.Το θέμα των «58» προκαλεί τριγμές στο ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα ελεγχόμενης έντασης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίασε για να συζητήσει για την αυριανή Πανελλήνια Συνδιάσκεψη και τις περιφερειακές εκλογές. 
Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά την τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνίου, η οποία ζήτησε το λόγο τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος ήταν έτοιμος να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης και αφού είχε προηγηθεί η ενημέρωση από τον πρόεδρο του κινήματος για τα προαναφερθέντα θέματα. 
Η κ. Αντωνίου επέκρινε την «ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη» για τη στάση της σε σχέση με τους «58» και τις περιφερειακές εκλο... περισσότερα »

.Ποιες αποδείξεις «περνούν» από την Εφορία και ποιες όχι

Λίγο πριν από το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων. Τα χαρτάκια που μαζέψαμε το 2013 θα πρέπει τώρα να μπουν σε μια «τάξη» και οι αποδείξεις να χωριστούν σε αυτές που «μετράνε» και σε στις «άχρηστες». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας«Έθνος», αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογούμενου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Αναλυτικότερα, οι δαπάνες που δίνουν έκπτωση φόρου είναι: *1. Διατροφή-Ποτά-Καπνός* - Όλα τα τρόφ... περισσότερα »

.Οι κινήσεις της Μόσχας απειλούν την παγκόσμια ειρήνη

Στη συμφωνία ότι η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη κατέληξαν οι συνομιλίες του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν απειλή για τι διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και υπογράμμισαν τη σημασία της διαφύλαξης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», αναφέρει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

«Δεσμεύθηκαν να εργασθούν με άλλους εταίρους της G-7 (σ.σ.: η Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών) για να επιμείνουν ότι η Ρωσία οφείλει να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και τις δεσμεύσεις της έναντι της κυριαρχίας της Ουκρανίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

.Όταν οι ναζί έσφαξαν 92 Έλληνες στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Ήταν 3 Οκτωβρίου 1943. Τότε, οι μηχανοκίνητες διμοιρίες των Γερμανών, μετέτρεψαν σε πραγματική κόλαση το χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων, που επισκέπτεται σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος, Γιοακίμ Γκάουκ μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε εκείνη την ημέρα. 

Η θηριωδία Η θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι στην Αμφιθέα. Το χωριό απέχει 5 χιλιόμετρα από το χωριό Λιγκιάδες. Οι Γερμανοί τότε εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας επειδή είχαν την πληροφορία ότι εφοδιάζει με τρόφιμα αντάρτες. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα... περισσότερα »

.Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από ελληνικό έδαφος

Πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος πραγματοποίησαν, νωρίτερα το πρωί, οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:00 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου. 

Ο σχηματισμός πραγματοποίησε στις 11:25 υπέρπτηση άνωθεν νήσου Ανθρωποφάγοι και νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 3.000 πόδια (4 α/φ) και στα 15.000 πόδια (2 α/φ). 

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:29 Νότια Σάμου.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

.«Δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές»

«Όταν τα επιτόκια κατεβαίνουν κάτω από το 6,9%, τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις και υπάρχουν οι δυνατότητες για να βγούμε στις αγορές. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μία δικαίωση της πολιτικής μας» τόνιζε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Δουβλίνο μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.
Η ίδια πηγή πρόσθετε ότι «είναι εξαιρετικά θετική η αντίδραση των αγορών στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών. Οι αγορές αντιπαρέρχονται τις διαρροές περί μεγάλου ποσού που θα χρειαστεί στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτό αντικατοπτρίζεται στη μείωση των σπρέντς.
Όταν έχεις το δίδυμο των ελλειμμάτων να γίνεται πλεόνασμα, υπάρχει ένα θαύμα που δεν το ανέμεναν αυτοί που ασχολούνταν σε βάθος με την ελληνική οικονομία».

.Δοκιμάζεται η Ευρώπη

«Η Ευρώπη δοκιμάζεται ως προς τις αξίες της, δεν μπορούν οι ευρωπαίοι πολίτες να δεθχούν την ιδέα ότι η Ευρώπη είναι η Ευρώπη των πολιτικών λιτότητας, της ανεργίας και της γραφειοκρατίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στην 6η περιφερειακή διάσκεψη Pεριφερειών και Dήμων. 

Θέλουμε -τόνισε -μια Ευρώπη ξανά φωτεινή, μια ευρώπη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης του κράτους δικαίου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Άρα -πρόσθεσε-πρέπει να ξαναπούμε την ιστορία της Ευρώππης. 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διπλές εκλογές στη χώρα μας γίνονται σε ένα περιβάλλον κρίσης που τείνει πάντως να εξελιχθεί σε περιβάλλον αισιοδοξίας.

.Υποψήφιος για την Κομισιόν ο Γιούνκερ

Ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και άλλοτε επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εξελέγη υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, υπερισχύοντας του ανθυποψηφίου του για το χρίσμα, Γάλλου επιτρόπου εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ με 380 ψήφους έναντι 240, στο συνέδριο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που πραγματοποιείται στο Δουβλίνο.
Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στηριζόταν από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο Μισέλ Μπαρνιέ, από τη Γαλλία και τις χώρες του Νότου.
Ο Λουξεμβούργιος πολιτικός που υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός  μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.

.«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση»

«Η απάντηση στην κρίση είναι: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα». 
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την εκτίμηση οτι η χώρα μας ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση. Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι η οικονομία δεν είναι μόνο αριθμοί, (αλλά) πίσω βρίσκονται οι άνθρωποι και υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την καγκελάριο Αγκελα  Μέρκελ με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Από το ίδιο βήμα ο Ζοζέ Μπαρόζο έκανε εκτεταμένη αναφορά στη χώρα μας, εκτιμώντας οτι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

.Προειδοποιήσεις Λαβρόφ για κυρώσεις

«Η Ρωσία δεν θα δεχτεί τη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών» διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα εάν εφαρμοσθούν οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι 28 στη χθεσινή έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. 
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις επί δύο συμφωνιών με τη Ρωσία και προειδοποιεί με πρόσθετες κλιμακωτές κυρώσεις (όπως πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις) εάν η αποκλιμακωθεί άμεσα η κατάσταση στην Κριμαία.

«Ουδείς στον πολιτισμένο κόσμο θα αναγνωρίσει το λεγόμενο δημοψήφισμα που προκήρυξε η λεγόμενη κυβέρνηση της Κριμαίας» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ, ωστόσο, εμφανίσθηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο διαλόγου με τη Μόσχα, εάν υπάρξει αναδίπλωση των ρωσικών στρατευμάτων.

Από την πλευρά της πάντως η Άνω Βουλή της Ρωσίας, απάντησε δια της προέδρου της ότι θα στηρίξει ασυζητητί την επιλογή του λαού της Κριμαίας, εάν στις 16 Μαρτίου επιλέξει την προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Παρά την τηλεφωνική συνδιάλεξη διάρκειας μίας ώρας που είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν οι “διαφορές αντίληψης και αξιολόγησης της ουκρανικής κρίσης» μεταξύ των δύο πλευρών, παραμένουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Σε κοινή του ανακοίνωση σήμερα οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής καταδίκασαν την επίθεση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, της Ουκρανίας, όπως την αποκάλεσαν, καθώς και το παράνομο δημοψήφισμα, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων και επιχειρήσεων της Ρωσίας.
«Το να σταματήσουμε την ρωσική επίθεση αφορά την ελευθερία ολόκληρης της περιοχής. Μιλάμε για ειρήνη ή πόλεμο στην Ευρώπη» τόνισε σε εμπρηστική ομιλία της στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο η δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο.

.''ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΟΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ FACEBOOK KAI YOU TUBE''...


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του μπορεί να κλείσει το Facebook και το YouTube μετά την 30 Μαρτίου...
όταν θα λάβουν χώρα οι τοπικές εκλογές, προκειμένου, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου στην κοινωνία.

Πρόκειται για μια κίνηση που είναι πιθανό να προκαλέσει δημόσια αντίδραση, δεδομένης της ήδη υπάρχουσας κοινωνικής αναταραχής και ανησυχίας για καταπάτηση εκ μέρους της κυβέρνησης στις ζωές και τη χρήση που κάνουν οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.


Ο Ερντογάν, σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης, έθεσε ζήτημα περί «κλεισίματος» facebook και ΥouΤube όταν μιλούσε για τον αμφιλεγόμενο νόμο περί Διαδικτύου, ο οποίος έχει δεχθεί μεγάλη κριτική και αποδοκιμασία από τους κριτικούς και την ΕΕ. Με τον εν λόγω νόμο η κυβέρνηση προσπαθεί να εισάγει μια σειρά από περιορισμούς σχετικά με την ελευθερία στο διαδίκτυο.

.''ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ''...


Την πεποίθηση ότι το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης δεν οφειλόταν στον ελληνικό αδύναμο κρίκο αλλά στο γεγονός ότι το 2003 η Γερμανία και η Γαλλία παραβίασαν πρώτες ... το Σύμφωνο Σταθερότητας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.
 
Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Μάλτα, ο κ. Μόντι μίλησε για την ανάγκη να χτιστούν τρεις γέφυρες στην ΕΕ: μεταξύ του Βορρά και του Νότου, μεταξύ της Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης, μεταξύ της ΕΕ και των πολιτών της. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισήμανε ότι -εκτός από τη Μάλτα- η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα του ευρωπαϊκού νότο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.