.Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο για την Ελλάδα


Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν την Τρίτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους -η διαδικασία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι και αύριο- ενόψει της συνόδου τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

"Θα συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα γίνει "αργά το απόγευμα", διευκρίνισε. Την Πέμπτη οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως όρο για την αποδέσμευση του ποσού αυτού την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους. Οι Ευρωπαίοι ωστόσο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκρίνουν την καταβολή της δόσης.

.Απελευθέρωση ωραρίου στα φαρμακεία


Απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων «από τον ασφυκτικό έλεγχο της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των φαρμακοποιών», επιχειρεί το υπουργείο Υγείας, μετά και την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του φαρμάκου στη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών, αναφέροντας ότι μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων «διακόπτεται η πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας μας. Εκβιάζουν, για μία ακόμη φορά, την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέσω της αδικαιολόγητης  συνέχισης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων», 

δήλωσε ο υπουργός μιλώντας για μια σειρά μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, προς την κατευθυνση της απελευθέρωσης, προειδοποιώντας παράλληλα τους φαρμακοποιούς ότι και «όποιες άλλες αποφάσεις ακολουθήσουν, στην ίδια αιτία θα οφείλονται, αν άμεσα δεν ανασταλούν οι αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις, τις οποίες με πρωτοβουλία τους και εισηγήσεις τους οι συνδικαλιστές επιβάλλουν».

Έτσι, καθιερώνονται οι ατομικές συμβάσεις των φαρμακοποιών και «αποκλείονται οι μεσάζοντες φαρμακευτικοί σύλλογοι, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων των μελών τους», με διάταξη νόμου, η οποία κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, προστατεύεται το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, 

το οποίο αποσυνδέεται πλήρως από το ωράριο  και το καθεστώς της εφημερίας και της διανυκτέρευσης και, τέλος, 
αφαιρείται η δικαιοδοσία επιβολής χρηματικών ποινών από τους φαρμακευτικούς συλλόγους στα μέλη τους, τα οποία εργάζονται με ελεύθερο ωράριο και οι μέχρι σήμερα επιβληθείσες ποινές ακυρώνονται, ενώ καλούνται οι διοικήσεις των συλλόγων να επιστρέψουν τα καταβληθέντα ποσά.

Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά κλείνουν αύριο τα φαρμακεία τους, ενώ οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά συγκαλούν την Τετάρτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

   Πάντως, σύμφωνα με δήλωση στο ΑΜΠΕ του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη η εισήγηση θα είναι για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Εξάλλου, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ζητώντας την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

.Το Σχέδιο "Αθηνά" για τα ΑΕΙ στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις


Το ζήτημα της συγχώνευσης, κατάργησης και μετονομασίας σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ, συζήτησαν σήμεραστο υπουργείο Παιδείας ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

 Η συζήτηση που διήρκεσε από το μεσημέρι ως νωρίς το απόγευμα, ήταν ουσιαστικά στο πλαίσιο του διαλόγου για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, ο υπουργός αποδέχθηκε να συμπεριληφθούν στα κριτήρια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων και εκείνα που θα θέσουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια, οι δε πρυτάνεις ζήτησαν να μην αντιμετωπιστούν όλα τα Ιδρύματα με τον ίδιο τρόπο, αλλά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρξουν χωριστές συναντήσεις του υπουργού με κάθε ένα Πανεπιστήμιο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις των Πανεπιστημίων.

 Όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι αυτός πρέπει να μειωθεί, δεδομένης της συρρίκνωσης σχολών και τμημάτων, μία άποψη που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται το υπουργείο Παιδείας. 

.Ανοικτά τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα


Την απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, σε εθελοντική βάση, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς. 

Τα λοιπά καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.

Σήμερα επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α.

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΕΒΕΕ.

.Νέο πρόγραμμα για 55.000 νέους ανέργους


Την υλοποίηση προγράμματος για την ένταξη τουλάχιστον 55.000 νέων στην αγορά εργασίας από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από το βήμα εκδήλωσης «People in Crisis», που διοργανώνει το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Πρόκειται για «πακέτο» δράσεων που περιλαμβάνει αφενός ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών, αλλά και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή. 

Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη ανάληψης συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία από το 7,5% το 2008 εκτοξεύτηκε στο 26%, με τις χαμένες θέσεις εργασίας την τελευταία τετραετία να ξεπερνούν τις 700.000 και τους ανέργους στο 1.300.000. 

Αναφερόμενος στη συμπίεση του κόστους εργασίας, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν τη θεωρεί ως βιώσιμη και μακροχρόνια στρατηγική ανταγωνιστικότητας» και πρόσθεσε, ότι στόχος είναι «η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, εξωστρεφούς και δυναμικού που θα παράγει αξία, ποιότητα και απασχόληση». 

.Αλ. Τσίπρας: «Κούρεμα» για όλη τη νότια περιφέρεια της Ευρώπης


Διεθνή διάσκεψη για το χρέος των νοτιοευρωπαϊκών χωρών, στο πρότυπο αυτής που απάλλαξε τη Γερμανία από το 60% του χρέους της, προτείνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι καθώς η κρίση του χρέους εξαπλώνεται, είναι ζωτικής σημασίας οι ξένοι δανειστές να ανατρέξουν στα βιβλία της ιστορίας και να μεταχειριστούν την νότια ευρωπαϊκή περιφέρεια κατά τρόπο παρόμοιο με την μεταχείριση της Γερμανίας ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα "κούρεμα" όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη τη νότια περιφέρεια», πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στο ότι όσο περισσότερο οι πιστωτές αναβάλλουν την παραγραφή ενός μέρους του ελληνικού χρέους, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε «αλήθεια, σε ποιους απευθύνεται το "φιλοευρωπαϊκό" προσωπείο που φόρεσε ο κ. Τσίπρας;»

 και αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κύριοι Λαφαζάνης, Τόλιος και άλλοι περί μονομερούς διαγραφής του χρέους, προσέθεσε: «Σίγουρα όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν να διακηρύσσουν την πίστη τους στο λόμπι της δραχμής».

.Το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της παρέλαβε επισήμως σήμερα στο Όσλο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για το ρόλο της στην μεταμόρφωση "μιας ηπείρου πολέμων σε ήπειρο ειρήνης".

Παρουσία περίπου είκοσι ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Ολάντ και η Άγγελα Μέρκελ που ήταν καθισμένοι δίπλα-δίπλα και σηκώθηκαν μαζί για να χαιρετίσουν τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, ο Θόρμπγερν Γιάγκλαντ, κάλεσε την ΕΕ "να προχωρήσει μπροστά" παρά την κρίση.

"Η διαφύλαξη αυτού που έχει κερδιστεί και η βελτίωση αυτού που έχει δημιουργηθεί για να μας επιτρέψει να λύσουμε τα προβλήματα που απειλούν σήμερα την ευρωπαϊκή κοινότητα, είναι ο μόνος τρόπος για να επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση", δήλωσε ο Γιάγκλαντ.

Ο πρόεδρος της νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ, γνωστός ευρωπαϊστής στην ευρωσκεπτικιστική Νορβηγία, απένειμε στη συνέχεια το βραβείο στους αντιπροσώπους των τριών κύριων ευρωπαϊκών θεσμών, των προέδρων του Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

"Δεν συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ με την πεποίθηση ότι η ΕΕ είναι τέλεια. Συγκεντρωθήκαμε με την πεποίθηση ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας μαζί", πρόσθεσε ο Γιάγκλαντ.

Τέσσερις νεαροί Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων μια 12χρονη από την Ισπανία και μια 21χρονη από την Πολωνία, ήταν επίσης παρόντες στην τελετή, αφού κέρδισαν σχετικούς διαγωνισμούς.

Τα χρήματα του επάθλου των 930.000 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα για να βοηθηθούν παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες και οι αποδέκτες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΕΕ έχει δηλώσει πως θα διπλασιάσει το χρηματικό έπαθλο, έτσι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε επιλεγμένα προγράμματα αρωγής.

.Μεταφορά δεδομένων μέσω δεσμίδων φωτός


Ένα νέο εξελιγμένο τσιπάκι, ικανό να μεταφέρει γρηγορότερα και σαφώς περισσότερα δεδομένα στους επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε σχέση με τα τσιπάκια που χρησιμοποιούνται σήμερα, κατασκεύασε η εταιρία λογισμικού ΙΒΜ. Σύμφωνα με το BBC, η καινοτομία που παρουσιάζει το νέο τσιπάκι είναι ότι λειτουργεί με δεσμίδες φωτός αντί ηλεκτρικών σημάτων, όπως οι προκάτοχοί του.

Η χρήση του φωτός επιτρέπει την ευκολότερη μεταφορά δεδομένων που χρησιμοποιούνται από διάφορες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και λοιπές μικρές σε μέγεθος φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα ανακάλυψη θα γίνουν γνωστές στο Διεθνές Συνέδριο για Ηλεκτρονικές Συσκευές, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Σαν Φραντσίσκο, των ΗΠΑ.

.Το επόμενο... "Τέλος του Κόσμου" έρχεται τον Ιανουάριο


Κατακλυσμοί, αιώνιο πυρ, αμμοθύελλα, λυκόφως των θεών: εδώ και χιλιετίες ο τρόμος για το τέλος του κόσμου κατατρώγει τους ανθρώπους, επιλέγοντας διαφορετικούς δρόμους  ανάλογα με τον πολιτισμό, τη χρονική περίοδο και την πρόοδο της γνώσης.

Αντιμέτωποι με τους μεγάλους φυσικούς κύκλους, οι άνθρωποι  έζησαν επί αιώνες υπό το κράτος του φόβου ότι ο χειμώνας ή η νύκτα θα εγκατασταθούν για πάντα. Αιώνες αργότερα, θα έλθει το φάσμα του "πυρηνικού χειμώνα", της περιβαλλοντικής καταστροφής, του γιγάντιου αστεροειδή...

"Κάθε ανθρώπινος πολιτισμός εμφανίζεται ως προσωρινός. Πριν από τις μονοθεϊστικές θρησκείες, οι περισσότεροι πολιτισμοί φοβούνταν ότι οι κύκλοι θα τελειώσουν κάποια μέρα. 
Πολλά έθιμα ήταν συνδεδεμένα με τον φόβο αυτόν. Ετσι, οι Αζτέκοι θεωρούσαν ότι κάθε 52 χρόνια, ο Ηλιος κινδύνευε να εξαφανισθεί και έκαναν ανθρωποθυσίες για να εξασφαλίσουν την αναγέννησή του",  εξηγεί ο ιστορικός Μπερνάρ Σερζάν.

"Το διακύβευμα στα πολλαπλά "τέλη των κόσμων" είναι η δική μας ευθύνη απέναντι στους Θεούς ή στη Φύση και η τιμωρία για την παραβίαση μίας  Τάξης που μάς ξεπερνά. Πριν, ο Θεός τιμωρούσε τους ανθρώπους ή τους αντάμειβε. 

Σήμερα, δεν έχουμε πια ανάγκη τους Θεούς, οι καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αρκούν", λέει ο Ζαν-Νοέλ Λαφάργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Τέλη του κόσμου, από την Αρχαιότητα μέχρι τις Ημέρες μας".

Οσο για την "προφητεία" των Μάγια, εκεί δεν εμπλέκεται κανένα θρησκευτικό κίνημα. Ομως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι επίσης προαναγγέλλουν το επικείμενο τέλος του κόσμου, το τοποθετούν...τον ερχόμενο Ιανουάριο!

.S&P: 1 στις 3 πιθανότητες μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει εγκατάλειψη του ευρώ


Υπάρχει μία πιθανότητα στις τρεις, μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA).
Όμως μια τέτοια κίνηση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες και θα απέτρεπε πιθανόν άλλες χώρες από το να την μιμηθούν, πρόσθεσε.

Ο Μόριτς Κρέμερ, επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων του S&P EMEA, είπε πως δεν αναμένει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη υπό τη σημερινή της κυβέρνηση, προσθέτοντας πως ακόμη κι εάν βγει από αυτήν στο μέλλον, θεωρεί απίθανο το ενιαίο νόμισμα να διαλυθεί.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια όχι ασήμαντη πιθανότητα, μια κυβέρνηση της Ελλάδας, κάποια μελλοντική κυβέρνηση, σχεδόν σίγουρα όχι η σημερινή. . . να αποφασίσει πως, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες, έπειτα από αλλεπάλληλα χρόνια ύφεσης, πτώσης του βιοτικού επιπέδου κι αυξανόμενης ανεργίας, είναι καιρός να σταματήσει αυτό που προσπαθεί τόσο πολύ καιρό» είπε ο Κρέμερ σε μια επιχειρηματική διάσκεψη στο Τελ Αβίβ.

Μια τέτοια κίνηση θα ήταν απόφαση μιας εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης και όχι των διαμορφωτών πολιτικής στον πυρήνα της Ευρώπης, ορισμένοι εκ των οποίων υποθέτουν ότι ορισμένες χώρες θα αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ εάν δεν τηρούν τους κανόνες του παιγνιδιού -- ή και απαιτούν απ' αυτές να αποχωρήσουν, πρόσθεσε ο ίδιος.

.Ο Μέσι «έσπασε» του θρυλικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ


Ένα ιστορικό ρεκόρ, που... κρατούσε 40 χρόνια, καταρρίφθηκε σήμερα. Σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Μπαρτσελόνα προηγείται εκτός έδρας με 2-0 της Μπέτις  με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Λιονέλ Μέσι (16', 25').

Με αυτά τα δύο γκολ, ο Αργεντινός άσος έφτασε τα 86 σε επίσημους αγώνες σε ένα ημερολογιακό έτος και ξεπέρασε το ρεκόρ που κατείχε ο Γκερντ Μίλερ από το 1972. Τότε, ο μεγάλος Γερμανός στράικερ είχε πετύχει 85 γκολ σε 60 επίσημους αγώνες, τα 72 με τη φανέλα της Μπάγερν και τα 13 με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας. 

Ο Μέσι σε 65 αγώνες, έχει πετύχει φέτος 74 γκολ με την Μπαρτσελόνα και 12 με την Εθνική Αργεντινής και φυσικά έχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του έτους να διευρύνει το ρεκόρ του. 

.Αίγυπτος: Ο Μόρσι ζητεί από τον στρατό να εγγυηθεί την ασφάλεια


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε σήμερα από το στρατό να εγγυηθεί την ασφάλεια μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου για το σχέδιο του Συντάγματος, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σοβαρής πολιτικής κρίσης στη χώρα και αιματηρών επεισοδίων, με διάταγμα που τίθεται σήμερα σε ισχύ.

"Οι ένοπλες δυνάμεις στηρίζουν τις υπηρεσίες της αστυνομίας που συνεργάζονται πλήρως με αυτές για την προάσπιση της ασφάλειας και την προστασία των ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων του κράτους για προσωρινή περίοδο, μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα", σύμφωνα με το κείμενο του διατάγματος αυτού που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

.Στα ορφανά της Ελλάδος επικεντρώνεται πλέον το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης


Στις ανάγκες της Ελλάδας και των κατοίκων της, αυτή τη δύσκολη περίοδο, επικεντρώνουν πλέον τις περισσότερες προσπάθειές τους πολλές ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούντο στο εξωτερικό και στήριζαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), στα περίπου 20 χρόνια ύπαρξής του, έχει οικονομικά «υιοθετήσει» πάνω από 22.000 ορφανά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αυτά είναι ορφανά, από πολέμους, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές κρίσεις, από την Αϊτή έως την Παλαιστίνη, από τη Γιουγκοσλαβία έως τη Σρι Λάνκα και τη Σομαλία.

«Όλα αυτά, χωρίς ούτε ένα ευρώ από εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όλα γίνονταν από Έλληνες δωρητές που είχαν αναλάβει ένα ορφανό παιδί κάπου στον κόσμο», λέει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Παπαδιγεννόπουλος και τονίζει: «Μετά τη μεγάλη κρίση που βιώνει η Ελλάδα, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης κλείνει τα προγράμματά του παντού στον κόσμο και συγκεντρώνει τις προσπάθειές του μόνο στην Ελλάδα».

Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα, που υλοποιεί το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, είναι να βοηθηθούν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα ορφανά, τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα, αλλά τα συντηρούν ο παππούς ή η γιαγιά τους.

.Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα


Οι γυναίκες που επιμένουν σε light τροφές και παρατεταμένες βασανιστικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά τη γονιμότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής γιατρός Νάταλι Κριγκούδη που είναι ειδική σε θέματα γυναικείας γονιμότητας.

Η δρ Κριγκούδη μαζί με την 'Αντι Λιού, παρουσιάστρια της αυστραλιανής τηλεόρασης έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Eat Fat, Be Thin» όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως, όταν μία γυναίκα είναι έγκυος συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την υγεία του μωρού της και της ίδιας.

Γυναίκες με σωματικό βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό έχουν λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, αναφέρουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν γυναίκες που έχουν ακολουθήσει στερητικές δίαιτες, πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής ή έχουν χάσει βάρος λόγω ασθένειας.

«Οι τροφές light», λένε, «οδηγεί σε μείωση της γονιμότητας ανδρών και γυναικών, όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές μελέτες». Συμπληρώνουν δε, πως οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να τρώνε «κανονικές τροφές με όλα τα συστατικά τους» και κυρίως αυγά, άπαχο κρέας, ξηρούς καρπούς και πολλά λαχανικά και φρούτα.

«Αυτό προτείνουν οι γιατροί. Επί πλέον οι τροφές αυτές ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα», λέει η Δρ. Κριγκούδη.

Μαζί της συμφωνεί και η 'Αμπερ Χόκινς που προσπαθούσε επί 18 μήνες να μείνει έγκυος και έκανε και μια αποτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση. Πήγε στην δρ. Κριγκούδη η οποία της συνέστησε την σωστή διατροφή και τώρα όπως λέει είναι 20 εβδομάδων έγκυος και «τρισευτυχισμένη».

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, φαρμακοποιοί


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους. Συγκεκριμένα, θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά την τακτική Γενική Συνέλευσή τους ακολουθώντας την ίδια απόφαση, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεων τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

Εξάλλου, σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν αύριο οι εκπαιδευτικοί.
Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Στο μεταξύ, αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Κυριακή οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

.Ενδεχόμενο μικρής παράτασης στην επαναγορά ομολόγων


Το ενδεχόμενο παράτασης στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και η Wall Street Journal.

Το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου σήμερα το Βιβλίο Προσφορών είναι πιθανόν, καθώς μέχρι την Παρασκευήπροσφέρθηκαν συνολικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 26 με 27 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από το στόχο των 30 δισ. ευρώ, ενώ τα 16 δισ. αντιστοιχούσαν σε ξένους επενδυτές και περίπου 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες.

.«Εξαιρετική η ατμόσφαιρα της συνάντησης Σαμαρά - Ζεεχόφερ»


Ευρεία είναι η κάλυψη της χθεσινοβραδινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωιστών (CSU), στις ηλεκτρονικές σελίδες των περισσότερων γερμανικών μέσων. 

Για "σεβασμό του κ. Ζεεχόφερ απέναντι στις προσπάθειες για λιτότητα στην Ελλάδα", κάνει λόγο στον τίτλο το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ενώ το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: " Ούτε ίχνος κριτικής. Σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.Σαμαρά, δείχνει ο αρχηγός του CSU την συμφιλιωτική του πλευρά".  

Οπως επισημαίνεται, ο κ. Ζεεχόφερ είχε πριν από την συνάντηση τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, για να δήλωσει κατόπιν ότι "η συνάντηση πραγματοποιείται σε πλήρη εναρμόνιση επί της ουσίας " και να τονίσει: "οι Χριστιανοκοινωνιστές λένε ναι στην αλληλεγγύη, όταν υπάρχει αλληλεγγύη και από την άλλη πλευρά". 

Στο περιοδικό Focus-Online, ο τίτλος της ανταπόκρισης είναι "Ζεεχόφερ και Σαμαράς-ξαφνικά πολύ φίλοι" και το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς έχει πλέον "έναν καινούργιο συνήγορο και μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας", ενώ τονίζει ότι "αντί για απειλές, ο Ζεεχόφερ επαινεί τα σχέδια της Αθήνας - μια νέα συνεργασία σχεδιάζεται".

 Σε άλλο σημείο το δημοσιεύματος, γίνεται λόγος ακόμη για "μεγάλο στραπάτσο των κόκκινων γραμμών", εννοώντας τις "κόκκινες γραμμές " που συνήθιζε να αναφέρει ο Βαυαρός πρωθυπουργός κάθε φορά που μιλούσε για την βοήθεια προς την Ελλάδα. 

"Εξαιρετική" χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα της συνάντησης η Βαυαρική Ραδιοφωνία και κάνει λόγο για "τέλος της πολεμικής", ενώ αναφέρεται σε δήλωση του κ. Σαμαρά κατά την άφιξή του στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου: "Το χιόνι φέρνει τύχη. Για αυτό κι εγώ είμαι πολύ ευτυχής". 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.