.Απόκριες 2014....ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Κυριακή 23/2/2014, ώρα 11:00 - Καρναβαλική παρέλαση Έναρξη, Λεωφ. Γρηγορίου Αυξεντίου και Ούλωφ Πάλμε. Τερματισμός, Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) Ακολουθεί: Ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τους: «Circus Dayz» (ακροβάτες, ξυλοπόδαροι…) Μεγάλη νεανική συναυλία από το συγκρότημα «48 ώρες» Τετάρτη 26/2/2014, ώρα 19:30 – «Αποκριά στην Αθήνα την παλιά» Τραγούδια από την παλιά Αθήνα με τους αδελφούς Καραβιώτη, Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (Αλ. Παναγούλη 17) Καθαρά Δευτέρα 3/3/2014, ώρα 11:00 - Λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα. Τραγούδι: Μαρία Σκουλά, βιολί: Νίκος Ευοιώτης (θα προσφερθο... περισσότερα »

.Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

 Την αποχώρηση από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Β. Ελλάδας αποφάσισε μεγάλη μερίδα αγροτών.  Ωστόσο, όπως εξηγούν οι ίδιοι οι αγρότες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι αποχωρούν δεν σημαίνει ότι σταματάει και ο αγώνας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ διαμηνύουν ότι «στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει στα προβλήματα» του αγροτικού κόσμου.

Χθες, την απόφαση να αποχωρήσουν έλαβαν, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, «ανανεώνοντας» το ραντεβού τους για τις 9 Μαρτίου στο Κιλελέρ, όπου και πρόκειται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, όπως γνωστοποίησε και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.   

Το «μήνυμα»του συλλαλητηρίου θα είναι ότι η μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τη μάχη για την επιβίωσή της -για να κρατήσει τα χωράφια και το βιος της, για να παράγει και να ζει από τη δουλειά της- την ανατροπή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τη διεκδίκηση μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης που θα αξιοποιεί όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών προϊόντων, για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.

.ΕΚΤ: 437 εκατ. ευρώ τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα

Ελληνικά ομόλογα λογιστικής αξίας 25,4 δισ. ευρώ και ονομαστικής αξίας 27,7 δισ. ευρώ, κατείχαν στις 31 Δεκεμβρίου 3013 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι 17 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ.  

Συνολικά, η κεντρική τράπεζα έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της αγοράς ομολόγων, τίτλους ύψους 178,8 δισ. ευρώ από Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Ειδικότερα, η ΕΚΤ εμφάνισε το 2013 καθαρά κέρδη ύψους 1,44 δισ. ευρώ, εκ των οποίων στις 31 Ιανουαρίου διένειμε τα 1,43 δισ. στις λοιπές ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους που προέκυψαν από τις αγορές ομολόγων βάσει του προγράμματος Securities Markets Programme (SMP, το οποίο αντικαταστάθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012 από το πρόγραμμα OMT) ανέρχονται στα 962 εκατ. ευρώ. Από τα ελληνικά ομόλογα που απέκτησε στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, τα κέρδη της ήταν 437 εκατ. ευρώ το 2013 (από κέρδη 555 εκατ. ευρώ το 2012). 

.«Οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας επιδεινώνονται λόγω κρίσης»

Η ύφεση, η λιτότητα και οι περιορισμοί του προϋπολογισμού έχουν επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προειδοποιούν Έλληνες και Βρετανοί κοινωνιολόγοι και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας, σε σχετική μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «The Lancet». 

Οι επιστήμονες επικρίνουν τους διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα ότι σιωπά πάνω σε αυτό το ζήτημα, με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών που έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών. 

Οι ερευνητές καλούν, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας σε θέματα υγείας, καθώς και την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δράσει ανάλογα. 

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, καθώς και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αναφέρουν ως χαρακτηριστικές συνέπειες της κρίσης την εντεινόμενη αδυναμία των ασθενών να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα, τη μεγάλη αύξηση στα περιστατικά λοιμωδών νόσων και τη γενικότερη επιδείνωση της ψυχικής-νοητικής υγείας του ελληνικού λαού.

.Ευρωπαϊκές κυρώσεις για τη βία στην Ουκρανία

«Στην κόψη του ξυραφιού» το Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του Oυκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης, με τη διαμεσολάβηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. 
Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι υπουργοί Εξωτερικών, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν τα ξημερώματα για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι, ενώ τηλεγράφημα της τελευταίας στιγμής μιλάει για την ύπαρξη συμφωνίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας, που θα παραμείνουν μέχρι και αύριο στο Κίεβο, διαπραγματεύονται «οδικό χάρτη»... περισσότερα »

.Αποφυλακίζεται η Τιμοσένκο

Την αποφυλάκιση της κρατούμενης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο και την καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, ως υπεύθυνου για την αστυνομική βία των τελευταίων ημερών, αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το οποίο νωρίτερα ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος, που αποτελεί βασικό στοιχείο του οδικού χάρτη για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο οδικός χάρτης τον οποίο επεξεργάσθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας και συνυπέγραψαν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς και οι αρχηγοί των τριών κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός δεκαημέρου και την αμνήστευση των διαδηλωτών.
Τη συμφωνία χαιρέτισαν με μηνύματά τους πολυάριθμοι ηγέτες δυτικών κρατών και οργανισμών. Ο Λευκός Οίκος ωστόσο, δηλώνει έτοιμος για την υιοθέτηση και νέων κυρώσεων κατά Ουκρανών αξιωματούχων, εάν προκύψει η ανάγκη.
Παρά το λουτρό αίματος των τελευταίων 48ωρών, οπότε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, η Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου παραμένει κατάμεστη από διαδηλωτές που διαμηνύουν ότι δεν θα αποχωρήσουν πριν την εκπλήρωση όλων των όρων του οδικού χάρτη.
Μέγιστη ανησυχία πάντως προκαλεί το μήνυμα της αυτοαποκαλούμενης "Δεξιάς Πτέρυγας" των διαδηλωτών, ότι όσοι συνυπέγραψαν τον οδικό χάρτη συμπράττουν με δολοφόνους και ότι ο κάθε Ουκρανός θα πρέπει στο εξής να αποφασίσει μόνος του για το τί θα πράξει.
Στη διαβεβαίωση πως η Ελληνική προεδρία είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, που θα αποτρέπει την κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου προχώρησε μιλώντας στον Ρώσο ομόλογο του, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευαγγελος Βενιζέλος.
Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.

.Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη συμφωνία

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε σήμερα την υπογραφή μιας συμφωνίας για την έξοδο από την πολιτική κρίση μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των ηγετών της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα να εφαρμοστεί άμεσα.
"Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ. 
Η συμφωνία αυτή, που έχει στόχο τον τερματισμό της βίας που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο Κίεβο, "ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητούσαμε, δηλαδή στην αποκλιμάκωση της βίας, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού και τη διεξαγωγή εκλογών", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.
"Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, χαιρετίζουμε το θάρρος των ηγετών της αντιπολίτευσης που αναγνώρισαν ότι ήταν απαραίτητο να κάνουν συμβιβασμούς και προσφέρουμε τη στήριξη των ΗΠΑ στην εφαρμογή της συμφωνίας", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα παρακολουθεί "από κοντά" την εφαρμογή της συμφωνίας.
Επιπροσθέτως "θα πρέπει οι υπεύθυνοι για τη βία και για τους νεκρούς από την έναρξη της κρίσης να λογοδοτήσουν και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις εάν χρειαστεί", προειδοποίησε ο Κάρνεϊ.

.Economist: Το σκάνδαλο των ΜΚΟ ντροπιάζει τον Παπανδρέου

Είναι σπάνιο στην Ελλάδα να περάσει μια εβδομάδα χωρίς να δουν το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες για υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών. Μη κυβερνητικές οργανώσεις εμφανίζονται να έχουν λάβει πολύ μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ. 

Τα παραπάνω σχολιάζει ο Economist καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Οι περισσότερες ΜΚΟ συστάθηκαν με την έγκριση του Γιώργου Παπανδρέου υπό την αιγίδα της Hellenic Aid, το τμήμα ενίσχυσης στο εξωτερικό. 

Μέρος του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί με τις αναδυόμενες δημοκρατίες στα δυτικά Βαλκάνια. Τότε η Ελλάδα έδωσε 600 εκατ. ευρώ σε πακέτα ανάπτυξης στους γείτονες της. Περίπου 87 εκατ. ευρώ πήγαν σε ΜΚΟ την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός από το 200 μέχρι το 2004, ενώ περίπου 30 εκατ. ευρώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί που πήγαν σύμφωνα με τους ανακριτές», αναφέρει το βρετανικό περιοδικό.

Σκληροπυρηνικοί ακτιβιστές του ΠΑΣΟΚ ήταν υποστηρικτές των Σέρβων στο Γιουγκοσλαβικό, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα και επισημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου παρείχε «τεχνική και οικονομική βοήθεια στο καθεστώς του Σλόβονταν Μιλόσεβιτς. Όταν όμως ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός το 2009, διέταξε έρευνα για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ.

«Το σκάνδαλο ντροπιάζει τον κ. Παπανδρέου. Αυτό το σκάνδαλο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές του να κάνει μια πολιτική επιστροφή. Και θα υπάρξουν περισσότερες παρεμβάσεις από Έλληνες φοιτητές που θα παρακολουθούν τις ομιλίες του σε πανεπιστήμια της Βρετανίας και της Αμερικής. Θα πρέπει να προσέχει τα βήματά του».

.Νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ΜΚΟ καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου νόμου «που θα θέσει τέλος στα αρνητικά φαινόμενα στον χώρο των ΜΚΟ», αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παρανομίες, διαφθορά και διασπάθιση πόρων από τον χώρο των ΜΚΟ, επιβάλουν ριζικές αλλαγές στο όλο καθεστώς λειτουργίας τους». 

Αφού επισημαίνει ότι «δεν αμφισβητούμε τον σημαντικό ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών», συμπληρώνει ότι ωστόσο «γίνεται πια σαφές ότι έχουν ιδρυθεί και ΜΚΟ που έχουν στόχο να ωφεληθούν φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σ´ αυτές, μέσω απάτης και διαφθοράς», και τα οποία «εκμεταλλεύονται το θολό τοπίο και το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους».

Η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2011, όταν έγινε σχετική συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «είχε επιχειρήσει να βάλει τάξη στο όλο θέμα, να προχωρήσει σε ελέγχους και να επιβάλει τη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΚΟ και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών τους από τις αρμόδιες Αρχές». 

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι αναμφίβολα χρειάζεται η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιβάλουν τον συστηματικό έλεγχο των ΜΚΟ και θα αποτρέπουν κάθε φαινόμενο αδιαφάνειας και διαφθοράς.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «σε αυτή την προσπάθεια υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής συμβολής και του εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε, που έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις».

.«Η ελληνική δικαιοσύνη είναι παντελώς ανεξάρτητη»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κασιδιάρη μετά την απόφαση των ανακριτριών να ζητήσουν την άρση ασυλίας και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιες δηλώσεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δηλώσεις οι οποίες απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, αλλά και το νομικό και πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι παντελώς ανεξάρτητη. 

Δεν επηρεάζεται από κανέναν. Οι δε ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχουν διαπράξει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενεργούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία και ψυχραιμία.

Τέτοιες δηλώσεις δεν αγγίζουν τη δικαιοσύνη αλλά χαρακτηρίζουν αυτούς οι οποίοι τις εκφέρουν. Ο ελληνικός λαός είναι αρκετά γνώστης όλων των καταστάσεων και θα τους κρίνει όλους. Όλοι κρινόμαστε. Άλλο δεν μπορώ να πω τίποτε».

.«Περιορισμένη βοήθεια, αλλά όχι "κούρεμα"»

«Μια περαιτέρω, περιορισμένου ύψους, βοήθεια προς την Ελλάδα στα τέλη του 2014, όταν λήξει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας και υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει εκπληρώσει τους δανειακούς όρους, δεν θα περιλαμβάνει ένα νέο κούρεμα χρέους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας ότι «δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα» και «είπαμε τότε πως ήταν μια έκτακτη περίπτωση και δεν θα επαναληφθεί».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη ευρωζώνη, βρίσκεται στο σωστό δρόμο οικονομικής ανάκαμψης.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι «η ανάπτυξη, για την οποία γίνεται λόγος, είναι μεν μετριοπαθής, αλλά καλύτερη από την ύφεση», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να συνεχίσουν να εφαρμόζουν δομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.