. Τα μέτρα έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών στην Πορτογαλία


Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είναι έτοιμη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.
«Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών», 
επισημαίνεται στην ανακοίνωσε της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.

Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία.

Μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου στην Λισσαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις, χθες Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Κράτους φωνάζοντας «Κλέφτες, κλέφτες».

Ο πορτογάλος πρόεδρος Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ανήσυχος από το εύρος των διαδηλώσεων συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους για να αναλύσει τα νέα μέτρα λιτότητας. Το Συμβούλιο ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την «κοινωνική συνοχή» και να προωθήσει «τον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο».

Ο Κοέλιο θα ζητήσει την Δευτέρα, από τους κοινωνικούς του εταίρους τις προτάσεις τους για τις εναλλακτικές λύσεις των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

.Δώστε ό,τι μπορείτε και ρυθμίστε οφειλές


«Δώστε ό,τι μπορείτε». Αυτή θα είναι η βασική φιλοσοφία της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία βρίσκεται ήδη στο συρτάρι του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μετά τη διαπίστωση ότι στον μακρύ κατάλογο των oφειλετών προστίθεται στρατιά φορολογουμένων οι οποίοι έχουν την πρόθεση αλλά δεν έχουν πραγματικά την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 900.000 φυσικών και νομικών προσώπων σε Εφορίες και τελωνεία ξεπερνούν πλέον τα 46 δισ. ευρώ, κάνοντας άλμα 10 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών επτά στους δέκα φορολογούμενους που έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος προσέρχονται στις εφορίες, ακόμα και μετά την καθιέρωση επτά δόσεων για την εξόφληση των οφειλών τους, και ζητούν περαιτέρω διευκολύνσεις.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, περιγράφοντας στα «ΝΕΑ» τη φιλοσοφία της νέας ρύθμισης, αναδεικνύει τρεις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις που προηγήθηκαν:

-Χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Μέχρι σήμερα, όσοι φορολογούμενοι έμπαιναν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ τον μήνα.

- Πολλές δόσεις ακόμη και για μικρά χρέη. Εξαιρώντας την παράμετρο του ελάχιστου ποσού δόσης, ακόμα και μικρά χρέη θα μπορούν να «σπάνε» την οφειλή σε έως και 48 δόσεις.

- Χωρίς χρονικό περιορισμό. Η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις.

Μέχρι σήμερα οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κάλυπταν χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου (η τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου) εξαιρώντας με τον τρόπο αυτόν τρέχουσες υποχρεώσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται και η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. 

Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 48 δόσεων, αν ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα τεσσάρων ετών. 

Μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων θα είναι η συνέπεια του φορολογούμενου. Αν πληρώνει ανελλιπώς τις δόσεις του, θα ξεπληρώσει πρώτα τη βασική οφειλή και όταν φτάσει στις προσαυξήσεις, αυτές θα διαγράφονται στο σύνολό τους.

.Το ΠΑΣΟΚ ζητά διαφάνεια την υπόθεση των 33 βουλευτών


Απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. 

Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι στο θέμα τόνιζαν: «Απόλυτη διαφάνεια και άμεση διερεύνηση. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά σε τέτοια θέματα».

.Πρόταση - βόμβα για τις αποζημιώσεις απόλυσης


Πρόταση - βόμβα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 16,67% με τον υπολογισμό των μισθών χωρίς την προσαύξηση των δώρων (δηλαδή σε 12μηνη και όχι 14μηνη βάση) βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας, ταυτόχρονα με τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον 1 έως τους 4 μήνες.

Σήμερα, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, ανεξάρτητα από το αν προηγείται προειδοποίηση ή όχι απόλυσης, η αποζημίωση υπολογίζεται ως εξής: μισθός x 14/12.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η αποζημίωση θα υπολογίζεται σε δωδεκάμηνη βάση, δηλαδή μισθός x 12/12.
Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που απολύεται έπειτα από 20 χρόνια υπηρεσίας και έχει μισθό 3.000 ευρώ, δικαιούται ως αποζημίωση 8 μισθούς x 14/12, δηλαδή 28.000 ευρώ.

Με την κατάργηση της προσαύξησης των δώρων από τη βάση υπολογισμού της αποζημίωσης, θα πάρει 24.000 ευρώ (8 x 12/12).

Στην περίπτωση μάλιστα που συνδυαστεί με τη μείωση των χρόνων προειδοποίησης, τότε οι απολύσεις θα γίνουν όχι μόνο φθηνότερες αλλά και πιο γρήγορες για τις επιχειρήσεις που θα επιδιώξουν να διώξουν υπαλλήλους.

.Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Μεϊμαράκη


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε: «Θέλω να λάμψει η αλήθεια και δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Ε.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη και έθεσε την παραίτησή του στης διάθεσή τους, λέγοντας: «Δεν μπορεί ο πρόεδρος να είναι υπό ομηρία σε τέτοια περίοδο», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

.Εβδομάδα κινητοποιήσεων


Μια θερμή εβδομάδα κινητοποιήσεων και απεργιών αρχίζει από τη Δευτέρα. Οι απεργίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη, καθώς αναμένεται να παραλύσει η χώρα από την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στη ΔΕΗ, οι εφοριακοί, οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι γιατροί, οι έμποροι, οι δικηγόροι και οι αυτοκινητιστές.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στον Τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Εξάλλου, οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-1, Άρης-Κέρκυρα 1-0, Βέροια-Γιάννινα 1-0


Με δύο πέναλτι, του Σίσιτς στο 17' και του Ιωαννίδη στο 42', ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο Ηράκλειο, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ των «κιτρινόμαυρων», που παραμένουν χωρίς νίκη, πέτυχε ο Φουρτάδο στο 43'.

Με πέναλτι του Αγκάνθο στο 57' ο Άρης νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
 Την παρθενική νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε η Βέροια, επικρατώντας στην έδρα της 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 65΄ ο Ολαϊτάν.
Το σημερινό πρόγραμμα, της δεύτερης ημέρας της 4ης αγωνιστικής, ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πανθρακικός. 

Η αυλαία της 4ης αγωνιστικής πέφτει με την αυριανή αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ατρόμητος.

."Κουρελόχαρτο" η προγραμματική συμφωνία, λέει ο Κ. Σκανδαλίδης


Αντίθετος προς σημαντικές επιλογές που φαίνεται να υιοθετούνται στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, όπως αναφέρεται σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα σε γνωστή ιστοσελίδα.
Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος διαπραγματεύθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το προγραμματικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα έπρεπε να βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση, διαπιστώνει ότι αυτό δεν γίνεται. 

Τονίζει ότι «οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες» και προσθέτει ότι «επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρης διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές».
 
Ο πρώην υπουργός θέτει ευθύς εξαρχής, με τον τίτλο του άρθρου του, δύο καίρια ερωτήματα: «γιατί τόση παραπλάνηση και υποκρισία» και «γιατί κάναμε εκλογές»; 

Όπως αναφέρει, «το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον».
 
Ο κ. Σκανδαλίδης αποτιμώντας τους τρεις μήνες διακυβέρνησης από την παρούσα κυβέρνηση, τονίζει ότι το δείγμα είναι: «καμιά διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν την προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο».

.Επεισοδιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνων


Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους δρόμους πέριξ της πλ.Ομονοίας καθώς τερματίζεται αυτήν την ώρα η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν περίπου 500-600 μουσουλμάνοι διαμαρτυρόμενοι κατά κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.
 
Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλ.Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.
 
Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ.Ομονοίας.

."Σαφάρι" από αύριο κατά της λαθρεπιβίβασης


Σε εφαρμογή τίθενται από αύριο τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο να έχει μειωθεί μέχρι τέλος του έτους κατά 50% η εισιτηριοδιαφυγή, που αποτελεί οικονομική αιμορραγία για τους φορείς που επιτελούν συγκοινωνιακό έργο.
Τα μέτρα, που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό της λαθρεπιβίβασης ξεπερνάει το 20%, χωρίζονται σε άμεσα (εντός του μηνός) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβριου).
 
Έτσι από αύριο, 24 Σεπτεμβρίου θα διπλασιαστούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.
 
Σε ό,τι αφορά τις οδικές μεταφορές, λεωφορεία και τρόλεϊ, οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών και σε συμφωνία με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

.Μεϊμαράκης, Λιάπης και Βουλγαράκης διαψεύδουν εμπλοκή τους σε υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων


Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί ανάμειξής τους σε υπόθεση μαύρου χρήματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS. 
Την αντίδραση των τριών πολιτικών, προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός τους -σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων- σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Realnews, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Μεϊμαράκης που πληροφορήθηκε το δημοσίευμα μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό δήλωσε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή. 
"Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. 

Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Βουλής.

"Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα. Δεν γνωρίζω ούτε κατ' όψη, απολύτως κανένα από τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. 

Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα", ανέβασε στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Στο ίδιο κλίμα και ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: "Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

.Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση


Στο 0,5% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real news, ενώ η "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται στην τρίτη θέση. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, το ΚΚΕ 4%, οι Οικολόγοι 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 20,1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 35,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 31,8%, ενώ στο ερώτημα για το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,4%. 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται να διατηρεί τη διαφορά στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός με 39,3%, έναντι 28,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό συνασπισμό, η εντύπωση των πολιτών είναι αρνητική για το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 67,2%, έναντι 47,5% της ΔΗΜΑΡ και 44,7% της ΝΔ. Αντιστοίχως, ως καλή αξιολογείται η στάση της ΔΗΜΑΡ (23,9%), της ΝΔ (23,6%), του ΠΑΣΟΚ (13,3%).

Θετική αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 24,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 50,6% που την αξιολογεί αρνητικά. Τη χειρότερη γνώμη, σε ποσοστό 69,5%, έχουν οι ερωτηθέντες για την αντιπολίτευση που ασκεί η Χρυσή Αυγή.

.Επιθετικότερο το Αλτσχάιμερ σε νεαρή ηλικία


Όσο πιο νωρίς στη ζωή του κανείς εμφανίσει Αλτσχάιμερ, τόσο πιο επιθετικά η ασθένεια θα εξελιχθεί. Η εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου είναι πιο βραδεία στους ανθρώπους άνω των 80 ετών σε σχέση με όσους είναι πιο νέοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Ο κίνδυνος εμφάνισης της ανίατης νόσου αυξάνει με την ηλικία και έως τα 85 είναι περίπου 50%, δηλαδή ένας στους δύο ηλικιωμένους είναι πιθανό να την εμφανίσει.

 Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όσοι εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα πιο αργά στη ζωή τους, βιώνουν μία πιο αργή εξέλιξη της ασθένειας, σε σχέση με όσους το Αλτσχάιμερ κάνει την εμφάνισή του στα 65 ή τα 70, οπότε η εξέλιξη των συμπτωμάτων είναι πιο γρήγορη.

Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροεπιστημών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον Ντομινίκ Χόλαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "PLoS ONE", επισήμαναν ότι οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τον διαφορετικό ρυθμό επιδείνωσης των συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς. 

Είναι, όπως είπαν, δυνατό ένας πολύ ηλικιωμένος να πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά αυτό να μην έχει γίνει αντιληπτό, επειδή τα συμπτώματα εξελίσσονται πιο αργά. Σημειωτέον ότι η ακριβής διάγνωση της νόσου μπορεί να γίνει μόνο με νεκροψία του εγκεφάλου μετά τον θάνατο.

.Κλείνει έως τις 28 Σεπτεμβρίου το πακέτο μέτρων


Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου, θα παρουσιάσει την έως τότε συμφωνία της Αθήνας με την τρόικα στο Euro Workin Group, πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα στο σύνολό τους επεσήμανε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου.

Παράλληλα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί και οι όροι «ρήτρας απόκλισης», την οποία συζητά το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές, ώστε να αποσύρουν τις ενστάσεις που έχουν για τα προτεινόμενα μέτρα από την ελληνική πλευρά και να κλείσει το πακέτο. 
 Σύμφωνα με αυτή τη ρήτρα απόκλισης ή σχέδιο Β, η κυβέρνηση για κάθε μονάδα απόκλισης από το στόχο του πρωτογενούς ελλείμματος ή πλεονάσματος το 2013, θα αναγκαστεί να προβεί σε ανάλογες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

.Ανασχηματισμό δείχνει ο Κώστας Καραμανλής


Παράθυρο ανασχηματισμού ανοίγει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής, ο οποίος κάνει λόγο για αναβάθμιση των ρόλων του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την “Real News” σε συνομιλίες με συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως η τρικομματική κυβέρνηση έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια, ενώ παράλληλα, τόνισε πως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι της κυβερνήσεως.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής διέτεινε πως ο κ. Βενιζέλος όφειλε να μπει εξαρχής στην σύνθεση της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε πως κανένας δεν θέλει εκλογές σε ένα τόσο κομβικής σημασίας για την χώρα, χρονικό διάστημα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.