.Οι ενδείξεις για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο

Μπορεί η κυβέρνηση διά της Σοφίας Βούλτεψη να απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας εκλογικής αναμέτρησης τον Νοέμβριο, όμως και η κυβέρνηση και φυσικά η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγαν την...ανάλυση. Απέφυγαν να καταγράψουν τους λόγους βάση των οποίων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 

Κι αυτό γιατί τα επιχειρήματα όσων υποστήριζαν κάτι τέτοιο συνεχώς λιγοστεύουν ενώ αντίθετα ενισχύονται τα επιχειρήματα όσων - μεταξύ αυτών και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη - υποστηρίζουν ότι «η χώρα δεν θα αποφύγει μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση». Πρώτον και βασικό. Είναι πλέον απίθ... περισσότερα »

.Ποιες προϋποθέσεις έθεσε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Καρίτζης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Καρίτζης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με βασικότερη τον αποκλεισμό υπουργών που έχουν ταυτιστεί με το Μνημόνιο. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 ο κ. Καρίτζης σε σχετικό ερώτημα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε με όποια πολιτική δύναμη είναι έτοιμη να κάνει ...περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας, τόσο για το δημοσιονομικό σκέλος, όσο και για τις δαπάνες στον τομέα της υγείας. 

Από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, αποχώρησαν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιο Παπαδόπουλο. 

Σχετικά με τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015. Άκουσαν τα επιχειρήματά μας». Πάντως, ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες στο ερώτημα ποιος θα είναι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.

.Τρεις παραιτήσεις στο Μαξίμου δείχνουν πρόωρες εκλογές

Το κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από το άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας και τις πιέσεις της τρόικας για παρεμβάσεις και μέτρα που θεωρείται πολύ δύσκολο να περάσουν από την παρούσα Βουλή (ασφαλιστικό και εργασιακά) ενισχύουν οι τρεις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν σήμερα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις δεν είχαν να κάνουν με διαφωνίες εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για τους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Ανδρέα Κατσανιώτη (Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ) και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού. 

Και οι τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν κατά το παρελθόν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές σε περιφέρειες της Πελοποννήσου για τους δύο πρώτους και Θεσσαλονίκης για τον τρίτο. 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι Γενικοί Γραμματείς καλούνται να έχουν παραιτηθεί σε περίπτωση υποψηφιότητας στις εκλογές ένα 18μηνο πριν τη λήξη της τετραετίας, δηλαδή τον Ιούνιο του 2016. 

Το γεγονός ότι στην περίπτωσή τους δεν έχει φτάσει το 18μηνο πριν τη λήξη της θητείας τους και η ανυπαρξία διαφωνιών που να τους οδήγησαν στις παραιτήσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι από το στενό πυρήνα του Μαξίμου, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θέλουν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για πρόωρες εκλογές…

.«Πάγωμα του χρέους ή στην κατάψυξη η διαγραφή του;» διερωτάται δηκτικά η Αριστερή Πλατφόρμα

Η πύκνωση του πολιτικού χρόνου ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων και με την έλευση της τρόικας και τις νέες αιματηρές αιτιάσεις των δανειστών σε ασφαλιστικό και εργασιακά εντείνουν τις διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική ετοιμότητα. 

Ενδεικτική των διαβουλεύσεων στα γραφεία της Κουμουνδούρου ήταν και η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη για την εναλλακτική της απόσυρσης μέρους του χρέους εάν δεν ευδοκιμήσει το σενάριο της διαγραφής που αποτελεί συνεδριακή απόφαση του κόμματος. 

Την ώρα που πολιτικοί αντίπαλοι κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κυβιστήσεις, στελέχη του... περισσότερα »

.Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις

Εν μέσω προεκλογικών σεναρίων, που εντάθηκαν από την παραίτηση τριών γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης, προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα εκλογής τους, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 
«Αγκάθι» τα εργασιακά, με το Γιάννη Βρούτση, να τάσσεται, από τη Γενεύη, κατά των περαιτέρω αλλαγών στο όριο των ομαδικών απολύσεων, να περιγράφει ωστόσο παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, τόσο ως προς τη διαδικασία απεργιακών κινητοποιήσεων, όσο και ως προς τη λειτουργία των Συνδικάτων. 
Παρόντες στη διαπραγμάτευση, από ελληνικής πλευράς, είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου. Από την πλευρά των δανειστών, μετέχουν οι Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ και Ντέκλαν Κοστέλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ θα έρθει στην Αθήνα το μεσημέρι. 

Εν το μεταξύ  την δυσφορία του εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για την παρουσία του στενού συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στην εν εξέλιξή συνάντηση μεταξύ υπουργού Οικονομικών και τρόικας. 
Ο κ Χαρδούβελης ενημέρωσε τον κ Βενιζέλο για την πορεία της πρώτης φάσης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με όλα τα ζητήματα επί τάπητος. 

.Προειδοποιήσεις Χριστοφιλοπούλου

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να λάβουν σύνταξη, όσοι από εδώ και στο εξής, υποβάλλουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, και διαπιστωθεί από τον έλεγχο που θα γίνει, ότι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο, με πλαστά δικαιολογητικά, απηύθυνε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής, είπε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να επιδίδεται συνεχώς σε μια ψευδή προπαγάνδα γύρω από το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών. 

«Η Αριστερά δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή, έστω και τυπική, παρανομία, ωστόσο δεν μπορεί να δεχθεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων», ανέφερε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.