.Η πόλη γιορτάζει και υποδέχεται με σειρά εκδηλώσεων τα Χριστούγεννα... ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η πόλη μας βάζει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Χρόνο με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μίνι φεστιβάλ jazz-blues, παραδοσιακές μελωδίες με τους Encardia, θεατρική παράσταση για παιδιά, Χριστουγενιάτικες Μελωδιές από το Δημοτικό Ωδείο, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα στους δρόμους και τέλος με μια μεγάλη συναυλία με την Σόνια Θεοδωρίδου η πόλη γιοτάζει. 

Στον ανανεωμένο χώρο του «cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης», (Γ ́Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου), το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για ... περισσότερα »

.Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα ανάπτυξης, Γιώργο Σταθάκη, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2015. 

Στο επίκεντρο της λεκτικής σύγκρουσης ήταν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Σταϊκούρα να αμφισβητεί τόσο την κοστολόγηση του όσο και την υλοποίηση του και τον κ. Σταθάκη να διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστούν βήμα - βήμα όλα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι το 2015 με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενισχύσο... περισσότερα »

.Σε κρίσιμη κατάσταση o Ν.Ρωμανός

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος συνεχίζει για 26η ήμερα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου έχει εισαχθεί. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία αλληλέγγυων στον Νίκο Ρωμανό, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται το απόγευμα έξω από την κλειστή κεντρική πύλη, όπου παρέμειναν για περίπου δύο ώρες, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον αύλειο χώρο του Ιδρύματο... περισσότερα »

.Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των Δήμων

Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήση και Σ. Δανιηλίδη καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. 

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι κ.κ. Π. Ρήγας , Γ.Γ. της Κ.Ο. του κόμματος, Δ. Καρύδης εκπρόσωπος Τύπου και Γ. Ιωαννίδης, Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών . Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα διήλθε το τελευταίο έτος συνεχούς ύφεσης»

«Μέσα από το περιβάλλον της ύφεσης παλέψαμε και σήμερα έχουμε διπλό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών» , τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ ενώ παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα διήλθε το έκτο και τελευταίο έτος συνεχούς ύφεσης, όπου οι θυσίες του λαού έφθασαν στο αδιανόητο για περίοδο ειρήνης επίπεδο να έχουμε χάσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ 

Είναι πολυσήμαντη η σημερινή ημέρα γιατί η επιχειρηματική συνεργασία είναι αναγκαίος πυλώνας στις διακρατικές σχέσεις είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό... περισσότερα »

.Ασφυξία στην κυβέρνηση από το αδιέξοδο με την τρόικα

Ενισχύονται διαρκώς οι πιέσεις προς την Αθήνα για εξάμηνη -ίσως και μεγαλύτερη- παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, ενώ η ευρωζώνη έχει δώσει στην κυβέρνηση ρητή προθεσμία μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει σε συνεννόηση και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 

Την ίδια στιγμή διακινούνται πληροφορίες πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί επιπλέον μέτρα για τη διετία 2016-2017, τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον, η κυβέρνηση δεν δείχνει να αποδέχεται. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δεν απέστειλε τελικά το απαντητικό e-mail, με τις διευκρινίσεις επί των ... περισσότερα »

.«Αν δεν υπάρξει συμφωνία εντός του 2014, τέλος τα χρήματα στην Ελλάδα»

Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστ... περισσότερα »

.Παπούλιας: Θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες

«Χαιρετίζω την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίο δέχθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε, επίσης, στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες».

Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει απολύτως δίκιο, ότι «μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. 

Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις. Σας είχα καλέσει στην Τουρκία ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα, ως πρωθυπουργός, σας προσκαλώ και πάλι να την επισκεφθείτε».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

.Επτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα που φτάνει το 4,5% στην πρόθεση ψήφου και το 5,2% στην εκτίμηση ψήφου δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3%, έναντι 19,8% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 6,9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. 

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,8% των ερωτηθέντων, άκυρο ή λευκό το 5,3%, αποχή το 6,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 34%, έναντι 27,8% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 9,7%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.