.Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ζωγράφου μετά τις εκλογές της Κυριακής | Αναλυτικά η σταυροδοσία ανά συνδυασμό

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου στο Ζωγράφου η κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο έχει ως εξής: *24 έδρες* το «*Μαζί για την πόλη μας*» της νέας δημάρχου *Τίνας Καφατσάκη* ως διοικούσα πλέον παράταξη, *4 έδρες* στο «*Ζωγράφου Μπροστά*» του *Παναγιώτη Αγγελόπουλου* ως αξιωματική αντιπολίτευση, *4 έδρες* οι «*Πολίτες σε δράση*» του απερχόμενου δημάρχου *Κώστα Καλλίρη*, *3 έδρες* στη «*ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ – Αγαπώ Ζωγράφου*» με επικεφαλής τον *Αντώνη Πέττα*, *2 έδρες* στην «*Λαϊκή Συσπείρωση*» με επικεφαλής τον *Ανδρέα Καραβίδα*, *2 έδρες...περισσότερα »

.«Συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για «γκάφες» στις οποίες «συνεχίζει να πέφτει» ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε. 

«Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά π... περισσότερα »

.Βαρύ το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση, ακόμη και δημόσια, για τις αιτίες της συντριπτικής ήττας του κόμματος στις Ευρωεκλογές, αλλά και για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει εφεξής, ενώ είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Παρασκευή. 

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με ηγετικά στελέχη και βουλευτές και ήδη έχει συναντηθεί με τους Σπύρο Λυκούδη, Γιάννη Πανούση, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σύμ...περισσότερα »

.Συζητήσεις για «Ελιά» στη Βουλή

Το θέμα της -εκ νέου- ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με ιδιαίτερη έμφαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλος και από τον Πρόεδρο του κόμματος Συμφωνία για μια Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδο. 

Δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές καταγράφονται διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά επισημαίνονται και τα κοινά σημεία. Το θέμα που τέθηκε είναι το ενδεχόμενο ένταξης του κ. Λοβέρδου, αλλά και του δεύτερου βουλευτή της Νέας Ελλάδας, Χρήστου Αηδόνη, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Σ... περισσότερα »

.«Ο στόχος είναι η ανάπτυξη»

«Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα, δημιουργία θέσεων απασχόλησης, που είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα και βεβαίως αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χωρών μελών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το ΕΛΚ που νίκησε τις εκλογές θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εργαστεί εποικοδομητικά για την επίτευξη αυτού του στόχου», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο στόχος με μια λέξη είναι Ανάπτυξη».

.Ποια ονόματα «παίζουν» να μπουν στην κυβέρνηση

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με 4 μονάδες διαφορά.

Στον επερχόμενο ανασχηματισμό, μετά το μήνυμα της κάλπης που έλαβε η κυβέρνηση, φαίνεται να μπαίνει στο υπουργείο οικονομικών ο Στ. Παπασταύρου, με δεδομένο ότι είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει αξιοποίηση στελεχών που έδωσαν τη μάχη για την τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Κουβέντες γίνονται για συμμετοχή του Άρη Σπηλιωτόπουλου, του Σταύρου Καλαφάτη αλλά και του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να εισέρχεται ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος θέλει ως υφυπουργό τον Χρ. Αηδόνη. Φαίνεται ότι θα του προτείνουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σημειώνεται ότι και ο Μάκης Βορίδης, είναι έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση, καθώς την τελευταία φορά είχε μείνει εκτός.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι εισέρχεται και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος.

.Πρόταση-σχέδιο για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Την τακτική των επόμενων ημερών σχεδιάζουν στην κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών που ανέδειξε νικητή το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4 μονάδων. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν την Πέμπτη και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αξιοποιεί το ποσοστό της «Ελιάς» ως μια προσωρινή «ανάσα» και στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ως «θετικό» το εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προωθεί ήδη την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ενδεχόμενο να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και στις εθνικές εκλογές. 

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, το πρώτο σε σταυρούς κόμμα λαμβάνει μπόνους 50 εδρών. Εδώ και χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε αλλαγή αυτού του νόμου με το επιχείρημα ότι αν καταργηθεί θα εκπροσωπούνται πιο αναλογικά τα κόμματα.

Χθες συνεδρίασαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και έκριναν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των μπόνους.

Τι σημαίνει αυτό… Αν καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές, το πιθανότερο είναι πως δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τουλάχιστον με τα ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές.

.Σε 48 δόσεις τα χρέη

Αύξηση των δόσεων των εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις 12 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 48 και αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των χρεών τους προς την εφορία.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία θα διευκόλυνε έναν μεγάλο αριθμό φορολογούμενων να υπαχθεί σε αυτήν για την τμηματική εξόφληση των υποχρεώσεων του.

Η σημερινή ρύθμιση των 12 δόσεων κρίνεται ότι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των οφειλετών που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ύψος των δόσεων που προκύπτουν απ' αυτήν.

Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον καθεστώς δεν έχει ανακόψει την διόγκωση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2014) οι οποίες στο τέλος Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που του υπουργείου Οικονομικών ξεπερνούσαν τα 4,3 δισ. ευρώ έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου ενώ η αύξηση τους συνεχίζεται και τον Μάιο

Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα συμβάλει και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων στο βαθμό που θα υπαχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι σε αυτήν.

.Αυξήθηκαν οι ευρωφοβικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο εκλογικός θρίαμβος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και των ευρωφοβικών του Ukip στη Βρετανία, προκάλεσε σοκ και πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη. Παρά την άνοδο της άκρας δεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, η συντηρητική δεξιά διατηρεί το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο νέο ευρωκοινοβούλιο των 28. 

Σύμφωνα με νέα πρόβλεψη αποτελέσματος που δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από το ευρωκοινοβούλιο, μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στις έδρες που εξασφαλίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το ΕΛΚ καταλαμβάνει 212 έδρες, 61 λιγότερες σε σχέ... περισσότερα »

.Ξεκινούν αύριο οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ την Πέμπτη 29 Μαΐου κάνουν πρεμιέρα οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8 το πρωί. Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. 
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι Απολυτήριες Εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) πρέπει να πάνε στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Από χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δημοσιοποιούνται τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α΄λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν τις ερωτήσεις.

Το newsbeast.gr σε συνεργασία με το «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.» θα σάς παρουσιάσει και φέτος τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τις λύσεις τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.