.Δωρεάν χρήση της Δημοτικής πισίνας


Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνου Καλλίρη και σε συνεργασία με το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, αποφασίστηκε η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για ολόκληρο το μήνα Αύγουστο, για το κοινό του Δήμου μας.
Έτσι, από 01.08.2012 έως 31.08.2012 οι Δημότες μας θα μπορούν Δωρεάν να χρησιμοποιούν την πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητήριου για τις ώρες  09:00-18:00.


.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 26ουςΠανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων από 7-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου).

Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της Τέχνης του Θεάτρου, η προβολή των Ερασιτεχνικών Θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Το Φεστιβάλ Πανελληνίου Ερασιτεχνικού Θεάτρου λειτουργεί ιδιαίτερα, ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν, ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης σε όλη τη χώρα , ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.
Φέτος θα φιλοξενηθούν 8 θίασοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή ανθρώπων του θεάτρου, επιλογή πραγματικά πολύ δύσκολη. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:
Πρόεδρος: Θανάσης Παπαγεωργίου
(σκηνοθέτης-ηθοποιός, ιδρυτής του Θεάτρου «ΣΤΟΑ»)
Μέλη: Εύα Καμινάρη (ηθοποιός)
Λέα Κούση (σκηνογράφος)
Βασιλική Στρακαντούνα (ηθοποιός-δημοτική σύμβουλος)
Ντορίν Λασκαρίδου (μουσικός)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
ΕΡΓΟ: «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ματέϊ Βισνιέκ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρση Βασιλικιώτη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γκεσούλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ»
ΕΡΓΟ: «Κομμάτια και Θρύψαλα»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Σκούρτης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάσος Σταθάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»
ΕΡΓΟ: «Ο μουγγός»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στρατής Καρράς
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παύλος Καράγιωργας

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα «CarpeDiem» του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου «Η Τρικυμία»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίλιαμ Σαίξπηρ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
ΕΡΓΟ: «Σαίξπηρ τα πάντα όλα»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άνταμ Λονγκ, Ντάνιελ Σίνγκερ & Τσες Μπόργκενσεν
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βιολέτα Διώνη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: η ομάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Περιγιαλίου Κορινθίας
ΕΡΓΟ: «Ένας ήρωας με παντούφλες»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αλέκος Σακελλάριος- Χρήστος Γιαννακόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πολυξένη Ορκοπούλου – Ξανθάκη

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΕΡΓΟ: «Ματωμένος Γάμος»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χρήστος Σαλτόγλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χρήστος Σαλτόγλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΠΑΠ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΡΓΟ: «Κοκταίηλ από βότκα μολότωφ»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άντον Τσέχωφ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης 18 Άνω» ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΟ: «Το μεγάλο μας τσίρκο»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιάκωβος Καμπανέλλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παναγιώτης Ζαγανιάρης, Σοφία Πετροπούλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΛΗΞΗ 26ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΡΎΣΑΝΘΟ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΜΠΟΣΤ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Ώρα Έναρξης: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Πρώτα η τρόικα και μετά η επιμήκυνση


Η επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας που επιστρέφει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Bαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης, δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 
«Στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας. Το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας που έχει ήδη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια σε επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», είπε από τη πλευρά του πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας και επεσήμανε την ανάγκη να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό γιατί, όπως είπε, μια οικονομία σε συνεχή ύφεση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
Αλλωστε, υπογράμμισε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Απευθυνόμενος σε όσους «ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ», ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θα διαψευστούν με έργα και όχι με λόγια.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «αληθινό φίλο της Ελλάδας» και «παλιό προσωπικό του φίλο».
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Σαμαράς σημείωε ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής του Eurogroup πως άλλαξαν πολλά τους τελευταίους δυο μήνες αλλά και ότι θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα.
Επιπλέον, εξήγησε ότι έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα κλείσουμε πακέτο 11,7 δισ. στις επόμενες εβδομάδες.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αποφασισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση.
Πέρα όμως από θέματα οικονομίας, πρόσθεσε, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα τη συζήτησή του με τον Γιούνκερ πριν από τη συνάντησή του με τη Μέρκελ.
Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της στήριξης της ασκούμενης πολιτικής από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.
«Στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας. Το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας που έχει ήδη καταβάλλει τεράστια προσπάθεια σε επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Οι Έλληνες καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια και αυτό δεν γίνεται πάντοτε αντιληπτό από άλλα μέλη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στέλνοντας σαφές μήνυμα, όπως ξακάθαρα είπε, προς το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να γίνει μόνο μετά την αξιολόγηση της τρόικας, ενώ δήλωσε «σθεναρά αντίθετος» 
με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συστήνοντας μάλιστα με νόημα σε όσους συνηγορούν υπέρ μίας τέτοιας προοπτικής να τηρούν μία «περισσότερο σιωπηλή στάση», η οποία θα βοηθούσε την Ελλάδα, κυρίως στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ήρθε στην Ελλάδα ως φίλος, αναγνώρισε το «κουράγιο», όπως είπε, τόσο των ελληνικών κυβερνήσεων όπως και των «πολλών έντιμων πολιτών», σημείωσε όμως ότι η Ελλάδα περνά μία κρίση αξιοπιστίας και γι' αυτό το λόγο αποτελούν βασικές προτεραιότητες η δημοσιονομική εξυγίανση και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε ως «κεφαλαιώδους σημασίας» για την αξιοπιστία της χώρας και ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. 

Συμπλήρωσε όμως με νόημα ότι οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα έχουν ήδη υποφέρει πολύ και γι' αυτό «και άλλα μέρη πρέπει να συμβάλλουν» στην προσπάθεια της χώρας

.Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου-Ζ.Κ. Γιούνκερ


Μακρά και αναλυτική τηλεφωνική συζήτηση, κατά την οποία στήριξε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο  κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει παράταση του χρόνου προσαρμογής, 

ώστε το πακέτο των μέτρων να είναι εφαρμόσιμο μέσα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι η παράταση δεν απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση, εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια και τρίτο πρόγραμμα, καθώς μπορεί να γίνει με τους τρόπους που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι απόλυτη η ανάγκη τα οποιαδήποτε μέτρα να συνδυαστούν με ένα άλλο διεθνές επικοινωνιακό πλαίσιο, ότι πρέπει να σταματήσει η διαρκής αμφισβήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της μέσα στο ευρώ και να σταλούν διεθνώς μηνύματα σταθερότητας και βεβαιότητας για την πορεία της χώρας.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ είπε στον κ. Βενιζέλο, ότι προσωπικά αντιλαμβάνεται το αίτημα της παράτασης και η θέση του είναι απόλυτη εναντίον κάθε συζήτησης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

.Αντ. Σαμαράς: Θα διαψεύσουμε όσους ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ


Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα εξέλθει της κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια» 

τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».

Παντελώς αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι αυτό ενέχει τεράστιους κινδύνους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και προσθέτοντας πως όλοι εκείνοι που μιλούν για το ζήτημα προκαλούν ζημιά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας, 
σημειώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να είναι αξιόπιστα και επαληθεύσιμα και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι, αλλά να συμβάλλουν περισσότερο άλλες κοινωνικές ομάδες.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιούνκερ ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός και όπου θα συνεχισθεί η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση.

.Με "συνταξιοδοτική ωρίμαση" οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο


Εκατόν πενήντα χιλιάδες και ίσως και περισσότεροι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα έως το 2015. Ο στόχος αυτός, στον οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, θα επιτευχθεί κυρίως μέσω μιας διαφορετικής «εφεδρείας», όπως, για παράδειγμα, η «συνταξιοδοτική ωρίμαση» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.
   
«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Διευκρινίστηκε δε,
 ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και ποιο ποιοτικό Δημόσιο.
   
Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, 
για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος, έως το 2015.
   
Κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι όλα τίθενται υπό την αίρεση της έγκρισης από την τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου (την προσεχή Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έρχεται το τεχνικό κλιμάκιο).
     
Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφηναν εκ νέου «ανοικτό» το ζήτημα της περικοπής κατά 12% εφέτος στα ειδικά μισθολόγια και των μάχιμων ένστολων. 
«Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων», τόνιζαν χαρακτηριστικά. 

.ΣΥΡΙΖΑ: Ολίσθημα Γιούνκερ η απόφαση να μη συναντηθεί με Τσίπρα


«Το λιγότερο  ως διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα του κ. Γιούνκερ», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης την απόφαση του επικεφαλής του Eurogroup να μην συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

 Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η  απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Γιούνκερ, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και παρέμβασης κύκλων και από μεριάς της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του κ. Π. Τόμσεν. 

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς, μετά την εγκατάλειψη της διαπραγμάτευσης, 
τώρα επιζητά απλώς να "πάρει ανάσα". Η ανάσα, όμως, έχει κοπεί σε όλη την κοινωνία η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιά βιώνοντας την κοινωνική χρεοκοπία», 

«Η αύξηση κατά 2 δισ. του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ., λίγες ώρες πριν το πρωθυπουργικό ταξίδι της "επιδιωκόμενης" επιμήκυνσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών 
για το που μας οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική: στην ισοπέδωση της χώρας και την αποδόμηση της Ε.Ε.», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

.Επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου


Μία διαρκή επιχείρηση "σκούπα" κατά του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης, σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου για τον έλεγχο των ελέγχων, με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες και με αλλαγές στη νομοθεσία, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο ρόλο των τελωνείων.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκομένων φορέων (εμπορικών συλλόγων, επιμελητηρίων τελωνείων κλπ) αναφέρθηκε ότι τον συντονισμό αυτού του 

«θαλάμου επιχειρήσεων κατά του παραεμπορίου» θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός και μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα γίνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης αναλυτικές ανακοινώσεις για τον τρόπο δράσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο  υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού για να δώσει κατευθύνσεις  σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχήμα ως μία ενιαία Αρχή. 
Εάν σπάσει ένας κρίκος στην αλυσίδα, αυτό θα αποτελέσει την κερκόπορτα για να μην είναι αποδοτικό το σύστημα».

.Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι δήμαρχοι


Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων βρίσκεται το σύνολο των δημάρχων όλης της χώρας, εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει η δήμοι, καθώς και ενόψει της σημαντικής περικοπής κατά 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που προσανατολίζεται να επιβάλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου.

Για το οικονομικό έμφραγμα που απειλεί τους δήμους με λουκέτα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το απόγευμα αναμένεται να αποφασιστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων των δημάρχων, τουλάχιστον της Αττικής.

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ Αττικής αποφάσισε, χθες, να προτείνει το κλείσιμο για δύο ημέρες των δήμων, στις 30 και 31 Αυγούστου, κάτι που θα συζητηθεί στη σημερινή έκτακτη συνέλευση.

Άλλωστε, στις 30 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί και το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων. 

.Επιτροπή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανακοινώνει το υπ. Παιδείας


Τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί, έπειτα από σχετικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, τη διαδικασία και τους όρους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόκειται να ανακοινώσει  την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.

Οι αρμοδιότητες καθώς και τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου.

Πηγές από το υπουργείο σημείωναν ότι τα μέλη της επιτροπής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και ότι το έργο τους δεν θα έχει καμία σχέση με απολύσεις ή την εφεδρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χθες, ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφεδρεία θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς εφόσον αποφασιστεί για τον δημόσιο τομέα. 

Επισήμανε, πάντως, ότι το μέτρο της εφεδρείας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο μέσον της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του από το ερχόμενο έτος.

.Πανσέληνος με ρομαντικές μελωδίες στο Μουσείο της Ακρόπολης


Με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012. Το «ραντεβού» έχει δοθεί, στις 9.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου ενώ το έναυσμα θα σημάνει το μουσικό σχολείο Βόλου.

Στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του, το μουσικό σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.), 
δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

.Σε ομαδικές εκτελέσεις προχώρησε ο συριακός στρατός


Δεκάδες πολίτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Μαανταμίγιατ αλ-Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης του συριακού στρατού, ο οποίος προχώρησε και σε ομαδικές εκτελέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τους 198 ανθρώπους που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε όλη τη Συρία, οι 42 ήταν από την περιοχή αυτή με τους 200.000 κατοίκους--χριστιανοί, σουνίτες και αλουίτες--6 χιλιόμετρα δυτικά της συριακής πρωτεύουσας.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί αφού ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που παρευρισκόταν σε επικήδεια τελετή, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσαν κάτοικοι της Δαμασκού, ο στρατός προώθησε άρματα μάχης και βομβάρδισε πολυσύχναστη κυκλική διασταύρωση κοντά σε νότιες συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άμαχοι.

."Ζητάμε περισσότερο χρόνο, όχι περισσότερα χρήματα"


Συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπό τον τίτλο «Η δραχμή θα ήταν για μας καταστροφή» δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα "Bild". Ο πρωθυπουργός, ενόψει της συνάντησής του, την Παρασκευή, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, δηλώνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί επιπλέον χρήματα και προειδοποιεί για τους κινδύνους που απειλούν τις χώρες της Ευρωζώνης από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας. 

Παρομοιάζει δε την κατάσταση που θα επικρατούσε στην χώρα, σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, με αυτήν της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
 Το πρώτο μέρος της συνέντευξης συνοδεύεται από φωτογραφία του κ. Σαμαρά στο πρωθυπουργικό γραφείο, μπροστά στον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη 

«Η Ελλάς ευγνωμονούσα», αλλά και από δεύτερη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο συντάκτης της εφημερίδας να προσφέρει στον πρωθυπουργό το λεύκωμα της "Bild" για τα 60 χρόνια κυκλοφορίας της.

 Από την εφημερίδα επισημαίνεται ότι στο δεύτερο μέρος, το οποίο θα δημοσιευθεί αύριο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναφέρεται στο «πώς η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της».

.Τα νέα μέτρα που "κλειδώνουν" για την εξοικονόμηση 11,6 δισ. ευρώ


Υπό τον κίνδυνο της περικοπής κατά 12% σε μέσο όρο- και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου εφέτος, όπως ορίζει ο νόμος- παραμένουν ακόμη τα ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, ιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών, καθηγητών ΤΕΙ, ερευνητών, κληρικών, ερευνητών, διπλωματών κ.α.).
Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει πολλές εναλλακτικές παρεμβάσεις, το ότι πρέπει αφ' ενός να εξασφαλιστεί η εκτέλεση του εφετινού προϋπολογισμού

 και αφ' ετέρου να εξευρεθούν μέτρα συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 (ώστε να προκύψει «καθαρή» μείωση δαπανών 11,6 δισ. ευρώ, μετά την αρνητική επίδραση σε φορολογικά έσοδα και εισφορές), δεν έχει απομακρύνει την πιθανότητα του «ψαλιδίσματος» των ειδικών μισθολογίων.

Υπό συζήτηση συνεχίζει να παραμένει και το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των «υπολειμμάτων» των επιδομάτων εορτών και αδείας, όχι μόνο για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. 

Όσον αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες εξετάζονται πλέον δύο σενάρια, λόγω των αντιρρήσεων που υπήρξαν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.