.Το ΔΝΤ προτείνει αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις για τα κρατικά ομόλογα

 Δίνοντας έμφαση στη «δικαστική διαμάχη» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την περίπτωση της Αργεντινής, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσιάζει σε έκθεσή του προτάσεις για αλλαγές στις διεθνείς συμβάσεις σχετικά με τα κρατικά ομόλογα.

Όπως σημειώνεται, το ΔΝΤ προτείνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το κόστος των αναδιαρθρώσεων, περιλαμβάνοντας πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο δανεισμού του ΔΝΤ 

και καταγράφοντας παράλληλα μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση των «ρητρών συλλογικής δράσης», που περιλαμβάνονται στα περισσότερα κρατικά ομόλογα, καθώς και αλλαγή στο λεγόμενο pari passu για «ίση μεταχείριση των πιστωτών».

Στη δικαστική διαμάχη για την Αργεντινή, όπως τονίζεται, σύμφωνα με την απόφαση του Αμερικανού δικαστή, η χώρα αυτή δεν δικαιούταν να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ομολογιούχους εάν πρώτα δεν πλήρωνε τα hedge funds.

Στην έκθεση σημειώνεται ιδιαίτερα ότι «αδυναμίες» στις συμβάσεις κρατικών ομολόγων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο προσπάθειες για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση κρατικών χρεών και ότι το ΔΝΤ στηρίζει τη «συλλογική δράση» για την αντιμετώπιση τέτοιων αδυναμιών.

.«Όχι» του Βερολίνου σε πρόταση του Ζ. Κ. Γιούνκερ για διάθεση πόρων του ΕΜΣ στην ανάπτυξη

Τη διάθεση 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από το σύνολο των 450 του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ως εγγυήσεις για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel». 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ανοιχτοί» στην πρωτοβουλία του κ. Γιούνκερ είναι τόσο ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ όσο και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, η προσπάθειά τους ωστόσο να διερευνήσουν τις προθέσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έληξε άδοξα. 


«Το δίδυμο έλαβε μια πρώτης τάξης άρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο και επισημαίνεται ότι ο κ. Σόιμπλε τους δήλωσε «ξεχάστε το», τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα ανακατανομής των πόρων του ΕΜΣ, ενώ τους υπενθύμισε ότι ο Μηχανισμός δημιουργήθηκε για τη διάσωση του ευρώ και όχι για τη χρηματοδότηση έργων. 

Προειδοποίησε δε, ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις αμφιβολίες για την ικανότητα της Ευρωζώνης να διαφυλάξει το κοινό νόμισμα. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

«Οι πόροι του ΕΜΣ δεν προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν», φέρεται να δήλωσε στους δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ, σύμφωνα με το άρθρο, ιδιαίτερα εκνευρισμένος τους είπε: «Μερικοί δεν μπορούν να κοιμηθούν όταν ξέρουν ότι κάπου κοντά υπάρχουν χρήματα που κάθονται».

.Επανεκλογή Κουβέλη

Επανεξελέγη στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης, με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Έλαβε, συγκεκριμένα, 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους.

«Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».

Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.
Ο κ. Δ. Λουκάς από την πλευρά του τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης για τη νέα Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

.Δηλώνει «έτοιμος»

Έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προς όφελος του ελληνικού λαού δήλωσε  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο 3ο  Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματος του.
Ακατάσχετη φλυαρία χαρακτήρισε την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως τη ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει μόνο ο λαός μέσα από εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε και πάλι τη «διαγραφή του χρέους», αγνοώντας τόσο τις δηλώσεις Σταθάκη ότι η μονομερής διαγραφή του χρέους δεν είναι στις προθέσεις στου ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την πρόταση Δραγασάκη για  μερική απόσυρση.
Τελικά τι από όλα θα κάνει με το χρέος ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη,  χαρακτηρίζοντας ακατάσχετη φλυαρία την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

.Καβγάς Τατσόπουλου-Μακρή μέσω Facebook... Βαριές κουβέντες

Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και της Ραχήλ Μακρή στο Facebook, με τους δύο βουλευτές να έχουν έναν έντονο διάλογο μέσω σχολίων στο Facebook και να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον. Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση του ανεξάρτητου βουλευτή: «Εντός του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης θα έρθει εις γάμου κοινωνία με την Ραχήλ Μακρή. 

Ο γαμπρός θα πάρει προίκα 20 στρέμματα με ψηφοφόρους και δύο ψεκαστικά αεριωθούμενα». Η απάντηση της κ. Μακρή μέσα από τη δική της σελίδα δεν άργησε: «Ο Τατσόπουλος βλέπει παντού γάμους και χαρές, προσδοκώντας την δικ... περισσότερα »

.Παραμένουν οι διαφορές με τρόικα

«Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε» σχολίασε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη υπουργική συνάντηση με την τρόικα σήμερα το απόγευμα. 

Όπως δήλωσε το στέλεχος του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης σύσκεψης, δεν θα κλείσει η συμφωνία μέχρι αύριο που φεύγει η τρόικα ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και αύριο συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων. 

Στη συνάντηση με την τρόικα που μετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γκ. Χαρδούβελης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, οι εκπρόσωποι των δανειστών ...περισσότερα »

.Ιστορικό ρεκόρ για τη μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφεται στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ η κατάσταση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αφενός η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλά ιστορικά επίπεδα, αφετέρου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ έφτασε στα επίπεδα του 2000. 

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς υψηλότερους σε σχέση με τα περισσότερα κράτη- μέλη μέχρι το 2007, αλλά από τότε εισήλθε σε βαθειά ύφεση. Παράλληλα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε, παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή και έχει φτάσει στα επί... περισσότερα »

.Αυξημένα έσοδα και φοροελαφρύνσεις υπόσχεται ο προϋπολογισμός

Στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης 5,4 δισ. ευρώ ή 2,9% του ΑΕΠ θέτει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2015. Παρουσιάζοντας πριν λίγο τις βασικές προβλέψεις του προσχεδίου Προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως σε αυτό ενσωματώνεται η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η βελτίωση του πλαισίου ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φο... περισσότερα »

.Απουσία Σαμαρά η κυβέρνηση αναζητά «εμπιστοσύνη»

Φυγή προς τα εμπρός με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εν μέσω σημαντικών δυσχερειών επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου αυτή την εβδομάδα που θεωρείται η πιο κρίσιμη στη διετία που βρίσκεται στην εξουσία. 

Το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη και να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής, γεγονός που δεν έχει περάσει ασχολίαστο από τους κυβερνητικούς βουλευτές. ...περισσότερα »

.Τι ισχύει για κινητά, εταιρικά οχήματα και stock options

Αναλυτικές οδηγίες για τη φορολόγηση των παροχών σε είδος που σχετίζονται με λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, την παραχώρηση εταιρικών οχημάτων, τη χορήγηση δανείων από εργοδότες, stock options, αλλά και την παραχώρηση κατοικίας, έδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου θέλοντας να φωτίσει ζητήματα που έχουν ανακύψει με την ερμηνεία του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. 

Η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου αποσαφηνίζει πως βασική προϋπόθεση για να χαρακτηρισθεί μια παροχή ως παροχή σε είδος είναι να υφίσταται εργασιακή σχέση μεταξύ του ωφελούμενου και της επιχείρησης και η... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.