.Tζούλια Αλεξανδράτου κατά Δημήτρη Παπαδημούλη- Ε...ποτέ!!!!- To συζητάνε αύριο στη Βουλή


«Κραυγαλέα περίπτωση φοροδιαφυγής είναι το ροζ ντι βι ντι της εθνικής πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου» είχε πει από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και τα τηλέφωνα της Βουλής πήραν φωτιά.
Από τότε η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν αφήνει σε ησυχία τον βουλευτή. Αύριο η επιτροπή δεοντολογίας καλείται να αποφασίσει αν θα άρει ή όχι την ασυλία του Δημήτρη Παπαδημούλη μετά τη μήνυση που του έκανε η ξανθιά καλλονή για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Κύριε Παπαδημούλη είστε έτοιμος ακόμα και για τα χειρότερα;» ρώτησε χαριτολογώντας ο δημοσιογράφος της Ζougla.gr τον Ηπειρώτη βουλευτή που έδειχνε να μην έχει χάσει λεπτό τη σοβαρότητά του.

«Κοιτάξτε, πέρα από τα αστεία εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου. Δεν ζητάω να με προστατέψει κανείς γιατί εγώ από την Ολομέλεια αυτό που ήθελα να επισημάνω ήταν οι κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η Τζούλια Αλεξανδράτου, η εθνική πορνοστάρ που γυρνούσε στην επαρχία και έκανε αρπαχτές δηλώνοντας στην αστυνομία ότι το κάνει αφιλοκερδώς και γλίτωνε τη δαγκάνα της εφορίας», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου είχε έρθει με το μάνατζέρ στη Βουλή και κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής δεν κρατήθηκε τελικά στο χιούμορ  αν χρειάζεται καμιά μικρή βοήθεια.

«Έχω χίλιες προτάσεις, θέλετε να είστε ο χιλιοστός πρώτος για μεσολαβητής;» απάντησε χαμογελώντας, μια πρόταση που δεν μας ακούστηκε και άσχημα…

.Βενιζέλος: Απαραίτητη η επιμήκυνση για τη βιωσιμότητα της χώρας


Απαραίτητος όρος για τη βιωσιμότητα της χώρας είναι η επιμήκυνση,ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με την τρόικα και εκτίμησε ότι πολύ δύσκολα θα δεχτούν οι δανειστές να συμπεριλάβουν περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες.

Επιπλέον σημείωσε ότι η ρήτρα ισοδυνάμων που προτείνει η ΔΗΜΑΡ και η κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα.
Όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε στους βουλευτές πώς μπαίνουν οι τράπεζες κάτω από το στρατηγικό έλεγχο του κράτους

σημειώνοντας ότι «η στάση μας απέναντι στις τράπεζες πρέπει να είναι και ελεγκτική και αναπτυξιακή, να γίνουν δηλαδή μοχλός ανάπτυξης για να περάσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

.Κ. Παπούλιας: Δεχτήκαμε ένα ανελέητο μαστίγωμα από την Ευρώπη


«Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο,τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Νοέλ Κινσέλα.
Και έστειλε σαφές μηνυμα πρός τους Ευρωπαίους εταίρους: «Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα. 

Και όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία κι η Πορτογαλία κι η Ιταλία, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σ' αυτό το μεγάλο έργο της ιστορικής επιβίωσης και του ιστορικού ρόλου της Ευρώπης στα παγκόσμια πράγματα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι «αυτή η περίοδος είναι μια από τις δυσκολότερες της ελληνικής ιστορίας. Και το μεγάλο μας μέλημα κι η μεγάλη μας ανησυχία είναι η κοινωνική συνοχή και να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών».

Με ιδιαίτερη έμφαση, ο κ. Παπούλιας προσέθεσε: «Οι σκοτεινές δυνάμεις πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν μια δύναμη, που δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσουν όταν η Δημοκρατία περνά μια περίοδο ευημερίας και προόδου».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη για την υπέρβαση της κρίσης, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, ο ίδιος τόνισε : «Κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πρέπει να πω ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα. 

Και είναι ένα πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Η πολιτική συνοχή της Ευρώπης δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή, γιατί σχεδόν έχει μοιραστεί σε πολλά κέντρα. Και αυτό είναι το χειρότερο για τα παγκόσμια πράγματα: η πολιτική συνοχή της Ευρώπης. Είμαι βέβαιος και πιστεύω στις αστείρευτες δυνάμεις της Ευρώπης».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα ξεπεράσουμε» τα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι «τις τελευταίες μέρες έγιναν πράγματα που είναι θετικά: η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Ντράγκι,είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν αλλάξει στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι θέσεις τους για την Ελλάδα».

Τον Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά, συνόδευαν ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως στη Γερουσία του Καναδά James S.Cowan, ο ομογενής Γερουσιαστής Leo Housakos και ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Robert William Peck.

.Φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ


Την πρόθεση του υπουργείου να πωλούνται τα φάρμακα μέσω των σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο 11ο ετήσιο συνέδριο Health World 2012.
Όπως ανέφερε το υπουργείο προσανατολίζεται στο άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων σε αλυσίδες καταστημάτων.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας στο χώρο της Υγείας,
 σημειώνοντας ότι κάθε ευρώ που διατίθεται για φάρμακα, λείπει από τους μισθούς και τις συντάξεις.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του υπουργού γίνεται ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.

.Συνάντηση Βενιζέλου με ΟΤΟΕ και ΤΤ


Τη θέση ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι βιώσιμο και έχει προοπτική να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παίξει αυτόνομο ρόλο στο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, έθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η διοίκηση της ΟΤΟΕ και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ, σε συνάντηση που είχαν στην Ιπποκράτους, κατά την οποία τού εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί και τού εξέφρασαν τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον του Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, «ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών το 1995 μετέτρεψε το ΤΤ, από αποκεντρωμένη δημόσια υπηρεσία, σε πιστωτικό ίδρυμα και κατά τον τρόπο αυτό ετέθησαν οι βάσεις για την ανάπτυξή του, τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχαν γίνει με την τρόικα έως τις εκλογές και την προσπάθεια που είχε γίνει για να αντιμετωπιστεί το ΤΤ ισότιμα με τις άλλες τράπεζες».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη συζήτηση στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, να ενημερωθεί σχετικά από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος και να ξανασυζητηθεί το θέμα σε νέα συνάντηση με τους εργαζομένους.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος ανέφερε ότι παρέθεσαν στον κ. Βενιζέλο επιχειρήματα, ώστε να αναδείξουν και να αποδείξουν ότι το ΤΤ «κάθε άλλο παρά μη βιώσιμο είναι, όπως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας». 

Είπε ακόμη ότι απέδειξαν «περίτρανα», με στοιχεία, ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο και έχει προοπτική να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παίξει αυτόνομο ρόλο στο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούκο, ο κ. Βενιζέλος τους δήλωσε ότι προτεραιότητα και του ΠΑΣΟΚ είναι να παίξει τέτοιο ρόλο το ΤΤ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ Αντώνης Δεληχάτσιος έκανε λόγο για διεξοδική συζήτηση και ανέφερε ότι παρέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικές μελέτες που έχει αναθέσει το δημόσιο, στις οποίες «αναφέρεται ότι η φθηνότερη λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι η ανακεφαλαιοποίησή του ΤΤ και η αυτόνομη πορεία του».

«Αυτή τη θέση εκφράζουμε κι εμείς και σε αυτό ζητήσαμε τη στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», συνέχισε ο κ. Δεληχάτσιος. 
Επιπλέον, ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το πανελλαδικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και το πώς θα πορευτούν οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα.

.O Γ. Παπανδρέου Καθηγητής στο Χάρβαρντ


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά την Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στις ΗΠΑ, αφού το όνομά του έκανε την εμφάνισή του στο επίσημο site του ιδρύματος ως καθηγητής και μέλος του μόνιμου προσωπικού του ιδρύματος.
Μετά την πανηγυρική επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν, ο πρώην πρωθυπουργός προσελήφθηκε στοHarvard Kennedy School . Xθες μάλιστα, το όνομά του έκανε την εμφάνισή του στο επίσημο site του ιδρύματος ως καθηγητής και μέλος του μόνιμου προσωπικού του ιδρύματος.
Το όνομά του βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο των καθηγητών του φημισμένου πανεπιστημίου, στο οποίο λειτουργεί και το παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program.
Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.
Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει τη νέα του διεύθυνση, τα τηλέφωνα και e-mail στην Αμερική, ενώ φουντώνουν και οι φήμες που τον θέλουν να έχει ενταχθεί στο επιτελείο για την προώθηση της υποψηφιότητας Ομπάμα μετά τις επαφές που είχε στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα.

.Επιμένει η τρόικα στα σκληρά μέτρα


Μείωση των συντάξεων για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ, νέες παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, μείωση των αποζημιώσεων, κατάργηση του πενθήμερου και διεύρυνση του ωραρίου εργασίας με μονομερή εργοδοτική απόφαση ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση τους με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 
Μετά από συνάντηση δυόμιση ωρών ο υπουργός εργασίας δήλωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα μέτρα που αξιώνει η τρόικα. 
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, με αντικείμενο την πορεία των παρεμβάσεων για την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά, καθώς και την  προώθηση των αποκρατικoποιήσεων. 

Στο επίκεντρο θα τεθεί επίσης η πορεία του αναπτυξιακού πακέτου, καθώς το ΕΣΠΑ αλλά και οι παρεμβάσεις στις ΕΤΕπ έχουν σε μεγάλο βαθμό «εγκλωβιστεί» από την έλλειψη ρευστότητας και τη μεγάλη πλέον καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. 

Επίσης, θα καταγραφεί η κατάσταση στην υλοποίηση των 110 μεγάλων έργων υποδομής αλλά και η προσπάθεια απεμπλοκής των πέντε μεγάλων αυτοχρηματοδοτούμενων αξόνων.

.Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου


Την πρόοδο, η οποία έχει ήδη συντελεστεί από την πλευρά της Ελλάδας, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντηση που είχε στη Φρανκφούρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
   Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε και κατ? ιδίαν με τον ευρωπαίο τραπεζίτη, επανέλαβε στον συνομιλητή του την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων. 

«Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, 

αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για τις «μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να βγει από την κρίση».
   
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη την στήριξη της Αθήνας «στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει (ενν. ο κ. Ντράγκι) για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική Ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν, επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων». 
  
 «Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

.Νέα παράταση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων


Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως επίσης και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και σε μία προσπάθεια να ωθήσει περισσότερους πολίτες στη ρύθμιση και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών των ιδιοκτησιών τους. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 αντίστοιχα και η προθεσμία για τη δεύτερη φάση υπαγωγής στο νόμο 4014.

Ειδικότερα, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, διατηρείται η έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό του προστίμου για όσους πολίτες επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του, ενώ για όσους πολίτες επιλέξουν να καταβάλουν το 30% του συνολικού ποσού  προστίμου έως την 31η Ιανουαρίου 2013, σε παλιές και νέες δηλώσεις, παρέχεται έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό, 

ενώ παράλληλα αναστέλλεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου, καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να  είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου, αλλά μόνον ενός ποσοστού 30% αυτού μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.

Όσον αφορά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και αλλαγών χρήσης, δίνεται η δυνατότητα περαίωσης επίσης μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον ν.3843/10 ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

.Ο Σόιμπλε συνεχίζει τους "επαίνους" προς την Ελλάδα


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα, σε ομιλία που εκφώνησε στο γερμανικό κοινοβούλιο, πως η Ελλάδα πραγματοποίησε "σημαντικές" προσπάθειες για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.
"Η Ελλάδα ανέλαβε σημαντικές προσπάθειες για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της. 

Η επόμενη έκθεση της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) θα διευκρινίσει αν και σε ποιο μέτρο εφαρμόσθηκαν τα διαρθρωτικά μέτρα", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον των Γερμανών βουλευτών με την ευκαιρία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Για το Βερολίνο, η έκθεση αυτή, που αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, είναι η προϋπόθεση για την καταβολή ενός νέου τμήματος ύψους 31,5 δισ. ευρώ της βοήθειας προς την Αθήνα, σε αντάλλαγμα για μια μείωση των δαπανών της κατά 11,5 δισ. ευρώ.
"Είναι σαφές πως όλες οι υποχρεώσεις που συζητήθηκαν από την αρχή του χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματός της πρέπει να τηρηθούν", προσέθεσε ο Σόιμπλε υπογραμμίζοντας πως, αν αυτό δεν συμβεί, 

"η εμπιστοσύνη θα πληγεί για μια ακόμη φορά και αυτό θα επιφέρει έναν αυξανόμενο κίνδυνο διάχυσης στους κόλπους της ευρωζώνης. Γι' αυτό το λόγο είναι που δεν μπορεί να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα".

."Βυθίζεται" η οικοδομή


Πτώση 40% καταγράφηκε τον Ιούνιο εφέτος στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, ενώ οι εξελίξεις δεν προοιωνίζονται θετικές, από το γεγονός ότι και οι οικοδομικές άδεις που εκδόθηκαν μειώθηκαν κατά 41,7%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούνιο 2012 

το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.950 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 295,9 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.097,0 χιλιάδες m3 όγκου. 

Και παρουσίασε μείωση 41,7 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 42,4% στην επιφάνεια και 40% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση 17,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 15,5% στην επιφάνεια και 13,9% στον όγκο, σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2011.

.«Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Στις αντιφάσεις του κόσμου μας, στην αδικία και το διχασμό της κοινωνίας μας, στα προβλήματα με τους άστεγους, τους πεινασμένους, τους ανθρώπους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, σήμερα, ημέρα αγιασμού στα σχολεία, σε κάποια από τα οποία παρέστη και ο ίδιος.

«Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος από ένα βαθύ ρήγμα που διαπερνά τις κοινωνίες και τις χωρίζει σε ευημερούσες και μη. Τρομάζουν τα παιδιά μπροστά σε αυτόν τον ανήθικο διαχωρισμό. 

Φοβούνται αυτόν τον κόσμο στον οποίο συζεί η σιωπή με την οργή και οι ενήλικες αγνοούν τους ανήλικους», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος και τονίζει: «Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος. 

Να θυμηθούμε τον Κομένιο που έλεγε: να διαπαιδαγωγείς σημαίνει να βοηθάς τον κάθε άνθρωπο να σωθεί και να αγωνίζεσαι για την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο».
Απευθυνόμενος προς τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων τους προτρέπει: «Αντικρίστε το σχολείο σας με τα μάτια της δημιουργίας, αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική. 

Υπάρχει στα βιβλία σας καλά κρυμμένη, αλλά εύκολα μπορείτε να την ανακαλύψετε. Αρκεί να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας».

.«Φορολογική αμνηστία» μελετά το υπουργείο Οικονομικών


«Φορολογική αμνηστία», σε όσους φορολογούμενους απέκρυψαν εισοδήματα μεγάλου ύψους, σε όσους φυγάδευσαν στο εξωτερικό κεφάλαια τα οποία δεν δήλωσαν στην Εφορία, καθώς και σε όσους απέκτησαν με «μαύρο» χρήμα ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, χρυσό και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας, μελετά να παράσχει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, όσοι έχουν ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, χρυσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας, έργα τέχνης, 

κεφάλαια κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή κεφάλαια τοποθετημένα σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και άλλες κινητές αξίες, εφόσον τα περιουσιακά αυτά στοιχεία ή κεφάλαια προήλθαν από εισοδήματα ή έσοδα μη δηλωθέντα στις ελληνικές φορολογικές αρχές, 

κατά τα προηγούμενα έτη, θα μπορούν να τα δηλώσουν εκ των υστέρων, χωρίς να καταβάλουν πρόσθετους φόρους και πρόστιμα και με απαλλαγή από κάθε άλλη διοικητική ή ποινική κύρωση για φοροδιαφυγή.

Στην αξία των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων που θα δηλωθούν, θα επιβληθεί ένας αυτοτελής φόρος με συντελεστή πολύ χαμηλό (γύρω στο 5%). 

Αντίθετα, οι φορολογούμενοι που θα αρνηθούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, θα αντιμετωπίσουν τους νέου τύπου ελέγχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα φορολογηθούν με έως και 45% επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων ή των κεφαλαίων.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιδιώκει, υπό την αίρεση της σύμφωνης γνώμης της τρόικας, να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση άμεσα, και σε κάθε περίπτωση πριν από το 2013.

.Πρώτο κουδούνι με βιβλία αλλά χωρίς δασκάλους


Πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα για περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο μαθητές, που αρχίζουν τα μαθήματα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης. 

«Δίδουμε την μάχη του αυτονόητου» λέει συχνά αυτές τις μέρες, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και τονίζει ότι τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία, ενώ τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά θα καλυφθούν άμεσα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εκπαιδευτικοί κάνουν από τώρα λόγο, για χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά που υπολογίζουν ότι θα προκύψουν. Αιχμή του δόρατος είναι οι μειώσεις στις αποδοχές τους, καθώς και τα μειωμένα κονδύλια, που, όπως λένε, δίδονται για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Αύριο, ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών του δημοσίου, θα συμμετάσχουν και αυτοί στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

.Στη μέγγενη της τρόικας τα εργασιακά


Συνάντηση για τους κατώτατους μισθούς, τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης και την περαιτέρω ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, είχε το μεσημέρι με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες θα συνεχισθούν και αύριο.

Η τρόικα έχει ζητήσει επιπλέον μείωση του συνολικού κόστους εργασίας κατά 10%, ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση με χώρες όπως η Πορτογαλία, όπου επικρατούν ανάλογες με την Ελλάδα οικονομικές συνθήκες.

Η συνάντηση καθυστέρησε, καθώς νωρίτερα, περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα. 

.Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Ντράγκι


Με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συναντάται αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην κυβέρνηση επικρατεί "πυρετός" διεργασιών ενόψει των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, αύριο, θα έχει εκ νέου συνομιλίες με τους επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι ζητούν επώδυνα μέτρα ενώ φαίνεται να έχουν απορρίψει και πολλές από τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου.

Η εν λόγω συνάντηση θα προηγηθεί της νέας σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών και στόχος είναι η εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα, εν όψει και του Eurogroup, την προσεχή Παρασκευή, στη Λευκωσία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.