.Ολη η αλήθεια για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα


Από ημέρα σε ημέρα μετατίθεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τη Τρόικα, ενισχύοντας την αίσθηση ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή που εμποδίζει την ολοκλήρωση της επίσκεψης εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων.

Έτσι, ενώ αρχικά υπήρχε ως τελικό ραντεβού αυτό της Κυριακής με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η εμπλοκή σε πολλά μέτωπα μετέθεσε το χρόνο αναχώρησης της Τρόικα κατ' αρχήν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αλλά πλέον συζητάμε για τέλος της εβδομάδας που έρχεται.

Το βασικό εμπόδιο φαίνεται ότι είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο, που αποτελούν, άλλωστε, προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στο εάν η Τρόικα ζητά απολύσεις, αλλά επιβεβαίωσε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα.

Κατά τα άλλα επιβεβαιώνεται η κόκκινη κάρτα στο αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως επίσης η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για την προωθούμενη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η οποία είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της Τρόικα.
Αυτή τη στιγμή, το ισχύον πλαίσιο για οφειλές προς τα 

Ταμεία δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης και καταβολής του χρέους έως και σε 48 δόσεις, όπως δηλαδή συμβαίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για οφειλές προς το Δημόσιο. Η Τρόικα έρχεται, όμως και πιέζει να αλλάξει προς το δυσμενέστερο το πλαίσιο αυτό και ο μέγιστος αριθμός των δόσεων να περιοριστεί στις 12, με το υπουργείο Εργασίας να πιέζει για τουλάχιστον 18.

Οσον αφορά, δε, στην έκτακτη ρύθμιση, αυτή που ονομάζεται σχηματικά ως «ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας», η Τρόικα επιμένει ότι ο αριθμός των δόσεων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 36, ενώ το υπουργείο Εργασίας ζητά 60 δόσεις, έτσι ώστε να έχει πρακτικό αποτέλεσμα.

Οσον αφορά στο σχέδιο ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία εκπόνησης του σχεδίου ρύθμισης, αυτή θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την ανάλογη του υπουργείου Εργασίας, αλλά θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Ως «κλειδιά» στη διαδικασία αξιολόγησης από την Τρόικα χαρακτηρίζονται ο αριθμός των δόσεων (σήμερα έως 48 για εξαιρετικές περιπτώσεις), το ύψος της κατώτερης δόσης (σήμερα είναι 100 ευρώ) 
αλλά και η διαφοροποίηση της μεταχείρισης του οφειλέτη αναλόγως του οφειλόμενου φόρου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες 
η Τρόικα θεωρεί ότι αυτός που οφείλει παρακρατούμενο φόρο ήτοι ΦΠΑ ή ΦΜΥ δεν μπορεί να έχει το ίδιο ευνοϊκή μεταχείριση με κάποιον που χρωστά φόρο εισοδήματος.

.Ο Βενιζέλος καλείται να διαλέξει γραμματέα ανάμεσα σε νεολαία και... βαθύ ΠΑΣΟΚ


Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τις δύο ομάδες που προέκυψαν από το συνέδριο -των νεολαίων και των παλαιών κομματικών - προκειμένου η επόμενη ημέρα στην Ιπποκράτους να μη χαρακτηριστεί από πολεμικές εχθροπραξίες.

Ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών και πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο Νίκος Ανδρουλάκης απαιτεί να είναι αυτός ο γραμματέας της νέας κεντρικής επιτροπής του κόμματος καθώς, όπως υποστηρίζει, η απόφαση του συνεδρίου ήταν κάτι περισσότερο από ηχηρή.

Στον αντίποδα, στελέχη όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο απερχόμενος γραμματέας της νεολαίας Κώστας Πανταζής και ο πρώην γραμματέας της Παντελής Καμάς, δεν επιθυμούν να παραδώσουν το κόμμα σε μια ομάδα νέων ανεξέλεγκτων στελεχών που κατά την άποψή τους δεν θα μπορούν να ελεγχθούν όπως αποδείχθηκε και από τις προτάσεις που παρά την κομματική γραμμή κατέβασαν και πέρασαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον κ. Ανδρουλάκη και σύμφωνα; με μια πληροφορία επήλθε μεταξύ τους συμφωνία. Σύμφωνα όμως με μια άλλη πληροφορία η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς εξετάζονται όλες οι παράμετροι της επόμενης ημέρας του ΠΑΣΟΚ και συζητούνται οι αμοιβαίες εγγυήσεις που θα δώσει η μία πλευρά στην άλλη προκειμένου να υποάρξει σύγκλιση απόψεων αλλά και συντεταγμένη πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά πάντως στο παρασκήνιο μαίνονται οι αψιμαχίες και ως πεδίο αντιπαράθεσης έχει επιλεγεί η σύνθεση της κεντρικής επιτροπής και η συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που είναι διορισμένοι σε κρατικές θέσεις.

Οπως είναι γνωστό στο συνέδριο η ομάδα των Νίκου Ανδρουλάκη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ουσιαστικά επέβαλλε, παρά την αντίθετη θέληση της ηγεσίας, τον αποκλεισμό από το όργανο όσων διατηρούν θέσεις ευθύνης (πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς κ.λπ.) σε ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου.

Παράλληλα, το συνέδριο ψήφισε όπως ήταν διατυπωμένο στις θέσεις διάταξη στο άρθρο 16 του Καταστατικού με την οποία καθορίζεται ότι «η συμμετοχή στελεχών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής «κατόπιν διορισμού στην Κυβέρνηση ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», δεν μπορεί να υπερβαίνει το ¼ (25%) του συνόλου των μελών της.»

Αν και η διάταξη είναι κάτι περισσότερο από σαφής οι βολές έρχονται εκατέρωθεν μάλιστα στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν email που «καρφώνουν» τους υποστηρικτές του Ανδρουλάκη οι οποίοι κατέχουν θέσεις στο δημόσιο.

Πρόκειται για τους Αντώνη Σαουλίδη στο ΔΣ του ΟΛΘ, Δημήτρη Βογανάτση στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής και της ΓΕΩΣΕ, Γρηγόρης Φελώνης στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, Εφη Χαλάτση στο ΔΣ του ΟΠΑΠ, Αντώνη Οφίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, Αγγελο Τόλκα πρόεδρος στον ΕΛΟΤ, Μιχάλη Τζελέπη υποδιοικητής στον ΟΓΑ, Ζέφη Δημαδάδα στο ΔΣ της ΕΕΤΑΑ και Γεώργιος Σιάκας στο ΔΣ του νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται αναβάλουν την πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής πολιτικής επιτροπής που είχε αρχικά καθοριστεί για την Κυριακή, προκειμένου να έχουν διευθετηθεί όλα τα «αγκάθια» και να μην βρεθεί το ΠΑΣΟΚ σε πρώιμη σύγκρουση και ο πρόεδρός του προ εκπλήξεων.

.Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 77-90


Το σερί των πέντε διαδοχικών νικών στον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας διεκόπη απότομα στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 90-77 από την Μπαρτσελόνα, για τη 10η αγωνιστική της φάσης των «16», με τους «μπλαουγκράνα» να πανηγυρίζουν την ένατη νίκη τους.

.Εκτονώθηκε η ένταση στην Ιερισσό


Έξι κάτοικοι της Ιερισσού κλήθηκαν από νωρίς το πρωί να καταθέσουν στην Ασφάλεια Πολυγύρου ως ύποπτοι για συμμετοχή στην προ ημερών εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπως υποστήριξαν δικηγόροι των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν εξεταστεί το προηγούμενο διάστημα για την υπόθεση και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι αστυνομικές έρευνες στα σπίτια τους, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής άδειας, για τον πιθανό εντοπισμό πειστηρίων που ενδεχομένως να συνδέονται με την εμπρηστική επίθεση. Πάντως, η Αστυνομία με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε ότι έγιναν προσαγωγές κατοίκων της περιοχής. 

Για «στρατοκρατούμενη περιοχή» κάνουν λόγο κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι κατ' οίκον έρευνες διεξάγονται με τη συμμετοχή αστυνομικών των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. 

Η ένταση, πάντως, που σημειώθηκε το πρωί εκτονώθηκε, με τους κατοίκους της Ιερισσού αλλά κι άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, να παραμένουν συγκεντρωμένοι σε κεντρικά σημεία του χωριού αλλά κι έξω από τα σπίτια όπου διεξάγονται έρευνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

.Σε ιδιώτες τα περιφερειακά αεροδρόμια


Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης. 

Εξαιρείται από την παραχώρηση, το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, διότι «απευθύνεται σε διαφορετικό επενδυτικό κοινό».

Ο αρμόδιος υπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, εξήγγειλε την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 

και την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας πως οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης «δεν γίνονται μόνον για ταμειακούς λόγους, αλλά πρωτίστως για αναπτυξιακούς».

.Ένας χρόνος φυλακή σε Μπερλουσκόνι για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών


Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.

Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του την σχετική ηχοταινία.

Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.

.H κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα είπε ο Ευ. Βενιζέλος στους επικεφαλής της τρόικας


Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία και πως, αν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους, πρέπει να αντιμετωπιστούν από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας, στην Ιπποκράτους.

Κατά τις ίδιες πηγές από το ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτίμησαν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το θέμα της γραφειοκρατίας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο αφορά σε περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτό έκανε εντύπωση στους εκπροσώπους της τρόικας και τους φάνηκε «λογικό» και υλοποιήσιμο. Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει η «αίσθηση» ότι είναι η πρώτη φορά που η τρόικα συζητά ουσιαστικά για θέματα ανάπτυξης, διότι βλέπει μια καλύτερη εικόνα της Ελλάδας.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν αυτά, καθώς και ότι χρειάζεται ρευστότητα.

Ακόμη, αναφορικά με το θέμα της αγοράς ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι χρειάζεται μια νέου τύπου μελέτη για να δούμε πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά των ακινήτων, καθώς επίσης και για την οικοδομική δραστηριότητα. 

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της αξιολόγησης και της κινητικότητας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένουν κάποιες πληροφορίες, που δεν τις έχουν ακόμα, σχετικά με την αξιολόγηση όσον αφορά σε φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης.

.Ένταση από το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής


Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.
Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.
Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. 

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι «τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά».
Ερωτηθείς για το πως ξεκίνησαν τα επεισόδια επισημαίνει: «συγκεντρώθηκε στην Ιερισσό κόσμος από το χωριό αλλά και από γειτονικές περιοχές όπως η Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και η Αμμουλιανή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς προσαγωγές, ακόμη και ανηλίκων, στο πλαίσιο της έρευνας για το επεισόδιο στις Σκουριές».
«Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην επιτρέψει στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό. Παρ όλα αυτά έφτασαν 6 διμοιρίες των ΜΑΤ και φτάνουν και άλλες. Μεταφέρουν μαζί τους πέντε συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα ενώ τους συνοδεύουν και τρεις εισαγγελείς. 
Η ένταση του κόσμου βρίσκεται στο ανώτερο σημείο και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» προσθέτει. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μετά τα επεισόδια στο σχολείο οι καθηγητές ειδοποιούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 
«Η αστυνομία ήρθε να κάνει έρευνες, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, και κάτοικοι απέκλεισαν το χώρο και δεν άφησαν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών», σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Στη Βουλή,  οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό.

.Για καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία κάνουν λόγο οι Γιατροί χωρίς Σύνορα


Τα Ηνωμένα Εθνη έκαναν λόγο για  "απόλυτη καταστροφή" στη Συρία και σήμερα η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα δίνει στη δημοσιότητα έναν εξίσου άσχημο απολογισμό της ανθρωπιστικής κατάστασης στη χώρα και ζητεί μια πολιτική συμφωνία "ωστε να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας".

Στην έκθεση με τίτλο  "Δύο χρόνια συγκρούσεων στη Συρία - Η ανθρωπιστική βοήθεια σε αδιέξοδο" η οργάνωση κατηγορεί το καθεστώς Ασαντ ότι καταστρέφει τις υποδομές υγείας και εμποδίζει την διανομή βοήθειας στις τεράστιες περιοχές της χώρας, αλλά και την ατολμία των διεθνών θεσμών και των γειτονικών χωρών. 

Οι συριακές υποδομές υγείας, σύμφωνα με την οργάνωση, δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και εξαρτούν ένα μεγάλο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών τους από την έγκριση του καθεστώτος της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να αποκλείεται η πλειοψηφία του πληθυσμού που ζει σε ζώνες τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες.

Οι γειτονικες χώρες καταγγέλλονται από τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα διότι "δεν είναι έτοιμες" να προσφέρουν στις ΜΚΟ στις δύο πλευρές των συνόρων "επιμελητειακή και διοικητική βοήθεια", καθυστερώντας την δραστηριότητά τους, ενώ οι χώρες αυτές έχουν αναγνωρίσει την Εθνικός Συριακός Συνασπισμός ως μόνο εκπρόσωπο του συριακού λαού.

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές και στην διεθνή κοινότητα:"η παράλυση της διπλωματίας δεν δικαιολογεί την ανυπαρξία ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα ζητούν από όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για να διευκολυνθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη χώρα".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα δύο χρόνια του πολέμου και οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρας τους φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

Η παρουσία των Γιατρών χωρίς Σύνορα περιορίζεται στις ζώνες των αντικαθεστωτικών, αφού η Δαμασκός απαγορεύει την παρουσία της στις κυβερνητικές περιοχές. "Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική στη Συρία και η προσφερόμενη βοήθεια δεν καλύπτει τις ανάγκες", επισημαίνεται στην έκθεση

.Δεύτερος ο Φιλιππίδης στο Ντεσάου με 5,80 μ.


Για τρίτη φορά στη φετινή χειμερινή σεζόν, ο Κώστας Φιλιππίδης καταφέρνει να εκτελέσει άλματα πάνω από τα 5,80 μέτρα.
Ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Ντεσάου, όπου ήταν δεύτερος πίσω από τον Γερμανό Μπιορν Οττο, με άλμα στα 5,80 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Ο αθλητής μας, στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,85 μ., προκειμένου να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ (5,83 μ.), όμως δεν τα κατάφερε. 

Ο Οττο ξεπέρασε τα 5,85 μ. με την τρίτη προσπάθεια, ενώ πίσω από τον Φιλιππίδη βρέθηκε ο Τσέχος Κουντλίκα με 5,60 μέτρα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα θα παραμείνει στην Γερμανία, προκειμένου το Σάββατο να κάνει τον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν.

.Ενστάσεις της τρόικας για διαθεσιμότητα και ρυθμίσεις δανείων


Η λακωνική, πλην σαφής, απάντηση («ναι, βέβαια. Εκεί είναι, ναι») του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα (χθες, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό), στην ερώτηση εάν οι επικεφαλής της τρόικας έχουν επικεντρωθεί στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, κατέδειξε και το βασικό από τα «αγκάθια» στις νέες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
«Αγκάθια», τα οποία οδήγησαν και στην αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), και η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεών τους με τους υπουργούς.
Πάντως, ο κ. Στουρνάρας προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή», με το ζήτημα της διαθεσιμότητας. 
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν μεν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ένα πλάνο για τα κριτήρια και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποχωρήσουν οριστικά από το Δημόσιο, μέσω διαθεσιμότητας, έως το τέλος του 2014. 
Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, η τρόικα δεν δείχνει τη διάθεση να οδηγήσει στα άκρα τις διαπραγματεύσεις και αυτός είναι ο λόγος που αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της ελληνικής πλευράς τον προσδιορισμό του αριθμού των οριστικών αποχωρήσεων. 

«Τους ενδιαφέρει να δουν ένα τεκμηριωμένο σχέδιο, αλλά ακόμη αυτό δεν είναι έτοιμο» είπε χαρακτηριστικά ο εν λόγω παράγοντας.
Έτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν άμεσα σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και οι διορισμένοι στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. 
Έως τώρα, οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρες, καθώς έχουν τεθεί σε αργία 884 υπάλληλοι και άλλα 1.890 άτομα σε διαθεσιμότητα, όταν για το σύνολο του 2013 θα πρέπει να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας περίπου 25.000 υπάλληλοι. 
Σημειώνεται ότι, οι αλλαγές στις δομές των υπουργείων και του Δημοσίου γενικότερα, απασχόλησαν χθες και τη συνεδρίαση της ομάδας υποστήριξης του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετέχει ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Στα άλλα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων φαίνεται ότι περιλαμβάνονται, το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 23%, το ζήτημα της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, καθώς και το σχέδιο νόμου για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις χθεσινές συζητήσεις ετέθη το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τους επικεφαλής της τρόικας να απαντούν καταρχήν «όχι», θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμού. 

Επισήμαναν ότι το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα, όμως έχει οδηγήσει σε (έστω περιορισμένη) αύξησή τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι επικεφαλής των δανειστών δήλωσαν πως ακόμη και εάν υπήρχαν δημοσιονομικά περιθώρια, θα ήταν προτιμότερο να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού. 

.Σε αναμμένα κάρβουνα οι Έλληνες ...λόγω Τσικνοπέμπτης


Ξεκίνησαν σήμερα Τσικνοπέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. 
Το σύνθημα έδωσε το πρωί η Φιλαρμονική ορχήστρα με αποκριάτικους ρυθμούς, στην Πλατεία Κοτζιά. 


Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στην Πλατεία Βαρβακείου, με τους Κωνσταντίνο Μάτσικα και Δώρα Λουίζου. 
Όσοι βρεθούν στη Βαρβάκειο τους περιμένει παραδοσιακό τσίκνισμα κρεάτων προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς. 


Από τις 17.00 το απόγευμα η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με latin ρυθμούς θα βρίσκεται στην πλατειά Μοναστηρακίου, ενώ στις 18.30 στο Μετρό Συντάγματος, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει τραγούδια της παλιάς Αθήνας. 

Από τις 17.00, σε μία άλλη γειτονιά της Αθήνας, στη Φωκίωνος Νέγρη στήνεται μία ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή, με τις ομάδες παιδιών ελληνικών παραδοσιακών χορών και την παιδική χορωδία του Π.Κ. Κυψέλης και σαν μπουλούκι θα ξεκινήσει από το Πολιτιστικό Κέντρο και θα καταλήξει στη Δημοτική Αγορά. 

Εκεί από τις 18.30 έως τις 20.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΑΚΙΝΘΗ Ζακύνθου θα παρουσιάσει χορούς και λαϊκό θέατρο από τη Ζάκυνθο. Στις 20.30 Ο καλόγερος, η βάβω και ο θίασος τους διασχίζουν τη Φωκίωνος Νέγρη μ' ένα λαϊκό δρώμενο - οδοιπορικό.

.Οι αμερικανοί παρακολούθησαν το 2009-2012 χιλιάδες λογαριασμούς στο Ίντερνετ


Οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), παρακολούθησαν χιλιάδες λογαριασμούς στο Ίντερνετ από το 2009 ως το 2012 για την πρόληψη ενδεχόμενων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε η Google, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα ακριβή αριθμό.

Η Google δημοσιοποιεί αυτήν την εβδομάδα στοιχεία σχετικά με τις επιστολές "εθνικής ασφάλειας", τις οποίες έλαβε και οι οποίες ανταποκρίνονται στα επίσημα αιτήματα για δεδομένα, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου "Πατριωτική Πράξη", που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική επιχείρηση δημοσιεύει δεδομένα για αυτές τις επιστολές, οι οποίες έχουν επικριθεί πολύ από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.