.Χαμός στη Βουλή εξαιτίας της απουσίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Αιφνιδιαστική εμπλοκή σημειώθηκε στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή την απορριπτική απόφαση του εισαγγελέως σχετικά με την χορήγηση άδειας στους 6 προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παραστούν στην αποψινή ψηφοφορία. 
Η συζήτηση διακόπηκε προκειμένου να συνεννοηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για αύριο, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προ... περισσότερα »

.Γκρίνια, αντιρρήσεις και ενστάσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη λίστα Βαρουφάκη

Τρεις ώρες κράτησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο με τους υπουργούς της κυβέρνησης να εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους.

 Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε πυρά από υπουργούς για το περιεχόμενο της λίστας καθώς τα όσα αναφέρονται δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

*Αντιρρήσεις και ενστάσεις από τον Λαφαζάνη* Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αρκετές ενστάσεις, ενώ εξέφρασε αντιρρήσεις για το επίμαχο mail. Πάντως σύμφωνα με κυβερνητι... περισσότερα »

.«Η κυβέρνηση έκανε την απόλυτη τούμπα»... Πυρά ΠΑΣΟΚ για το μέιλ Βαρουφάκη

«Η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup έκανε την απόλυτη τούμπα με άγαρμπο και βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας τρόπο. Ενώ πριν τις εκλογές στόχος της χώρας ήταν η έξοδος από το μνημόνιο μέχρι 28 Φεβρουαρίου 

και η μετάβαση στο πολύ πιο άνετο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, τώρα το αποτέλεσμα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης είναι η παραμονή στο μνημόνιο τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο και στη συνέχεια η υπαγωγή σε μνημόνιο 3», 

τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «όσοι λιθοβολούσαν το λεγόμενο μέιλ Χαρδ... περισσότερα »

.Ικανοποιημένος ο Ολάντ από τη συμφωνία Ελλάδας- εταίρων

Ο Πρόεδρος της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε σήμερα τον «καλό συμβιβασμό» που επετεύχθη για την Ελλάδα, οι προτάσεις της οποίας έλαβαν ένα πρώτο «πράσινο φως» από το Γιούρογκρουπ.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό, ο οποίος σέβεται τόσο τη βούληση του ελληνικού λαού και τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Φρ. Ολάντ ο οποίος είχε στο πλάι του τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Ρέντσι, έπειτα από συνάντηση που είχαν στο Ελιζέ.

.«Η Ελλάδα αποδέχεται σιγά-σιγά την πραγματικότητα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει», μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, σύμφωνα με μέλη της.

«Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν», φέρεται να ανέφερε ακόμη η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησής της, τα οποία μετέφεραν τα μέλη της ΚΟ της CDU.

.«Ξεφύγαμε από την παγίδα θανάτου»

«Σημείο καμπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά και την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. 

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, σε επίσημα κείμενα καταγράφονται μια οικονομική λογική μακριά από τη μονολιθική λιτότητα, καθώς και η ανάγκη για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής. 

Η μείωση του απαιτούμενου πλεονάσματος του προϋπολογισμού δίνει ανάσα στην κοινωνία και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μπορεί το β... περισσότερα »

.ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Εγκρίθηκε η λίστα Βαρουφάκη από το Eurogroup

Πράσινο φως στην επιστολή του Γιάννη Βαρουφάκη έδωσε πριν από λίγο το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος. 

Στη λίστα γίνεται λόγος για μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, χωρίς να αναλύεται τι ακριβώς εννοεί ο κ. Βαρουφάκης, ενώ τονίζεται ότι θα γίνουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με ηλεκτρονικά μέσα και τεχνολογικές καινοτομίες. 
*Τα βασικά στοιχεία της επιστολής* - Για τον ΦΠΑ γίνεται λόγος για εξορθολογισμό και βελτίωση είσπραξης. - Σταδιακή ε... περισσότερα »

.Επιφυλάξεις Λαγκάρντ για το mail Βαρουφάκη

Έντονες επιφυλάξεις ως προς τα μέτρα που περιέχει το mail Βαρουφάκη εκφράζει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε επιστολή που έστειλε προς η προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει η κ. Λαγκάρντ, «τα μέτρα δεν είναι συγκεκριμένα», ενώ επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις αναφορικά με τις συντάξεις και τη φορολογική μεταρρύθμιση».

.Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι γράφει το mail Βαρουφάκη

Το πράσινο φως πήρε το περιβόητο mail Βαρουφάκη, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να δίνουν το τελικό «ok» στην Ελλάδα για την τετράμηνη παράταση που ζητάει. Η παράταση βασίζεται στο mail που περιέχει σειρά μεταρρυθμίσεων, αλλά και εφαρμογή μέρους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη λίστα δεν παρουσιάζονται κοστολογημένες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά υπαναχώρησε σε ορισμένα θέματα, πέρασε όμως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανθρωπιστική κρίση. *Δείτε το crash test πάνω στις προτάσεις Βαρουφάκη και στις εξαγγελίες που έκανε η κυβέρν...περισσότερα »

.Γλέζος: Σε κίνδυνο η ενότητα της χώρας αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τον λόγο της

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και την πολιτική του δράση. 

Στην ερώτηση αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει, επίσης, κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, ο κ. Γλέζος απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της». 

Σε ό,τι αφορά, δε, τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτε...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.