.Διακόπηκε το Eurogroup λόγω διαφωνίας ευρωζώνης – ΔΝΤ

9:30μμ  20/11/2012
Διακόπηκαν προσωρινά οι συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, προκειμένου να προετοιμαστούν νέες προτάσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τα ζητήματα που τίθενται στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης. Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η αιτία της διακοπής είναι η διαφωνία ευρωζώνης – ΔΝΤ για τη διάρκεια χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος.
«Υπάρχει μια σημαντική διαφορά για το πόσο καιρό θα πρέπει να χρηματοδοτείται η Ελλάδα. Η συνάντηση διακόπηκε και οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν ιδιωτικές συνομιλίες για να δουν πώς μπορεί αυτό να ξεπεραστεί», δήλωσε αξιωματούχος στο Dow Jones Newswires.
αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν δηλώσει στο Dow Jones ότι είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν το θέμα του κενού των 15 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση της χώρας μέχρι το 2014, αλλά θέλουν να καθυστερήσουν για το μέλλον την απόφαση για το πώς θα καλυφθούν τα επιπλέον 17,6 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η Ελλάδα την περίοδο 2014-2016.
Ωστόσο, «το ΔΝΤ θέλει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2016 εδώ και τώρα», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Reuters, Ωστόσο, οι λύσεις που έχουν μπει στο μικροσκόπιο υπουργών και Eυρωπαίων αξιωματούχων είναι οι εξής τρεις:
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρασχεθεί στην Ελλάδα «μορατόριουμ» 10 ετών στις πληρωμές τόκων για τα δάνεια του EFSF, κάτι που θα εξοικονομούσε 44 δισ. ευρώ στη χώρα μας.
  • Συζητείται η μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια των ευρωπαϊκών χωρών με την Ελλάδα, στις 25 μονάδες βάσης από τις 150 μονάδες βάσης, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολογιακού χρέους αξίας 35 – 40 δισεκατομμυρίων όχι στα 25 σεντς, αλλά στα 30 σεντς του ευρώ.
Ο στόχος για τον περιορισμό του ελληνικού δημοσίου χρέους στο 120% του ΑΕΠ παραμένει χρονικά στο 2020.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες βρίσκεται το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup, ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και εκτίμησε ότι στην αποψινή συνεδρίαση υπάρχουν «καλές πιθανότητες» για την επίτευξη μίας συμφωνίας. 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως πρόκειται να ακολουθήσει μία διεξοδική συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για την Ελλάδα. «Αυτός είναι ο αληθινός μας στόχος, η αποστολή μας», διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος διέψευσε την υφιστάμενη διαμάχη, κάνοντας λόγο για διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Με τις σημερινές αποφάσεις πρέπει να αρθεί κάθε αβεβαιότητα, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε πως «βρισκόμαστε κοντά σε πολιτική λύση για την Ελλάδα». Την ανάγκη «μεικτής λύσης» για την Ελλάδα υπογράμμισε η Μαρία Φέκτερ.

."Στην Ελλάδα πρέπει να φτιάξουμε ολόκληρο το κράτος, όχι απλώς την οικονομία"


«Η Ελλάδα είναι μια χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει τίποτε κοινό με τις χώρες της Ε.Ε και εκεί πρέπει να φτιάξουμε όχι απλώς την οικονομία, αλλά ολόκληρο το κράτος», αναφέρει Ευρωπαίος διπλωμάτης στον Γάλλο δημοσιογράφο της Liberation και «θρύλο» του ευρωπαϊκού ρεπορτάζ Ζαν Κατρεμέρ.
Πολλοί Ευρωπαίοι παράγοντες κατανοούν πως η ευρωζώνη έκανε λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας αναφέρει ο Ζ.Κατρεμέρ σε άρθρο του.
«Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία υπάρχει ένα λειτουργικό κράτος, κάποιο που κάνουν τη δουλειά τους και αναλύουν το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα παραμένει ο διαρκής εφιάλτης της ευρωζώνης και για αυτό το λόγο μια αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχει ο επίσημος φορέας (OSI) είναι η μόνη πραγματική λύση ώστε το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα συνεπάγεται σκληρή εποπτεία. 
«Για χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούμε να δίνουμε τα χρήματα απευθείας στο κράτος, αλλά να ελέγχουμε το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα» επισημαίνει άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος.  
Στην περίπτωση που αυτή η ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ενδέχεται να οδηγήσει να αιτούσαν παρόμοια μεταχείριση και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία ο αξιωματούχος υπογραμμίζει πως το «κράτος που θα ωφεληθεί από το κούρεμα του επισήμου τομέα θα εποπτεύεται ώστε να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρύθμισες.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η εξέλιξη δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς ο Γερμανός φορολογούμενος δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεχθεί να δώσε ένα τέτοιο δώρο στην Ελλάδα. 

.Α. Σαμαράς: Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη


«Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγο, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχει υποσχεθεί στο λαό ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης», επισημαίνοντας πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους νέους τόνισε πως πιστεύει στο δυναμισμό τους και τα οράματά τους και σημείωσε πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν δεκατέσσερις από τις 40 προτάσεις που έχει καταθέσει η ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα.

.Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 835.000 άπορους


Ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής η διανομή των τροφίμων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υπουργός, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, παρέδωσαν συσκευασίες τροφίμων (μακαρόνια και γραβιέρα), τα οποία χρησιμεύουν για τη σίτιση 200 και πλέον ατόμων που εξυπηρετούνται από το συσσίτιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η διανομή και των υπόλοιπων τροφίμων (ρύζι, φέτα, ελαιόλαδο).

Ο κ. Τσαυτάρης και ο Πρωτοσύγκελλος πατήρ Μάξιμος επισκέφθηκαν τους χώρους του συσσιτίου κι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους, όλοι εθελοντές, για τον αριθμό των ανθρώπων που καθημερινά επισκέπτονται το συσσίτιο της εκκλησίας, οι οποίοι όπως τονίστηκε έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η διανομή των προϊόντων ξεκίνησε αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ και οριστικοποιήθηκαν και οι λίστες με τους δικαιούχους, που ορίζουν οι 730 κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συνεργάζεται το ΥΠΑΑΤ.

.Συμφώνησαν για εκεχειρία


Σε συμφωνία για εκεχειρία κατέληξαν Ισραήλ και ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, με μεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, σύμφωνα με δηλώσεις του στελέχους της Χαμάς Εϊμάν Ταχά σε ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters στο Κάιρο. Η εκεχειρία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 9 τοπική ώρα, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα. Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Άναν. 

«Αν μπορέσει να εφαρμοστεί μια μακροπρόθεσμη λύση μέσω της διπλωματικής οδού, τότε το Ισραήλ θα είναι ένας πρόθυμος εταίρος. Όμως αν κριθεί απαραίτητη μια πιο σθεναρή στρατιωτική δράση για να σταματήσει η συνεχής ρίψη ρουκετών, το Ισραήλ δεν θα διστάσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τον λαό του», είπε ο Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 121 τον αριθμό των Παλαιστινίων νεκρών το τελευταίο επταήμερο. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Επιπλέον, Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν στη Λωρίδα της Γάζας έξι ανθρώπους που φέρονται να συνεργάζονταν με το Ισραήλ, καταγράφοντας θέσεις με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

«Το Ισραήλ πραγματοποιεί εθνοκάθαρση σε βάρος ενός λαού.  
Άνεμος τρομοκρατίας πνέει εξαιτίας του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

.Προς συμβιβαστική λύση ΔΝΤ και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους


Προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και τις χώρες της ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οδεύουν οι έως τώρα διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα, που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας.

 Οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των χωρών της ευρωζώνης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί, αναζητώντας έναν συνδυασμό «τεχνικών λύσεων» για την κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού, ύψους 32,5 δισ. ευρώ ως το 2016, αλλά και για την ελάφρυνση των δανείων προς την Ελλάδα. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών στις 6 μμ (ώρα Ελλάδος).

 Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και θα παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγι, πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, 

αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, προβλέποντας παράλληλα ότι το σημερινό Eurogroup θα δώσει «μερική λύση», με την οποία θα καλύπτεται το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014 και ότι σημαντικό μέρος των αποφάσεων θα μετατεθεί το Δεκέμβριο.

 Αναφορικά με την αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τις χώρες της ευρωζώνης για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμούν ότι λίγο- πολύ όλες οι πλευρές θα κάμψουν τις απαιτήσεις τους και τελικά θα επέλθει ο συμβιβασμός. 

Επιπλέον, στην ΕΚΤ εκτιμούν ότι η λύση που θα δώσει το Eurogroup για το ελληνικό χρέος θα περιέχει «λίγο από όλα».

.Στα 12,259 δισ.ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού


Στα 12,259 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου ? Οκτωβρίου 2012. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου ? Οκτωβρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.259 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.140 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερο έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 13.425 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 2.294 εκατ. ευρώ. 

Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 10μήνου του προηγούμενου έτους κατά 8.826 και 4.719 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 41,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41.777 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, αλλά και αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου, κατά 272 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.131 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 499  εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για το 2012 (38.632 εκατ. ευρώ).

.Πρόταση σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ για οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών


Την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία και την οικονομική διευκόλυνση των δανειοληπτών, παρουσίασαν σε συνέντευξη στη Βουλή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής για θέματα ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή δεν αφορά μόνο στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά στο σύνολο των δανειοληπτών και σημείωσαν ότι αναμένουν η εν λόγω πρόταση να αποτελέσει τη βάση συζήτησης μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Στους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου, προβλέπεται η υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων για ρύθμιση των οφειλών φυσικών προσώπων που προκύπτουν από δάνεια στεγαστικά, επισκευαστικά, προσωπικά και καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες, κατά τρόπο ώστε η μηνιαία δόση για το σύνολο των οφειλών κάθε φυσικού προσώπου να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου ατομικού ή οικογενειακού, κατά περίπτωση, εισοδήματος.  

Επιπλέον, προβλέπεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ή εξόφλησης των πιστωτικών καρτών του οφειλέτη για όσο χρόνο απαιτείται για την πλήρη εξόφληση των οφειλών του. Το δε επιτόκιο που εφαρμόζεται για την αποπληρωμή των καταναλωτικών δανείων και την εξόφληση των πιστωτικών καρτών δεν υπερβαίνει το 9%. 

Ακόμη στους βασικούς άξονες συμπεριλαμβάνεται και η πρόβλεψη ότι απαιτήσεις του οφειλέτη από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό. 

.Το γερμανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την Ελλάδα


Η κάτω βουλή της Γερμανίας, η Μπούντεσταγκ, θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα και οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ είναι πεπεισμένοι ότι θα εγκριθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος συντηρητικός βουλευτής.

«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών.

Ο ίδιος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι είναι αισιόδοξος πως οι συντηρητικοί και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εταίροι των συντηρητικών στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα συγκροτήσουν μια πλειοψηφία, διασώζοντας την Μέρκελ από την ταπείνωση να χρειαστεί να βασιστεί στους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που υποστηρίζουν τη διάσωση και στους Πράσινους. 

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των κύριων κομμάτων αύριο Τετάρτη το πρωί για το αποτέλεσμα της αποψινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.

Η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Μπούντεσταγκ πριν εγκρίνει επισήμως μια απόφαση της ευρωζώνης για την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα βάσει του δεύτερου διεθνούς πακέτου αρωγής. 

.Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών


Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.

.Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τη Γαλλία


Επειτα από την Standard & Poor's στις αρχές του έτους, ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε με τη σειρά του χθες το βράδυ την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από AAA σε AA1, με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανή και περαιτέρω υποβάθμιση μεσοπρόθεσμα, όπως προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του.
Δικαιολογώντας την απόφασή του, ο οίκος αξιολόγησης , που απειλούσε από τις 13 Φεβρουαρίου με υποβάθμιση την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, 

αναφέρεται τις "μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές που επηρεάζονται κατά αρνητικό τρόπο από πολλαπλά διαρθρωτικά προβλήματα", 
όπως "η σταδιακή αλλά συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας και οι αγκυλώσεις στην αγορά εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών".

Ο Moody's αναφέρεται επίσης "στις αβέβαιες δημοσιονομικές προοπτικές εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών".

Σύμφωνα με τον οίκο, η ικανότητα αντίστασης της Γαλλίας σε ενδεχόμενα νέα μελλοντικά σοκ της ευρωζώνης μειώνεται, και αυτό τη στιγμή που η έκθεση της χώρας σε ευάλωτες οικονομίες της νομισματικής ένωσης, μέσω των εμπορικών ή τραπεζικών δεσμών , είναι "πολύ σημαντική ".

Στο Παρίσι, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ απέδωσε την υποβάθμιση στην αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί να εισαγάγει δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε τη νύκτα ότι η υποβάθμιση αποτελεί κύρωση κατά της οικονομικής διαχείρισης του παρελθόντος και ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.