.Δούλοι των νταβατζήδων Τσίπρας και Παππάς

Τη μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα, κατ’ άλλους αλητεία, επιχειρεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Νίκος Παππάς με τις τηλεοπτικές άδειες. Όχι ότι στον χώρο αυτόν δεν επικρατεί το χάος, όχι ότι η διαπλοκή δεν έχει χτυπήσει κόκκινο, όχι ότι δεν υπάρχουν τεράστια χρέη και απαιτείται εξυγίανση.
Αλλά γιατί η κυβέρνηση επιλέγει έναν τρόπο πολύ βρόμικο, ύπουλο και τελικά άκυρο. Φέρνει μια τροπολογία που δεν θα περάσει από τα δικαστήρια, επιχειρεί να στήσει ένα Συριζαίϊκο παραμάγαζο, ένα νέο καθεστώς που θα την στηρίξει προκειμένου να μείνει στην εξουσία. Μέχρι να πάρουν μπρος τα δικαστήρια, μέχρι η Κομισιόν να βγάλει τα φιρμάνια, το Μαξίμου θα έχει σπάσει τον τσαμπουκά όσων δεν χωνεύει και βεβαίως θα έχει κάνει τις υπόγειες συμφωνίες με τους μιντιάρχες. Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να γράψει κανείς για το μεγάλο κόλπο του Παππά.
1.Κατ’ αρχάς, αν υποθέσουμε ότι έχει απόλυτο δίκιο σε όλα. Θα φύγουν τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και θα μείνουν τέσσερα. Ποια θα είναι τα τέσσερα, λέει ο Παππάς, θα κριθούν από διεθνή διαγωνισμό. Αλλά γιατί να μπει κάποιος στα media της Ελλάδας αν, όπως υποστηρίζει ο Παππάς η διαφημιστική πίτα από 800 εκατ. έχει φτάσει 160 εκατ.; Οι λόγοι είναι δύο: Είτε θέλει ο Παππάς να βάλει τους δικούς του ανθρώπους που θα στηρίξουν το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε θέλει να μπει κανένας… 
Τούρκος, αλλά καλύτερα να μην το τολμήσει γιατί θα γίνουμε όλου Τούρκοι και δεν θα γλιτώσει από τα χέρια μας. Επομένως, λογικό είναι να παραμείνουν οι ίδιοι: Ο Βαρδινογιάννης, που έχει στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριακού, που είναι σχετικά χαλαρός, ο Κοντομηνάς, που είναι του χεριού του Μαξίμου, ας είναι καλά και ο Λαζόπουλος και ο Μπόμπολας που παίζει κατενάτσιο στο Mega. Αν όμως δεν είχαν εξασφαλίσει οι μεγαλομέτοχοι του Mega την άδεια λειτουργίας γιατί να έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη; Κάτι τους έχουν τάξει για να το κάνουν, κάποια συνεννόηση με τον αδέκαστο Παππά έχουν κάνει.
2.Η δεύτερη απάτη ακούει στο όνομα αριθμός αδειών. Με ψεύτικα στοιχεία πήγε ο Παππάς στη Βουλή και είπε ότι και στις άλλες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πάνω από 4-5 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αποκαλύφθηκε όμως ότι έκανε λαθροχειρία καθώς τα στοιχεία που έδωσαν οι πρεσβείες μας στις χώρες της Ευρώπης δείχνουν το αντίθετο. Και στην Γερμανία και στο Βέλγιο και στην Ιταλία λειτουργούν πολλά κανάλια. Μέγα ψέμα ακόμη και από έναν… Παππά.
3.Η τρίτη απάτη ακούει στο όνομα ΕΣΡ. Σε όλες τις πολιτισμένες (και τις απολίτιστες θα λέγαμε) χώρες υπάρχει ανεξάρτητη αρχή που καθορίζει τον αριθμό και τη λειτουργία των καναλιών. Μόνο στην Ελλάδα ο… Κιμ Γιονκ Παππάς καταργεί το ΕΣΡ και αποφασίζει ο ίδιος, σαν μικρός δικτακτορίσκος για το τι θα γίνει στο χώρο των media. Προφανώς ο Ναπολεοντισμός του ιδίου και των κολαούζων του στη Γενική Γραμματεία Τύπου και στο Μαξίμου δεν τον αφήνουν να δει ότι μια δημοκρατική χώρα αφήνει αφενός την ανεξάρτητη αρχή να ορίζει αυτή το παιχνίδι και αφετέρου αφήνει την αγορά να καθορίζει τους παίκτες. Δεν μπορεί να λειτουργεί στο γραφείο του Παππά ή του Τσίπρα το κέντρο προπαγάνδας και δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα λειτουργούν τα κανάλια, πόσα, με πόσους δημοσιογράφους και τεχνικούς και με τι ειδήσεις θα λένε. Αυτό είναι φασισμός του χειρίστου είδους.
4.Μεγάλο ψέμα και ανοησία η ίδια η επιχειρηματολογία του υπουργού προπαγάνδας της κυβέρνησης. Λέει ότι τα κανάλια λειτουργούσαν επί 25 χρόνια σε καθεστώς παρανομίας. Μα τις παρατάσεις τις έπαιρναν με την ψήφο της Βουλής, άρα πώς ήταν παράνομα; Απλά βολεύει η συκοφάντηση αντί να δει το πολιτικό σύστημα τι έφταιξε στην περίπτωση αυτή. Κι εν πάση περιπτώσει αν τα κανάλια ήταν παράνομα οι διάφοροι Παππάδες και παπατζήδες γιατί σουλατσάρουν από το πρωί ως το βράδυ στα τηλεπαράθυρα; Γιατί έκαναν καριέρες διάφοροι απίθανοι, αμόρφωτοι και τρισάθλιοι Συριζαίοι που ούτε για σκουπιδιάρηδες δεν κάνουν, χάρη στη συνεχή παρουσία τους στα «τσοντοκάναλα της διαπλοκής», όπως και οι ίδιοι λένε;
5.Άλλο έγκλημα με τις ευλογίες του… Παππά. Οι άθλιοι αυτοί τύποι άνοιξαν την τρισάθλια ΕΡΤ, τρία κανάλια, διάφορα ραδιόφωνα και προσέλαβαν γύρω στις 2.500 – 3.000 εργαζόμενους. Μαζί με το κανάλι της Βουλής, ζήτημα είναι αν τα βλέπουν 4-5% του ελληνικού λαού ο οποίος και πληρώνει για όλο αυτό το χάλι. Ο Παππάς λοιπόν πως πάει να βάλει λουκέτο σε ιδιωτικά κανάλια όταν είναι ένας από τους εγκληματίες της τηλεόρασης που άνοιξαν την ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο κόσμος με 160-170 εκατ. ευρώ το χρόνο; Χωρίς έσοδα, χωρίς θεαματικότητα, μόνο και μόνο για να βολευτούν διάφοροι τύποι περίεργοι κι ανίκανοι. Θα κλείσει δηλαδή τα κανάλια που πληρώνουν ιδιώτες για να μείνει ανοικτό το έκτρωμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Άραγε θα βγουν και θ’ ανέβουν στα κάγκελα για τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά;
6.Μιλά για τα θαλασσοδάνεια που έχουν τα κανάλια και ορθώς. Αλλά γιατί δεν ασκεί ποινικές διώξεις στους μετόχους και τους τραπεζίτες; Γιατί δεν σταματούν οι τράπεζες να δίνουν λεφτά ώστε να κλείσει η ίδια η αγορά τα κανάλια κι όχι ο υπουργός με χουντικά φιρμάνια;
7.Για να μη μιλήσουμε για την αθλιότητα να αναθέσει σε ένα παγκοσμίως άγνωστο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας τη μελέτη για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας; Χάθηκαν τα ελληνικά Ινστιτούτα; Πόσα πλήρωσε αυτή τη «στημένη» μελέτη που λέει άλλα αντί άλλων; Αυτά ούτε στη Βόρεια Κορέα δεν συμβαίνουν. Για σκεφτείτε δηλαδή να θέλει η Γερμανία να αναδιατάξει το τηλεοπτικό τοπίο της και να αναθέσει μελέτη στο… ΤΕΙ Λάρισας. Θα γελάνε και οι πέτρες.
8.Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία διαχέεται παντού, δωρεάν και με όλα τα μέσα η προσπάθεια ελέγχου της είναι χαμένη από χέρι. Ο Παππάς θα έχει άσχημο τέλος απλά και μόνο γιατί είναι ένας άσχετος γκαιμπελίσκος που θα τους βρει όλους μπροστά του. Το ίντερνετ π.χ. δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να βλέπουν ειδήσεις χωρίς να υπάρχει καν άδεια. Για σκεφτείτε τον Αλαφούζο π.χ. να του κλείσουν το κανάλι και να βγει στο αντάρτικο. Θα παρουσιάζει τις ειδήσεις τους Σκάι από την Κύπρο ή από το διαδίκτυο και θα τσακίζει από το πρωί ως το βράδυ την κυβέρνηση. Επομένως, η ασχετοσύνη είναι ο χειρότερος σύμμαχος της παρέας των παπατζήδων.
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση δεν θέλει να καθαρίσει το τοπίο. Δεν θέλει καν να εισπράττει χρήματα από την ενοικίαση των αδειών διότι λιγότερα κανάλια σημαίνει και λιγότερα έσοδα. Αυτό που θέλει είναι να ελέγξει την αγορά για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ. Να τους κάνει όλους πειθήνια όργανα και μαζί με την ΕΡΤ να φτιάξει ένα μιντιακό τοπίο που θα βολεύει την «επανάσταση» της ψευτοαριστεράς.

Αν ο Παππάς ονειρεύεται να γίνει… Γεωργαλάς γούστο του και καπέλο του. Αλλά το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα δε ζει στην περίοδο της «μαύρης» Χούντας.

.Το τέλος του Μαρινάκη

Πότε θα ξηλωθεί η εγκληματική οργάνωση που κυβερνά το ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι, δεν είμαστε… Αλαφούζοι, όμως, αυτό που συμβαίνει το έχουν πάρει χαμπάρι όλοι οι Έλληνες και λένε ότι δεν πάει άλλο. Ό,τι πιο ανώμαλο, άρρωστο και εγκληματικό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Πριν το πρωτάθλημα ξεκινήσει γνωρίζουμε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πότε θα κάνει την πρώτη του ήττα, πότε θα παίξει με 10 παίκτες, πότε θα έχει την πρώτη του ισοπαλία και γενικώς όλα εκείνα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο νόμιμου και παράνομου στοιχηματισμού. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να τα αφήσει να πέσουν σε άλλων τα χέρια.
 Είναι πολλά επίσης και τα λεφτά από τις μεταγραφές. Να παίρνεις έναν ποδοσφαιριστή με 100 χιλιάδες ευρώ και να τον πουλάς 10 και 15 εκατ. ευρώ δεν είναι και λίγο. Ασχέτως αν αυτά τα ποσά δεν υπάρχουν παρά μόνο στα χαρτιά. Δεν είναι δα και… Μέσι οι παίκτες του Ολυμπιακού που πωλούνται σε ξένες ομάδες. Ο λόγος που «φουσκώνουν» τα συμβόλαια είναι προφανής. Σας αφήνουμε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας, όμως, με κάποιο τρόπο πρέπει να φαίνονται έσοδα.
Κι εκεί που ο αήττητος πήγαινε φουλ για ένα ακόμη ρεκόρ, αίφνης του έκοψε τη φόρα το ΑΕΚάκι που πρόπερσι ήταν στη Γ΄ Εθνική. Πώς να μην στεναχωρηθεί ο Πρόεδρος, πώς να μην εξοργιστεί που τόλμησε κάποιος διαιτητής να παίξει 50%-50%. Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν ισότιμα τον Ολυμπιακό που έκανε τόσο κόπο για να ξαναστήσει την παράγκα;
Βράζουν στο λιμάνι, ίσως γιατί χάθηκε κανένα στοιχηματάκι. Πόσα να έδινε το ποντάρισμα «αήττητος» στο πρωτάθλημα της μπανανίας; Όπως ξέρουμε είναι πολλά τα εκατομμύρια που διακινούνται. Αφού τα καράβια του προέδρου δεν πάνε καλά λόγω της κατάρρευσης των ναύλων, δεν μπορεί να χάνει από τον πάσα ένα και στο ποδόσφαιρο.
Κι απ’ ότι μαθαίνουμε ο Β. Μαρινάκης μαζεύει λεφτά για να σπρώξει 50 εκατ. ευρώ για τηλεοπτικό κανάλι. Όσο και να πεις είναι πολύ το χρήμα, πρέπει να τα συγκεντρώσει γρήγορα για να πάρει μέρος στον παπατζήδικο διαγωνισμό που ετοιμάζεται. Υπάρχουν βεβαίως και οι εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη. Κάποιοι, που έχουν μείνει ζωντανοί ακόμη, έχουν αρχίσει και μιλάνε γιατί είναι βαριές οι σκιές.
Υπάρχουν κι αυτές οι κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο που για έναν περίεργο λόγο στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούν πολύ. Ίσως η προεκλογική βοήθεια και η στήριξη της Δούρου στις δημοτικές εκλογές να έπιασαν τόπο, όμως, κάποιοι μεγαλόσχημοι πρέπει να πιάσουν κι άλλες πλευρές της διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα.

Εντός της κυβέρνησης, πάντως, υπάρχουν διαφορετικές τάσεις για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο… αιώνιος πρωταθλητής Βαγγέλης. Για παράδειγμα μόλις προ ημερών ο Χρ. Βερναρδάκης τάραξε τα νερά όταν μίλησε για μαύρο χρήμα και σκοτεινό περιβάλλον υποκόσμου «δείχνοντας» προς τον Πειραιά. Ή ο υπουργός δεν είχε ενημερωθεί κατάλληλα, ή κάποιοι στο Μαξίμου το ξανασκέφτονται για τον Πρόεδρο.
 Υπάρχει και η πλευρά κάποιων που πιστεύουν βεβαίως ότι μπορείς κάποιον να τον κρατάς σε εγρήγορση γνωρίζονταν πράγματα γι΄αυτόν. Ορισμένοι αυτού του είδους την πρακτική τη λένε εκβιασμό, όμως, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Εκβιάζει η κυβέρνηση; Ποτέ. Αλλά δεν θα έλεγε και όχι αν ο Μαρινάκης έπαιρνε την αδειούλα για τηλεόραση που θα έχανε κάποιος ανεξέλεγκτος νταβατζής. Ο Πρόεδρος πάντως, επειδή δεν βγάζει άκρη με τις εφημερίδες που πληρώνει εδώ και χρόνια αδρά φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του μέσω τηλεόρασης. Θα πάρει την άδεια, θα στήσει το κανάλι, θα βρεθούν αρκετά αρπακτικά που ήδη δηλώνουν φανατικοί γαύροι για να αναλάβουν τη βρόμικη δουλειά.
Έτσι ο Πρόεδρος θα γίνει μεγαλοκαναλάρχης κι άντε μετά να ταράξεις το σύστημα. Όπως όλοι γνωρίζουμε βεβαίως, όταν πλησιάζουν τα «σκουφάκια» των δικαστών τότε η δημοσιογραφία, τηλεοπτική ή έντυπη, είναι το μόνο καταφύγιο των φοβισμένων. Όπως επίσης και οι εκβιασμοί, οι εκφοβισμοί, τα πολιτικά παιχνίδια, η «εξαγορά» μεγαλόσχημων υπουργών πολύ κοντά ή και μέσα στο Μαξίμου.

.Ο... Γεωργαλάς ζει στη Γενική Γραμματείας Ενημέρωσης

Η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα είχε πολλούς… Γεωργαλάδες και γραφεία προπαγάνδας. Κάθε κυβέρνηση έστηνε το δικό της «μαγαζί» στο οποίο τα «χαλκεία» έδιναν κι έπαιρναν. Διαρροές, εκβιασμοί, πόλεμος κατά των αντιπάλων, ιδεολογική μάχη στην ενημέρωση και άλλα πολλά ήταν στην πρώτη γραμμή.
Με το που ανέλαβε η… αριστερή προοδευτική κυβέρνηση το… άνδρο του Γεωργαλά μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με… παράρτημα στα υπόγεια του Μαξίμου. Στα δύο αυτά μέρη, όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, γίνονται σημεία και τέρατα. Προπαγάνδα του χειρίστου είδους, απαξίωση των ικανών στη Δημόσια Διοίκηση, διάφορα Συριζοτρόλ που δίνουν καθημερινή μάχη στο διαδίκτυο με ύβρεις εναντίον όσων γράφουν κατά του Αλέξη ή του Παππά.
Θα σας διηγηθούμε, λοιπόν, ορισμένες από τις ιστορίες που συμβαίνουν στα μαγαζιά που έχει στήσει η κυβέρνηση και επιχειρεί να αλώσει το κράτος.
Πολλαπλώς εκτεθειμένη η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Δεν είναι μόνον η περίπτωση εξαπάτησης του ελληνικού λαού εκ μέρους του Νίκου Παππά, με την υπόθεση του αριθμού αδειών στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (που αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν, με την δημοσίευση εγγράφων από διάφορα Γραφεία Τύπου πρεσβειών, τα οποία διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του πολυπράγμονος υπουργού).
Στενά συνδεδεμένη με αυτήν, αλλά λιγότερο προβεβλημένη είναι η επιχείρηση που ανέλαβε να διεκπεραιώσει η «κολασμένη ψυχή» του υπουργού, ο Γ.Γ. Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος στην πολιτική πιάτσα λέγεται και…. παππαδοπαίδι αφού αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τη δουλειά που του αναθέτει το αφεντικό του.
Ο εργατολόγος (και άσχετος με την επικοινωνία) Λευτέρης Κρέτσος, που έκανε καριέρα ως… τσαμπουκάς των αμφιθεάτρων στην Αγγλία, βρέθηκε να είναι υπεύθυνος (μεταξύ άλλων) και για τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας των πρεσβειών μας στο εξωτερικό…. Πλην όμως έχει αποδυθεί σε μια εργώδη προσπάθεια απαξίωσής τους, γεγονός που αποδεικνύεται πρώτα από όλα από την εχθρότητα με την οποίαν αντιμετωπίζει τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, τα οποία είναι θεσμικά αρμόδια για τη στελέχωσή τους. 
Αντί αυτών, απεργάζεται τη σταδιακή και δόλια αντικατάστασή τους στις πρεσβείες, με ανεπάγγελτους σήμερα και άσχετους με το αντικείμενο, κομματικούς κομισάριους. Απώτερος στόχος της κλίκας είναι η διεθνής απομόνωση της Ελλάδας και η επικέντρωση του μηχανισμού προβολής που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στην προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας. Οι γενικές γραμμές του σχεδίου είναι:
1.H εξάρθρωση του δικτύου δημόσιας διπλωματίας της χώρας: Κλείσιμο και υποβάθμιση γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στις πρεσβείες. Τα εναπομείναντα, τα οποία στελεχώνονται καθαρά από κομματικές τοποθετήσεις, ασκούν απλά μεταφραστικό έργο. Για να μη μιλήσουμε και για υποθέσεις τοποθέτησης στελεχών με βάση τις «στενές» σχέσεις που έχουν μεταξύ τους.
2.Παντελής απουσία συντονισμού με το ΥΠΕΞ, αντίδραση και σταμάτημα της ένταξης του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Τύπου στο ΥΠΕΞ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα στελέχη για εσωτερική προπαγάνδα σε Γραφεία Τύπου υπουργείων. Λέγεται μάλιστα ότι η Γενική Γραμματεία δεν μιλάει με το υπουργείο Εξωτερικών και ο Κρέτσος παίζει τον… Παππάς χωρίς να ρωτάει καν τον Κοτζιά.
3.Σχέδιο τοποθέτησης των Συμβούλων και Γραμματέων Τύπου (εκπαιδευμένων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για την άσκηση δημόσιας διπλωματίας στο εξωτερικό, με χρήματα της Ε.Ε.) σε Γραφεία Τύπου υπουργείων, Νομαρχιών και Περιφερειών. Πλήρης απαξίωση δηλαδή ανθρώπων που έχουν τεράστιες γνώσεις και εμπειρία ετών απλά και μόνο γιατί δεν ανήκουν στις… κλαδικές του ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως γιατί όπως έχει πει και ο Μπαλτάς «η αριστεία είναι ρετσινιά» για την Αριστερά.
4.Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει κατακλυστεί από υπεράριθμους χαμηλόβαθμους μετακλητούς υπαλλήλους με εξωφρενικές εξωθεσμικές αρμοδιότητες.
5.Προκήρυξη για τη μετάταξη 50 υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν δήθεν υπηρεσιακές ανάγκες της ΓΓΕΕ. Οι μετατάξεις έχουν ως σκοπό την μόνιμη τοποθέτηση των μετακλητών συμβούλων του Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου και την κάλυψη των ελαχίστων εναπομεινασών θέσεων σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, με κομματικούς εγκάθετους και όχι με τους θεσμικά αρμόδιους απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ουσιαστικά δηλαδή ο Κρέτσος με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» στελεχώνει τα Γραφεία Τύπου με ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
6.Νόμος 4339/2015: Σκάνδαλο αναξιοκρατίας, ανορθολογισμού, ο οποίος ήδη παραβιάζεται με αποφάσεις παραμονής στο εξωτερικό υπαλλήλων προσκείμενων στην πολιτική ηγεσία, πέραν της θητείας που προβλέπει ο νόμος. Καταστρατηγείται με την έναρξη της ισχύος του. Ο νόμος προβλέπει "δημοσιογραφική διπλωματία" (!) και διατάξεις με τις οποίες νομιμοποιούνται οι παρανομίες των θερινών κομματικών μετακινήσεων σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού.
7.Στη ΓΓΕΕ έχει σχηματιστεί «φράξια υπαλλήλων» σε συνεργασία με τον ΓΓ και τους συμβούλους του. Το αρχηγείο της φράξιας μοιράζεται ανάμεσα στο Παρίσι και στο Κάιρο. Μάλιστα, η… γραμμή Παρίσι – Κάιρο, λένε οι κακές γλώσσες είναι πολύ… θερμή και έρχεται να γίνει πιο καυτή εξαιτίας της Αθήνας καθώς δημιουργείται ένα… τρίγωνο της αμαρτίας.
8.Υπάρχει κατατρομοκράτηση των στελεχών του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας και γίνονται πογκρόμ. Η φράξια αυτή έκανε και τις τελευταίες τοποθετήσεις σε Γραφεία Τύπου Εξωτερικού, οι οποίες βασίστηκαν καθαρά σε διαπροσωπικές σχέσεις. Έτσι λοιπόν, ο προϊστάμενος του γραφείου Βερολίνου δε γνωρίζει γερμανικά (!) αλλά είναι τόσο προσφιλής στην πολιτική ηγεσία, ώστε απέσπασε άδεια 3 εβδομάδων στη Λατινική Αμερική, την περίοδο που στη Γερμανία οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και η κοινή γνώμη στρέφονταν σαφώς εναντίον της Ελλάδας, λόγω της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων και λόγω του προσφυγικού.
Στο Γ.Τ. Λονδίνο έχει χαθεί η έμπνευση και η όρεξη του προϊσταμένου για δουλειά. Η ψυχολογία του είναι εμφανώς πεσμένη, διότι αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να επιστρέψει σε 2 χρόνια στην Αθήνα, αν ο κ. Λ . Κρέτσος τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει κάποια εξαίρεση για το χατίρι του. Προς το παρόν, τον αναζητά ο πρέσβης του, μια και «επισκέπτεται» το Γραφείο, για δύο μόνον ώρες ημερησίως.
Στην Κύπρο η προϊσταμένη έχει κόκκινη κάρτα από την πρεσβεία, της έχει απαγορευθεί η είσοδος στο κτήριο και ο πρέσβης έχει αναθέσει τα καθήκοντα δημόσιας διπλωματίας και παρακολούθησης του τύπου στον επιτετραμμένο της πρεσβείας. Η δε ανεπάρκεια της προϊσταμένης αποδεικνύεται και από το ότι σε επίσημη εκδήλωση της Κυπριακής κυβέρνησης αναζητούσε στην αίθουσα τον πρέσβη της Τουρκίας...
Στη Στοκχόλμη η προϊσταμένη , που μετακινήθηκε εκεί χαριστικά μόλις πριν από έξι μήνες, ετοιμάζει βαλίτσες γιατί αν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να επιστρέψει στην κεντρική υπηρεσία ή φυσικά να πάει σε άλλο πόστο, επιβαρύνοντας το Δημόσιο με έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασης, την ώρα που στην Ελλάδα μειώνονται μισθοί και συντάξεις.
Στη Βιέννη προΐσταται πρώην αποσπασμένος στον Κατρούγκαλο, ο οποίος ανταμείφθηκε από τον Γ.Γ. για το έκτρωμα του νόμου 4339/2015 που επιμελήθηκε. Δυστυχώς ο Λ. Κρέτσος δεν του ζήτησε ποτέ να προσκομίσει στην Υπηρεσία την διδακτορική του διατριβή, για την εκπόνηση της οποίας πήρε εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών, αλλά ουδέποτε κατέθεσε.
Στη Νέα Υόρκη προς το παρόν προΐσταται υπάλληλος που διετέλεσε συμφοιτήτρια του Υπουργού Ν. Παππά στο μεταπτυχιακό
Στη Μόσχα υπηρετεί υπάλληλος, κουμπάρα του Τέρενς Κουίκ, η οποία τοποθετήθηκε παράτυπα, με κριτήρια που εισήγαγε μετά από μήνες ο νόμος 4339/2015
Στα Τίρανα προΐσταται υπάλληλος με μοναδική υπηρεσιακή περγαμηνή το ότι είναι μέλος του κινήματος "Δεν πληρώνω"
Στην Ουάσιγκτον προΐσταται ο αποτυχών πρώην προϊστάμενος του Γ.Τ. Παρισίων, ως ανταμοιβή παραχώρησης της θέσης του στην αρχηγό της φράξιας, η οποία όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να ανοίξει το στόμα της ως εκπρόσωπος της πρεσβείας στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.
Εντός της ΓΓΕΕ η νυν προϊσταμένη της Δ/νσης Επικοινωνίας και Προβολής είναι επιεικώς ανεπαρκής, παντελώς ανίκανη να διαχειρισθεί ακόμη και απλά ζητήματα καθημερινότητας, πόσω μάλλον τον συντονισμό μιας ολόκληρης Διεύθυνσης, με προβληματική συμπεριφορά προς τους συνεργάτες της. Στο μόνο στο οποίο διακρίνεται, είναι η υποταγή στα ρουσφέτια του αδαούς στα περί Δημόσιας Διπλωματίας, Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου και του περίγυρού του.

Όλα αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην εποχή της… δεύτερης φοράς Αριστερά. Αν αυτοί είναι Αριστεροί τότε τι να πούμε, αν αυτό είναι ήθος τότε έχει χαθεί το φιλότιμο. Και τι θα κάνουν άραγε αν ω μη γένοιτο μείνουν στην εξουσία δύο – τρία χρόνια. Πολύ φοβούμαστε ότι η Χούντα και ο Γεωργαλάς ωχριούν μπροστά σ’ αυτό το παραμάγαζο που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.