.Από την Εκδήλωση Συγκέντρωσης Φαρμάκων (φωτογραφίες)

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και με την υποστήριξη του ραδιοτηλεπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οργάνωσε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 9:00- 12 το πρωί στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) εκδήλωση συγκέντρωσης φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.


.Κόβονται από φέτος οι φοροαπαλλαγές


Με αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να υποστούν νέες εισοδηματικές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, προβλέπει:

- Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου 10% δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαίτερα μαθήματα, ιατρικές εξετάσεις, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

- Φορολόγηση επιδομάτων και συντάξεων που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν.

- Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

- Κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζομένους σε παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σε περίπτωση που καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ εντός του 2013.

.Ζητούν μεγαλύτερες περικοπές στα εργασιακά


Ως προαπαιτούμενες για την ύπαρξη συνολικής συμφωνίας εμφανίζεται να θέτει η τρόικα τις περαιτέρω δραστικές αλλαγές στους μισθούς και τα εργασιακά, όπως προκύπτει από την πεντάωρη συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρουτση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες για τον κατώτατο μισθό ζητάει την αντικατάσταση των τριετιών και των οικογενειακών επιδομάτων από μηχανισμό κατωτάτου μισθού ο οποίος θα αποφασίζεται από την κυβέρνηση και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2013. 

Δεδομένη θεωρούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας τη μείωση των αποζημιώσεων μέσω του μη συνυπολογισμού των δώρων πασχα και χριστουγεννων σε αυτήν και του δραστικού περιορισμού του χρόνου προειδοποίησης από έναν έως τους τρεις μήνες, 
από εξι που ισχύει σήμερα. Παράλληλα διατηρούν σταθερά στο τραπέζι την ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια εργασίας ακόμη και την εργασιακή εβδομάδα των έξι ημερών.
Αύριο στις δυο μετά το μεσημέρι ο Γιαννης Στουρναρας θα συναντηθεί εκ νέου με τα στελέχη της τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών.
Με συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει συμφωνία με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής για όλες τις πτυχές των μέτρων και ακολούθως, λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιμήκυνση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση μετά τα τέλη Οκτωβρίου. 
«Είμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος βεβαίως παραμένει ακόμα μακρύς. Πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

.Ύποπτοι οι Διώτης - Καπελέρης


Μετά από έρευνα-εξπρές το «μάρμαρο» μάλλον θα πληρώσουν οι Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, οι οποίοι καλούνται ως ύποπτοι για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Τα δύο πρώην επιτελικά στελέχη του ΣΔΟΕ καλούνται την επόμενη βδομάδα να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου 
για τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων που συνδέονται με τη διαδρομή της επίμαχης λίστας η οποία παρότι έφτασε στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το 2010, ουδέποτε ελέγχθηκε ή αξιοποιήθηκε επί σχεδόν 20 μήνες.
Στο πλαίσιο πάντως της έρευνας, οι κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν ως μάρτυρες στους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι με έγγραφό τους προς το υπουργείο Οικονομικών, 
ζητούν να απευθυνθεί και πάλι στη Γαλλία για να αποσταλεί εκ νέου η λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να εξακριβωθεί εάν το ψηφιοποιημένο υλικό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αρχών, κατά τη διαδρομή του τα δύο τελευταία χρόνια, έχει δεχθεί αλλοιώσεις. 
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζουν, θα κινήσουνδιαδικασία δικαστικής συνδρομής προκειμένου να λάβουν το επίμαχο υλικό κατευθείαν από τις γαλλικές αρχές. Στόχος των δυο εισαγγελέων είναι να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του CD αλλοιώθηκε όλα αυτά τα χρόνια και έφτασε παραποιημένο στα χέρια τους. 

Με γραπτό αίτημα οι δυο εισαγγελείς, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούν, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους αποσταλούν το αρχικό CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τ
ο έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών το οποίο συνόδευε το επίμαχο υλικό κατά την παράδοσή του και ο αριθμός πρωτοκόλλου του υπουργείου οικονομικών που έλαβε το συγκεκριμένο υλικό ως εισερχόμενο έγγραφο.

.Ο Βενιζέλος στο Παρίσι


Το νέο γενικό γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ (Harlem Desir), του οποίου η εκλογή επισημοποιήθηκε σήμερα το πρωί, θα έχει την ευκαιρία να συγχαρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έφθασε στο Παρίσι. 
Η συνάντηση των δύο πολιτικών προβλέπεται για τις 16:30 ( ώρα Ελλάδας), στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Με ποσοστό 68,2%, ο Αρλέμ Ντεζίρ κέρδισε την προτίμηση των οπαδών του κόμματος που κλήθηκαν χθες το βράδυ να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους. Ο κ. Ντεζίρ ο οποίος είχε την υποστήριξη τόσο της πρώην γγ Μαρτίν Ομπρί, όσο και του πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό, τελούσε ήδη χρέη προσωρινού γγ μετά την αποχώρηση της κ. Ομπρί.
Μετά τη συνάντηση με τον Αρλέμ Ντεζίρ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στο θέατρο Σατελέ, όπου το περιοδικό «Nouvel Observateur» οργανώνει διήμερο «ανοιχτής συζήτησης» με το ερώτημα «Παγκοσμιοποίηση: μπορούν ακόμη τα κράτη να δράσουν;»
Ο κ. Βενιζέλος έχει προσκληθεί να συμμετέχει στο δίωρο της συζήτησης που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας.
Στο πάνελ των προσκεκλημένων θα συμμετέχουν, επίσης, ο πρώην Βέλγος πρωθυπουργός Γκι Βερχοφστάντ, ο πρώην Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν και ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπρούνο Λεμέρ.
Σημειώνεται ότι κατά την αυριανή μέρα και για το θέμα «εξουσία και χρήμα » είναι προσκεκλημένος και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

. Νίκη για τον Ηλυσιακό στην πρεμιέρα


Με νίκη άρχισε ο Ηλυσιακός τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών, καθώς κατέβαλε την αντίσταση της Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας με 68-66, σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική.
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 28-41, 48-51, 66-68.

.Στη Βουλή ΕΟΠΥΥ και φάρμακα


Τη βεβαιότητα ότι το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που εκδίδεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση άνω των 300 εκατ. ευρώ και σε φθηνότερο φάρμακο κατά 12%, εξέφρασε, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Κληθείς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Λεωνίδα Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ) και Κωνσταντίνου Δερμιτζάκη (ΣΥΡΙΖΑ), ανακοίνωσε επίσης ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο πληρωμής των εφημεριών στους γιατρούς, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή εφημεριών για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε επίσης ότι, εντός της ημέρας, υπογράφεται η υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης, εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, για τις τιμές των φαρμάκων και με τους παρόχους υγείας. «Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε, ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του. 
Θα τον κρατήσουμε ζωντανό και, σε ένα χρόνο από τώρα, θα είναι μια ανάμνηση όσα έχουν γίνει αυτό το εξάμηνο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι με τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα υπάρξει εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, χωρίς να θίγεται ο πυρήνας των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαλμάς δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό να συζητήσει και να αντιμετωπίσει ξεχωριστά κάποιες ειδικές περιπτώσεις για το θέμα της αποζημίωσης με βάση τη δραστική ουσία, επικαλούμενος περιπτώσεις μεταμοσχευθέντων που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη θεραπεία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο για τις καθυστερήσεις της αποπληρωμής των εφημεριών, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα με τροπολογία, διότι και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν και οι πολίτες ταλαιπωρούνται.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο για την αναγραφή της δραστικής ουσίας στις συνταγές, επισημαίνοντας ότι το μέτρο δεν έχει αντιμετωπίσει την υπερσυνταγογράφηση. 
Ο βουλευτής κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να στείλει στον εισαγγελέα όλους εκείνους που ευθύνονται, μετέχοντας τα προηγούμενα χρόνια σε επιτροπές, για την υπέρμετρη άνοδο των τιμών των φαρμάκων και των νοσοκομειακών δαπανών ώστε «να φανεί σε ποιων τις τσέπες πήγαν τα χρήματα από το πάρτι στο χώρο της υγείας».

.Οικονομική και όχι business για τους βουλευτές


Στην οικονομική θέση των αεροσκαφών και όχι στη Business θα ταξιδεύουν οι βουλευτές. Μετά από επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνας Μάρκου, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε απόφαση να ταξιδεύουν οι βουλευτές μόνο στην οικονομική θέση. 

Όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η βουλευτής: «οι βουλευτικές ατέλειες προβλέπονται από το Σύνταγμα με σκοπό τη διευκόλυνση του έργου και της αποστολής του βουλευτή, ως εντολοδόχου της λαϊκής βούλησης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε το κύρος και την ακεραιότητα του θεσμού». 

.Σόιμπλε: Ενδέχεται και 2ο «κούρεμα»


Παραδέχθηκε- για πρώτη φορά δημοσίως- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πως το θέμα ενός «κουρέματος» χρεών είναι υπαρκτό αν όχι αναπόφευκτο! Μιλώντας στο Τόκιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ, τόνισε «συμφωνούμε απολύτως με το ΔΝΤ και κυρίως με την κυρία Λαγκάρντ ότι είναι αναπόφευκτη η μεσοπρόθεσμη μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ως προς αυτό». 
Ωστόσο ο Βολφανγκ Σοιμπλε έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη χωρα μας: «'Η Ελλάδα -ειπε- είναι ένα διαφορετικό θέμα. Δεν έχω μιλήσει για το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας». Πλην όμως το θέμα ενός «κουρέματος» τέθηκε πια ανοικτά και από το Βερολίνο και οι όποιες ... εξαιρέσεις είναι θέμα δεύτερης ανάγνωσης.
Την ιδια ωρα πάγο στα σχέδια για περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και κυρίως στην υποψηφιότητα της Κροατίας- έβαλε ο πρόεδρος της Bundestag Νόρμπερτ Λάμερτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Die Welt".
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα από το Τόκιο, όπου βρίσκεται για την ετήσια γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, ότι ελπίζει πως τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα λυθούν "μέσα στις επόμενες εβδομάδες".
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου τόνισε στην ελληνική πολιτική ηγεσία πως ελπίζει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη δεδομένων των επιπτώσεων μιας πιθανής εξόδου της από αυτήν.
Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην περίπτωση της Ισπανίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα, η οποία επίσης αντιμετωπίζει κρίση χρέους, θα πρέπει να καταστήσει σαφές πότε και με ποιόν τρόπο επιθυμεί να της δοθεί βοήθεια από την ευρωζώνη.
Ο κ. Λάμερτ δήλωσε πως η ένταξη της Κροατίας πρέπει να αναθεωρηθεί καθώς δεν γίνεται να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και η Γερμανία πρέπει να αποφασίζει με σύνεση τονίζει η Αγκελα Μερκελ λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης. Η Γερμανίδα καγκελαριος τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά να μην καταστραφεί η ανάπτυξη. Όπως είπε "Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μείγμα υπομονής, "το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν που απηύθυνε σύσταση για πιθανό περιορισμό της λιτότητας στην ευρωζώνη, εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η ύφεση.
Στο μεταξύ μια νέα πρόταση κατέθεσε, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν, για το χρέος της Ελλάδας. Πρότεινε να χρηματοδοτηθεί η χώρα μας, ώστε να μπορεί να προβεί σε επαναγορά των δικών της ομολόγων, από τις αγορές.
«Σήμα κινδύνου» για τις επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων στην οικονομία και την κοινωνία εκπέμπει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Λάθος συνταγή" χαρακτήρισε τόσο το μνημόνιο όσο και το νέο πακέτο μέτρων ο νομπελίστας Οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Φοίβο Καρζή. Όπως τόνισε εκείνο που προέχει είναι τα αναπτυξιακά μέτρα που θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την ύφεση.

.Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας


Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετάτη μαραθώνια σύσκεψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών.. Οι επαφές θα συνεχιστούν την Κυριακή.

   «Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με την τρόικα.

    Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. 

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, κ.ά. 

.Ψαριανός: Ελπίζω σε έναν σοβαρό ανασχηματισμό


Πιο ισορροπημένη κατανομή ως προς τα πρόσωπα, την ευθύνη και τις αποφασιστικές επιλογές της κυβέρνησης, ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealΝews» αναφέρει: «Ελπίζω σε έναν σοβαρό ανασχηματισμό».

Ο ίδιος επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ πως «επιδιώκει την ιδεολογική κυριαρχία με "γκεμπελοσουσλοφικές" μεθόδους ενός αναχρονιστικού νεοσταλινικού λόγου» και αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν απαντούν το κόμμα και ο κ. Τσίπρας στις επιθέσεις, που δέχονται από την «Αυγή».

.Μεϊμαράκης: Δεν θα είμαι πρόεδρος "μαριονέτα"


Απόπειρες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης, «βλέπει» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πίσω από τις επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να είναι ένας πρόεδρος «μαριονέτα». 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αν για οποιονδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε, ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες. 

Ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Χατζηνικολάου, γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία, από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε.

Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια. Εγώ, αυτό που γνωρίζω, είναι ότι αν δεν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Άρα στοχοποιείται ο θεσμός». 

."Λύση - πακέτο για Ελλάδα-Ισπανία-Κύπρο μέσα στον Νοέμβριο"


Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και σε μια τέτοια περίπτωση, το αίτημά της ενδεχομένως να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός "ευρύτερου πακέτου", μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει τους όρους ενός τέτοιου πακέτου διάσωσης και έχει δηλώσει ότι θα λάβειαπόφαση μόνο όταν θα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και ο στόχος αυτής της βοήθειας.

"Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλλάξουν τον Νοέμβριο", δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την Ισπανία.

 Κληθείς να αποσαφηνίσει αν αναμένεται ισπανικό αίτημα για βοήθεια τον Νοέμβριο, ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του λόγω της φύσης των συνομιλιών, απάντησε: "Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει τότε, τον Νοέμβριο".

 Και δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος υπαινίχθηκε το ίδιο: "Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο -θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία", δήλωσε.

.Είναι ώρα να αντιμετωπιστεί νομικά η Χρυσή Αυγή, τονίζει η ΔΗΜΑΡ


«Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας» σημειώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρει το κόμμα, «τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα».

."Πρέπει να προσέξουμε να μην καταστραφεί η ανάπτυξηστην Ελλάδα"


"Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη διεθνή βοήθεια, ταυτόχρονα όμως πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ενδεχομένως κάτι, οι συνέπειες του οποίου δεν θα μπορούν να ελεγχθούν" 

δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκπροσώπους του συλλόγου των Χριστιανοδημοκρατών φοιτητών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μίγμα υπομονής, "το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά", συνέχισε η κ. Μέρκελ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά. Διευκρίνισε δε ότι, λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης, πρέπει και η Γερμανία να αποφασίζει με σύνεση.

.Εντατικές συνομιλίες ενόψει Συνόδου Κορυφής


Σε "αγωνιστικούς ρυθμούς" η κυβέρνηση η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο εντείνει τις συνομιλίες με την τρόικα ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας έχει σήμερα και πιθανόν και αύριο, συνομιλίες με την τρόικα ενώ και ο πρωθυπουργός θα έχει συνεχείς συσκέψεις και επαφές για να ολοκληρώσει το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το οποίο επιθυμεί να είναι έτοιμο και να περάσει από τη Βουλή, παράλληλα με τα μέτρα.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, έτσι ώστε να σταλεί ένα σαφέστατο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

.Μουντιάλ 2014: Δηλώσεις Σάντος για το παιχνίδι Ελλάδα-Βοσνία


Δεν ήταν ικανοποιημένος από την απώλεια των δύο βαθμών ο Φερνάντο Σάντος και δεν έκανε προσπάθεια να το κρύψει άλλωστε. Ο Πορτογάλος τεχνικός της εθνικής Ελλάδας απέδωσε το χαμένο πρώτο ημίχρονο στις λάθος τοποθετήσεις των διεθνών στο χώρο, που επέτρεψαν στη Βοσνία να κρατάει την μπάλα και να μη δέχεται πίεση.

"Εμείς αρχίσαμε καλύτερα, αλλά σταδιακά η Βοσνία ισορρόπησε τον αγώνα κυρίως λόγω δικών μας λαθών στις τοποθετήσεις. Στο ημίχρονο είπαμε στους παίκτες τι να διορθώσουν. Ανταποκρίθηκαν πολύ καλά κι έτσι στην επανάληψη είχαμε ξεκάθαρα την πρωτοβουλία και τον έλεγχο. Η Βοσνία δεν έφτασε στην εστία μας και αν το έκανε, δεν το έκανε με αξιώσεις" ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Σάντος, ο οποίος συνέχισε:

 "Αντίθετα, εμείς είχαμε δύο ευκαιρίες που ήταν κάτι παραπάνω από κλασικές. Είχαμε και άλλες ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε το γκολ. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μέχρι και με 3 επιθετικούς στο τέλος για να πάρουμε τη νίκη. Αν έπρεπε να υπάρχει νικητής, έπρεπε να είμαστε εμείς. Όμως τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι".

Ερωτηθείς για το τι μπορούμε να περιμένουμε εναντίον της Σλοβακίας, την ερχόμενη Τρίτη, απάντησε: "Σήμερα περιμέναμε να νικήσουμε, να πάρουμε τους τρεις πόντους. Δεν το καταφέραμε και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε πάρα πολύ λυπημένοι, πάρα πολύ? τσαντισμένοι, γιατί το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. 

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς στη Σλοβακία αλλά θα πάμε για τη νίκη γιατί πάντα θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Η ισοπαλία απόψε δεν κάνει επιτακτική την ανάγκη για νίκη. Έτσι και αλλιώς θα παίζαμε για τη νίκη. Σε κάθε ματς που παίζουμε θέλουμε τη νίκη".

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός εκλέκτορας ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το ρεκόρ του Καραγκούνη. "Είναι ένα ιστορικό ρεκόρ, το άξιζε με βάση το πάθος του, την αγάπη και τη διάθεση που έχει δείξει για την εθνική" απάντησε, ενώ για την τριπλή ισοβαθμία που δημιουργήθηκε μετά την ισοπαλία της Ελλάδας με τη Βοσνία εκτιμά ότι "όμιλος είναι ακόμα σε πρώιμη φάση για να πούμε κάτι. 

Όμως, έχω την αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση". Για τον τραυματισμό του Μαλεζά, τέλος, υπογράμμισε πως «ήταν μεγάλη ατυχία. Στο σημείο που έγινε ήθελα να φρεσκάρω την ομάδα στη μεσαία γραμμή. Υπάρχει κόπωση σε ορισμένους παίκτες και μας έλειψε μια αλλαγή, γιατί τη χάσαμε με τον Μαλεζά. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην 11άδα εν όψει Σλοβακίας".

Αντίθετα, ο ομόλογός του στην εθνική Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. "Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, όπως και η Ελλάδα και δεν περίμενα να λήξει 0-0 το παιχνίδι. Παίξαμε αρκετά επιθετικά, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. 

Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου" δήλωσε και πρόσθεσε: "Αρκετές φορές ήμασταν φοβισμένοι, αφού τις ευκαιρίες της Ελλάδας εμείς τις δημιουργήσαμε. Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα και ο Σαμαράς μάς δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Ήρθαμε να μην χάσουμε και δεν χάσαμε. Το μόνο καλό είναι πως ο επαναληπτικός με την Ελλάδα είναι στην έδρα μας. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος για να δούμε ποιος θα προκριθεί".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.