.Σε αισιόδοξους τόνους η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στις Σέρρες


«Η Ελλάδα μετά από μήνες διαπραγματεύσεων αποκτά μία νέα αφετηρία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως: «Είναι σημαντικό ότι μετά από μήνες διαπραγματεύσεων η χώρα μας αποκτά ξανά μια νέα αφετηρία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού». 

«Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, μένει οριστικά στο ευρώ. Διαψεύδονται οι κερδοσκόποι και όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να διαχειριστεί την κρίση», τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα. Όσοι πήραν στα χέρια τους την "καυτή πατάτα" της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται. Οι άλλοι λένε ψέμματα για λύσεις που δεν υπάρχουν».

Για την επαναγορά ομολόγων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι με την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας η Ελλάδα θα έχει μειώσει περαιτέρω το χρέος της κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

«Για το 2013 έχουμε συμφωνήσει να υπάρξει ένα φορολογικό καθεστώς για τον αγρότη που θα είναι δίκαιο και δεν θα τον βάζει σε περιπέτειες. Το φορολογικό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα. Θα συμπληρωθεί από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε.

Για τη Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι «οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες. Εμείς δεν είπαμε οτι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνουν μεγάλο ιστορικό λάθος».

.Σε κρίσιμη καμπή η Ιταλία


Μετά την ανακοίνωση από το γραφείο του ιταλού προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι οδεύει προς παραίτηση, τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, αναφέρουν ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά πιθανότατα τον Φεβρουάριο, καθώς ο Μόντι θα παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από τη βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολλοί αναλυτές, η απόφαση αυτή του Μόντι για επίσπευση των όλων διαδικασιών της κυβερνητικής κρίσης, οφείλεται και στο ότι η κεντροδεξιά έκανε γνωστή την πρόθεσή της να αντιταχθεί στην έγκριση του μέτρου για τη μείωση των περιφερειών, διότι θεωρεί ότι αντιβαίνει σε κύρια άρθρα του συντάγματος.

Σε σημερινό του άρθρο ο διευθυντής της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο οποίος και συνομίλησε με τον Μόντι τονίζει ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας ενοχλήθηκε και ξαφνιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο η κεντροδεξιά αποφάσισε να αποσύρει την στήριξή της από την κυβέρνηση, όπως και από τους εχθρικούς τόνους που χρησιμοποίησε στη βουλή ο γραμματέας του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» Ανζτελίνο Αλφάνο.

Σύμφωνα με την Κορριέρε, «είναι σαφές ότι ο Μόντι δεν θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου όπου δίδασκε μέχρι το τέλος του 2011», διότι «εξετάζει την δυνατότητα να μπει άμεσα στην πολιτική, λόγω και των συνεχών εκκλήσεων που φθάνουν από τον κεντρώο χώρο».

Στο μεταξύ, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερλουίτζι Μπερσάνι ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δική του «προεκλογική ατζέντα» με σεβασμό στο έργο του Μόντι, αλλά και έμφαση στην ανάγκη να δοθεί ουσιαστική στήριξη στην ανάπτυξη. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά στην υπογραφή εκλογικής συνεργασίας ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο του Πιερφερντινάντο Καζίνι, με στόχο τη διακυβέρνηση της Ιταλίας.

Πολλοί παρατηρητές σημειώνουν δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο κρίνει «απόλυτα εγωκεντρική» την απόφαση του Καβαλιέρε να επιστρέψει και πάλι ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς. Είναι όμως σαφές ότι ο Μπερλουσκόνι, όπως δήλωσε χθες, θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η στήριξη του τηλεοπτικού του ομίλου Μέντιασετ προς αυτή την κατεύθυνση είναι ήδη εμφανής.

Το κύριο ζητούμενο, τέλος, είναι να μην υπάρξουν αρνητικές οικονομικές συνέπειες για την χώρα. Κάτι που ουδείς αυτή την στιγμή μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα.

Ο Μάριο Μόντι, με την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της επόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το «αίσθημα ευθύνης της πλειοψηφίας των ιταλών πολιτικών», όπως τόνισε και σε χθεσινές του δηλώσεις. Μένει να διαπιστωθεί με ποια διάθεση και λογική θα κινηθούν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.