.Ανακοίνωση της Τίνας Καφατσάκη

Μαζί για την Πόλη μας
Τίνα Καφατσάκη
Ανακοίνωση
Αγαπητοί συμπολίτες,
Ζωγραφιώτισες και Ζωγραφιώτες
Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και μας αναδείξατε πρώτους στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου.
Θα τιμήσουμε κι εμείς την εμπιστοσύνη σας,με όλες μας τις δυνάμεις, με γνώση, επάρκεια και σύνεση.

Η πορεία μας στα δημοτικά πράγματα της πόλης, έχει αποδείξει πως είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας  και αφουγκραζόμαστε τις απόψεις των δημοτών. 

Οι προγραμματικοί στόχοι μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την αποδοχή και τη συνεργασία ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων και των παρατάξεων που τις εκπροσωπούν.
Θεωρούμε ότι οι πολίτες του Ζωγράφου εκφράστηκαν με πλουραλισμό σε προγράμματα και σε πρόσωπα αλλά με μια βασική συνισταμένη.

Να ορθώσουμε μαζί μια πόλη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής,της ανάπτυξης και της προόδου.
Να αντιπαλέψουμε μαζί, μέσα στην κρίση που ζούμε, τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, την ανεργία, το κλείσιμο των μαγαζιών, την υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της καθημερινής μας ζωής,της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Να κάνουμε την πόλη μας πόλη της μόρφωσης, του πολιτισμού και της νεολαίας.

Αυτό το συμβόλαιο πολιτικής και ηθικής εντιμότητας σας καταθέσαμε και μ’ αυτό θα πορευτούμε.
Καλούμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας να το συνυπογράψουμε.
Σας καλούμε να ολοκληρώσουμε την επόμενη Κυριακή αυτή την πορεία,

με νίκη του ψηφοδελτίου του ΜΑΖΙ.

.«Δεν πρόκειται να “καπελώσουμε” υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες»

Για «ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλά για «δικέφαλο μνημονιακό κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» που αποδεικνύεται από την «κοινή κάθοδο στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Φαίνεται ότι η ψυχρολουσία της Κυριακής μετά τις πρόσκαιρες θριαμβολογίες οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανούσιες και προβοκατόρικες ανακοινώσεις», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να “καπελώσουμε” κομματικά τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια τους, μακριά από κομματικά χρίσματα».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «στις περισσότερες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους υπάρχει στο δεύτερο γύρο αντιπαράθεση υποψηφίων που προέρχονται από το χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με τους υποψήφιους που έχουν το κομματικό χρίσμα της ΝΔ. 

Όποιος βέβαια είναι εγκλωβισμένος διαρκώς στο “όνειρο” για την εξ εφόδου κατάληψη της εξουσίας και μόνον, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν ικανοί, προοδευτικοί, αποτελεσματικοί και ενωτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες που είναι αποδεκτοί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ για «συγχωροχάρτι στη Χρυσή Αύγη. 

«Ο εγκλωβισμός και η αγωνία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένοχες “διαρροές” προς τα ΜΜΕ, που δημιουργούν κλίμα για συγχωροχάρτι στη ναζιστική και εγκληματική και ρατσιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Και με την ευκαιρία: 

Είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε κανένα σχόλιο για την Χρυσή Αυγή το βράδυ του πρώτου γύρου, όπως έπραξαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί;».

.«Στην Ελλάδα έγιναν κοσμογονικές αλλαγές»

Το «όραμά του για την Εθνική Ανάπτυξη» παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη και μίλησε για μία επταετία που η χώρα θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα με αύξηση του ΑΕΠ, δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας και διάχυση της ευημερίας στους πολίτες. 

Παράλληλα ο κ . Σαμαράς έκανε επίθεση στην αντιπολίτευση και έβαλε το δίλημμα των ευρωεκλογών: σταθερότητα και ανάπτυξη ή επιστροφή στην κρίση και περιπέτεια. «Η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν την κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «από εδώ κ... περισσότερα »

.Φθηνή ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Φθηνά δάνεια στις ελληνικές τράπεζες θα δώσει το Ταμείο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου έως τον Ιούλιο προκειμένου να δώσουν φθηνή ρευστότητα στις επιχειρήσεις. 

Το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας του ταμείου χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσίασαν πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KfW) Ούλριχ Σρέντερ. 
O υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η χρηματοδότηση του ταμείου θα δίνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν έ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές

«Πολιτικός στόχος επετεύχθη», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που μεταφράζεται σύμφωνα με τον ίδιο σε «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση». 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην *Εφημερίδα των Συντακτών*, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά στη νέα γενιά να πάρουν την τύχη στα χέρια τους στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ «θα χαρεί πολύ εάν η Ν.Δ. έχει αντέξει», την προσεχή Κυριακή. «Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές», τονίζει και συμπληρ...περισσότερα »

.Τείχος προστασίας για τις κατασχέσεις

Μέτρα καλείται να λάβει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης προκειμένου να μην επαναληφθεί το περιστατικό με την κατάσχεση χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών.

Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών πίστωσε 133,2 εκατομμύρια ευρώ τους τραπεζικούς 205.912 ευρώ φορολογουμένων που είχαν υποβάλει από τους πρώτους αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Μέσα σε λίγα λεπτά τα πεντακοσάρικα από αρκετούς λογαριασμούς είχαν κάνει φτερά.

Από τώρα και στο εξής θα υπάρχει αδιαπέραστο τείχος προστασίας για τα πρώτα 1.500 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κάθε φορολογούμενος να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο τα πρώτα 1.500 ευρώ δεν θα μπορεί να τα κατάσχει κανείς για τυχόν οφειλές.

Η δήλωση του λογαριασμού θα γίνεται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με «Τα Νέα». Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή είναι έτοιμη να ανέβει εντός των επόμενων ημερών στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως λέει στην εφημερίδα στέλεχος της Γενικής Γραμματείας «η εφαρμογή θα είναι πάρα πολύ απλή. Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, κάθε φορολογούμενος ο οποίος θέλει να ενεργοποιήσει το τείχος προστασίας θα μπαίνει στην εφαρμογή και δεν θα δηλώνει τίποτα περισσότερο από τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο θέλει να προστατεύσει από ενδεχόμενες κατασχέσεις».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.