατηγική των συνιστωσών του, 
που θα οδηγήσει τη χώρα στην εξαθλίωση και τους Έλληνες στο περιθώριο της Ευρώπης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει: "Σήμερα δηλώνει ότι δεν θέλει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. 

Τα διάφορα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, που καταδέχονται ακόμη να συνομιλούν μαζί του, του τραβάνε το αυτί αναγκάζοντάς τον να ανασκουμπωθεί για τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Ο κ. Τσίπρας ζει σε άλλο πλανήτη. Του ευχόμαστε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα".

.Γ. Στουρνάρας: Μεγάλη πρόοδος στα προαπαιτούμενα


Συζητήσαμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα προαπαιτούμενα, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι την Τετάρτη που θα γίνει το Εurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πολύωρη σύσκεψη.

Τόνισε ότι έχει συντελεστεί "μεγάλη πρόοδος" και εξέφρασε την "αισιοδοξία" του, ότι θα υπάρξει τελικά συναίνεση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, ενώ η ΔΗΜΑΡ επιμένει να έρθουν σε δύο, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

."Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα"


«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα (podcast) που μεταδόθηκε σήμερα. 

«Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική σταθερότητα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη», τόνισε η κ. Μέρκελ και αναφέρθηκε ειδικά στην Ιρλανδία, η οποία,σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές. 

."Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας για την 28η Οκτωβρίου"


Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας, κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο», διευκρίνισε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.