.«Η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη»

Συγκεντρώθηκαν στο Βέλγιο για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από τη γερμανική εισβολή στη χώρα κατά την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Οι μνήμες του… αποκρουστικές, με τους ηγέτες της «γηραιάς» ηπείρου να τονίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο, αλλά και στα εδάφη της. Η εισβολή στο Βέλγιο ώθησε τη Βρετανία να κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία. 

Η σύρραξη, στην οποία τελικά ενεπλάκησαν περίπου 40 χώρες, διήρκησε από το 1914 ως το 1918 και κόστισε τη ζωή σε περίπου 16 εκατομμύρια ανθρώπους. Ο γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ ήταν μετα... περισσότερα »

.Γιούνκερ: Έδωσα μάχη να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ

«Νιώθω αδερφό και φίλο τον Αντώνη Σαμαρά»


Αδερφό και φίλο αποκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις δηλώσεις του ως εκλεγμένος πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, «τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνάψω δεσμούς αδερφότητας με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον νιώθω φίλο και αδερφό μου». 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε επανειλημμένα ότι ήρθε στη χώρα μας ως ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κομισιόν και χωρίς να είναι (για την ώρα) ο πρόεδρός της αφού, όπως συμπλήρωσε, στις Βρυξέλλες τον αποκαλούν «εκλεγμένο». 

Ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τη στήριξη στο πρόσωπό του και πρόσθεσε ότι κατά την παραμονή του στη χώρα μας θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης. 

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στη μάχη που έδωσε η χώρα μας να βγει από την κρίση και τόνισε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να επιβάλλει τη βούλησή της να αναλάβει δράση». 

«Ήμουν πρόεδρος του Eurogroup στις χειρότερες στιγμές της. Κατάφερα να πείσω τους υπολοίπους ότι η Ελλάδα αξίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης μας. Έδωσα μάχη με εκείνους που ήθελαν να απομακρύνουν την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της χώρας μας από τη δικτατορία και μετά. 

Καταλήγοντας ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι: «Αγαπώ τους Έλληνες και ελπίζω να συνεχίσουν να με αγαπούν».

.Λογαριασμοί δύο ταχυτήτων στον ΕΝΦΙΑ

Σοκ προκαλούν σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι λογαριασμοί για τον ΕΝΦΙΑ που έχει στη διάθεσή του και το «Έθνος» δείχνουν φόρο δύο ταχυτήτων, με επιβαρύνσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 200% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς («χαράτσι» της ΔΕΗ και ΦΑΠ). Σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνουν ελαφρύνσεις που αγγίζουν το 40%.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως μικρής αντικειμενικής αξίας, αλλά και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με οικόπεδο 500 τετραγωνικά στο Χολαργό και διαμέρισμα παλαιότητας 40 ετών 96 τμ στην Κυψέλη που είναι κενό πληρώνει 1.332 ευρώ. Ο ίδιος το 2013 πλήρωνε 488 ευρώ, δηλαδή αύξηση 173%.

Για κενό διαμέρισμα 90 τμ στη Γλυφάδα παλαιότητας 20 ετών, ο ιδιοκτήτης πλήρωνε 429 ευρώ, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνει 1.228 ευρώ, δηλαδή προσαύξηση 195%.

Το υπουργείο οικονομικών εξετάζει διορθωτικές κινήσεις για να ελαφρύνει το φορτίο από τον ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο λόγω οικονομικής στενότητας. Στο υπυοργείο φοβούνται ότι θα μείνουν απλήρωτοι φόροι και θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

.Επιχειρείται διάσωση της Αργεντινής μέσω τραπεζών

Μέσω τραπεζών επιχειρείται η διάσωση της Αργεντινής και η έξοδος της από το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Πριν από τρεις ημέρες, η ισπανική εφημερίδα, El Pais, αποκάλυπτε ότι τέσσερις τραπεζικοί κολοσσοί, η Citigroup, η HSBC, η Deutsche Bank και η JP Morgan, έχουν αναλάβει να έρθουν σε επαφή με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια για να βγει η Αργεντινή από το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Η κυβέρνηση ούτως η άλλως αρνείται ότι υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία και, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, δεν απορρίπτει την πρωτοβουλία των τραπεζών.

Πριν από δύο ημέρες που ο υπουργός Οικονομικών διαπραγματευόταν με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια είχε γίνει γνωστό ότι οι τράπεζες της Αργεντινής προτίθενται να αναλάβουν δράση.

Τώρα, το αμερικανικό δίκτυο, Associated Press, μεταδίδει ότι πολλές μεγάλες τράπεζες, ανάμεσά τους η J.P. Morgan, η Citibank και η HSBC εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Πάντως, κανένας από τους εκπροσώπους των τραπεζών δε δέχτηκε να απαντήσει, ενώ εκπρόσωπος της Deutschebank αρνήθηκε να σχολιάσει

.«Βόμβα» για κυβέρνηση και ξενοδόχους η πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου

«Βόμβα» μεγατόνων για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, που αποκαλείται και «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint, το οποίο αποτελεί τον πρώτο «τροφοδότη» Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα και τον πέμπτο μεγαλύτερο ρωσικό tour operator.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το συγκεκριμένο πρακτορείο διαθέτει 25.000 πελάτες, οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, εκτός Ρωσίας. 

Αν υπολογίσει κανείς ότι το 70% των πελατών του έρχεται στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι στη χώρα μας βρίσκονται περίπου 15.000 Ρώσοι, οι οποίοι θα πρέπει να επαναπροωθηθούν πίσω στη Ρωσία μετά τις διακοπές τους. 

Εκτιμήσεις παραγόντων της ελληνικής τουριστικής αγοράς, αναφέρουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθούν 150.000 Ρώσοι τουρίστες που επρόκειτο να επισκεφθούν τη χώρα μας έως το τέλος Οκτωβρίου…

Η συνολική έκθεση του πρακτορείου στις αγορές υπολογίζεται σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, με τη Ρόδο και την Κω να μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες, που προσεγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. 

.Απέραντο νεκροταφείο η Κίνα μετά το σεισμό

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα μετά το φονικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ,που χτύπησε τη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, με επίκεντρο την ορεινή επαρχία Λουντιάν.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα ανέρχονται σε 400. Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε την περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, κι έκανε έκκληση για τη γρήγορη διάσωση των αγνοούμενων και των παγιδευμένων στα συντρίμμια.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στην πληγείσα περιοχή χιλιάδες ένοπλους αστυνομικούς, στρατιώτες και πυροσβέστες, που ψάχνουν κάτω από τα χιλιάδες κτήρια που κατέρρευσαν, ανάμεσά τους και σχολεία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.