.«Ορατότης μηδέν»... Eurogroup: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας

Κακά μαντάτα φέρνει το σημερινό Eurogroup μετά από 4 ώρες συνεδρίαση. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία συμφωνία (αυτό άλλωστε ήταν γνωστό και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό) αλλά δεν διαγράφεται και καμία αξιόπιστη προοπτική συμφωνίας σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές που έγιναν. 

Ουσιαστικά ο Τσίπρας εισέπραξε ένα τελεσίγραφο αν θέλει στ’ αλήθεια η Ελλάδα να μείνει στον αέρα με άδηλες έως καταστροφικές επιπτώσεις μετά την 30η Ιουνίου, οπότε και λήγει η 4μηνη παράταση που είχε λάβει το Φεβρουάριο. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας» επαναλάμβαναν μονότονα στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ... περισσότερα »

.Απρόσμενα μεγάλη συγκέντρωση: Ξεπέρασαν τις 10.000 οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα

*Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το συλλαλητήριο χιλιάδων πολιτών στη πλατεία Συντάγματος*. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ πλήθος κόσμου έχει ανεβεί στα σκαλιά του Κοινοβουλίου για να διαδηλώσει.. 

Μάλιστα, περισσότερα από 500 άτομα έχουν ανεβεί ακριβώς έξω από την πόρτα της Βουλής, στο χώρο όπου φωτογραφίζεται το υπουργικό συμβούλιο. Όλοι οι συγκεντρωμένοι σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που έχουν προμηθευτεί. Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασ. Σοφίας αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας. Σύμφωνα μ... περισσότερα »

.Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Για τη Δευτέρα μετατίθενται οι εξελίξεις αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα μετά και το άκαρπο σημερινό Eurogroup, όταν και θα διεξαχθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Μετά το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα να συγκαλέσω Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου, ώρα 19:00. Είναι καιρός να συζητήσουμε επειγόντως την κατάσταση στην Ελλάδα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τουσκ.

.«Τέλος» το ποδόσφαιρο για τον Μαρινάκη - 200.000 ευρώ εγγύηση και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ύψους 200.000 ευρώ. Αυτή ήταν η... ετυμηγορία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απολογήθηκε για περίπου 7 ώρες στο γραφείο του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη για τα 5 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από κοινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, στον πρόεδρο του Ολυμ... περισσότερα »

.Τελείωσε το κρίσιμο Eurogroup: Δεν υπάρχει συμφωνία

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα, όπως αναμενόταν άλλωστε, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τρεις ώρες συνεδρίαση, το Eurogroup στο Λουξεμβούργου. Την... μη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις μέσω Twitter.

 Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έγραψε «Καμία συμφωνία στο Eurogroup. Υπάρχει ισχυρό σήμα στην Ελλάδα να ασχοληθεί σοβαρά με τις διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να συγκληθεί νέο Eurogroup». 

Αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ και δηλώσεις αξιωματούχων, αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη. Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι ... περισσότερα »

.«Αν υπάρχουν καλές λύσεις είμαστε ευέλικτοι να αναθεωρήσουμε»

«Αν υπάρχουν καλές προτάσεις που να επιφέρουν απτές και καλές λύσεις είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε και να αναθεωρήσουμε», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup.

«Το ΔΝΤ δεσμεύεται απέναντι σε 188 κράτη μέλη για να υπάρχουν προγράμματα αξιόπιστα αλλά και απέναντι στη διεθνή κοινότητα», ξεκαθάρισε η κ. Λαγκάρντ. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το Ταμείο έχει ευελιξία ως προς το να εξετάσει και να αναθεωρήσει τα τρέχοντα προγράμματα.

 «Όταν μια χώρα παρουσιάσει σοβαρά σχέδια είμαστε πάντα έτοιμοι να εξετάσουμε. Περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η Ελλάδα. Αν υπάρχουν καλές προτάσεις που να επιφέρουν απτές και καλές λύσεις είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε και να αναθεωρήσουμε», είπε.

.Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ, ο ESM μπορεί να ζητήσει άμεσα τα 140 δισ.

«Βόμβα» έριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την ετήσια έκθεση τού ESM. Ο κ. Ρέγκλινγκ ρωτήθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στο τέλος του Ιουνίου. 

Ο επικεφαλής τού ESM απάντησε ότι τα δάνεια του EFSF/ESM είναι συνδεδεμένα με το ΔΝΤ και πως εάν δεν υπάρξει πληρωμή προς το ΔΝΤ, πρόκειται για πιστωτικό γεγονός και «πως έχουμε την επιλογή να (ζητήσουμε) την επιτάχυνση (αποπληρωμής) των δανείων». Αυτό που ουσιαστικά είπε ο Ρέγκλινγκ είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να ζητ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.