.Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα

Σε σοβαρό* στρατηγικό αδιέξοδο δείχνει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σταθερή και μόνιμη άρνησή του να δει (και να αποδεχτεί) τη νέα πραγματικότητα στην οικονομία. Στην αρχή στελέχη του (και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας) προέβλεπαν εξεγέρσεις που ποτέ δεν έγιναν... Μετά χαρακτήρισαν «πυροτέχνημα» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος, που κάθε άλλο παρά ψέμα ήταν. 

Και, τέλος, υποστήριξαν ότι η χώρα δεν θα βγει άμεσα στις αγορές, θέση που διεψεύσθη χθες από τα ίδια τα πράγματα. *Οταν, λοιπόν,* οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τελευταία αυτή για την έξοδο στις αγορές, δεν επαληθε... περισσότερα »

.Δημήτρης Λιονάκης...Αντώνης Πέττας

Είναι γνωστό σε όλους , ότι ο Αντώνης Πέττας επιλέγει τους υποψηφίους του με μόνο κριτήριο την επαγγελματική τους κατάρτιση - αναγνώριση και τις τεχνικές - επιστημονικές τους γνώσεις σε συγκεκριμένα αντικείμενα .
Η σχέση μου με τον τομέα του πρασίνου είναι γνωστή στους περισσότερους 
συνδημότες μας .
Πιστεύω πως θα μπορέσω με τις προτάσεις μου να δώσω περισσότερες δυνατότητες 
να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν αισθητικά οι υπάρχοντες χώροι πρασίνου του Δημου μας και τα παιδιά μας πράγματι να ζουν σε ένα πραγματικά Δήμο στολίδι .-

Τον ευχαριστώ για την επιλογή του .

.«Εγώ και η κυβέρνησή μου τιμωρηθήκαμε για αμαρτίες που έκαναν άλλοι»

«Χαίρομαι που η Ελλάδα ξανακέρδισε μια κάποια εμπιστοσύνη, αλλά μένει η πίκρα για το ότι χρειάσθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». 

«Ο Παπανδρέου διάλεξε την οδυνηρή πορεία διαφάνειας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και ενέκρινε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η Ιστορία αρχίζει να τον δικαιώνει», γράφει η ι...περισσότερα »

.«Ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία»

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην*«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»*, όπου μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τις αυριανές συμμαχίες και το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. «Τον εκτιμώ (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα). 

Όμως ως πολιτικός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Να ηγηθεί της προσπάθειας που θα άλλαζε τη χώρα. Αυτός προτίμησε να τα έχει καλά με τα επαγγελματικά του στελέχη. “Για όλα φταίνε οι κυβερνήσεις” θα σου πουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όταν τους λες “ωραία τι θα κάνουμε;” σου απαντούν “να επιστρέψουμε στο ...περισσότερα »

.Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ε.Ε. δείχνουν την έξοδο στην τρόικα

Επιθετικοί απέναντι στην τρόικα εμφανίζονται οι πέντε υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν στις προσεχείς ευρωεκλογές. Οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκι Φέρχοφσταντ της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και, Φραντσίσκα – «Σκα» - Κέλερ των Πρασίνων και Αλέξης Τσίπρας του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντιμπέιτ με κοινές ερωτήσεις που παραχώρησαν στην*«Real News»*. Ειδικότερα, στην ερώτηση «Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στην Ευρώ...περισσότερα »

.Οι προγραμματικές θέσεις της «Ελιάς»

Τις προγραμματικές θέσεις της που χωρίζονται σε 4 ενότητες για α) τις αλλαγές στην πορεία της Ευρώπης, β) το κράτος, τη δημόσια διοίκηση και το πολιτικό σύστημα, γ) την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη και δ) την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, παρουσίασε η Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

«Η Ελιά αποτελεί νέα συλλογική πολιτική οντότητα που ήρθε για να μείνει», τόνισε εκ μέρους των Κινήσεων της Ελιάς, ο Γιάννης Τούντας, και χαρακτήρισε τις προγραμματικές θέσεις απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνοχή του εγχειρήματος, προσθέτοντας ότι αυτές προβάλ...περισσότερα »

.Παρ' ολίγον εμπλοκή

Σημείο τριβής αποτέλεσε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές, καθώς για μια ακόμη φορά το αριστερό ρεύμα δια του Παναγιώτη Λαφαζάνη έθεσε ζήτημα παρουσίασης σχεδίου για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Την ίδια στιγμή στο περιθώριο των εργασιών της ΚΕ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τις υποψηφιότητες, οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν τμηματικά καθώς εκφράζονται ενστάσεις για πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτελούν πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ αυτών, ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, καθώς και οι πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά, και Κρίτων Αρσένης.

.Στους 16 οι νεκροί στη Χιλή

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην γιγάντια πυρκαγιά που κατέστρεψε 500 κατοικίες και προκάλεσε την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Μέχρι αυτήν τη στιγμή είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε 16 θανάτους", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Βαλπαραΐσο, ενώ η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τρεις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στην παραλιακή πόλη είναι η χειρότερη στην ιστορία της, σύμφωνα με την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ και είναι πιθανόν ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύτερος.
Καθώς περνούν οι ώρες, οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν τα ερείπια των 500 κατεστραμμένων κατοικιών βρίσκουν απανθρακωμένα πτώματα τα οποία είναι δύσκολα να αναγνωρισθούν.
Στην περιοχή της καταστροφής παραμένουν εστίες φωτιάς , δημιουργώντας φόβους ότι η πυρκαγιά μπορεί να αναζωπυρωθεί εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.
Η πρόεδρος της Χιλής που έφθασε σήμερα το πρωί στην πόλη κήρυξε την περιοχή ζώνη καταστροφής, γεγονός που επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.
Η πόλη έχει συμπεριληφθεί από την Unesco στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

.Ανάφλεξη στην ανατολική Ουκρανία

Kυβερνητικά κτίρια σε έξι μεγάλες πόλεις στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ τίποτε δεν δείχνει ικανό να εκτονώσει τον εμφύλιο πυρετό που καίει στη χώρα. 
Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς τις τελευταίες ώρες βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν και στην Οδησσό, στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας με την Ρωσία. Μέχρι αυτή την ώρα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων ένοπλων αυτονομιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας.
Στο μεταξύ εντείνονται οι φόβοι για νέα ανεξέλεγκτα αιματηρά επεισόδια, καθώς στις υπό εξέγερση περιοχές έφτασαν οπλισμένοι οπαδοί του εθνικιστικού δεξιού Τομέα, με άνωθεν εντολές να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Την ίδια ώρα στα άκρα οδηγούνται και οι διπλωματικές σχέσεις Μόσχας - Ουάσινγκτον με την αμερικανική διπλωματία να εξαντλείται μέχρι στιγμής σε λεκτικούς αφορισμούς της ρωσικής επιθετικότητας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.