.Αριστερή Πλατφόρμα: «Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή»

*«H έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους» υποστηρίζει η Αριστερή Πλατφόρμα, απαντώντας στις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.* 

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra.gr και έχει τίτλο «Νέο χτύπημα Γιούνκερ για πλήρη ελληνική αναδίπλωση», η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι επιχειρεί νέο πλήγμα σε βάρος των ελληνικών θέσεων. 
Το κείμενο έχει ως εξής: Ένα νέο πλήγμα επιχειρεί το μαύρο μέτωπο των δανειστών σε βάρο... περισσότερα »

.Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει την προθεσμία…

Πιθανότατα θα χάσει η Ελλάδα,την “προθεσμία” με τους δανειστές στα τέλη της εβδομάδας καθώς οι δύο πλευρές έχουν κάνει πολύ μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες, τονίζει το Bloomberg, επικαλούμενο τέσσερις αξιωματούχους με γνώση του θέματος. 

Η Ελλάδα δεν είναι κοντά σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς δηλώνουν οι πηγές, παρά τον στόχο του Γάλλου προέδρου Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ για την επίτευξη συμφωνίας στα τέλη του Μαϊου. 

Τις εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνει,κατά το Bloomberg, και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε ό... περισσότερα »

.Επικίνδυνα μηνύματα από Ντράγκι, Σόιμπλε και Λιού

Διφορούμενα αλλά και άκρως... επικίνδυνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας που θα άρει το αδιέξοδο στην οικονομία. 

Την ώρα που ο Μ. Ντράγκι ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει καθόλου τον ELA για την Ελλάδα περιμένοντας θετικές εξελίξεις στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, ο Β. Σόιμπλε παρενέβη ναρκοθετώντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται μιλώντας για πιθανό περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων. 

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπισ... περισσότερα »

.“Ψεύτη” αποκαλεί τον Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν: “Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία!”

Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα, διεμήνυσε το μεσημέρι της Τετάρτης, αμέσως μετά τις δηλώσεις από την ελληνική πλευρά πως το κείμενο γράφεται, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Το Brussels Group ξεκινά την συνεδρίαση ώστε να εξετάσει εάν βρισκόμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων, πρόσθεσε.
«Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα», ήταν η πλήρης δήλωσή του, βάσει όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, που έγραψε στο Twitter πως και οι δικές του πηγές από τους εταίρους της Ελλάδας αναφέρουν πως «δεν επίκειται συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, που έγραψε στο Twitter πως και οι δικές του πηγές από τους εταίρους της Ελλάδας αναφέρουν πως «δεν επίκειται συμφωνία».

..Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Τσίπρα περί συμφωνίας

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως είμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία. *Ποτάμι: Θετικό ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία αν και επικρατεί σκοτάδι* Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

 Σχολιάζοντας τα περί «Κασσανδρών» που είπε ο πρωθυπουργός, το Ποτάμι τόνισε πως πρόκειται γι αυτούς που «μιλούν για Κούγκια και ρήξη». «Οταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αυτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνη... περισσότερα »

.Τι προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές... Μαξίμου: Η κυβέρνηση έκανε το χρέος της

Ξεκινούν σήμερα στο Brussels Group, οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας (Staff Level Agreement), μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων, ενώ ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ηγέτες ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

 Αυτή, άλλωστε, ήταν και η πρόσφατη συμφωνία στη Ρίγα της Λετονίας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν ότι οι καταθέσεις και η τραπεζική λειτουργία είναι διασφαλισμένες, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ζήτησε καμιά αύξηση του ELA, καθώς το πλαφόν των 80,2 δισ. θεωρείται επαρκές μετά τη ... περισσότερα »

.«Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές»... Γερμανία και Brussels Group δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Αθήνας

Για τη διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, σχετικά με το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία, ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους γερμανοί αξιωματούχοι. 

Συγκεκριμένα,όπως μετέδωσε το Mega, όταν αξιωματούχος του γερμανικού υπ. Οικονομικών ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί την ώρα που η Αθήνα στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για μια συμφωνία, στο Βερολίνο εμφανίζονται ως «Κασσάνδρες», απάντησε: «Δεν είμαστε Κασσάνδρες, είμαστε ρεαλιστές.

 Απλά δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις». Τη φράση για «Κασσάνδρες», είχε πρώτος χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας... περισσότερα »

.Επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα «βλέπει» ο Σόιμπλε

Δεν αποκλείει να επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Λίγες μέρες μετά την εκτίμηση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι μπορεί μέσα στις επόμενες μέρες να επιβληθεί περιορισμός στη διακίνηση κεφαλαίων, ο κ. Σόιμπλε - σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - φαίνεται να θεωρεί πιθανό σενάριο την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί κατά τη συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη ... περισσότερα »

.Σοκάρει το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA... Απίστευτες σκηνές στο ξενοδοχείο της Ζυρίχης

Σε συλλήψεις τουλάχιστον έξι υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA προχώρησαν σήμερα οι αρχές της Ελβετίας σε συνεργασία με το FBI, στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο, κατηγορίες διατυπώνονται κατά των Τζέφρι Γουέμπ, Εουτζένιο Φιγκερέντο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κώστα Τάκα, Ραφαέλ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολά Λεός. 

Κατηγορίες αναμένεται επίσης να διατυπωθούν κατά των στελεχών εταιρειών μάρκετινγκ Αλεσάντρο Μπουρσάκο, Ααρον Ντέιβιντσον και Ούγκο και Μαριάνο Τζίνκις. Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν επίσης τον Ζοζέ Μάργκουλις ως... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.