.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σας ενημερώνουμε,  ότι το κολυμβητήριο
θα παραμείνει ανοικτό με ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ
για τους Κατοίκους – Δημότες  Ζωγράφου
από 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 έως και 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
αφού φυσικά προσκομίσουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις.

Το υπόλοιπο διάστημα έως 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για λόγους συντήρησης.  
το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού

.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...Δήμου Ζωγράφου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σήμερα 25 Ιουλίου εγκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ένταξη των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου, στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Με βάση τον πίνακα επιλέξιμων δομών, μπορούν να επιχορηγηθούν 410 θέσεις παιδιών, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 1.029.000 ευρώ. Ακόμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσουν 4...περισσότερα »

.Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των Ευρωπαίων

Τα σαφή μηνύματα που εκπέμπουν Βερολίνο και Ευρωζώνη ότι, δηλαδή, δεν θα «χαριστούν» στην Αθήνα, αξιολογεί το Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι οι πιστωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν στην ελάχιστη παραχώρηση. 

Η χθεσινή απόφαση του Euroworking Group να αναβάλει, για δύο 24ωρα έστω, τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης για 80 υπαλλήλους, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και στους σχεδιασμούς του κ. Αντώνη Σαμαρά πως η Ελλάδα θα πρέπει πάση θυσία να εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτουμένων έως την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, αν επιθυμεί να διεκδικήσει ό,τι μπορεί ως προς τη βελτίωση των όρων του προγράμματος.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» η, μικρής διάρκειας, εμπλοκή με τη δόση επιβεβαιώνει, παράλληλα, τις λεπτές ισορροπίες στις οποίες κινείται το κυβερνητικό σχήμα, καθώς αφενός θα πρέπει να ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αφετέρου να εξισορροπήσει την πίεση των βουλευτών. 

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αποδείχθηκε, οι παραχωρήσεις προς τους βουλευτές σε ό,τι αφορά τις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα (σ.σ. κάτοχοι διδακτορικών ή μεταπτυχιακών τίτλων) προκειμένου να υπερψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή, περιόρισαν σημαντικά τη δεξαμενή των διαθεσίμων, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο προαπαιτούμενος στόχος των 4.200 υπαλλήλων. 

Προκειμένου να άρει το αδιέξοδο, η κυβέρνηση καταθέτει εσπευσμένα τροπολογία σήμερα στη Βουλή, με την οποία θα αίρεται η εξαίρεση από την κινητικότητα για τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, όσον αφορά τους υπαγόμενους στο υπουργείο Παιδείας υπαλλήλους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

 Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί νέα τροπολογία, με την οποία θα αίρεται η εν λόγω εξαίρεση γενικώς. Η ανατροπή μιας διάταξης που υπερψηφίστηκε προ ημερών προκαλεί αντιδράσεις και, ήδη, στελέχη του Μαξίμου έχουν κινητοποιηθεί προς κατευνασμό των βουλευτών. 

Η νέα τροπολογία έρχεται να προστεθεί σε αυτήν για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, η οποία –παρά τη νέα μορφή της– εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.

.«Καψώνι» με τη δόση

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει ξανά το Euroworking Group για να δώσει την οριστική έγκριση στην εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς στη συνεδρίασή του την Τετάρτη διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια εκκρεμότητα στα 22 «προπαιτούμενα».

Συγκεκριμένα, από τους 4.200 υπάλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80.

Έτσι, η ελληνική πλευρά ζήτησε μια μικρή ακόμη αναβολή, ως την Παρασκευή, προκειμένου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος να καταθέσει τροπολογία που να ρυθμίζει το θέμα, καταργώντας κάποιες από τις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν. 

Η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί σήμερα για να ληφθεί απόφαση την Παρασκευή.

.Υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές διαδικασίες

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με διαδικασίες κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις φορολογικές διαδικασίες. 

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη, κυρίως για τις διαδικασίες επεξεργασίας του, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν. 

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, έξι άρθρα του νομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.

Τα άρθρα 5 και 40 υπερψηφίστηκαν μόνον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ψήφοι 52 έναντι 41) ενώ τα υπόλοιπα υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ (ψήφοι 57 έναντι 36).

Σημειώνεται πως κατά την τακτική υπερψήφιση των υπολοίπων άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου, οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Ν. Κακλαμάνης, δήλωσαν «παρών» στην τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο - τροπολογία που εισήγαγε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, όπως είπε ο ίδιος.

.Μόνον το 31% των Ευρωπαίων δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ

Ένα σοβαρό πολιτικό χάσμα ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων από τη μια και τους πολίτες από την άλλη, κατέγραψε το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο -που υλοποιήθηκε στο διάστημα 10-26 Μαΐου σε δείγμα 32.694 πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέκα μήνες περίπου πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα της «εμπιστοσύνης», η τάση που καταγράφεται δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δηλώνουν πως την προσφέρουν κατά 31% στην ΕΕ, κατά 26% στα εθνικά κοινοβούλια και κατά 25% στις εθνικές κυβερνήσεις.

Αναλυτικότερα στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της ΕΕ», οι Έλληνες πρωτοστατούν στην άρνηση.

Εξάλλου, «η φωνή μου ακούγεται στην ΕΕ» είναι μια φράση που αντικρούεται μαζικά στην Κύπρο και την Ελλάδα (89%), την Τσεχία και την Πορτογαλία (81%), την Ιταλία (78%) και την Ισπανία (77%). Αντίθετα την ασπάζονται οι πολίτες της Δανίας (56%), του Βελγίου (48%), του Λουξεμβούργου (46%), της Μάλτας (45%) και της Σουηδίας (41%

.Π. Καψής: Το ότι η ΕΡΤ είχε φτάσει τους 4.500 εργαζόμενους ήταν πρωτοφανές

«Θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα λεφτά των φορολογουμένων» τονίζει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψής, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το «ποια θα είναι η επόμενη μέρα», ο κ. Καψής αναφέρει: «Έχουμε ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο και επειδή θα υπάρχει αυτονομία, ουσιαστικά ο νέος φορέας θα πρέπει να προσδιορίσει ο ίδιος με ποιον τρόπο θα υπηρετήσει αυτό που προσδοκούμε. Προφανώς από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Έχουμε το περίφημο σχέδιο Μόσιαλου. 

Προκαθορισμένες αποφάσεις, αλλά το σχέδιο προέβλεπε δύο κανάλια, διατήρηση της υψηλής ευκρίνειας (HD), δορυφορικό κανάλι, τρία ραδιόφωνα και εννιά περιφερειακά. Αυτό μπορεί να είναι ένας μπούσουλας, αλλά όχι δεσμευτικός. Θέλουμε ισχυρή και ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα λεφτά των φορολογουμένων. 

Υπήρχε σπατάλη στην ΕΡΤ, κακή οργάνωση που προκαλούσε κακή αξιοποίηση των πόρων της κι ένας στενός συνδικαλιστικός κορσές που έπνιγε πρωτοβουλίες. Το ίδιο το κτίριο της ΕΡΤ είναι ξεπερασμένο. Σήμερα η μοντέρνα αντίληψη για τα ΜΜΕ είναι το ενιαίο newsroom. Στην ΕΡΤ είναι όλο κουτάκια - κουτάκια. Αυτό πρέπει να σπάσει, γιατί τα κουτάκια γίνονται φέουδα...».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καψής αναφέρει: «Την τελευταία τριετία έγινε προσπάθεια περιορισμού δαπανών με κόψιμο δαπανών. Τώρα μιλάμε για αναδιοργάνωση της ΕΡΤ». Σημειώνει, δε: «Οι αριθμοί των απασχολούμενων ήταν παραφουσκωμένοι συγκριτικά με αντίστοιχου μεγέθους οργανισμούς. 

Στην ιρλανδική και την πορτογαλική δημόσια τηλεόραση το προσωπικό είναι κάτω από 2.000 άτομα. Το ότι είχαμε φτάσει εμείς στους 4.500 ήταν πρωτοφανές. Και οι 2.900 είναι πάρα πολλοί».

.Σε διαθεσιμότητα και εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στις καταργούμενες ειδικότητες

Τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας, ή ανώτερης βαθμίδας.
 Με την προτεινόμενη τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Ωστόσο, μ
ε μοριοδότηση πρόκειται να αντισταθμίσει η κυβέρνηση, την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν αξίωσης της Τρόικας, πάντα σε σχέση με την καταβολή της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. 

.Στην κυκλοφορία αύριο τέσσερις νέοι σταθμοί του μετρό

Ογδόντα τρεις χιλιάδες επιβάτες προστίθενται από αύριο στο δίκτυο του μετρό, καθώς από τις 12.00 παραδίδεται στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς, στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη τον Άλιμο και το Ελληνικό.

Η διαδρομή Ελληνικό-Σύνταγμα θα διαρκεί 14 λεπτά, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος παρακολούθησε την τελεταία δοκιμή μαζί με τον υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

«Παραδίδουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα στα νότια προάστια. Ένα έργο που δημιουργεί ανάπτυξη στις γειτονιές της Αθήνας» τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

.Τουλάχιστον 69 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν κατά τον εκτροχιασμό του τρένου την Τετάρτη το βράδυ στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία της βόρειας Ισπανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Περιφερειακό Δικαστήριο της Γαλικίας.
Οι διασώστες έχουν ανασύρει 65 πτώματα από τα συντρίμμια των βαγονιών του τρένου, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ορισμένα τμήματα» του τρένου δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι που συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. 
Ο πρωθυπουργός αναμένεται στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου το πρωί της Πέμπτης. Η κυβέρνηση στην πρώτη υπόθεση εργασίας μετά το εκτροχιασμό του τρένου, θεωρεί ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα ανέφερε η εκπρόσωπός της. 

Για υπερβολική ταχύτητα σε μια πολύ επικίνδυνη στροφή πριν από το σταθμό γράφουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης που σημειώνουν ότι το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα ενώ το όριο ήταν μόλις στα 80 χιλιόμετρα .

Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι επιβάτες και προσωπικό του τρένου. 

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της Ισπανίας

Ο πάπας Φραγκίσκος που βρίσκεται στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας στη Βραζιλία και ενημερώθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη βόρεια Ισπανία, με τους τουλάχιστον 60 νεκρούς και περίπου 130 τραυματίες, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους.

.Σαβιόλα: «Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ»

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα βρέθηκε στα γραφεία του Ολυμπιακού στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου τον υποδέχθηκαν με συνθήματα περίπου 2500 οπαδοί, και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων» αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του φωτογραφήθηκε με την φάνελα με το νούμερο 9 και δήλωσε σχετικά με την νέα του ομάδα: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή και την αγάπη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα.

 Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω πολλή όρεξη να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να αρχίσω τις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε καλά πράγματα φέτος».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.