.«Να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία με την κυβέρνηση»

«Είχαμε ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με τον κ. Κουβέλη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, οι οποίες θέτουν ένα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ χτες από την κυβέρνηση.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Εμείς λειτουργούμε ως εγγυητές αυτής επί τη βάση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα τρία κόμματα κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της θεσμικής ισοτιμίας για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας.

«Υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητηθεί «με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο, πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

«Οι Έλληνες δε θέλουν να διαταραχτεί η πορεία της χώρας, θέλουν δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και αξιόπιστη. Υπάρχει ανάγκη για ριζική μεταρρύθμιση, άμεσα, αλλά να είναι δομημένη, ψηφισμένη από τη Βουλή και με την ΕΡΤ να λειτουργεί. 

Περιμένουμε την αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Σαμαρά και ελπίζω το μήνυμα που στέλνουμε να είναι αντιληπτό από όλους, γιατί με αφορμή ένα ζήτημα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

.Φοβούνται πτώση της κυβέρνησης στις ΗΠΑ

Ανησυχία διακατέχει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας, μετά την πληροφόρηση που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η συμμαχική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει τα ρολά της ΕΡΤ, που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας,όπως γράφει ο Μ. Ιγνατίου στο προσωπικό του σάιτ, καθώς δεν είχαν έγκριση να τοποθετηθούν επίσημα, μου ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Αθήνα προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οι πηγές ομολόγησαν ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει ακυβερνησία, ενώ υποστηρίζουν ότι η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απόλυτης πόλωσης και ο κίνδυνος εκτροχιασμού του ελληνικού προγράμματος είναι υπαρκτός.

Οι πηγές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα για το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό καθ’ αυτό, και αν η απόφαση παραβιάζει την αρχή της ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά τόνισαν την υποστήριξή τους και την προσήλωσή τυς στην ελευθερία του Τύπου.

Οι πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ από την αμερικανική κυβέρνηση.

.Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο-Κουβέλη την Πέμπτη

Υπερτονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάντοτε το διάλογο, ανακοίνωση της γραμματείας ενημέρωσης γνωστοποιεί ότι ο κύριος Σαμαράς αύριο το πρωί θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συναντηθούν «τις αμέσως προσεχείς ημέρες». 

Την ίδια στιγμή, οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος, με διαρροές, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι προτίθενται να φτάσουν μέχρι και τις εκλογές «όχι για την ΕΡΤ», όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι του περιβάλλοντος του Βαγγέλη Βενιζέλου, «αλλά για την τακτική που ακολουθεί ο κύρος Σαμαράς».

Πάντως, από αύριο το πρωί ξεκινά ένα δυνατό μπραν ντε φερ με το Μαξίμου να επιμένει ότι τελικά οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος «θα καταλάβουν το σωστό». 

.ΝΕΡΙΤ θα είναι το νέο όνομα της ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Πλέον θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ δηλαδή «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε».

Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Όπως αναφέρεται απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό. Προς τούτο, χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Προβάλλει τηλεοπτικά , διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες

.Ιερώνυμος: Να μην κλείσει η ΕΡΤ

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εξέφρασε απόψε την έντονη αντίδρασή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Είναι αδιανόητο» τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος, «σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολό του». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.