.Ευ. Βενιζέλος: Νέο μοντέλο ανάπτυξης


«Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης». 

Ένα μοντέλο, το οποίο θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή και θα προωθεί διεθνώς πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση γιατί οι αγορές έχουν υπερισχύσει των κρατών και άρα της δημοκρατίας και των πολιτών.

«Ειδικά για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, που είμαστε σε προγράμματα προσαρμογής έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μην είμαστε εργαστήριο λιτότητας, αλλά εργαστήριο για αυτό το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

.Αλ. Τσίπρας: Η λιτότητα δεν αποτελεί λύση


Για τον κίνδυνο «κοινωνικού ολοκαυτώματος» στην Ελλάδα, που θα απειλήσει και την Ευρώπη,  αν το νέο πακέτο «σκληρών και βάρβαρων μέτρων έρθει στην Βουλή, υπερψηφιστεί και υλοποιηθεί», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το Βερολίνο, μετά τη συνάντηση που είχε στο Κοινοβούλιο με την αντιπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και υπεύθυνη του κόμματος για την Οικονομία, Ζάχρα Βάγκενκνεχτ. 

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό «να σηκώσει το βάρος στα χέρια του, να αντιδράσει σε αυτό το πακέτο μέτρων και να διεκδικήσει μια συνολική, ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «η λιτότητα δεν αποτελεί λύση», αλλά είναι μόνο η συνταγή η οποία «ανοίγει τον πάτο του βαρελιού» και την οποία, πρόσθεσε, 
αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε, «είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψουμε ποτέ τα χρήματα που δανειζόμαστε από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους». 

«Η δυνατότητα για μια άλλη ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του Νότου ανοίγει μέσα από τον αγώνα του λαού μας να ακυρώσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

.Οι ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης


Στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης θα εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, που  θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του στα επίπεδα του 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ που ήταν πέρυσι. 

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξίσωση και θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επίσης, προβλέπεται επιπλέον βοήθημα, που θα δοθεί μέσω των ΟΤΑ, σε ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που καταναλώνουν.

Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει, ότι η εξίσωση του φόρου γίνεται στο κατώτερο δυνατό σημείο με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. 

.Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής


Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από τη ερχόμενη Δευτέρα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι πλέον θα χορηγούν με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το προεδρείο του συλλόγου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ για την απόφασή του και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, όχι μόνο των φαρμακοποιών, 

αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μάς ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

Από την πλευρά του ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι μετά τις διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου 

«αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας».

.Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ


Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε περίπτωση που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα.

 Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία συντονισμού των συνδικάτων και απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και εφόσον η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, 

τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.

Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

.Στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ


Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε λίστα με ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr, τα ονόματα είναι:

-Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». 
-Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. 
-Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. 
-Γιώργος Βουλγαράκης
-Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. 
-Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. 
-Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 
-Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ. 
-Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

-Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
-Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
-Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
-Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ. 
-Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.

-Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. 
-Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. 
-Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. 

-Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους. 
-Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. 
-Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. 
-Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. 
-Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. 

-Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
-Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ. 
-Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.

-Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
-Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
-Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
-Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

-Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. 
-Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
-Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.

-Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. 
-Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
-Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. 
-Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Εξάλλου, όπως αναφέρει "το Βήμα" στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο τέως γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.

.Ο Στάινμπρουκ απένταντι στη Μέρκελ ως υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ θα αντιμετωπίσει την Αγγελα Μέρκελ ως υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD)  για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2013, σύμφωνα με πηγές του SPD.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος, ο ηγέτης του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, 

συμφώνησαν να αποσυρθούν για να ανοίξουν τον δρόμο για τον Στάινμπρουκ, ο οποίος ηγήθηκε της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση ως υπουργός Οικονομικών στο «μεγάλο συνασπισμό» που κυβέρνησε τη χώρα από το 2005 έως το 2009.

Η εκτελεστική επιτροπή του SPD θα συνεδριάσει απόψε με τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ενημερώσει τα ηγετικά στελέχη του κόμματος για την πρόταση περί της υποψηφιότητας του Στάινμπρουκ.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2013.

.Κάθετη πτώση στις αγοραπωλησίες διαμερισμάτων


Αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι η υπερβάλλουσα προσφορά και η πτώση της ζήτησης έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση των τιμών κατοικιών. 
Οι τιμές των διαμερισμάτων (παλαιά και νέα) μειώθηκαν κατά -9,7% στο πρώτο εξάμηνο του 2012, έναντι μείωσης κατά -5,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Επιπρόσθετα, η ελληνική αγορά κατοικιών αρχίζει να εμφανίζει χαρακτηριστικά υποτίμησης, καθώς ο λόγος του δείκτη τιμών των διαμερισμάτων προς τον δείκτη των ενοικίων υποχωρεί με επιταχυνόμενο μάλιστα ρυθμό στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά οικιστικών ακινήτων βρίσκεται σε μεγάλη κρίση επί τέσσερα έτη, 
η οποία εκδηλώνεται αφενός με μείωση της ζήτησης και αφετέρου με υπερβάλλουσα προσφορά, που αντανακλάται στο εκτιμώμενο σημαντικό και αυξανόμενο απόθεμα αδιάθετων (και προς πώληση) κατοικιών.

Ειδικότερα, παρατηρείται κάθετη πτώση του αριθμού των αγοραπωλησιών διαμερισμάτων (πρώτο εξάμηνο 2012: -52,2%, μετά την πτώση τους κατά -42,3% στο πρώτο εξάμηνο του 2011), 

η οποία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της επίσης μεγάλης μείωσης του αριθμού των αδειών της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας (πρώτο εξάμηνο 2012: -17,9%, πρώτο εξάμηνο 2011: -35,6%).

.Για "εθνικό εγωισμό" στη διαχείριση της κρίσης κατηγορεί τη Μέρκελ, ο Χ. Σμιτ


Για διαχείριση τη ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας την Πέμπτη σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης. 

Υποστήριξε μάλιστα ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών η κυρία Μέρκελ σατιρίζεται με την σβάστικα, «είναι εν μέρει δική της ευθύνη».

Την κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τον «υψηλό ορθολογισμό» της, αλλά και για την προθυμία της να δράσει. 

Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι πολλές γειτονικές χώρες συμφωνούν σήμερα με τη Γερμανία, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο παρελθόν οι Γερμανοί έπρεπε, 
στη βάση της «λύπης και της ντροπής», αλλά και της έννοιας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου των γειτόνων τους να λένε, «δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι δολοφόνοι» και τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο. 

«Διότι έχουμε ήδη σκοτώσει μαζικά έξι εκατομμύρια Εβραίους», δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Γερμανία αναζητεί εκ νέου κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη.

Ο κ. Σμιτ τάχθηκε πάντως κατά ενός δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, καθώς, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι εκείνοι, οι οποίοι ασχολούνται εντατικά και επαγγελματικά με το θέμα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις.

.Εξυπνότερα και ασφαλέστερα τα υπολογιστικά συστήματα στο μέλλον


Στη δημιουργία εξυπνότερων και ασφαλέστερων υπολογιστικών συσκευών στοχεύουν οι έρευνες των επιστημόνων στα συστήματα πληροφορικής, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο το ποσοστό λάθους στις δεκάδες εφαρμογές που βρίσκουν στην καθημερινότητά μας οι «έξυπνες συσκευές» των μικροϋπολογιστών επηρεάζοντας τη ζωή μας.

Ο έλεγχος μοντέλων (Model Checking), δηλαδή η τεχνολογία επαλήθευσης συστημάτων πληροφορικής, αποτελεί μία από τις επιστήμες αιχμής, προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μέσα από αυτή προκύπτουν ολοένα και περισσότερα «έξυπνα συστήματα»,

 τα οποία αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητάς της, την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων.

Ένας από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες ερευνητές στην υπολογιστική επιστήμη και στον τομέα του Model Checking, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Ιωσήφ Σηφάκης,
 βραβεύτηκε πριν από μερικές ημέρες με το μετάλλιο «Leonardo da Vinci», στο πλαίσιο του 40ου ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (SEFI),  στη Θεσσαλονίκη. 

Το μετάλλιο αυτό απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα επιστήμονα, ενώ έχουν ήδη τιμηθεί με αυτό προσωπικότητες όπως οι Ζακ Ντελόρ, Σαντιάγκο Καλατράβα κ.ά.

.Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λαθροϋλοτομία στα δάση της Β. Ελλάδας


Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λαθροϋλοτομία στα δάση της Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλο αριθμό δέντρων, ακόμη και πολυετών δρυών, να γίνονται καυσόξυλα. Παρά τις συνεχείς περιπολίες των κατά τόπους δασαρχείων, η οικονομική κρίση και η προγραμματισμένη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν ολοένα περισσότερους πολίτες στην παράνομη κοπή δέντρων. 

Μάλιστα, πληθαίνουν τα κρούσματα εμπορίας της παράνομης ξυλείας, την οποία οι επιτήδειοι έχουν φτάσει να φορτώνουν κατά τόνους, ακόμη και σε τριαξονικά φορτηγά! 

Το φαινόμενο έχει θέσει τα δασαρχεία σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι μηνύσεις σε βάρος των λαθροϋλοτόμων να έχουν πολλαπλασιαστεί, σε σχέση με τα προ κρίσης έτη, 
και να έχουν κατασχεθεί συνολικά εκατοντάδες τόνοι ξυλείας, εξοπλισμός υλοτομίας και οχήματα μεταφοράς.

Ενόψει του χειμώνα, οι δασάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μεγάλης έντασης της λαθροϋλοτομίας 
και ζητούν τη βοήθεια των ίδιων των πολιτών για τον έλεγχο και την καταγγελία τέτοιων κρουσμάτων. 

Το ΑΜΠΕ συγκέντρωσε στοιχεία από τα κατά τόπους δασαρχεία, σε μια προσπάθεια να καταγράψει την έκταση του φαινομένου στη Β.Ελλάδα.

.Στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Ευ. Βενιζέλος


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να παραβρεθεί στο 9ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), κατά τις εργασίες του οποίου θα αποφασιστούν νέες πολιτικές κατευθύνσεις, 
θα εκλεγεί το νέο προεδρείο και θα υιοθετηθούν αλλαγές στο καταστατικό και στην ιδιότητα μέλους των συμμετεχόντων κομμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, το Σάββατο, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει σε πάνελ ανοιχτής συζήτησης με θέμα: «Μαζί για την οικονομία που χρειαζόμαστε».

.Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο


Στα 6,871 δισ. ευρώ αυξήθηκαν στο τέλος Αυγούστου τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα στο τέλος Ιουλίου τα χρέη αυτά ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή δείχνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι αλλά και μερίδα επιχειρήσεων δεν κατέβαλαν τη δόση του φόρου εισοδήματος ή το ΦΠΑ αντίστοιχα το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ήδη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο η οποία θα προβλέπει την καταβολή τους σε έως 48 μηνιαίες δόσεις σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των οφειλών τους.

Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει επίσης ότι έως το τέλος Αυγούστου ο φόρος εισοδήματος είχε αποδώσει έσοδα στον προϋπολογισμό 6,014 δισ. ευρώ. 

Έτσι για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για τα έσοδα θα πρέπει στο επόμενο διάστημα έως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν 5,2 δισ. ευρώ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.