.Συνελήφθη ο Παστίτσιος, ήρθε ο... Παρίσιος


Οι αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών οδήγησαν την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ίχνη του 27χρονου που ήταν ο διαχειριστής του προφίλ «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS» στο Facebook, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στα Ψαχνά Ευβοίας.

Ο δημιουργός της σελίδας που κατηγορείται ότι ειρωνευόταν το γέροντα Παϊσιο είχε βρεθεί στο στόχαστρο κληρικών, απλών θρησκευόμενων πολιτών αλλά και της Χρυσής Αυγής! Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. 


Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες», έγραφε στην ερώτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου», έκλεινε την ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης ο Χ.Παππάς.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της σελίδας και το πρωί της Παρασκευής ομάδα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νέο γκρουπ στο Facebook το οποίο σατιρίζει τον Γέροντα Παΐσιο

Άμεση ήταν η αντίδραση μετά τη σύλληψη του 27χρονου που κατηγορείται ότι εξύβρισε τα θεία. Πώς; Μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της.

Η συγκεκριμένη ιδτοσελίδα -όπως και η προηγούμενη- έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου, με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι.

.ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ HARVARD...


Τους συνεργάτες της χαιρέτισε η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού πετάει για τις ΗΠΑ, για να βρεθεί στις αίθουσες του Harvard με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον Πέτρο Ευθυμίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα '' Δημοκρατία '' ... 
η Βοστόνη και το Harvard  θα είναι οι πρώτοι σταθμοί, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον. 
Η επιστροφή της αναμένεται στις αρχές Δεκεμβρίου, όπου θα ασχοληθεί με τα προγράμματα τριών μεγάλων ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών  ινστιτούτων : ενός ιταλικού, ενός γερμανικού και ενός γαλλικού.

.O... ΤΟΜΣΕΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!


Απίστευτη επίδειξη αυταρχισμού από το δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος σε πειραϊκό site(portent.gr) προανήγγειλε μειώσεις μισθών στο Κανάλι 1 που κατά δήλωσή του θα φθάνουν μέχρι και 70%! Όπως μάλιστα έσπευσε να... 
διευκρινίσει κανείς δημοσιογράφος ή εργαζόμενος στο ιστορικό ραδιόφωνο, δεν θα υπερβαίνει τα 1000 ευρώ. 
Δηλαδή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος μάλιστα «διαφημίζεται» ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού στον Πειραιά-λόγω κουμπαριάς- εκθέτοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις συλλογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ πριν ακόμα τις… γράψει η τρόικα. 

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται και ως «φιλεργατικός», είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο στον Πειραιά. Βέβαια τότε η Νέα Δημοκρατία ήταν αντιπολίτευση ενώ τώρα είναι κυβέρνηση. 

Ακόμα και τώρα όμως θα έπρεπε-έστω για τα προσχήματα- να περιμένει τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και μετά να συζητήσει με τους εργαζόμενους στο δημοτικό ραδιόφωνο την αναπροσαρμογή των μισθών τους. 

Εκείνος όμως, χωρίς καν να μπει στη διαδικασία να συζητήσει μαζί τους, κι ενώ τους έχει απλήρωτους 3 μήνες, έτρεξε να προλάβει τον Πολ Τόμσεν. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς αγνοεί τις μεθόδους του δημάρχου.

 Ο Σίμος Κεδίκογλου, όμως, που γνωρίζει το θέμα για ποιο λόγο δεν ζητά να μάθει απ’ τους πρώην συναδέλφους του τι συμβαίνει στο ιστορικό ραδιόφωνο; Γιατί δεν ρωτάει το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τη Μαρία Αντωνιάδου, ώστε να φρίξει από αυτά που θα του πει; 

Και σε τελευταία ανάλυση με ποιο δικαίωμα ο δήμαρχος Πειραιά θέλει να εξαφανίσει μια ιστορία 25 χρόνων οδηγώντας στην εξαθλίωση δεκάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό; Μήπως ο πρωθυπουργός πρέπει να παρέμβει όπως είχε κάνει και πριν από μερικούς μήνες πάλι για το ίδιο θέμα;

.Βύρων Πολύδωρας σε Αντώνη Σαμαρά: Γέμισες Μεσσήνιους το Μουσείο της Ακρόπολης και τη Βουλή


Κατά μέτωπο επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ναι μεν δεν κατονομάζει αλλά φωτογραφίζει με απόλυτη ευκρίνεια εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Κατά Κηνσόρων».
Ο κ. Πολύδωρας στην ουσία υπεραμύνεται της απόφασής του να διορίσει την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή, ως μετακλητής υπαλλήλου ενώ παράλληλα εκφράζει την πικρία του γιατί η ΝΔ δεν τον επέλεξε μετά τις εκλογές του Ιουνίου για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

Το απόσπασμα που αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό είναι ξεκάθαρο:
«Και μια και τόφερε η κουβέντα, πως δεν χάλασε η εθνική και παγκόσμια τάξη και ηθική όταν το 2009 υπουργοί και μάλιστα ένας «ευαίσθητος»σε ένα ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο διόριζε μόνιμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη «αξιοκρατία», 

οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό «αξιοκρατικό» χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του «αδιάφθορου» υπουργού; Δεν ήταν τότε κρίση; Ή το 2012, 
όταν διόρισε δεκαπέντε ή και περισσότερους μετακλητούς στη Βουλή με τα αυτα προσόντα καταγωγής, ο ίδιος «αντιφαύλος» πολιτικός, υπό άλλη ιδιότητα τώρα; Δεν είναι γι’ αυτούς τους διορισμούς κρίση και ανεργία στη χώρα; 

Μόνο για εμένα και τη θυγατέρα μου;»
Και ο κ. Πολύδωρας καταλήγει τη συγκεκριμένη αναφορά:
«Δεν παριστάνω τον Αγαμέμνονα, ούτε διανοούμαι να θυσιάσω τη Μαργαρίτα μου. Δεν έκανα τίποτα παράνομο και τίποτα ανήθικο. 

Δεν θυσιάζω την άξια συνεργάτιδά μου. Δεν γίνομαι «θυσιαστής» της θυγατέρας μου για οποιουσδήποτε λόγους».

.ΜΕ 18 ΟΜΑΔΕΣ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Η Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας υπερψήφισε την αναδιάρθρωση του επόμενου πρωταθλήματος κάτι που σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν 2 ομάδες και θα προβιβαστούν 4 από τη Football League. Ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Παναθηναϊκός ενώ... 
η Ξάνθη απείχε από την ψηφοφορία. H απόφαση της ΓΣ της Σούπερ Λίγκας: Η Γενική Συνέλευση της Super League κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση: 


1/ Η Γ.Σ. της Super League αποδέχθηκε το αίτημα περί αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τον υποβιβασμό 2 ομάδων από τη Super League στη Football League την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μειοψήφισε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και απείχε της ψηφοφορίας η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ

. Ο ψυχρός εκτελεστής του ΔΝΤ Τόμσεν


Ο Πολ Ματίας Τόμσεν εκτελεί με ψυχρό τρόπο τις χώρες που αναλαμβάνει να «βοηθήσει» και τις φέρνει στο χείλος της αβύσσου. Ενίοτε, ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει, φροντίζει να τους δίνει και μια σπρωξιά στην πλάτη, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, η οποία μετά το πέρασμα του Τόμσεν από το Βελιγράδι, απλά… εξαφανίστηκε κι έδωσε τη θέση της σε μια σειρά από αδύναμα κράτη.

Γεννημένος σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης το 1955 αλλά μεγαλωμένος στην Κοπεγχάγη, ο Τόμσεν προέρχεται από δεξιά οικογένεια.

Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της δανικής πρωτεύουσας, όπου και έπιασε δουλειά αφού τελείωσε το μεταπτυχιακό του. Ήταν 1979 και ο Τόμσεν μόλις 24 ετών.

Το 1982, το νεοφιλελεύθερο ζιζάνιο από τη Δανία μεταφυτεύθηκε στο ιδανικό έδαφος για να ανθήσει, το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, πέρασαν περίπου πέντε χρόνια μαθητείας για να ανατεθεί στον Τόμσεν συγκεκριμένο πεδίο εργασίας. Ήταν η Γιουγκοσλαβία, η οποία μέχρι το τέλος της ενασχόλησής του με αυτήν είχε μεταμορφωθεί σε πεδίο μαχών, σφαγών και βομβαρδισμών. 

Ήταν 1987, η ίδια χρονιά που ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναδείχθηκε στην προεδρία του σερβικού Κ.Κ.
Μεταξύ 1990 και 1991 μέχρι το ξέσπασμα του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου ο Τόμσεν διετέλεσε επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Ταμείου στο Βελιγράδι, όπου και ανέλαβε να ολοκληρώσει ένα προμελετημένο έγκλημα, την αποσταθεροποίηση της Γιουγκοσλαβίας.

Το 1981 το εξωτερικό χρέος της Γιουγκοσλαβίας είχε αγγίξει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 1982 το ΔΝΤ ανέλαβε τη στενή επιτήρηση της οικονομίας της χώρας, μέχρι που αυτή οδηγήθηκε στη διάσπαση. 

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην καριέρα του Τόμσεν και τους σταθμούς του σε άλλες χώρες της παλιάς γιουσκοσλαβικής επικράτειας, τη Ρουμανία, τη Ρωσία αλλά και την Ισλανδία, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος σύγχρονου Ιμπραήμ που αφήνει πίσω του καμένη γη.

Από τα παραπάνω κράτη, μόνο η Ρωσία και η Ισλανδία αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον καθώς μπόρεσαν να απαλλαγούν γρήγορα από τον Τόμσεν. 

Για τον Πολ Τόμσεν υπήρξαν κατά καιρούς πολλές φήμες. Ότι ο ελληνικός τρόπος ζωής τον «άγγιξε», ότι του άρεσε το πολυτελές lifestyle κι ότι σε μια-δυο βραδινές εξόδους του ξέφυγε από το πρωτόκολλο.
Η πιο επίμονη φήμη ωστόσο λέει ότι έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση, εδώ και δύο χρόνια με γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί.

.Ξεσηκωμός στο Μόντρεαλ για τη Χρυσή Αυγή


Έλληνες ομογενείς του Καναδά συγκεντρώνουν υπογραφές για να κηρυχθεί παράνομο το σκέλος της Χρυσής Αυγής στο Μόντρεαλ. 

Η κίνηση άρχισε σήμερα στο διαδίκτυο και συγκεντρώνει δεκάδες υπογραφές κάθε ώρα. Οι οργανωτές θα διαβιβάσουν τις υπογραφές στον πρωθπυουργό του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ

Στο κείμενο που συνοδεύει το αίτημα, αναφέρεται ότι «η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση που έχει μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρόλο που οι πράξεις και οι πεποιθήσεις της παραβιάζουν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 [...] Απαιτούμε από την καναδική κυβέρνηση να εμποδίσει τη δραστηριοποίηση της Χρυσής Αυγής και οποιουδήποτε άλλου ναζιστικού σχηματισμού»

. Πενήντα νοσοκομεία λιγότερα!


Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης της χώρας με στόχο καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τον πολίτη και εξοικονόμηση χρημάτων για το σύστημα. 

Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα ανενεργά. 

Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία γειτνιάζουν με άλλα νοσοκομεία και ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με συνθήκες επικίνδυνες για τους ασθενείς. 

Ακόμη, δημιουργούνται Μονάδες Ημερήσιας Λειτουργίας νοσοκομεία της επαρχίας ενοποιούνται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ ενισχύονται οι μονάδες υγείας στις ακριτικές περιοχές. 

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυϊατρεία του I ΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΣΥ.

Στην εισήγηση της Επιτροπής νοσοκομείων προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται τα εξής: 

Στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός.  Πρόκειται για τα νοσοκομεία KAT, Λαϊκό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός Γ.Γεννηματάς Ιπποκράτειο, Ελπίς Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία Τα υπόλοιπα 13 νοσοκομεία διασυνδέονται με τα νοσοκομεία-κορμούς σε επίπεδο διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών. 

Κάποια νοσοκομεία πρόκειται να αλλάξουν χρήση, όπως για παράδειγμα εξετάζεται το ενδεχόμενο n Παμμακάριστος το Γ.N. Πατησίων και η Πολυκλινική να γίνουν Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου. 

Ακόμη, αλλάζει το σύστημα των εφημεριών και καθιερώνονται εφημερίες των αιμοδυναμικών κλινικών, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καρδιολογικών περιστατικών. Στην επαρχία δημιουργούνται 28 ομάδες-κορμοί νοσοκομείων. 

Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία είτε αλλάζουν ταυτότητα είτε λειτουργούν ως παράρτημα του νοσοκομείου-κορμού της περιοχής- πχ. εξωτερικά ιατρεία. 

.Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βεστερβέλε κάνει έκκληση για την υποστήριξή αλλαγής καθεστώτος στη Συρία


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να εκφράσει την υποστήριξή της σε μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία κατά την ετήσια σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα αρχίσει αυτήν την εβδομάδα.

"Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα για τον τερματισμό της βίας στη Συρία και για ένα νέο ξεκίνημα" στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Βεστερβέλε πριν από συνάντηση που θα είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Μολονότι η Γερμανία ασκεί αυτήν την περίοδο την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν είναι μόνιμο μέλος του. 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν κατάφερε να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία λόγω του βέτο των δύο μόνιμων μελών του, της Ρωσίας και της Κίνας.
Ο Βεστερβέλε σημείωσε εξάλλου ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να επιδιώκει να καταστεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Η μεταρρυθμιστική διαδικασία πρέπει να προχωρήσει στον ΟΗΕ", σημείωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι "αν ο ΟΗΕ δεν είναι αντιπροσωπευτικός του κόσμου του 21ου αιώνα θα αποδυναμωθεί μακροπρόθεσμα το κύρος και η νομιμότητά του".

Η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αρχίζει την Τρίτη και αναμένεται να παραστούν σε αυτήν 123 πρόεδροι και πρωθυπουργοί και πάρα πολλοί υπουργοί Εξωτερικών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.